שאלה TOSHIBA REGZA 42A3500
שלום לכולם, חדש כאן, אז אם יש משפטים פעורים סליחה מראש. נרשמתי לאתר רק בגלל שאלה אחת.
יום בהיר אחד אני חוזר הביתה, אבא שלי מחייך כולו מבסוט שאלתי מה העניין הוא אמר לי שנציג חברת ניו פאן התקשר ואמר לו שמגיעה לו הנחה על טלוויזיית LCD מסדרת REGZA של טושיבה, 42 אינץ' דגם A3500 HD READY. והוא סגר איתו בטלפון את העסקה, בלי לראות את המכשיר בפעולה בלי כלום, פשוט קנה בלי להגיד לי, לאמא, ולכל השאר. לנו יש מן נוהל בבית שמי שקונה איזשהו מכשיר חדש, מתייעץ איתי או עם מישהו עם טיפה הבנה ולא לקפוץ על הדגם הראשון שמציעים. מיותר לציין שמאווווד לא אהבתי את העניין. אבל אמרתי לעצמי, טושיבה, אחלה חברה, מה כבר יכול להיות?
הגיעה הטלוויזיה, הותקנה וחוברה לקיר, ולממיר HOT שברשותנו. ועכשיו אחרי כל החפירה מגיעה השאלה שלי:
בטלוויזיה לא רואים טוב. התמונה לא חדה, בטלוויזיה הרגילה שלי בחדר רואים יותר טוב.
התמונה מרוחה כזאת, רואים את זה במיוחד במשחקי כדורגל, השחקנים מטושטשים, הכדור זה סתם כתם לבן שזז על הדשא, ואני בקושי מזהה את רונאלדו. וגם התפריטים של HOT ממש נראים זוועה, האותיות לא חלקות ועגולות אלא כמעט מרובעות. ניסיתי לשחק עם רמת החדות, זה טיפה שיפר את התמונה אבל לא כמו שצפיתי.
האם זה מה שיש? רק בDVD אני אראה תמונה כמו שצריך? או שמה הבעיה היא הקליטה של הממיר, או בבעיה שקיימת עם ממירים של HOT מול מסכי LCD? (הממיר הוא ככל הנראה דגם ADB משהו כזה, שטוח כזה כמו DVD) אולי לחבר אותו אחרת? (ואם זאת התשובה, נא להסביר מה לעשות בצורה כמה שיותר ברורה, אני לא בקיא בסוגי החיבורים והשקעים למינהם). למה אני לא רואה חלק וברור כמו שאר טלוויזיות הCRT שמפוזרות בבית?
תודה רבה רבה מראש ומצטער שחפרתי..וואו כתבתי ממש הרבה רק רציתי שתדעו את הרקע לכל העניין.
יום בהיר אחד אני חוזר הביתה, אבא שלי מחייך כולו מבסוט שאלתי מה העניין הוא אמר לי שנציג חברת ניו פאן התקשר ואמר לו שמגיעה לו הנחה על טלוויזיית LCD מסדרת REGZA של טושיבה, 42 אינץ' דגם A3500 HD READY. והוא סגר איתו בטלפון את העסקה, בלי לראות את המכשיר בפעולה בלי כלום, פשוט קנה בלי להגיד לי, לאמא, ולכל השאר. לנו יש מן נוהל בבית שמי שקונה איזשהו מכשיר חדש, מתייעץ איתי או עם מישהו עם טיפה הבנה ולא לקפוץ על הדגם הראשון שמציעים. מיותר לציין שמאווווד לא אהבתי את העניין. אבל אמרתי לעצמי, טושיבה, אחלה חברה, מה כבר יכול להיות?
הגיעה הטלוויזיה, הותקנה וחוברה לקיר, ולממיר HOT שברשותנו. ועכשיו אחרי כל החפירה מגיעה השאלה שלי:
בטלוויזיה לא רואים טוב. התמונה לא חדה, בטלוויזיה הרגילה שלי בחדר רואים יותר טוב.
התמונה מרוחה כזאת, רואים את זה במיוחד במשחקי כדורגל, השחקנים מטושטשים, הכדור זה סתם כתם לבן שזז על הדשא, ואני בקושי מזהה את רונאלדו. וגם התפריטים של HOT ממש נראים זוועה, האותיות לא חלקות ועגולות אלא כמעט מרובעות. ניסיתי לשחק עם רמת החדות, זה טיפה שיפר את התמונה אבל לא כמו שצפיתי.
האם זה מה שיש? רק בDVD אני אראה תמונה כמו שצריך? או שמה הבעיה היא הקליטה של הממיר, או בבעיה שקיימת עם ממירים של HOT מול מסכי LCD? (הממיר הוא ככל הנראה דגם ADB משהו כזה, שטוח כזה כמו DVD) אולי לחבר אותו אחרת? (ואם זאת התשובה, נא להסביר מה לעשות בצורה כמה שיותר ברורה, אני לא בקיא בסוגי החיבורים והשקעים למינהם). למה אני לא רואה חלק וברור כמו שאר טלוויזיות הCRT שמפוזרות בבית?
תודה רבה רבה מראש ומצטער שחפרתי..וואו כתבתי ממש הרבה רק רציתי שתדעו את הרקע לכל העניין.
יתכן ולא התאמתם "חימוש למטרה". מסך צריך להיות משודך לצרכים ספציפיים, אם רוב התכנים בו אתם צופים הינם שידורי כבלים, פלאזמה היתה מתאימה הרבה יותר.
סרטי DVD ומקורות HD תראו יפה מאד, אך לטכנולגיית ה - LCD מגבלה בתחום השידורים הפחות איכותיים כמו שידורי כבלים רגילים שהזכרתי קודם.
סרטי DVD ומקורות HD תראו יפה מאד, אך לטכנולגיית ה - LCD מגבלה בתחום השידורים הפחות איכותיים כמו שידורי כבלים רגילים שהזכרתי קודם.
בלי להיות מהמבינים הגדולים בפורום הזה, לא הגיוני לי שרק בגלל שזו טלוויזית LCD תגיע לאיכות נמוכה כמו שאתה מתאר. ראיתי את הטלוויזיה הזו מספר פעמים בסקר לפני קניה ורואים בה SD מצוין. נשמע לי כאילו יש לך בעיה בחיבור בין הטלוויזיה לממיר, כבר מאיכות ירודה, הגדרות תצוגה לא מכוונות או משהו כזה. תוכל לשים תמונה?
לגבי שיפור בתמונה תישקול לרכוש כבל scart ל-svideo ואתם תרגישו בהבדל רציני במיוחד עם תשקיע בכבל איכותי....ולוודא שהממיר שלכם מסוגל להוציא svideo דרך scart .
ואם לא אז להחליף את הממיר לממיר מסוג דוקסיס שלפי הבנתי ומקריאה מרובה בפורום כאן הינו בעל האיכות הגבוהה ביותר מבין הממירים של הוט.
ואם לא אז להחליף את הממיר לממיר מסוג דוקסיס שלפי הבנתי ומקריאה מרובה בפורום כאן הינו בעל האיכות הגבוהה ביותר מבין הממירים של הוט.
לגבי הממיר הוא דוקסיס אחותי אמרה לי היא עובדת בHOT.
ואחי דבר עברית אנלא כ"כ מבין בשמות הכבלים...סקארט זה הכבל הרחב הזה עם ההרבה שיניים? אנלא בטוח שלטלוויזיה שלנו יש יציאה כזאת.....היא מחוברת לקיר צריך להוריד ולבדוק את זה אני אבדוק מאוחר יותר.
ואיך נקרא החיבור שיש לנו עם ה3 כבלים הצבעוניים? הוא לא מספיק טוב?
אני יודע שאני מפגין כאן בורות-על, אבל באמת שאני לא מבין בזה.
תודה.
ואחי דבר עברית אנלא כ"כ מבין בשמות הכבלים...סקארט זה הכבל הרחב הזה עם ההרבה שיניים? אנלא בטוח שלטלוויזיה שלנו יש יציאה כזאת.....היא מחוברת לקיר צריך להוריד ולבדוק את זה אני אבדוק מאוחר יותר.
ואיך נקרא החיבור שיש לנו עם ה3 כבלים הצבעוניים? הוא לא מספיק טוב?
אני יודע שאני מפגין כאן בורות-על, אבל באמת שאני לא מבין בזה.
תודה.
לגבי הכבל צד אחד שלו אכן רחב עם הרבה שיניים והצד השני חיבור svideo וחיבורי l,r של הסאונד....בכל חנות סטריאו ואף בזאפ תוכל למצוא משהוא טוב ב 200 ש"ח אין צורך להשתולל מכיוון שקיימים דגמים בעלויות גבוהות מאוד ולא ממש מצדיקים.
כבל כזה יהיה טוב עבורך והשיפור יהיה ניכר:
http://www.ultrapro.co.il/products/89908
כבל כזה יהיה טוב עבורך והשיפור יהיה ניכר:
http://www.ultrapro.co.il/products/89908
לדעתי:
MPEG NR ו DNR שניהם ב HIGH יוצרים תמונה לא טבעית, חסרה בפרטים, וחד מימדית.
שני הכלים הללו, הם בעצם פילטרים שממבט ראשון נראים כאילו "החליקו את התמונה" אך זו נעשית אנמית ולא נעימה.
אני הייתי מכוון כך: DNR-AUTO , MPEG NR-MIDDLE , SHARPNESS- -12 , BLACK STRETCH-OFF , BACKLIGHT- 65-70, BRIGHTNESS-65, CONTRAST-60, COLOR-44
בדגמים היותר גבוהים הכיוונים קצת שונים, ובכל מקרה הם משתנים בהתאם לטעם...
MPEG NR ו DNR שניהם ב HIGH יוצרים תמונה לא טבעית, חסרה בפרטים, וחד מימדית.
שני הכלים הללו, הם בעצם פילטרים שממבט ראשון נראים כאילו "החליקו את התמונה" אך זו נעשית אנמית ולא נעימה.
אני הייתי מכוון כך: DNR-AUTO , MPEG NR-MIDDLE , SHARPNESS- -12 , BLACK STRETCH-OFF , BACKLIGHT- 65-70, BRIGHTNESS-65, CONTRAST-60, COLOR-44
בדגמים היותר גבוהים הכיוונים קצת שונים, ובכל מקרה הם משתנים בהתאם לטעם...
כל מערכת סטראו הינה התפשרות מול הדבר האמיתי
לפי מיטב ידיעתי, איזולטור מסופק כחלק משירות חב' הכבלים.
אך אין צורך להתקינו סתם, אלא אם יש לך הפרעות מהסוג שהוא נועד לפתור (רעש אדמה)
להיפטר לגמרי מהתופעות לא, אך שיפור לטובה יש.
אך אין צורך להתקינו סתם, אלא אם יש לך הפרעות מהסוג שהוא נועד לפתור (רעש אדמה)
להיפטר לגמרי מהתופעות לא, אך שיפור לטובה יש.
כל מערכת סטראו הינה התפשרות מול הדבר האמיתי