עזרה בבחירת לוח אם + מעבד

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tamiral פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

החלטתי לשדרג את המחשב שלי למשהו קצת יותר רציני...

הרבה זמן שלא הייתי בעניינים (מאז שקניתי את המחשב הנוכחי שלי, לפני שנתיים-שלוש),
ואין לי מושג מה הולך בתחום המעבדים ולוחות האם.

הייתי רוצה לקבל המלצה ללוח אם + מעבד, עם עדיפות ל-AMD, אך גם INTEL בא בחשבון.
(שמעתי שיצא ל-INTEL סוג מעבד עם הרבה יותר רגליים בחיבור ה-SOCKET, שכחתי את שמו, שווה משהו?)

חשוב לי לוח אם עם יציאת S/PDIF קואקסיאלית ONBOARD, אולי אפילו כרטיס מסך ONBOARD (אני לא משחק, אלא רק רואה סרטים דרך המחשב, אין לי אפילו כניסת DVI בטלויזיה, אז לא נראה לי שצריך משהו רציני, רק עם איזה 128RAM ו-TVOUT), גם חיצוני בא בחשבון בחיבור AGP.

בקשר למעבד - חשבתי על ה-AMD64, לא נראה לי שיש צורך ביותר מ-3GHz, יש הצעות אחרות (גם אינטל)??

אין צורך במסך והתקציב יכול להגיע עד לסביבות ה-4000 ש"ח, ככה שהאפשרויות בטח די רחבות.

ידוע לי שהאתר הוא לא הכתובת הטובה ביותר להתייעצויות כאלה אבל אני בטוח שיש כאן
בחורים רציניים שיוכלו לעזור. התחומים לפעמים מתקשרים מאוד ומדברים המון על מחשבים ו-HTPC בפורומים אז אני בטוח שיש את הנסיון והידע. :?:

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #2 

אתה יכול להתעדכן באתר הבית של אינטל על לוחות ומעבדים חדשים.

ה-SOCKET החדש שמכיל את המעבדים החדשים של אינטל נקרא LGA והוא מכיל 775 רגלים. אינטל שיחררה גם מעבד חדש שנקרא PENTUM D, שהוא בעל שכבה כפולה (מעין שני מעבדים יחד שעובדים במקביל) והוא יותר מהיר מהמעבדים עם טכנולוגית HT.

בקישור הבא אתה יכול לבנות מחשב לצרכים שלך עם הסברים לגבי כל חלק שאתה בוחר שיהיה במחשב

http://www.intel.com/personal/build/?iid=search&
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

tamiral פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש
נתן תודות: 0

שליחה #3 

ברור לי שאפשר להתעדכן דרך האתרים הרשמיים.

פשוט לא תמיד הדגמים החדשים שבדר"כ מפרסמים באתרים הרשמיים של INTEL, AMD ויצרני לוחות שונים- מגיעים לארץ כ"כ מהר ואז צריך להתעדכן דרך חנויות ON-LINE בארץ ואני לא מת על זה כי אתה לא תמיד מקבל את כל הפרטים
(נגיד לא מספיק לי יציאת S/PDIF מהלוח אלא אני חייב לוודא שהיא גם קואקס).

אני יותר שואל לגבי לוח אם שיתאים לצרכים שלי כפי שציינתי למעלה.
מעבדים זה בדר"כ החלק הקל... :wink:

אם מישהו רכש לאחרונה משהו כמו שאני מחפש או רוצה להמליץ על משהו אני אשמח. :)

boim
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 496
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

אני קניתי לוח אם nforce4 ultra של dfi.. יש לו כרטיס קול עם spdif החוצה (coax) (וגם פנימה), כרטיס רשת ג'יגה ו sata2... (זה מתאים ל amd, אני קניתי 3000... נ.ב. זה 939)

רק אין לו כרטיס מסך on board...
אתה יכול להרכיב מחשב שלם בסביבות ה 4000.. אני עכשיו קניתי ועלה לי 5100, אבל קניתי מארז ב 850 שקל וגופי קירור בעוד איזה 300 שקל, כרטיס 6600 , 250 ג'יגה הרדיסק וג'יגה זכרון.. (נ.ב. קניתי בנעה מחשבים)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”