וידאו בהחלט מעניין שכבר ראיתי בעבר.
זו בדיקה של הענות הראש כולל המחט עם תקליט מיוחד שהחריצים שלו לא ממורכזים והזרוע נעה לצדדים (מייצרים עוות מכוון בזמן החריטה על המאסטר). העיוות המכוון הזה יכול להיות בתדירות משתנה. בעזרת תקליט כזה אפשר לבדוק אם ראש מסוים מתאים לזרוע ספציפית.מקליטים תדר קבוע ובודקים עד כמה הוא מאופנן בגלל התנועה לצדדים.
אפשר להסיק מכך מספר מסקנות:
הראש הספציפי הזה לא כל כך מתאים לזרוע הספציפית (נדמה לי שזאת זרוע של טכניקס)
מצד שני אפשר לומר שהזרוע הזאת "כבדה" מידי עבור הראש כי האינרציה שלה יוצרת כוחות חזקים מידי עבור ה-CANTILEVER של ה-AT440MLA. הראש הזה רגיש במיוחד וזו הסיבה שהוא מצליח להפיק צלילים מפורטים כל כך.
הרי ידוע שהטכניקס (נדמה לי שזה הפטפון בוידאו) הוא פטפון מסיבי ונועד לעבודה קשה ומאומצת. מן הסתם כנראה שהזרוע שלו כבדה ולכן היא מתאימה יותר למוד עבודה של DJ המשתמשים בראשים יחסית "כבדים" שהמשקל לחיצה המומלץ הוא 3 גרם ויותר. ראשים כאלה הם בעלי CANTILEVER יותר קשיח לתנועה והאינרציה של הזרוע משפיעה פחות.
יתכן וישנם ראשים עדינים יותר בשוק שהביצועים שלהם יותר טובים מה-AT440MLA על הזרוע הספציפית הזאת.
בכלל בכמה תקליטים עם עוות כזה נתקלתם?
לדעתי זה לא בדיקה שתואמת את העולם האמתי. מבחינתי היא לא ממש רלוונטית אבל נחמדה לכשעצמה. אני משתמש כבר ב-AT440MLA תקופה די ארוכה (המון שעות האזנה והקלטות) ולא הצלחתי לזהות בעיה כזאת של מודולציה. האמינו לי אם הייתי מזהה בעיה כזאת הייתי נפרד ממנו כבר מזמן