מחפש מקרן
שלום,
בעקרון אני רוצה להפוך חדר לחדר סרטים ואני מתלבט בין מקרן לטלויזיה (פלזמה או LCD)
לי אמרו שלפי הנתונים עדיף מקרן. השאלה שלי היא ע"פ הנתנים שלמטה מה עדיף? ובאיזה מחירים זה מתחיל כל העניין הזה.
עיקר המטרות זה צפייה מדי פעם של סרטים.
הצפייה בחדר תעשה בחשכה מוחלטת.
מרחק הצפייה הוא 3 מטרים.
כמובן שלמשקל אין חשיבות.
כנראה שבמקום DVD אני יחבר למחשב את המכשיר.
תודה מראש
בעקרון אני רוצה להפוך חדר לחדר סרטים ואני מתלבט בין מקרן לטלויזיה (פלזמה או LCD)
לי אמרו שלפי הנתונים עדיף מקרן. השאלה שלי היא ע"פ הנתנים שלמטה מה עדיף? ובאיזה מחירים זה מתחיל כל העניין הזה.
עיקר המטרות זה צפייה מדי פעם של סרטים.
הצפייה בחדר תעשה בחשכה מוחלטת.
מרחק הצפייה הוא 3 מטרים.
כמובן שלמשקל אין חשיבות.
כנראה שבמקום DVD אני יחבר למחשב את המכשיר.
תודה מראש
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הי,
3 מטר למרחק הקרנה זה דיי גבולי האמת ( בהנחה שזה גודל החדר ואתה גם יושב ב 3 מטרים וגם מקרין מ 3 מטרים )
אני מניח שאתה רוצה תמונה גדולה. מסופקני כמה גדולה יכולה להיות תמונה ממרחק הקרנה כזה.
בנוסף, נהוג לשבת לא פחות מ 1.5 רוחב המסך. זה מביא אותך לרוחב מסך של מטר וחצי שזה בערך 70 אינטש ביחס של 9:16 ..
לא כזה גדול ...
3 מטר למרחק הקרנה זה דיי גבולי האמת ( בהנחה שזה גודל החדר ואתה גם יושב ב 3 מטרים וגם מקרין מ 3 מטרים )
אני מניח שאתה רוצה תמונה גדולה. מסופקני כמה גדולה יכולה להיות תמונה ממרחק הקרנה כזה.
בנוסף, נהוג לשבת לא פחות מ 1.5 רוחב המסך. זה מביא אותך לרוחב מסך של מטר וחצי שזה בערך 70 אינטש ביחס של 9:16 ..
לא כזה גדול ...
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

1900gt כתב:אוקיי.... ומה המחירים של דבר כזה? (70 אינצ' זה די גדול בשבילי)...
ראשית אתה צריך לברר עם עצמך איזו טכנולוגיה אתה מעדיף. DLP או LCD.
אח"כ אתה צריך להחליט אם אתה רוצה מקרן 720P ( מה שנקרא HD Ready ) או מקרן 1080 - FullHD.
בהערכה גסה המחירים בארץ ינועו בין 7000-14000 למקרן 720P וכ 20000 שקלים ומעלה למקרני 1080.
כמובן שניתן להוזיל עלויות אם קונים מחו"ל.
פלזמה 50 אינטש יכולה להתחיל באזור ה 11K ל 720P
ו 20000 ומעלה ל 1080P.
נ.ב,
70 אינטש זה גדול בדיוק ל 5 הדקות הראשונות. אחרי שמתרגלים זה לא כל כך גדול.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אחרי שמתרגלים
אי אפשר להפסיק
אתה צריך להסביר פה כמה נתונים דרושים:
מה המרחק שאתה יושב בחדר לצפות - מזה ייגזר גודל המסך הרצוי והאפשרי - ואז גם הטכנולוגיה המתאימה - כי גם אם אתה יכול לפתוח תמונה של 70" - אם תשב ממנה מטר וחצי - זה יהיה לא ממש נעים...
האם אתה בטוח שתמיד תראה בחשכה מוחלטת?
כמה אתה מוכן להשקיע
אתה מתכוון לראות סרטי HD? או סתם DIVX?
ובטח יהיו עוד שאלות
אתה צריך להסביר פה כמה נתונים דרושים:
מה המרחק שאתה יושב בחדר לצפות - מזה ייגזר גודל המסך הרצוי והאפשרי - ואז גם הטכנולוגיה המתאימה - כי גם אם אתה יכול לפתוח תמונה של 70" - אם תשב ממנה מטר וחצי - זה יהיה לא ממש נעים...
האם אתה בטוח שתמיד תראה בחשכה מוחלטת?
כמה אתה מוכן להשקיע
אתה מתכוון לראות סרטי HD? או סתם DIVX?
ובטח יהיו עוד שאלות
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
מהו המרחק המינימלי ללא מחשבונים מסויימים אלא על סמך ניסיון בלבד הייתם אומרים שניתן להכניס מקרן לסלון ?הי,
לא כזה גדול ......
למה בסלון של 3 מטר כמו ש1900gt מעוניין להכניס מקרן לא תמליצו על מקרן ? הרי 70 אינץ' שהיה ניתן עדיף על פלסמה 50 אניץ' יקרה לא ?
האם אין מקרנים שמטווח של 3 מטרים מסוגלים לתת הקרנה של 100 אינץ' ?
האם 3.5 יספיק ?
שי
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
[ מהו המרחק המינימלי ללא מחשבונים מסויימים אלא על סמך ניסיון בלבד הייתם אומרים שניתן להכניס מקרן לסלון ? ]
המחשבונים אומרים את האמת, כל הנסיון שבעולם לא ישנה את הפיסיקה של העדשות של המקרנים.
המחשבונים אומרים את האמת, כל הנסיון שבעולם לא ישנה את הפיסיקה של העדשות של המקרנים.
מה שאומרים פה, למקרן יש הרבה מאוד חסרונות (חובה חושך, חדר כהה, התקנה, זמן מנורה ועוד) ביחס לפלסמה למשל, והיתרון הגדול שהוא גודל המסך, לא כזה משמעותי ביחס לחסרונות כשמדובר ב50 אינץ' לעומת 70 אינץ', כשמדובר בגודל של 100-120 אינץ' אז כבר היתרון הגדול של הגודל משחק תפקיד...למה בסלון של 3 מטר כמו ש1900gt מעוניין להכניס מקרן לא תמליצו על מקרן ? הרי 70 אינץ' שהיה ניתן עדיף על פלסמה 50 אניץ' יקרה לא ?...
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

צודק,י-א כתב:בחשבון שלי לפי נוסחה של 1.5 X גודל מסך אזי למרחק צפייה של 3 מטר מתאים מסך ברוחב 2 מטר....
אף פעם לא היתי טוב בחשבון.
בכל אופן מקרן בחדר של 3 מטר .. נשמע לי לחוץ
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אתם אומרים שעיקר החסרונות של המקרן הם:
חובה חושך- אמרתי שיש אפשרות לחושך מוחלט אז זה לא בעיה.
חדר כהה- לא כל כך הבנתי מה זאת אומרת.
זמן נורה- מדובר בהקרנות לסרטים ככה שזה לא יותר מדי שעות עבודה.
ואם ממרחק כזה אפשר לפתוח 70 אינצ' ויותר אז זה מעולה.
עדיין אני מתלבט בין FULL HD או HD READY.
מה ההבדל בינהם בעין כאשר אני מפעיל סרט HD?
חובה חושך- אמרתי שיש אפשרות לחושך מוחלט אז זה לא בעיה.
חדר כהה- לא כל כך הבנתי מה זאת אומרת.
זמן נורה- מדובר בהקרנות לסרטים ככה שזה לא יותר מדי שעות עבודה.
ואם ממרחק כזה אפשר לפתוח 70 אינצ' ויותר אז זה מעולה.
עדיין אני מתלבט בין FULL HD או HD READY.
מה ההבדל בינהם בעין כאשר אני מפעיל סרט HD?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אם אתה לא בעניין של יבוא אישי אז אני ממליץ על מקרן HDR שאני רכשתי שלהבנתי מחירו היום הוא כ-7,500 ש"ח.
מיצובישי HC1100.
אם אתה בראש של ליבא עמצאית אז תלך על FHD שיעלה לך כ-14,000 ש"ח.
יש כמה אופציות: TW-2000, AE2000 וכדומה.
מיצובישי HC1100.
אם אתה בראש של ליבא עמצאית אז תלך על FHD שיעלה לך כ-14,000 ש"ח.
יש כמה אופציות: TW-2000, AE2000 וכדומה.
אם נגיד אני רוצה ליבא באופן אישי מה צריך לכלול?
ועוד שאלה יש כל מיני תכנים שרשום 720p HDTV X264 ... מה המשמעות של X264? והאם זה HD אמיתי?
שאלה אחרונה.... לפי מה שבנתי מקרן FHD תומך עד רזולציה 1080P אז נגיד אני אצפה בתכנים שהם רק 720P האם יהיה עדיפות לצפות בתכנים אלו עם מקרן FHD או RHD?
ומה קורה אם אני מפעיל תכנים ברזולוציה 1080P על מקרן RHD? תופיע תמונה ? יהיה "מתיחה"?
ועוד שאלה יש כל מיני תכנים שרשום 720p HDTV X264 ... מה המשמעות של X264? והאם זה HD אמיתי?
שאלה אחרונה.... לפי מה שבנתי מקרן FHD תומך עד רזולציה 1080P אז נגיד אני אצפה בתכנים שהם רק 720P האם יהיה עדיפות לצפות בתכנים אלו עם מקרן FHD או RHD?
ומה קורה אם אני מפעיל תכנים ברזולוציה 1080P על מקרן RHD? תופיע תמונה ? יהיה "מתיחה"?
אם אתה צופה רק בתכנים של 720P אין טעם להשקיע ב FHD1900gt כתב:אם נגיד אני רוצה ליבא באופן אישי מה צריך לכלול?
ומה קורה אם אני מפעיל תכנים ברזולוציה 1080P על מקרן RHD? תופיע תמונה ? יהיה "מתיחה"?...
לא תיהיה עדיפות.
אם יש לך תכנים של 1080P פשוט מכוונים את הסטרימר שיוציא 720P
ואז אין מתיחה ואין שום בעיה.
היום אין בעיה להשיג תכנים של 1080P יש המון.