בהחלט יש טעם.
ראשית - הם מאוד זולים....
שנית, יש ויש. יש הקלטות יותר טובות ויש פחות.
בארץ תמצא הרבה תקליטים שיוצרו בארץ. בדר"כ אלו אחרי שנות ה 80 נשמעים בסדר גמור באיכותם, לעומת אלה מה 70, שנשמעים קצת פחות...
נערך לאחרונה על ידי roypeles ב 21/04/2008 23:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני חושב וזו דעתי שאין כמו המקוריים של פעם עם כל "הקרחצים" שייש בהם הנובעים "מחלודת הזמן".
אילו הקלטות שקרובות במיוחד למקור ההדפסה של אותם שנים מה שמעביר למאזין בסלון את ההרגשה של ההקלטות של פעם והאומנם זה לא המאסטר אבל שווה צפיה .....
אגב נזכרתי שהבטחתי לך משהו כמה תקליטים ברגע שאני יעשה קצת סדר אני יבדוק מה יש לי בכפולות אין הרבה אבל בטוח שייש לפחות כמה אז הנה נפל האסימון עכשיו זהו....
אם אני שוכח udii תעשה טובה תזכיר לי בפרטי זה לא בגלל שאתה לא בראש שלי זה פשוט מחוסר זמן בחיי...
חג שמח.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
הפוך - אלה משנות ה-80 נשמעים בד"כ על הפנים (רמז - המעבר של התעשייה להקלטות דיגיטליות), אלה משנות ה-60 נשמעים הכי טוב (אם הם בהדפסות מקוריות ושמורים), אלה משנות השבעים לפעמים בסדר ולפעמים לא (רמז - אפנת ה-Multi-Miking לא הגיעה לכל מקום...)
MASTERMIX כתב:
אגב נזכרתי שהבטחתי לך משהו כמה תקליטים ברגע שאני יעשה קצת סדר אני יבדוק מה יש לי בכפולות אין הרבה אבל בטוח שייש לפחות כמה אז הנה נפל האסימון עכשיו זהו....
חג שמח.
אפשר באמת, לאלו מכם שיודעים, לעשות מן מילון כזה של הדפסות תקליטים בארץ - איזה הוצאות היו איכותיות יותר, אילו פחות, שנים בהם היו הדפסות טובות וכו'...
אני בטוח שזה יעזור להרבה אנשים... (וגם לי.... )
roypeles כתב:אפשר באמת, לאלו מכם שיודעים, לעשות מן מילון כזה של הדפסות תקליטים בארץ - איזה הוצאות היו איכותיות יותר, אילו פחות, שנים בהם היו הדפסות טובות וכו'...
מאוד...
וההוצאה גדלה פי כמה מאז...
בנוסף לתקליטים שכבר היו לי, נוספו עוד כ 100 לאוסף, והזמנו עוד 4 מ EBAY שרק בגללם, בין היתר, החלטתי לחזור לעולם האנלוגי. וזה רק ב 3 ימים האחרונים...
והתאבון עוד גדול... כבר חושב על שדרוג שלישי לראש, פונו-סטייג', כבלים וכו'...
roypeles כתב:אפשר באמת, לאלו מכם שיודעים, לעשות מן מילון כזה של הדפסות תקליטים בארץ - איזה הוצאות היו איכותיות יותר, אילו פחות, שנים בהם היו הדפסות טובות וכו'...
...
אחלה רעיון!!
תקליטים תוצרת הארץ משנות ה80 נשמעים זוועת עולם!!
דווקא נפלתי על כמה תקליטים תוצרת הארץ משנות ה70 שמתקרבים לאותם תקליטים תוצרת חוץ.
בבלוג "זה מסתובב" קראתי לפני כמה זמן כתבה על החלונות הגבוהים.
מה שטוענים שם זה שמדובר בתקליט שהודפס בכמה מהדורות במהלך השנים. חלק מהעותקים, בעיקר מהשנים המאוחרות, איומים ונוראים. לעומת זאת, אם נופלים על עותק טוב, הוא נשמע הרבה יותר טוב ממהדורת הדיסק.
המחבר ציין שם, כי תהליך הבחירה של עותק טוב דומה לתהליך הבחירה של אבטיח!
לדעתי, ההשוואה רלוונטית להרבה תקליטים ולא רק לחלונות הגבוהים. יש לי לא מעט "דאבל דיפים" ובמרבית המקרים עותק אחד לא דומה למשנהו מבחינת איכות הצליל.
לעתים, חיצונית התקליטים נראים זהים לגמרי ואין שום דרך לדעת מה המהדורה המקורית ומה מהדורה מאוחרת. המסקנה: צריך לשמוע ולתת לאוזניים להחליט.
יש טעם לקנות תקליטים ישנים. יש טעם לחדשים גם. בעניין הזה חייבים לשבח את ההרכב הישראלי TYP (עברי לידר וג'וני גולדשטיין) שהוציאו גרסת ויניל משובחת לסינגל DISCO.
זה אינו נוגד את חיבתי להקלטות מהשנים 1905 - 1917. אין כמו תקליטים. זה "ה"דבר.
תשאל את חנן.
לתקליטים יש נשמה.
לפטיפונים יש נשמה.
למגברי מנורות ובאפרים-מנורות יש נשמה.
בקיצר, אין כמו תקליטים.
מצתרף לדעתכם. אין כמו הסאונד של תקליט.
לדעתי,הדפסות מוצלחות ולא מוצלחות היו בכל הזמנים במקביל. יש לי הדפסות ישראליות נהדרות של הפלטרס משנות ה60, זפלין הראשון משנות ה70, פלונטר (70), להקה רטורית ונושאי המגבעת(80) ולהתראות בחלומותי של פורטיס (90!) ועוד.. במקביל אליהם אתה יכול למצוא הדפסות גרועות מכל עשור לדוגמא, ביטלס (סרגנט פפר, אבי רווד), דיפ פרפל הראשון ועוד..
היתה לי פעם גרסא של סיפורים מהקופסא עם טרק שלם שהודפס כך שהמחט החליקה עליו... היתה מן ספירלה עמוקה שחרצה את הטרק.
אם אכן יש קשר בין איכות הדפסות למדיניות של חברות תקליטים בשנים מסויימות אצתרף לבקשה ל ׳מגדיר׳ ע״פ יודעי דבר.