התממשקות ללוח השידורים של YES איך עושים זאת?
שלום אני מעוניין לברר מספר פרטים לפני רשיכת HTPC.
1. האם ניתן להתממשק ישירות ללוח השידורים של YES על מנת ליצור לוח הקלטות מסודר, ואם כן איך עושים זאת?
2. האם בעת הקלטת תוכנית אוטומטית ה HTPC "משתלט" על הממיר ומעביר תחנה לצורך הקלטה?
3. האם ניתן להקליט מספר תוכניות במקביל?
4. מה חשיבות כ.מסך בכל הסיפור? יש צורך בתמיכה של HD לכ.מסך?
תודה והמשך יום נעים.
1. האם ניתן להתממשק ישירות ללוח השידורים של YES על מנת ליצור לוח הקלטות מסודר, ואם כן איך עושים זאת?
2. האם בעת הקלטת תוכנית אוטומטית ה HTPC "משתלט" על הממיר ומעביר תחנה לצורך הקלטה?
3. האם ניתן להקליט מספר תוכניות במקביל?
4. מה חשיבות כ.מסך בכל הסיפור? יש צורך בתמיכה של HD לכ.מסך?
תודה והמשך יום נעים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
1. בויסטה מדיה סנטר יש פתרון מובנה של מיקרוסופט ויס. בתוכנות מדיה סנטר אחרות ניתן להשתמש בתוכנה שנכתבה ע"י ישראלי (digest) ונקראת MegaEPG.
2. כן, באמצעות משדר אינפרה אדום שמצמידים אותו לממיר ומגיע עם הקיט של כרטיס הטלוויזיה.
3. כן, אבל צריך בשביל זה עוד ממיר ועוד כרטיס טלוויזיה לכל תכנית נוספת שמקליטים במקביל. עוד פתרון נחמד ואלגנטי יותר - כרטיס קליטה לווייני, שמאפשר לקלוט את הערוצים הלא מוצפנים (1, 2, 10, 33 והכנסת) ללא ממיר. אפשר "לערבב" באותו מחשב בנוסף לכרטיס טלוויזיה שמתחבר לממיר.
4. לא, לא ממש חייבים כזה לצפייה בחומר באיכות HD, אבל כדאי. לך על אחד מלוחות האם החדשים שמתבססים על הצ'יפסט 780G, הכולל כרטיס מסך מובנה עם תמיכה מלאה ב-HD.
2. כן, באמצעות משדר אינפרה אדום שמצמידים אותו לממיר ומגיע עם הקיט של כרטיס הטלוויזיה.
3. כן, אבל צריך בשביל זה עוד ממיר ועוד כרטיס טלוויזיה לכל תכנית נוספת שמקליטים במקביל. עוד פתרון נחמד ואלגנטי יותר - כרטיס קליטה לווייני, שמאפשר לקלוט את הערוצים הלא מוצפנים (1, 2, 10, 33 והכנסת) ללא ממיר. אפשר "לערבב" באותו מחשב בנוסף לכרטיס טלוויזיה שמתחבר לממיר.
4. לא, לא ממש חייבים כזה לצפייה בחומר באיכות HD, אבל כדאי. לך על אחד מלוחות האם החדשים שמתבססים על הצ'יפסט 780G, הכולל כרטיס מסך מובנה עם תמיכה מלאה ב-HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
1. ניתן גם ע"י כרטיס DVB-S להוריד את לוח המשדרים ישירות מהלויין (אותו לוח הקיים בממיר עצמו) - נכון לעכשיו זה הלוח המדוייק ביותר.
3. זו הסיבה שכדאי מאד לרכוש כרטיס DVB-S - כך גם מקבלים עוד הקלטה ולוח משדרים.
אורן.
3. זו הסיבה שכדאי מאד לרכוש כרטיס DVB-S - כך גם מקבלים עוד הקלטה ולוח משדרים.
אורן.
אף אחד לא חייב אותך לעבוד עם VMC...iiwr כתב:...בהנחה שהוא יוכל לייבא אותו ל-VMCניתן גם ע"י כרטיס DVB-S להוריד את לוח המשדרים ישירות מהלויין (אותו לוח הקיים בממיר עצמו) - נכון לעכשיו זה הלוח המדוייק ביותר....
מה שאני אישית לא הצלחתי לעשות...
...
אורן.
ההגדרה של "לוקח בגדול" לא כלכך ברורה...b007 כתב:אז מול YESMAX ו HTPC
YESMAX עדיין לוקח בגדול. נכון?
למה בYESMAX כן ניתן להקליט במקביל תוכניות ופה אי אפשר? הדבר הכי חשוב בכל הסיפור הזה?...
אבל...אני יכול להקליט 4 תוכניות בו זמנית, כולל לוח משדרים מהלויין ישירות (זהה ל-MAX) וגם לצפות בכל ההקלטות בכל טלויזיה ומחשב בבית, כך שה-MAX אינו רלונטי לי כלל ואינו עונה על השימושים שייעדתי למערכת ה-HTPC בביתי.
אורן.
יס מקס מאפשר לך להקליט שני תוכניות במקביל, על שטח דיסק מוגבל (120GB), ואתה חייב להמשיך לשלם ליס על מנת לראות את התכנים (כלומר, אם הקלטת תוכנית מערוץ X, ועזבת את הערוץ הזה, לא תוכל לראות את התכנים שמאוחסנים על המקס שלך).b007 כתב:אני מחפש מערכת שתיתן לי אפשרות להקליט מספר תוכניות במקביל בלי צורך בשימוש במספר ממירים במקביל.
הYES מקס נותן לי את זה.
מה לגבי HTPC?...
לעומת זאת ל-HTPC יש מספר לא קטן של יתרונות על גבי מקס:
1. אפשרות הרחבה: אני מתחיל עם הקלטה/צפייה בערוץ אחד בלבד. אם אני צריך יותר - אני מוסיף עוד ממיר ועוד כרטיס. כמה שרק בא לי.
2 place shift - אני יכול להעביר את התכנים המוקלטים לכל טלוויזיה בבית. אני יכול לשים את המחשב/ים עם הממירים במקום מבודד ומרוחק, וליד הטלוויזיות מחשב קטן, ללא דיסק קשיח כלל. אני יכול להעביר את התכנים שלי ל-PMP או למחשב נייד ולקחת איתי לחו"ל, אני יכול לצרוב את התכנים שהוקלטו על גבי DVD.
time shift 3 - נכון שהיס מקס מאפשר לי לעשות pause & resume, מחשב מאפשר לי לצפות בשידור חי, ואז לחזור אחורה גם שעה אם בא לי (למעשה המגבלה על גודל הבאפר היא גודל הדיסק הפנוי).
4. פיתרון התנגשויות (conflict resolving). יש לי רק ממיר אחד, ואני רוצה להקליט שתי תוכניות שמשודרות באותו זמן - המחשב יודע לבד לראות לאיזו תוכנית יש שידור חוזר בעתיד ולפתור את הבעיה באופן אוטומטי. התכונה הזו מביאה למצב שבו גם עם ממיר אחד בלבד - אין למעשה מגבלה על הקלטות, שכן לרוב המוחלט של התוכניות יש שידור חוזר (בוודאי בערוצי ה-stars).
5. ניהול מדיה - תמונות, שירים, קבצי וידאו שהורדו מהרשת - את כל זה המחשב עושה בלי בעיה בצורהקלה ונוחה לתפעול.
6. צפייה ב-DVD - חסכתי קופסא בסלון.
7. online streams - יש לא מעט תחנות טלוויזיה שמשדרות ברשת, HTPC מביא אותם אל הטלוויזיה שלי בלחיצת כפתור על השלט.
You are never fully dressed without a smile