מדיה פורטל - גרסת הClient - Server
בשבוע האחרון מדיה פורטל הגיע לסיומו פיתוחה של גרסת Client-Server ובכך הסתיים פיתוחה של גרסה 1.
התוכנה זמינה כעת להורדה, אך נמצאת בשלב RC1 שזה אומר שעדיין ייתכנו באגים עד לשחרור הגרסה היציבה.
למי שלא מבין מדובר באבן דרך משמעותית, גרסת Client-Server משמעה:
1. ניתן להתקין את הTV-Server בנפרד מהמדיה-פורטל ובכך לאפשר פריסה של מספר מחשבים בבית אשר לא מכילים כרטיס טלויזיה ולרכז את כל כרטיסי הטלויזיה והממירים במקום אחד אשר מחוברים למחשב אחד.
2. אין יותר צורך שתוכנת המדיה פורטל תרוץ בכדי לאפשר הקלטות, הService רץ ברקע והוא מקליט גם כאשר המדיה פורטל לא רץ. אם הServer רץ במחשב נפרד, אז לא צריך להשאיר את המחשבים האחרים דלוקים ובכך להימנע מהרעש בסלון/חדרים.
3. ניתן לעדכן את תוכנת המדיה פורטל בגרסאות חדשות מבלי לחשוש להקלטות המתוזמנות.
אבל, רק כדי שתהיו מוכנים לזה - המעבר מגרסת הstandalone לגרסת הclient-server אינו קל, במהלך כל החג המדיהפורטל שלי לא היה "מבצעי" והייתי ללמוד כיצד מגדירים הכל מחדש בכדי שהכל יעבוד.
אנסה לשתף אתכם כדי שלא תבזבזו על זה את אותו הזמן שאני בזבזתי.
1. שליטה על הממירים תיעשה באמצעות IR Server Suite - כתובת להורדה: http://forum.team-mediaportal.com/attac ... iew-7-.zip
יש להריץ את c:\Program Files\IR Server Suite\Input Service Configuration\Input Service Configuration.exe לאחר ההתקנה וללחוץ על Detect - התוכנה תזהה מיד באיזה Blasterים ושלטים אתם משתמשים, לאחר מכן יש להפעיל את הPlugin המתאים בTV-Server Setup.
2. את כל הערוצים צריך להגדיר מחדש בTVServer - אין אפשרות לייבא את הערוצים שהוגדרו במדיה פורטל הישן.
3. לוח השידורים ניתן לייבוא מקובץ xmltv.xml על ידי Plugin בשם XMLTV בTV-Server Setup, יש לבצע Mapping לערוצים לפני שמבצעים import אחרת שום מידע לא יטען ללוח השידורים.
4. אם נתקלים בבעיות בצפייה בטלויזיה - אני מציע להוריד ולהתקין את ffdshow codec, ולקבוע בMediaPortal Setup אותו כdefault codec עבור הטלויזיה.
כתובת להורדה:
http://downloads.sourceforge.net/mediap ... Refesh.exe
למזלנו החבר'ה שם כתבו כלי מאוד נוח להתקנה אשר מוריד ומתקין את כל הרכיבים הנדרשים אוטומטית.
בהצלחה!
אינני חלק מצוות הפיתוח של המדיה-פורטל אך אשמח לעזור ולענות על שאלות בנושא.
התוכנה זמינה כעת להורדה, אך נמצאת בשלב RC1 שזה אומר שעדיין ייתכנו באגים עד לשחרור הגרסה היציבה.
למי שלא מבין מדובר באבן דרך משמעותית, גרסת Client-Server משמעה:
1. ניתן להתקין את הTV-Server בנפרד מהמדיה-פורטל ובכך לאפשר פריסה של מספר מחשבים בבית אשר לא מכילים כרטיס טלויזיה ולרכז את כל כרטיסי הטלויזיה והממירים במקום אחד אשר מחוברים למחשב אחד.
2. אין יותר צורך שתוכנת המדיה פורטל תרוץ בכדי לאפשר הקלטות, הService רץ ברקע והוא מקליט גם כאשר המדיה פורטל לא רץ. אם הServer רץ במחשב נפרד, אז לא צריך להשאיר את המחשבים האחרים דלוקים ובכך להימנע מהרעש בסלון/חדרים.
3. ניתן לעדכן את תוכנת המדיה פורטל בגרסאות חדשות מבלי לחשוש להקלטות המתוזמנות.
אבל, רק כדי שתהיו מוכנים לזה - המעבר מגרסת הstandalone לגרסת הclient-server אינו קל, במהלך כל החג המדיהפורטל שלי לא היה "מבצעי" והייתי ללמוד כיצד מגדירים הכל מחדש בכדי שהכל יעבוד.
אנסה לשתף אתכם כדי שלא תבזבזו על זה את אותו הזמן שאני בזבזתי.
1. שליטה על הממירים תיעשה באמצעות IR Server Suite - כתובת להורדה: http://forum.team-mediaportal.com/attac ... iew-7-.zip
יש להריץ את c:\Program Files\IR Server Suite\Input Service Configuration\Input Service Configuration.exe לאחר ההתקנה וללחוץ על Detect - התוכנה תזהה מיד באיזה Blasterים ושלטים אתם משתמשים, לאחר מכן יש להפעיל את הPlugin המתאים בTV-Server Setup.
2. את כל הערוצים צריך להגדיר מחדש בTVServer - אין אפשרות לייבא את הערוצים שהוגדרו במדיה פורטל הישן.
3. לוח השידורים ניתן לייבוא מקובץ xmltv.xml על ידי Plugin בשם XMLTV בTV-Server Setup, יש לבצע Mapping לערוצים לפני שמבצעים import אחרת שום מידע לא יטען ללוח השידורים.
4. אם נתקלים בבעיות בצפייה בטלויזיה - אני מציע להוריד ולהתקין את ffdshow codec, ולקבוע בMediaPortal Setup אותו כdefault codec עבור הטלויזיה.
כתובת להורדה:
http://downloads.sourceforge.net/mediap ... Refesh.exe
למזלנו החבר'ה שם כתבו כלי מאוד נוח להתקנה אשר מוריד ומתקין את כל הרכיבים הנדרשים אוטומטית.
בהצלחה!
אינני חלק מצוות הפיתוח של המדיה-פורטל אך אשמח לעזור ולענות על שאלות בנושא.
נערך לאחרונה על ידי leo212 ב 23/04/2008 12:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעיית ערוצים
היי,
האם נתקלת בבעיה בקטינםוג הערוצים? אני משתמש ב PVR150 בכניסת SVIDEO ולא הצלחתי למפות ערוצים לכנסת SVIDEO רק ערוץ אחד
אשמח לדעת עם איזה כרטיס אתה משתמש והאם פתרת את בעיית הבלסטר (החלפת ערוצים)
תודה בכל מקרה,
מוטי
האם נתקלת בבעיה בקטינםוג הערוצים? אני משתמש ב PVR150 בכניסת SVIDEO ולא הצלחתי למפות ערוצים לכנסת SVIDEO רק ערוץ אחד
תודה בכל מקרה,
מוטי
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
היי,
הצלחתי להגדיר הכל, כולל למפות את הערוצים, כולל לראות את התוכניות ב-EPG, כולל להעביר ערוצים ב-TEST של ה-TV3 BLASTER PLUGIN.
רק מה....
כשאני צופה בטלויזיה, הוא לא מעביר את הערוצים... לא מבין את זה.
שוב, אני מדגיש, שב-TEST, הכל עובד מצוין, אבל בצפיה לא.
כל הערוצים מוגדים כ-source SVHS1.
כתבתי גם הודעה בפורום, אבל לא קיבלתי תשובה.
כרגע זה אומר שאני פשוט לא יכול להשתמש ב-MP, מה שמכניס אותי לדכאון קליני.
אודה מאוד לעוזרים
הצלחתי להגדיר הכל, כולל למפות את הערוצים, כולל לראות את התוכניות ב-EPG, כולל להעביר ערוצים ב-TEST של ה-TV3 BLASTER PLUGIN.
רק מה....
אודה מאוד לעוזרים
1. האם קבעת את המספרים של הערוצים ?kalinium כתב:היי,
רק מה....
אודה מאוד לעוזרים...
2. האם ניסית לבצע test גם בהגדרות הפלאגין בMediaPortal Setup? (לא בTVServer Setup)
Re: בעיית ערוצים
אני משתמש בpvr150 ופשוט הגדרתי את הערוצים אחד - אחד, מתוך הTV Server Setup, הולכים לTV Channels ואז לוחצים על Add ומזינים את הפרטים של כל ערוץ בנפרד.motti100 כתב:היי,
תודה בכל מקרה,
מוטי...
כמובן לא לשכוח לרשום את מספר הערוץ ולבחור SVIDEO בשדה Source שנמצא בטאב Analog.
- kalinium
-
- חבר ותיק

1. מספר הערוץ נמצא תחת channel ב-analog1. האם קבעת את המספרים של הערוצים ?
2. האם ניסית לבצע test גם בהגדרות הפלאגין בMediaPortal Setup? (לא בTVServer Setup)...
2. פה נראה לי הבעיה. בפלאגין תחת Mediaportal, לא ה-server, הוא לא נותן לי לעשות blast, וגם לא נותן ללמד אותו. הוא מחזיר "Cannot blast, not registered to an active inputservice"
איך משייכים אותו?
גם לי היה משהו כזה, האם אתה בטוח שהinput service רץ? תפעיל את הc:\Program Files\IR Server Suite\Input Service Configuration\Input Service Configuration.exekalinium כתב:1. מספר הערוץ נמצא תחת channel ב-analog1. האם קבעת את המספרים של הערוצים ?
2. האם ניסית לבצע test גם בהגדרות הפלאגין בMediaPortal Setup? (לא בTVServer Setup)...
2. פה נראה לי הבעיה. בפלאגין תחת Mediaportal, לא ה-server, הוא לא נותן לי לעשות blast, וגם לא נותן ללמד אותו. הוא מחזיר "Cannot blast, not registered to an active inputservice"
איך משייכים אותו?...
תלחץ על detect, וכשהוא ישאל אותך, אז תתן לו לעשות restart לservice.
תוודא גם שכשאתה לוחץ Change Server בהגדרות של הPlugin במדיה פורטל מופיע localhost.
- kalinium
-
- חבר ותיק

התקדמות:גם לי היה משהו כזה, האם אתה בטוח שהinput service רץ? תפעיל את הc:\Program Files\IR Server Suite\Input Service Configuration\Input Service Configuration.exe
תלחץ על detect, וכשהוא ישאל אותך, אז תתן לו לעשות restart לservice.
תוודא גם שכשאתה לוחץ Change Server בהגדרות של הPlugin במדיה פורטל מופיע localhost....
אכן כשה-input service רץ, הערוצים מתחלפים גם בפלאגין מתוך המדיהפורטל.
אבל בצפיה בטלויזיה, זה לא עובר...
יש לך רעיון אולי? אולי משהו בהגדרות remote?
תודה על העזרה.
- kalinium
-
- חבר ותיק

קשה לי להאמין שזה ה-mce replacement כי עשיתי התקנה נקיה של MP.
איך אני מפעיל את ה-mce remote, לא דרך המדיה פורטל? יש ב-TV3 Server הגדרות לשלט?
ניסיתי בקונפיגורציה של הIR SERVICE לבחור TRANSMIT ב-MCE, אבל זה גם לא עובד
ניסיתי בקונפיגורציה של הIR SERVICE לבחור TRANSMIT ב-MCE, אבל זה גם לא עובד
1. אתה מנטרל את mce remote דרך המדיה פורטל.kalinium כתב:קשה לי להאמין שזה ה-mce replacement כי עשיתי התקנה נקיה של MP.
ניסיתי בקונפיגורציה של הIR SERVICE לבחור TRANSMIT ב-MCE, אבל זה גם לא עובד...
2. אתה מפעיל Plugin שנקרא MP Control Plugin for IR Server.
3. בהגדרות של הPlugin אתה מוודא שהשלט שלך מופיע, אם לא, אתה בוחר אותו מהרשימה למטה ולוחץ Add Remote.
4. תחת שדה Status צריך להיות רשום Ready.
תסכם שוב באיזה מצב אתה נמצא: הblaster לא עובד? השלט לא עובד?kalinium כתב:היה שם כבר מיקרוסופט MCE במצב READY, אבל אני רואה שיש שם עוד כל מיני סוגים.
זה משנה איזה MCE?
בכל אופן, גם עם MCE FULL זה לא עובד.
שוב, תודה על העזרה......
- kalinium
-
- חבר ותיק

אני בכלל עובד עם שלט IMON ששולח הקלדות מקשים לויסטה, ככה שאני צריך רק את הבלאסטר של MCE.
בכל אופן, יש לי בלאסטים עובדים במצב של TEST גם דרך הקונפיגורציה של מדיה פורטל, וגם דרך הקונפיגורציה של ה-SERVER.
הכל עובד חוץ מבלאסטים ב-LIVE TV.
מספר הערוץ נמצא תחת CHANNEL בהגדרות הערוצים.
מה אני מפספס פה?....
בכל אופן, יש לי בלאסטים עובדים במצב של TEST גם דרך הקונפיגורציה של מדיה פורטל, וגם דרך הקונפיגורציה של ה-SERVER.
מה אני מפספס פה?....
עוד בדיקה קטנה -kalinium כתב:אני בכלל עובד עם שלט IMON ששולח הקלדות מקשים לויסטה, ככה שאני צריך רק את הבלאסטר של MCE.
מה אני מפספס פה?.......
תיכנס להגדרות הTV Server תלך לManual Control, בחר ערוץ מהרשימה ולחץ על Start Timeshift - האם הבלאסטר עובד?
אם לא, כנראה שהגדרת את הבלאסטר בכרטיסיה (טאב) הלא נכונה, לך להגדרות TV3 Blaster Plugin for IR Server, לחץ על STB SETUP ותוודא שמתחת לכותרת הכרטיסיה רשום שם הכרטיס שלך.
screenshot מצורף.
בכיף, אין בעיה בכלל.
מתחת לdetails מופיע לי 1 בגלל שבחרתי בSource CVBS1, אתה כנראה בחרת SVHS1 ולכן מופיע אצלך 4.
דרך אגב - מתי בפעם האחרונה ביצעת restart למחשב? גם לי היו כל מיני התנהגויות מוזרות וכשביצעתי restart חלקן נפתרו.
מעבר לכך, אני חושב שמיצינו את כל האפשרויות ורק התקנה מחדש תוכל לעזור...
מתחת לdetails מופיע לי 1 בגלל שבחרתי בSource CVBS1, אתה כנראה בחרת SVHS1 ולכן מופיע אצלך 4.
דרך אגב - מתי בפעם האחרונה ביצעת restart למחשב? גם לי היו כל מיני התנהגויות מוזרות וכשביצעתי restart חלקן נפתרו.
מעבר לכך, אני חושב שמיצינו את כל האפשרויות ורק התקנה מחדש תוכל לעזור...