הזמנתי דרך FRY'Z - מחיר 149$ משלוח לNY לגיסתי היה אמור לעלות 19$ אבל בגלל פשלה שלהם ( איחור בהוצאת הסחורה ביום אחד) המשלוח עלה לי חינם לNY
אריזה ומשלוח בדואר רגיל רשום. - 28$ מניו יורק לתל אביב. לקח שבועיים!!! כמעט והתנחלתי ליד סניף הדואר בשביל לראות מתי היא מגיעה. היה חסר רק שטיח אדום וקבלת פנים מלכותית
אז לפני התמונות רשמים כלליים משלושה ימים של התעסקות לא רבה בה:
היא באמת מיני! עד שלא קיבלתי אותה לא הבנתי כמה היא קטנה!
חיבור בUSB בלוטות', הטענה, התקנה והיא עובדת יש.
היא מגיעה עם טרנספורמטור שמתאים ל110-240V רק צריך מעביר מתקע אמריקאי לתקע מקומי.
למי שרגיל למקלדות רגילות ואף פעם לא התעסק עם מקלדות של ניידים, משטחי מגע וכו' קצת קשה בהתחלה, וצריך להתרגל לגודל, הקלדה עם אצבע אחת/שתיים, לקיצורי FN, הזזת העכבר במשטח המגע וכו'.
אבל לאט לאט אני מתרגל. זה לוקח זמן. ובסך הכל הייתי מעדיף אותה מאשר מקלדת גדולה.
תצוגת לדים בחושך עושה את העבודה כמו שצריך. גם במצב PC וגם במצב מדיה סנטר.
מקשי הקיצור שיש להם בכל אחד מהמצבים ממש מעולים. גם ניתן לתכנת מקשים "חמים" אבל לבינתיים אין לי צורך בכך.
התאורה שלה נכבית לאחר מספר שניות ללא שימוש. וגם שימוש רק בפד משטח העכבר/חיצים מדליקה רק תאורה באזור מסויים - חוסך בזמן סוללה. רק לחיצה על מקש אותיות מדליקה את כלל התאורה.
סגירת המכסה החצי שקוף מכבה את המקלדת.
בזמן של תאורה חזקה/יום בחלל החדר, יש חיישן שמזהה תאורה מספיקה ולכם תאורת הלדים לא נדלקת!
סוללה נטענת חזקה מאוד. הטענתי בהתחלה 4 שעות לפי הוראות היצרן.
כבר כמה ימים והסוללה לא מראה סימנים של היחלשות בכלל. לפי היצרן הסוללה אמורה להחזיק כחודש בהפעלה סבירה/רגילה.
יתרונות וחסרונות לפי דעתי:
יתרונות
עיצוב
גודל
מקשים ייעודיים - וויליום, מדיה סנטר, זום ועוד!
מצב PC ומדיה סנטר ממש שימושי
תאורת מקשים
סוללה חזקה
בלוטות'
חסרונות
1. החיסרון הכי גדול שמצאתי שאם במידה והמערכת ההפעלה נופלת ומגיעים למסך DOS וכו' הבלוטות' לא עובד כי המערכת לא נכנסה ולכן חייבים בזמן כזה לחבר מקלדת חוטית.
אבל אם יש לכם מערכת יציבה אין בעייה בכלל.
2. עוד לא הבנתי למה אבל מידי פעם במעבר בין תוכנות המקלדת לפעמים לא מגיבה ללחיצות של מקשים מסויימים. לא תמיד. במקרה כזה לחצתי על הכפתור זיהוי במקלדת ובבקר USB והיא חזרה להגיב.
3. אין עברית והבנתי שלא בטוח שיהיה אפשרי לצרוב עליה. אבל אני בקושי משתמש בעברית.
תמונות
זהו את המקלדת!

קנה מידה לגודל.

מקלדת מצב PC משטח מגע עגול להזזת סמן העכבר.

מקלדת מצב VMC משטח הופך למצב "חיצים"