שלום,
כחבר חדש בתחום התעמקתי כאן בפורום בהמלצות השונות לגבי מפרט HTPC שבכוונתי להזמין (החברים כאן מאוד מקצועיים וחלקם משקיעים זמן רב להתייחס ולענות לחברים אחרים באופן ממש מרשים ). לאחר שגבשתי לי מפרט ל- HTPC המיועד להורדה וצפייה של סרטים ב- FHD וכן לריכוז כל המדיה הביתית של תמונות ומוסיקה (וגם רכשתי מסך FHD על בסיס המלצות בפורום המקביל...) נשאלת השאלה, מעבר למערכת ההפעלה VISTA הכוללת את המדיה סנטר, מהו סט התוכנות העדכניות שיש להתקין על המחשב לצורך הורדת הקבצים בפורמטים העדכניים והיכן ניתן להשיגם. הרקע לשאלה הוא שאני רואה כאן מגוון שאלות והתייחסויות בנוגע ל"קינפוגים" "קדקודים" ושאר עניינים שאינם נהירים לי ולא ברור לי אם אלה שאלות שנובעות מהצורך של חלק מהחברים להתמודד עם מערכות ישנות/איטיות או שאכן יש צורך בהתקנה של סט תוכנות כאמור.
אודה על הבהרה או הפנייה לשרשור אחר בו ניתן לקבל תשובה מסודרת ועדכנית.
ההמלצה הסטנדארטית שלי למתקינים HTPC חדש שאין להם הרבה נסיון מעשי זה להתחיל בקטן ופשוט ולשנות תצורות של קודקים רק אחרי שצברו נסיון ומבינים מה הם בעצם עושים.
אפשר לפענח ולהציג כל דבר עם התקנה של ffdshow tryouts ו haali media splitter. אני בטוח שכוחה האדיר של google יעמוד לצידך ותמצא מאיפה להוריד אותן.
לא צריך שום דבר מעבר לזה אם אתה מתכונן להשתמש במחשב כ HTPC דרך ה Media Center.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
בהמשך להתקנת HTPC עדכני אני עומד להזמין דרך AMAZON סדרה גדולה של DVD (קונצרטים קלאסיים בהופעות חיות ונדירות). במהלך ביצוע ההזמנה המערכת שלהם שיודעת כי אני לקוח זר התריאה על כך שחלק מהדיסקים הם בפורמט NTCS וכי קודים אזוריים עלולים לא לאפשר להציג אותם מחוץ לארה"ב.
מספר שאלות בנדון:
- האם צפויה ביעיה לצפות בדיסקים באמצעות כונן ה- HTPC.
- האם צפויה בעיה עם הטלוויזיה מסוג סמסונג טוליפ סדרה M.
- האם תהיה בעיה להעתיק את הדיסקים לדיסק הקשיח לצורך שילובם במערכת.
אם חלק מהתשובות לשאלות כאן נפתרות בהתקנת תוכנות נוספות מעבר לאלה שהומלצו בשרשור כאן בעבר אנא ציינו מה נדרש.
אני לא ממש מנוסה בניגון DVD, אבל מה שאני יודע זה ש:
- לא צריכה להיות בעייה בניגון DVD-ים בשידת השידור האמריקאית (NTSC) כי אתה מנגן את זה דרך המחשב.
- לגבי ה-Region: לא ניסיתי בעצמי, אבל יש תוכנה שנקראת AnyDVD שפורצת בתוכנה כל DVD והופכת אותו ל-Region free.
- לא צריכה להיות בעייה עם הטלוויזיה אם כבר חיברת אותה למחשב ואתה מרוצה מהתמונה.
- אפשר להעתיק DVD-ים לדיסק הקשיח באמצעות תוכנה שפורצת את הגנת זכויות היוצרים של ה-DVD (אפשר גם עם התוכנה AnyDVD שכבר הזכרתי).
אין בעיה של הקרנת DVD אמריקאי בשיטת NTSC במחשב. יש מספיק כלים שמאפשרים לשנות את הקושחה של הכונן ל RPC1 + תוכנות שמסירות לחלוטין את ההגנה ואת קביעת האזורים.
הבעיה היחידה והמאוד קטנה היא ש DVD אמריקאים הם כולם 480 שורות, אותו סרט בגרסת ה PAL הוא לפעמים 576 שורות ובאיכות טובה יותר. מסיבה זו את רוב הקניות שלי אני מבצע דווקא דרך AMAZON UK. הפרש המחירים הוא לא משמעותי לגבי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.