רשמי ביקור אצל המאסטר MASTERMIX (Y) :D

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

זה היה בוקר אביבי חם כשעשיתי את דרכי מעודיופולה דרומה לאולפן של המאסטר MASTERMIX. הבטחתי לו ביקור והנה אני מקיים. הנסיעה היתה חלקה וללא פקקים. משפחת MASTERMIX בהרכב מלא קיבלה את פני בחמימות רבה.
כמובן שבערב הקודם הכנתי חבילה עם עבודות המרה של תקליטים מהאוסף שלי כדי לבחון אותו בתנאי אולפן. סקרן אותי מאוד לדעת האם באמת עשיתי עבודה ראויה. חלק מהעבודות היו כבר אחרי עריכה ועיבוד אות וחלקן היה RAW כפי שהוקלטו על המחרשה (פטפון פלסטיק, לא סטייל בכלל אבל אני לא מחליף אותה כי זאת הבת שלי) שלי מחוברת לבונבוניירה (הפונו סטייג' שתכננתי ובניתי). כמובן שלא שכחתי להביא את הכלה, הלא היא הבונבוניירה, שאם לא כן אין תוחלת לביקור.
החלטנו לערוך השוואה בין הפונו סטייג' של המאסטר (BEHRINGER) לבין הבונבוניירה. לצערי לא יכולתי להביא את הראש של המחרשה שלי, ה-AT440MLA, כי הוא רתום ל-SHELL עבור זרוע ישרה והיא לא מתאימה לזרוע של הטכניקס של המאסטר. לא רציתי לפרק את הראש מה-SHELL כי זה יגרור בעקבותיו שוב שעות של כיוונים ואיזונים כדי לקבל הקלטות מושלמות (שלא לדבר על האזנה). לכן בדקנו מספר ראשים שהיו אצל MASTERMIX עם מספר תקליטים כשה-BEHRINGER מחובר והבונבוניירה מחוברת לצורך השוואה. כדי להשוות איכויות ראשים שיש ל-MASTERMIX לאיכות של ה-AT440MLA עשינו השוואה של השמעת תקליטים לעומת הקלטות RAW שהבאתי.
אני לא אפרט על איכויות הצליל ההשוואתי בין הראשים ובין הפונו סטייג'ים, אשאיר מלאכה זו ל-MASTERMIX.
רק על דבר אחד אני ארחיב מעט. השוואת סף הרעש בין ה-BEHRINGER לבונבוניירה השאירה אותי עם פה פעור ולא מאמין למה שאני שומע וגם רואה (על ה-VU מטר). אני כנראה הולך לבטח את הבונבוניירה. סף הרעש שלה נמוך ב-3 סדרי גודל מסף הרעש של ה-BEHRINGER באותו הסט-אפ, כן אתם קוראים נכון - הבדל של כ-30dB לטובת הבונבוניירה. תמיד ידעתי שהיא משהו טוב אבל לא ידעתי עד כמה. עד שלא משווים אותה לציוד אחר לא באמת יודעים.
כדי שלא אחטא בחוסר אובייקטיביות לא אפרט מעבר לנתון הזה על איכויות אחרות של הבונבוניירה, אשאיר את הבמה ל-MASTERMIX.
גם לגבי איכויות הראשים אתן ל-MASTERMIX להתבטא. הוא לבטח יעשה זאת באובייקטיביות ראויה.
כמובן שהשארתי למאסטר העתקים של העבודות שלי וגם עזרתי לו לפתור "בעיונת קטנטנה" באחד הטכניקסים שלו.
העברנו יום נפלא של FUN מוזיקלי ו"ציודי".
MASTERMIX קיווה שאולי אשכח את הבונבוניירה אצלו, אבל מה לעשות, אני לא שוכח ילדים במכונית.
MASTERMIX לא מסוגל לשלוח אנשים הביתה בידיים ריקות אז הוא נתן לי עוד מחרשה מעניינת להתעסק אתה. מי אמר ש-GARRARD זאת מחרשה? אני עוד אראה לכם שלא, חכו...
MASTERMIX - אלפי תודות על האירוח הנפלא והחם. שמחתי להכיר חבר ואיש יקר. עוד יהיו ביקורים בעתיד, אני בטוח.

תודה, תודה, תודה (Y) :D
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #2 

(f) (l) (Y) (~) (i)

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #3 

ד"א יש לך בבונבונירה בורר MC\MM ?

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

לא בורר. בקרת הגבר רציפה עם פוטנציומטר שמכסה את כל תחום ה-MM וה-MC. רק תבחר את ההגבר המתאים והאיזון המתאים. הבונבוניירה יועדה מלכתחילה לצורך הקלטות ולכן בחרתי לבנותה עם בקרת הגבר רציפה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

הו, סוף סוף מפגש המלכים (Y)

אין מה לעשות, מגניב אצל MASTERMIX :wink:

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

קצת ארוך וסליחה מכולם

הקדמה קטנה:
כהתחלה לפחות ותאמינו לי שבאמת יש המון מה לכתוב כאן ולהוסיף גם לגבי "הבונבוניירה" של חנן בעיניי זה פשוט פספוס של חברי הפורום וסליחה שאני רושם כך אני מקווה שאני לא פוגע במשהו שלא בזדון חלילה....פשוט לא לאמץ בונבוניירה כזו בעלת כישוריים עיליים !
הבטחתי לו שבנושא זה אולי אצליח לדחוף קדימה לצורך מימוש בפועל למשהו מסחרי אני מקווה שאצליח כפי שאני חושב וכבר אחרי החגים אני יפגש עם איש רציני בתחום ההגברה שמייצר המון "כלים" רציניים לתחום מקווה שאצליח ואני יעדכן לכל מי שיהיה מעוניין "בבונבוניירה" אמיתי וכן חברים אני לא משוחד בחיי , פה כבר האוזן מדברת ......לאחר בדיקה מעמיקה באולפן זה יהיה פשוט משהו לא יאמן אני ישבתי בהלם מוחלט לפחות 5 דקות שנראות כמו נצח אני חושב ולפי דעתי פיספוס אמיתי שלא תאמצו אחת כזו ותחבקו אותה חזק וקרוב ללב את זה אני אומר לכם כאיש מקצוע ומה שחשבתי עליה לפני חודשיים שלושה היום בא ליידי ישום בשטח והוכחתי לחנן שלא טעיתי במה שהמלצתי לכם.
אני כאיש שמתמחה בתחום ממליץ בחום רב !
חנן אתה פשוט "מתנה".

פרק הראשים :[/u]
נעשתה השוואה לא מועטת עם כמה סוגיי דגמים של סטנטון :
680HI-FI (ראש ומחט)
680EE (ראש ומחט D680ׂ)
500II (הראש והמחט D5IOO - AL-II)
גם ה- ORTOFON - NIGHT CLUB-S נכנסה למעגל הבדיקה שאני אישית לא מתחבר אליה מבחינת הסאונד הכללי
אף על פי שהיא יקרה במיוחד נמכרת בסביבות ה-680 שקלים מרשרשים.........
הוספתי גם את SHURE M55E למערכה.....
התוצאות לא איחרו להגיע תאמינו לי...
לאחר דגימה שנעשת והועברה ע"י המחשב שלי באולפן (דגימה של Audio Technica AT440MLa ) המדובר בפורום בזמן האחרון לא מועטה אני אחרוץ בבטחה חברים שפשוט אין מה מה להשוות בכלל תארתי לעצמי שפה אני "נופל" מרוב בושה...
לא מעט זמן לפחות כשבועיים בערך אני שובר ת'ראש שלי מה בדיוק "דופק" לי את הגימור של הסאונד הכללי אחרי הקלטות ומאסטרינג שאני עושה על תקליטים....פשוט היה טרוףףףףףף אמיתי לגלות שאני פספסתי משהו והחשד שבי גבר מיום ליום, אז הנה אני מודה היום כשראיתי את הבדיקות שנעשו באולפן אמרתי לחנן ברשמיות "אני חייב אחד כזה" !
כמו שאני ממליץ לכם על "הבונבוניירה" ואני לא משוחד חלילה אני ממליץ לכם גם על Audio Technica AT440MLa בעיניי אין פשרות , או שאתה משקיע על הדה בסט ואני מתכוון גם לבונבוניירה" או שאתה מאזין סתם לכייף שלך ולא מבצע "הקלטות איכות" פשוט יהיה פיספוס אמיתי לא לאמץ לך את שנייהם בו זמנית ולהשתדרג בצורה רצינית ומקצועית .
כבר בטח רובכם נמצאים או משתמשים עם פטיפון איכותי סטנדרטי או איכותיי ומעלה......אני מעריך, ולכן אני לא רואה שום סיבה מקצועית או אפילו סתם חובבנית לא לאמץ את הסוכריה שאנשים פה מחלקים או מקבלים ככה במתנה זו הזדמנות פז לפני שאני מזיז עיניינים ואז זה יכול לעלות לכם בהרבה "בריאות" של כאב לב על המחיר שינפיקו לו אנשיי מקצוע בתחום ההגברה ואז כבר זה לא יהיה בידיים של משהו לקבלת הנחה וכיוצא בזאת....
שפשוט חבל מאוד לא להעריך את ההמלצה שלי אבל אני יגיד לכם מה ...ימים יגידו .. אמרתי ורשמתי זאת לא פעם אחת בפורום.., אני בכל אופן אמרתי רישמת גם לחנן
"הבונבוניירה הבאה שמיוצרת היא לי אם זה בקו יצור הבא של "המקצוען" - חנן או בקו יצור מסחרי המוני".
אפרופו " המקצוען " שמע ממני לאיזה בעיה שהייתה לי באחד הפטיפונים שייש לי באוסף של הטכניקסים SL-1200MK2 שמונה כ- 5 יחידות מלחמתיות שמוכנות לכל דבר האמור להסתובב עליהם וכבר הוא מפשיל את השרוולים ונותן לי יד באיזה שהיא בעיה שלא הצלחתי כנראה מספיק לרדת לסוף דעתה, ושוב הוא מפתיע אותי כמו תמיד איש מקצוען רציני שהציע לעשות ניתוח שעשיתי בעבר (כנראה שהרגש לא יהיה בי באותו יום) וניגש לעבודה גם ביום החופש שלו ואני מעריך זאת עד מאוד......המון תודות על הכל חנן באופן אישי.... (Y) יש לך
נקודת זכות אצלי :beer:

פרק תוצאות בדיקת הקדם מגברים:

BEHRINGER : סף הרעש עמד לאחר בדיקה מעמיקה על מינוס 38.6 די בי .
הבונבוניירה : עמדה על מתחת למינוס 00.0 כלומר אין מכשיר מחובר בכלל לציוד שלי באולפן
מרוב שלא האמנתי נתקתי את הבונבוניירה של חנן כדי לבדוק אם זה לא בעיה אצלי באוזניים בהחלט משהו איכותי ביותר , אגב שנייהם עמדו בבדיקת בווליום זהה כמעט מדוייק בהשוואה.
גם במאמץ היא הוכיחה את עצמה בפול ווליום היא עמדה על מינוס 76.8 די בי מה שהשאיר אותי בהלם מוחלט !

אוסיף עוד שתי מילים חנן לא רק הביא איתו את החומרים שייש בידיו אלא שמע ממני שאני מתכוון לבנות מכשיר ניקוי תקליטים ולא יצא מהביית לפני שהוא מביא איתו "מחרשה" מושבתת כדי שאני יבדוק אופציות לניקוי אז גם על זה אני חייב לך תודה חנן איש כלבבי ...ואני לא טועה בדר"כ בחברים שאני בוחר לעצמי .

אריכות ימים חנן אתה מוזמן תמיד וחג שמח לכולם... אוהב אתכם אנשים. (f)
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה #7 

כל הכבוד !!
מפגש המלכים !!!

(Y)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

(Y)
אני מניח שספק כח חדש וקצת טיפול בפנוכו של הברינגר יעלה אותו (ויוריד את הרעש) בכמה רמות

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

yairf כתב:(Y)
אני מניח שספק כח חדש וקצת טיפול בפנוכו של הברינגר יעלה אותו (ויוריד את הרעש) בכמה רמות
...
הלוואי והייתי יכול לעשות את זה כמו שאתה אומר ...אגב זה חדש בן כמה ימים..

המשך גלישה נעימה .. (f)

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

עכשיו רק צריך שחנן יתכנן איזה בונבוניירה כזו למיקרופון אולפני :wink:

אני מזמין מראש (Y)
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #11 

איזה כיף לקרוא!!! 2 מלכים בדירה אחת :מלך: :משתחווה:
כל הכבוד (Y)

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

יאיר,

אתה רוצה לראות עם איזה ספק כוח הבונבוניירה עובדת?[/b
]אני נותן לך לנחש לפני שאני מעלה תמונה.
אתה מכיר ספק "אנטי אודיופילי"? זה רמז. לא תמיד האיכות נמדדת ממה שרואים ומרושם חיצוני..
תכנון טוב אוכל כמעט הכל. נקודה. כבר שברתי כמה מחסומי "טאבו" בחיים הקצרים שלי גם בחברה (אחת הגדולות בעולם וחברת המוליכים למחצה הגדולה שבהן) שאני עובד בה כיום (BKM זה טאבו ושברתי אותו פעמיים) וגם בחברה קודמת שחיפשה תכנון ויישום MIL STANDARD והוכחתי להם שמוצר אזרחיזול בשני סידרי גודל אמין יותר (בניסוי מבוקר עם פיקוח של הצבא). לא כל מה שהוא יקר הוא בהכרח טוב יותר ולא מה שהוא זול הוא בהכרח גרוע יותר ולא תמיד MADE IN CHINA זה ***.
לא שאני מנסה להלל את הבונבוניירה במסע שיווקי אלא אני מנסה לומר שכשאני מתכנן משהו אני משתדל לא להחליק פינות ולהתפשר ומנסה להפיק את המירב כמעט בכל מחיר. בהחלט יתכן שישנם מוצרים טובים ממנה, אבל לעומת ההשוואה של אתמול אין לי בכלל ספק שהיא לוקחת בגדול את ה-BEHRINGER גם בנתונים הטכניים על הנייר ולטעמי האישי גם במבחן השמיעה (לא אובייקטיבי כי אני בעל עניין כביכול) אבל זאת דעתי.
אני כל הזמן חייתי בידיעה תת מודעת שהבונבוניירה איכותית אבל לא יכולתי לאמת זאת. נכון היתה השוואה רק מול מוצר אחד ואי אפשר להסיק מסקנה גורפת. בו נגיד שהיא ממוקמת במקום "טוב" יחסית למוצרים דומים בשוק (במלוא הצניעות, על אף שאני מלא גאווה בהישג). שוב, אני לא ממש אובייקטיבי ולכן מתנצל מראש.

לא מוכר ואל תשאלו כמה ואיזה יד. :lol:
חנן,

תחי המחרשה !!!

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

מנפצי המיתוסים :rocket:

שליחה #13 

זה הספק האודיופילי של הבונבוניירה. SKL ג'אנק אמיתי גם בתכנון שלו וגם ייצור שלו. כמה אתם משלמים עליו? לאור התוצאות הספק איכותי מאוד, הלא כן?

MASTERMIX, נראה לי שאם אתה מחבר אותו ל-BEHRINGER ה-BEHRINGER מת מצחוק :lol: . ואם אתה מספר את זה למר BEHRINGER ה"יקה" בכבודו ובעצמו הוא עוד יגיד לך שהוא מסיר אחריות מעצמו לגבי הביצועים של הפונו סטייג :no: '.

הכל ברוח טובה (Y)
הספק של הבונבוניירה
 הספק של הבונבוניירה
חנן,

תחי המחרשה !!!

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #14 

נו, מצויין :wink:

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #15 

8O
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אני חושב שאחרי הכל באמת שחנן מצטנע אם לומר את זה במילה אחת הבונבוניירה גאווה אמיתית אלא אם כן יש משהו אחר שחושב אחרת
ומתנדב לנדב את שלו , אני מנדב את הבדיקה שלי ואת האולפן
"האולפן עלי" :arrow:

יש משהו מהמתנדבים של הצד השני שמעוניין בבדיקת הקדם מגבר שלו?
אני פה ופנוי לכל הצעה ואו בדיקה ... .

מי הראשון ? למרות שלא נראה לי באופק הקרוב שמשהו יענה לי עכשיו אולי יהיה דממת אלחוט ..... (i)
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 24/04/2008 9:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #17 

דיון : למה אנשים שמתעסקים באודיו כ"כ חשוב להם וישר רצים לעשות השוואות.

דיי להשוואת. שכל אחד יהיה מרוצה משלו.

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אורי זה לא עניין של השוואה אחי זה עיניין עקרוני אם אתה איש שאוהב מוסיקה נקיה אתה לא תתפשר על משהו שיבעס לך את הצורה עם כל מיניי" גמדים" שקופצים לך ברמקולים ואני חושב שאתה תסכים איתי לא ?

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

האמת שאני לא מטיל את יהבי להשוואות וכיו"ב. אבל אין שיטה אחרת לדעת אם עשית משהו והוא שווה משהו.על הנייר אכן ידעתי שיש לי משהו טוב ביד, אבל נייר לחוד וחיים מעשיים לחוד. צריך איכשהו לדאוג שהנייר יהיה שווה משהו ולכן מה שכתוב עליו לא יכול להיות ללא ביסוס. עכשיו אני אולי אתפנה לחפש גורם שיתחיל לייצר כאלו בונבוניירות (ואפילו העתק של הבונבוניירה, אבל יותר אסתטי ויפה) כדי לשמור על ייחודיות. אשתדל שזו תהיה סדרה כדאית מבחינה כלכלית אבל באותה מידה גם מצומצמת (בדומה לסדרות מוגבלות של עטים נובעים או שעונים).
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

כדי להמחיש לך את גודלו של הספק yairf אז החלטתי להעלות תמונה גם של הספק וגם של הקדם מגבר של בהרינגר לצורכי הערכה במראה אבל מראה איננו "המשחק בתפקיד".

אין כמו משמע אוזניים :arrow:
ובדיקת קרביים :arrow: למרות שבדיקת קרביים :arrow: אצלי במקום הראשון
תראה אם הקדם מגבר של חנן לא היה "שופרא דה שופרא" לא הייתי מעלה את דעתי בצורה נחרצת כל כך
אני לא מתכוון לעשות צחוק מהידע שהוכח לי מעצם הבדיקה שלי באולפן אלא אם כן משהו יגיע אלי עם קדם מגבר נוסף ונעשה השוואות נוספות באולפן ואני יווכח שייש קדם מגבר יותר איכותי ממה שראיתי אתמול אז אני יסכים איתך אחרת, ואף אציין ברייש גליי שייש משהו יותר איכותי, אבל כל עוד לא הוכח לי אחרת אני דווק במה שאני אומר מילה אחר מילה..
הספק חיצוני קטן בגודלו משהו כמו - 6 או 7 ס"מ בערך
 הספק חיצוני קטן בגודלו משהו כמו - 6 או 7 ס"מ בערך
הקדם מגבר הוא החלק הימני שבינייהם
 הקדם מגבר הוא החלק הימני שבינייהם
הספק
 הספק
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 23/04/2008 18:29, נערך 2 פעמים בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”