האופציות לחיבור המחשב לק"ב

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם

מאחר ואני חדש חיפשתי בפורום שאלות ישנות דומות לשלי ולא מצאתי כאלו שמתאימות בדיוק.

אז ככה, כבר שנה שאני מחבר את המחשב שלי לק"ב אני משתמש ב SVIDEO בין הכרטיס מסך (6600 GT) לטל' (CRT רגילה) ומשתמש בחיבור אופטי בערת כרטיס מסך חיצוני לרסיבר.

בעקבות מעבר דירה המרחק בין המחשב לטל' + רסיבר הופך להיות ארוך הרבה יותר (לא מדדתי עדין אבל מדובר על בערך 10 מטר). השאלה שלי היא, מה הן האופציות. האם להשאר עם חיבור חוטי ולקנות כבלים ארוכים יותר. או לעבור למדיה סטרימר, מה יותר איכותי ומה יעלה לי יותר כסף.
השימוש העיקרי הוא סרטים + תרגום ומוסיקה.
האם כבל של 10 מטר לא יפגע באיכות הוידיאו והאם עדיף לי לקנות כבל USB של 10 מטר או כבל אופטי של 10 מטר (אני יכול לבחור כי כרטיס הקול הוא חיצוני).

בעיה נוספת שאני מנסה לפתור ללא הצלחה היא לשמוע סרטים ב 5.1 ערוצים. כשאני מקרין את הסרט מהמחשב (גם סרטים ב AC3) איכות הסאונד לא קרובה בכלל להיות ברמה של DVD, חוץ מזה גם המוסיקה מהמחשב לא קרובה להיות ברמה של CD אפילו צרוב.
אני פשוט לא מבין האם יש לי בעיה של קודקים לא מתאימים או שהרכיבים במערכת לא איכותיים מספיק (כרטיס קול של CREATIVE ומגבר ורמקולים של YAMAHA)[/b]

walter_yaron
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95

שליחה #2 

לי יש כרטיס קול creative 5.1 ורסיבר yamaha rx-v800 ושומעים נהדר הכרטיס מחובר בעזרת סיב אופטי.
תתקין ac3filter אולי הוא יפתור לך את הבעייה בסרטים עם 5.1.
תבדוק במצב סטריאו איך שומעים מקסימום תוריד קובץ flac ותבדוק.

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש

שליחה #3 

בקשר למרחק מהרסיבר,
אני היום מחבר בקומפוזיט לוידאו ו-RCA רגיל לאודיו, הכבלים גם באורך 10-15 מ' כי המחשב רחוק מהרסיבר.
אני עומד לשדרג לחיבורים בדיוק כמו שלך - S-VIDEO ובמקום אופטי אני אחבר בקואקס, כי אופטי נורא
יקר למרחקים האלה ואסור לקפל אותו.

יש לי חבר שמחבר בדיוק ככה ואין אצלו בעיות ניחות בגלל המרחק.
לכן המלצתי להישאר עם החיבורים גם אחרי המעבר, רק תחליף לקואקס במקום כבל אופטי...
Good advise $5, me shut up $10

ik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

דבר ראשון תודה על התשובות

שליחה #4 

דבר שני:
כפי שציינתי בהודעה יש לי אפשרות לחבר USB של 10 מטר (שהוא יחסית זול) במקום כבל אופטי או קואקס. לפי דעתי לא אמורות להיות בעיות או הבדל- הכרטיס קול יכול לשבת ליד הרסיבר ולהיות מחובר אליו באופטי שיש לי - אם מישהו יודע אחרת אשמח לדעת

דבר אחרון ניסיתי פילטרים של AC3 ולא הרגשתי בהבדל יכול להיות שההתקנה שלי לא הייתה בסדר. אם יש קודקים לפיצול הסאונד ל 5.1 שמישהו מכיר ויודע שעובדים טוב אשמח אם הוא ישלח לי את הלינק שלהם.

תודה.

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש

שליחה #5 

הקומבינה עם הכרטיס USB נשמע לי בסדר... :wink:
Good advise $5, me shut up $10

שלח תגובה