כמובן שבערב הקודם הכנתי חבילה עם עבודות המרה של תקליטים מהאוסף שלי כדי לבחון אותו בתנאי אולפן. סקרן אותי מאוד לדעת האם באמת עשיתי עבודה ראויה. חלק מהעבודות היו כבר אחרי עריכה ועיבוד אות וחלקן היה RAW כפי שהוקלטו על המחרשה (פטפון פלסטיק, לא סטייל בכלל אבל אני לא מחליף אותה כי זאת הבת שלי) שלי מחוברת לבונבוניירה (הפונו סטייג' שתכננתי ובניתי). כמובן שלא שכחתי להביא את הכלה, הלא היא הבונבוניירה, שאם לא כן אין תוחלת לביקור.
החלטנו לערוך השוואה בין הפונו סטייג' של המאסטר (BEHRINGER) לבין הבונבוניירה. לצערי לא יכולתי להביא את הראש של המחרשה שלי, ה-AT440MLA, כי הוא רתום ל-SHELL עבור זרוע ישרה והיא לא מתאימה לזרוע של הטכניקס של המאסטר. לא רציתי לפרק את הראש מה-SHELL כי זה יגרור בעקבותיו שוב שעות של כיוונים ואיזונים כדי לקבל הקלטות מושלמות (שלא לדבר על האזנה). לכן בדקנו מספר ראשים שהיו אצל MASTERMIX עם מספר תקליטים כשה-BEHRINGER מחובר והבונבוניירה מחוברת לצורך השוואה. כדי להשוות איכויות ראשים שיש ל-MASTERMIX לאיכות של ה-AT440MLA עשינו השוואה של השמעת תקליטים לעומת הקלטות RAW שהבאתי.
אני לא אפרט על איכויות הצליל ההשוואתי בין הראשים ובין הפונו סטייג'ים, אשאיר מלאכה זו ל-MASTERMIX.
רק על דבר אחד אני ארחיב מעט. השוואת סף הרעש בין ה-BEHRINGER לבונבוניירה השאירה אותי עם פה פעור ולא מאמין למה שאני שומע וגם רואה (על ה-VU מטר). אני כנראה הולך לבטח את הבונבוניירה. סף הרעש שלה נמוך ב-3 סדרי גודל מסף הרעש של ה-BEHRINGER באותו הסט-אפ, כן אתם קוראים נכון - הבדל של כ-30dB לטובת הבונבוניירה. תמיד ידעתי שהיא משהו טוב אבל לא ידעתי עד כמה. עד שלא משווים אותה לציוד אחר לא באמת יודעים.
כדי שלא אחטא בחוסר אובייקטיביות לא אפרט מעבר לנתון הזה על איכויות אחרות של הבונבוניירה, אשאיר את הבמה ל-MASTERMIX.
גם לגבי איכויות הראשים אתן ל-MASTERMIX להתבטא. הוא לבטח יעשה זאת באובייקטיביות ראויה.
כמובן שהשארתי למאסטר העתקים של העבודות שלי וגם עזרתי לו לפתור "בעיונת קטנטנה" באחד הטכניקסים שלו.
העברנו יום נפלא של FUN מוזיקלי ו"ציודי".
MASTERMIX קיווה שאולי אשכח את הבונבוניירה אצלו, אבל מה לעשות, אני לא שוכח ילדים במכונית.
MASTERMIX לא מסוגל לשלוח אנשים הביתה בידיים ריקות אז הוא נתן לי עוד מחרשה מעניינת להתעסק אתה. מי אמר ש-GARRARD זאת מחרשה? אני עוד אראה לכם שלא, חכו...
MASTERMIX - אלפי תודות על האירוח הנפלא והחם. שמחתי להכיר חבר ואיש יקר. עוד יהיו ביקורים בעתיד, אני בטוח.
תודה, תודה, תודה