משחקים על ה - Eee! ועוד ברזולוציה הגיונית!:)

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Yonster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!

רציתי לעדכן, או לדווח, שלאחר מאמצים הצלחתי במשימה!

מהתחלה:

לפני כחודש רכשתי דרך בזק את האסוס איי.
המטרה הייתה בעיקר מחשב נישא קטנטן וזול שאני סוחב איתי לאונ' ביום יום, במקום לגרור את המחשב הנישא הרגיל והגדול, שגרם לי להעדיף להסתובב בלי מחשב בכלל. (D620 של דל.. גם לא מפלצת.. הוא במחלקת ה - Think And Light... אבל עדיין הוא שוקל פי 2.5 מהאיי)..

סו פאר סו גוד...

אבל, מהר מאוד הרזולוציה הטבעית של האיי עצבנה אותי נורא... 800 על 480... זה בדיוק 120 פיקסלים פחות מהרזולוציה הסטנדרטית ה"טבעית"... וכמובן ששום דבר לא נתמך בזה... וזה מגביל... בווינדוס הכפתורים כל הזמן "מתחבאים" מתחת לשורת ההתחל... וכו'..

אגב, מסתבר שגם XP בעצמו לא תומך ברזולוציה הזאת ויש איזו תוכנה של אסוס שרצה ברקע ו"מרמה" את הווינדוס בדרך כלשהיא...

לאחר חיפושים רבים מצאתי ברשת האק של מישהו לדרייבר ישן של אינטל, שבעצם מציג על המסך של האסוס איי כל רזולוציה כרצונך.. ע"י אינטרפולציה של פיקסלים..
מבחינת תאימות, יש באגים מעטים, נתקלתי בשניים, יש צורך לבטל את מצב השינה של המחשב, כי ברגע שהצג נכבה הוא חוזר להציג בחוסר פרטים עז... אני מניח שהוא לא מצליח להעלות כמו שצריך את האינטרפולציה שלו או משהו כזה... זה בטיפול ע"י המפתח כפי שקראתי בפורומים.. אבל שום דבר עדיין לא הצליח לו בנקודה הזאת.
והדבר השני.. כשאתה מעביר רזולוציה, הוא מעביר אותה מיד בלי לשאול "כן לא בטל" עם ה - 15 שניות שסופרות אחורה.
הקיצר, אפשר לחיות עם זה.

אגב, כאשר משנים את הפונטים ל - 120DPI, רזולוציה של 1024 על 768 קריאה ושמישה לחלוטין!
(זה מאוד קטן.. אבל זה מדהים שהוא הצליח לגרום לאינטרפולציה לשמור על מספיק פרטים רלוונטיים שאפילו הכתב הזה (שאני כותב כרגע) הינו קריא ומובן!)

בכל מקרה, השלב הבא היה באג שגיליתי במשחק Red Alert 2... כאשר הוא מותקן דרך החבילה EA The First Decade, המשחק המקורי, המלא, "שוכח" לבדוק אם יש דיסק בכונן.
ואז הנחתי, יאללה, בוא ננסה!

רכשתי כרטיס זיכרון SD מאוד מהיר של שני ג'יגה (Ultra II של סאנדיסק, בעצם קוראים לו Premium, כי רכשתי אותו בצורת מיניSD עם מתאם, לתאימות עתידית גבוהה יותר..),
חיברתי די וי די חיצוני, והתחלתי להתקין..

התוסף המצורף שבודק את דרישות המחשב צווח עלי שהמעבד חלש מדי.. אבל החלטתי שאני לא מתייחס.. בדדרך כלל מהירות עיבוד די זניחה למשחקים שהם לא סופר תובעניים מבחינה פיזיקלית, וצוואר הבקבוק הוא דווקא כרטיס המסך, שמשום מה הוכרז כ-"pass". אני מניח שבגלל שבסיס הדרייבר שאותו בחור שינה מבוסס על ערכת שבבים מתקדמת יותר של אינטל, הוא הצליח "לרמות" את הבדיקה... אבל יאללה, החלטתי להמשיך.

התקנה של 1.6 ג'יגה עברה ממש מהר יחסית.. מאוד מוזר.. אבל אני מניח שמהירות הכרטיס כן שיחקה תפקיד...

ההפעלה הראשונה של המשחק החזירה Error מאוד מוזר.. משהו יפה כזה עם המילה FATAL בקאפס לוק...

כל האקסטזה שלי נעלמה לה... אבל... החלטתי לנסות להריץ שוב.. מה כבר יכול לקרות?..

ו... לאחר ההפעלה השנייה, זה פשוט עבד!

הפעם הראשונה שמריצים את המשחק.. עם כל הסרטים על ההשתלטות הרוסית.. הכל רץ! חלק! מהיר! יפה! טווווב!

שמתי לב שיש באג קל בתצוגה, ה - Scroll bars לפעמים בורחים מהמקום שלהם במסכי ההגדרות. אבל עדיין הם לחיצים.. סתם באג קטן בהצגה.

מיד ניסיתי להוריד לרזולוציה הטבעית של המסך דרך הממשק של המשחק.. אבל, זה הקריס אותו ללא יכולת לעלות יותר.. אני מניח שרזולוציה של 800 על 480 פשוט לא נתמכת, ומאחר שהמשחק "מייבא" את רשימת הרזולוציות מהווינדוס, התוכנה של אסוס שרצה ברקע להתאים את הרזולוציה מבלבלת אותו.

אבל, לאחר שינוי הרזולוציה חזרה ל - 600 על 800 בקובץ הקונפיג... זהו! זה עובד!

Red Alert 2, המקורי, המלא, עובד בצורה חלקה, מהירה, ויפה מאוד על האסוס איי!
כולל סרטים שרצים חלק, זמני הטענה סבירים בהחלט, פשוט מדהים למה המכונה הזאת מסוגלת לעשות!

זהו! עכשיו יש לי אסוס איי לאונ', הכולל משחק אמיתי, "כבד" ומלא, שרץ חלקלק וטוב!
אין יותר צורך בשעות של משחק ב - Gold miner flash game מהווב....

*בנאמר למעלה אין שום המלצה או עצה בדבר משחקים בשיעורים במקום הקשבה למרצה!

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #2 

heh שמח בשבילך, רציתי לקנות גם את המוצר אך לא היה בדגמים של ה8 גיגה.. משתלם לקנות ב"מבצע" של בזק? תודה על הסיקור ותהנה לך. (Y)

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

למי שמתכנן לקנות אותו, עדיף לחכות לדגם החדש, עם מסך 9 אינץ', רזולוציה יותר גבוהה, והכי חשוב- 14\20 גיגה הארד דיסק.

Yonster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
קיבל תודות: 0

למי שמתכנן לקנות

שליחה #4 

למי שמתכנן לקנות אותו, חכו עוד טיפה גם לאחר הדגם הזה..
אסוס עושים מחטף...

הם רצו להשתמש ב - ATOM של אינטל, אבל הוא עדיין לא מוכן.. אז הדגם החדש הוא זמני ביותר...

בעוד כחודשיים (יוני) יצא הדגם ה9" האמיתי... עם מעבד ATOM. שנותן ביצועים משמעותית טובים יותר עם חיי סוללה גבוהים בהרבה....

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”