תפיסת מרחב = הידהוד?
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
נסייתי לשחק עם האקוסטיקה בחדר, ומצאתי משהו מעניין.
הזזתי את הזיות של הרמקולים העליונים בערך לגבולות הספוט, ושם מיקמתי מפזרים.
התוצאה היא הגדלה משמעותית של הבמה. יש תחושה שתפיסת המרחב השתנתה והחדר מרגיש גדול יותר.
הזזתי את הזיות של הרמקולים העליונים בערך לגבולות הספוט, ושם מיקמתי מפזרים.
התוצאה היא הגדלה משמעותית של הבמה. יש תחושה שתפיסת המרחב השתנתה והחדר מרגיש גדול יותר.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

השאלה שלי אם נוצר מצב שהחדר מהדהד יותר ולכן מרגיש גדול יותר או שנוצר מצב אחר.
בקיצור מה נותן את התחושה של סאונד גדול?
מה החומר שמחזיר קול הכי טוב?
חשבתי על מתכת, קרמיקה, זכוכית.
בקיצור מה נותן את התחושה של סאונד גדול?
מה החומר שמחזיר קול הכי טוב?
חשבתי על מתכת, קרמיקה, זכוכית.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
התופעה שאת מתארת היא לא הדהוד אלא החזרים. הרעיון של דיפיוזרים שהם שוברים גל מתקדם אבל במקום לבלוע אותו (מה שיעשו ספוגים או שטיחים עבים), הם מפזרים אותו וכך בעצם נמנע הדהוד (וגלים עומדים). החזרים שמתפזרים בצורה כזו נשארים בחדר גם אחרי 20-30 מילי שניות, שזה בדיוק הזמן שהם מגיעים באולם גדול (30 מילי שניות = 10 מטר וכו')
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

סרטוט של השינוי זוית ברמקול (מדובר על הרמקול העליון)

כחול = נקודת האזנה
אדום = הזוית החדשה
ירוק = דיפיוזר

כחול = נקודת האזנה
אדום = הזוית החדשה
ירוק = דיפיוזר
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
מה רע לך בצליל שהיה לך קודם ?
מה את מנסה להשיג בזה ? הרי לכל מגבר טוב של קולנוע ביתי יש אפשרות לדמות אולמות כאלה ואחרים על ידי עיוות של הצליל .
מאיפה יש לך זמן לכל הניסיונות האלו ?
מה את מנסה להשיג בזה ? הרי לכל מגבר טוב של קולנוע ביתי יש אפשרות לדמות אולמות כאלה ואחרים על ידי עיוות של הצליל .
מאיפה יש לך זמן לכל הניסיונות האלו ?
- dudib
- חבר מכור קשה

עינבר , אם תפרטי מה לא עובד טוב או דורש שינוי בצליל אפשר יהיה לעזור .
באמת ,שתמונות יתנו לנו מושג על הבעייה .
אורי ויורם אולי "תחכימו" אותנו ברעיונות איך היא יכולה לשפר את הצליל בחדר.
באמת ,שתמונות יתנו לנו מושג על הבעייה .
אורי ויורם אולי "תחכימו" אותנו ברעיונות איך היא יכולה לשפר את הצליל בחדר.
- dudib
- חבר מכור קשה

לי אין עצות כל זמן שהיא לא מנדבת עוד מידע ואני לא יודע מה הבעייה .
אני מנסה להבין מלכתחילה מה הסיבה לשינוי שהיא עשתה , אבל היא שומרת על דממת אלחוט .
תאמת חשבתי שבעזרת הידע שלך באקוסטיקה ובעזרת הידע הרב של יורם אפשר יהיה לעזור לה .
אני זוכר שירשור קודם שלה על כיוון הרמקולים האחוריים כדי שיחזרו מהקירות הקידמיים אל ה-sweet spot ועכשיו יש את השירשור הזה , ואני חושב שיש לה בעייה יסודית שהיא מנסה לפתור כבר הרבה זמן .
אני מנסה להבין מלכתחילה מה הסיבה לשינוי שהיא עשתה , אבל היא שומרת על דממת אלחוט .
תאמת חשבתי שבעזרת הידע שלך באקוסטיקה ובעזרת הידע הרב של יורם אפשר יהיה לעזור לה .
אני זוכר שירשור קודם שלה על כיוון הרמקולים האחוריים כדי שיחזרו מהקירות הקידמיים אל ה-sweet spot ועכשיו יש את השירשור הזה , ואני חושב שיש לה בעייה יסודית שהיא מנסה לפתור כבר הרבה זמן .
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46379
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

ניסוי שעשיתי אתמול בלילה:
כמעט כל היום שמעתי מוסיקה ושמתי לב למרות השינויים החדשים משהו לא נשמע 100%
התחלתי מאפס:
אם רק הקדמיים עובדים הצליל נשמע מאוד רזה וסגור ונשמע שיש חוסר איזון בין המיד לגבוהים.
שמוסיפים את הרמקול העליון שמשמש מידרנג וטוויטר נוספים הרמקול הופך למאוזן. על מנת לדייק יותר ולהתאים את הסאונד למוסיקת כמו Yanni שהיא עשירה מאוד במיד הוספתי 3DB לעוצמה של הרמקולים העליונים.
מיקמתי את שני הדיפיוזרים (שני מיכסים של ווק עשויים מאלומיניום) ממש בגבול של הספוט
הצליל גדל מאוד והדבר שמאוד אהבתי, זה היכולת לשחק ב"באלנס" של הצליל על ידי שינוי נקודת הפגיעה של הצליל בדיפיוזר (מרכז אל החוץ וכו'')
נראה שזוית הפתיחה האפקטיבית של הטוויור היא 6-7 מעלות לכל כיוון לדעתי זה יתרון כי הצליל מאוד כיווני וקל מאוד לטפל בו עם דיפיוזר)
אחרי שהצליל נשמע מאוד מאוזן שמתי לב שהדיפיוזר הימני לא נימצא באותו קו עם השמאלי, לא היה לי הסבר לזה במשך כמה שעות, ואז זמתי לב שבצד ימין יש ארון ויש חלון, = יותר החזרים.
פתחתי כנף אחת בחלון, מיקמתי את הדיפיוזרים מחדש (בעיקר הימני) והפעם הדפיוזרים ישבו בערך באותו קו.
הוספתי את הרמקולים האחוריים (מי שזוכר משרשורים קודמים הם מכוונים קדימה אל הקיר וההחזר מחושב שיגיע בדיליי המתאים ובזוית הנכונה ישירות אל הספוט.
גם כאן היה משהו מוזר בין ימין לשמאל, ימין נשמע יותר חזק בכל מצב ויצר צליל לא מאוזן בכלל, היתה לי תחושת בטן שהארון קשור לזה, בדקתי עם מראה איפה בדיוק הצליל פוגע בארון, והכן התברר שהצליל פוגע בחלק שמיועד לTV כלומר הצלילים הגבוהים מהרמקול הימני האחורי בכלל לא מושפעים מהארון ומרות שבחישוב לקחתי אותו בחשבון.
חישבתי את הדילי מחדש, והפעם היה איזון מושלם.
אתמול בלילה חיברתי רק את שני הקדמיים די לבדוק כמה השפעה יש לתכנון החדש, פשוט WOW
מי שזוכר מסרוטוים קודמים, הראש שת המיטה מומקם בדיוק בספוט,
כיביתי את האור הנחתי את הראש בדיוק בספוט, וזה היה WOW אחד מטורף, היתה תחושה שהרמקולים לא קיימים ושהצליל מגיע כמעט מכל מקום. פשוט חוויה מדהימה.
כמעט כל היום שמעתי מוסיקה ושמתי לב למרות השינויים החדשים משהו לא נשמע 100%
התחלתי מאפס:
אם רק הקדמיים עובדים הצליל נשמע מאוד רזה וסגור ונשמע שיש חוסר איזון בין המיד לגבוהים.
שמוסיפים את הרמקול העליון שמשמש מידרנג וטוויטר נוספים הרמקול הופך למאוזן. על מנת לדייק יותר ולהתאים את הסאונד למוסיקת כמו Yanni שהיא עשירה מאוד במיד הוספתי 3DB לעוצמה של הרמקולים העליונים.
מיקמתי את שני הדיפיוזרים (שני מיכסים של ווק עשויים מאלומיניום) ממש בגבול של הספוט
הצליל גדל מאוד והדבר שמאוד אהבתי, זה היכולת לשחק ב"באלנס" של הצליל על ידי שינוי נקודת הפגיעה של הצליל בדיפיוזר (מרכז אל החוץ וכו'')
נראה שזוית הפתיחה האפקטיבית של הטוויור היא 6-7 מעלות לכל כיוון לדעתי זה יתרון כי הצליל מאוד כיווני וקל מאוד לטפל בו עם דיפיוזר)
אחרי שהצליל נשמע מאוד מאוזן שמתי לב שהדיפיוזר הימני לא נימצא באותו קו עם השמאלי, לא היה לי הסבר לזה במשך כמה שעות, ואז זמתי לב שבצד ימין יש ארון ויש חלון, = יותר החזרים.
פתחתי כנף אחת בחלון, מיקמתי את הדיפיוזרים מחדש (בעיקר הימני) והפעם הדפיוזרים ישבו בערך באותו קו.
הוספתי את הרמקולים האחוריים (מי שזוכר משרשורים קודמים הם מכוונים קדימה אל הקיר וההחזר מחושב שיגיע בדיליי המתאים ובזוית הנכונה ישירות אל הספוט.
גם כאן היה משהו מוזר בין ימין לשמאל, ימין נשמע יותר חזק בכל מצב ויצר צליל לא מאוזן בכלל, היתה לי תחושת בטן שהארון קשור לזה, בדקתי עם מראה איפה בדיוק הצליל פוגע בארון, והכן התברר שהצליל פוגע בחלק שמיועד לTV כלומר הצלילים הגבוהים מהרמקול הימני האחורי בכלל לא מושפעים מהארון ומרות שבחישוב לקחתי אותו בחשבון.
חישבתי את הדילי מחדש, והפעם היה איזון מושלם.
אתמול בלילה חיברתי רק את שני הקדמיים די לבדוק כמה השפעה יש לתכנון החדש, פשוט WOW
מי שזוכר מסרוטוים קודמים, הראש שת המיטה מומקם בדיוק בספוט,
כיביתי את האור הנחתי את הראש בדיוק בספוט, וזה היה WOW אחד מטורף, היתה תחושה שהרמקולים לא קיימים ושהצליל מגיע כמעט מכל מקום. פשוט חוויה מדהימה.
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר