רסיבר ישן, רמקולים חדשים וכל מה שביניהם

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #1 

אוקיי, אז ככה:
מגבר sansui R7 עם הספק של 45 RPM. בן 20 שנה בערך :D (בזמנו, אגב, נקנה בכמה אלפי שקלים טובים). בכולופן, בזמנו הרסיבר עבד עם שני רמקולים עם הספק של 200 ואט. (אחד שבק חיים, השני אצל אחי).

לענייננו. הרסיבר, שמכאן לשם נשכח קיומו, הגיע השבוע לחדר שלי. אני די מרוצה ממנו, אבל השאלה היא כזו: רב ערוצי, למיטב הבנתי, הוא לא מספק לי. יש לו אופציה של שתי "מערכות" כביכול, כשלכל מערכת אני יכול לחבר רק שני רמקולים (סה"כ מקום לארבעה רמקולים).

מדובר בחדר יחסית קטן, כך שההתלבטות היא אם לקנות חמישה רמקולים (סנטר, שניים גדולים ושניים רגילים), או להסתפק בשני רמקולים קטנים רגילים.
את הטלוויזיה וה-DVD גם כן חיברתי אל הרסיבר אבל אני לא יכול לשמוע את הסאונד מהטלוויזיה ולשמוע את המוזיקה מהמחשב.

שאלה נוספת, אגב, היא אם יש איזושהי אפשרות להתגבר על החלוקה הזו של הרמקולים ככה שאני יכול לקבל סאונד רק משניים בכל פעם.

המון תודה!

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

RPM?
כנראה התכוונת RMS.

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

המגבר הוא דו ערוצי. אין לך מה לעשות אים סנטר ואחוריים לא תוכל לקבל אפקטים של סראונד מהמגבר הזה

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

כן, לזה התכוונתי.
בטח לא סיבובים לדקה. :D
אם כך לשאלה האחרת:
אם אני קונה את אותו סט רמקולים (2 ריצפתיים, סנטר ו-2 רגילים) וארצה לחלק אותם לפי סנטר ריצפתי ורגיל למוזיקה, וריצפתי ורגיל למערכת השניה לטלויזיה ולדיוידי, האם זה עלול ליצור בעיה עם טווח התדרים של הרמקולים ולהרוס אותם (כמו שאמרו לי שעלול לקרות)?
ואם לא, מה הדרך הנכונה שאני צריך לסדר את הרמקולים בחדר (כולל התחשבות בזה שמדובר בסטריאו, וכמובן איזה ר4מקולים לחבר אליהם)?

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אני עדין לא מבין איזה שימוש תעשה בסנטר :?:
המגבר הוא דו ערוצי ולא רב ערוצי

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

נכון, הסנטר לא שמיש אם מתחשבים בעובדה שמדובר במגבר דו ערוצי, אבל העניין עצמו אחר.
חמישה רמקולים, נקנו. יכול להיות מאוד שבהמשך אני אחליף את הריסבר באחד אחר שכן יתמוך בסראונד, לכן אני רוצה לפזר את הרמקולים בהתאם כבר עכשיו, כולל המדפים. ע"מ למנוע קידוחים מיותרים בקיר.

נכון לכרגע, השאלה הספציפית הייתה כדי לדעת איך לסדר את הרמקולים בחדר ואפילו אם להשבית את הסנטר לבינתיים.

הרמקולים, כרגע, יתחלקו לפי רמקול רצפתי ורגיל למוזיקה, ורצפתי ורגיל ל-DVD ולטלויזיה

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #7 

אם קנית כבר סט רמקולים, אז סבבה, אבל אין לך מה לחבר את כולם. תחבר זוג רמקולים קדמיים ותשמע סטריאו (יש אנשים שבאמת אוהבים את זה :). אם לרסיבר שלך יש אפשרות להפעיל בו-זמנית 4 רמקולים (A+B), אז כל מה שיהיה לך זה סטריאו רב-ערוצי, שזה לא סראונד וגם לא קוודרו. המלצה שלי- תציב את הרמקולים בחדר בשביל היופי (או שתשים בבוידעם בינתיים), ותהנה מסאונד ישן ואיכותי בסטריאו, עד שתקנה רסיבר קולנוע ביתי, אם בכלל.
בהצלחה!

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

תיקון קטן לא יהיה לו סטריאו רב-ערוצי עדיין ישאר סטריאו דו ערוצי

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #9 

אלי777 כתב:תיקון קטן לא יהיה לו סטריאו רב-ערוצי עדיין ישאר סטריאו דו ערוצי
...
אם הרסיבר מפעיל יותר משני רמקולים אך מוציא סטריאו, זהו סטריאו רב-ערוצי. משמעות הדבר שאם יש 4 חיבורים: פעמיים ימין+שמאל, אז מה שהוא יקבל יהיה סטריאו "כפול". זה לא סראונד - אין השהייה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”