מבקש הערות והארות למפרט HTPC הבא:

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
rogal1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אקדים ואמר שהמחשב אמור להקליט מהוט או לחילופין מ-יס כמו כן לנגן סרטי HD וגלישה באינטרנט, להלן המפרט:

לוח אם: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
מעבד: AMD PHENOM 9500 2200 mhz ddr2
דיסק קשיח: Seagate hard drive sata - 500 gb 32mb
זכרון: Kingstone ddr2 1G 800mhz 1024 * 2
צורב: LG *20 Black sata
מארז: Mozart vc 4001 sns + control

אבקש הערות מה צריך להוסיף או לשנות , (ע"פ המוכר לא צריך קירור נוסף על מה שמקבלים עם המעבד תקנו אותי אם הוא טעה).
בנוסף בכדי לחק משחקים האם אני צריך לשנות את המפרט (אין לי תקציב מוגדר)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

המעבד הוא overkill ויפיק הרבה חום, ובהחלט אפשר להסתפק ב-AMD Athlon64 X2 5200 בגירסת ה-65 וואט.
לצורך הקלטות מיס/הוט צריך להוסיף כרטיס טלוויזיה, דוגמת ה-Hauppauge PVR150 MCE.
לא תמיד זה ככה, אבל בד"כ המאוורר שמגיע עם המעבד הוא לא שקט וקצת רועש, וזו למעשה הסיבה שבגללה בד"כ מחליפים את המאוורר הסטנדרטי במאוורר שקט (אצלי, למשל, מותקן מאוורר שקט מסוג ThermalTake Golden Orb II) או קירור "צלעות" פסיבי.
אני לא כל כך ממליץ על המארז הזה. המארזים של ThermalTake, בניגוד למאווררים היעודיים שלהם, לא כל כך מוצלחים. עדיף ללכת על מארז של Antec, דוגמת ה-Antec NSK2480 או Antec Fusion, שמגיעים עם ספק חזק ושקט שלהם. הראשון עולה 500 ש"ח והשני 1000.
לגבי משחקים - אל תקנה בשלב זה כרטיס מסך חזק למשחקים. כרטיס המסך המובנה על לוח האם הוא יחסית חזק. התקן משחק או שניים שמעניינים אותך, ואם לא תהיה מרוצה מהביצועים, קנה כרטיס מסך חזק דוגמת זה המבוסס על הצ'יפסט של NVidia, ה-8800GT או 9600GT.
המוכר כנראה מבין קצת במחשבים, אבל הוא בהחלט לא מבין ב-HTPC אם הוא המליץ על מעבד Phenom ושכח כרטיס טלוויזיה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

rogal1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

pixies תודה על התשובה, אם היית אתה צריך לבנות HTPC לעצמך על איזה מפרט היית הולך? (את החלקים אני משיג בעצמי), אין לי תקציב מוגדר ולכן אין לקחת בחשבון את התקציב, פשוט תחשוב שאין גבול לתקציב אך אין טעם לבזבז סתם.
תודה מראש

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

קרא את התגובה שלי בשרשור הזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=54494
יש שם מפרט עדכני מומלץ.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"