בדיקת ראש Audio Technica AT440MLa

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

סירטון נורא מעניין בדיקת ראש של אודיו טכניקה בדיקת תדר 400HZ עם פטיפון
טכניקס שימו לב לשינוי בין LEFT ל RIGHT נראה מאוד קשור לראש עצמו....
אני חושב שאולי זה מעלה כמה שאלות פתוחות לבדיקה... , אני חייב לציין שאני לא מתמחה באודיוטכניקה.

לצפיה בסירטון:

http://www.youtube.com/watch?v=Fufc1ZjsWoY

שווה בדיקה

חג שמח לכולם (b)
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

לא יודע מה זה אומר הוידאו הזה זה נשמע הכל כמו TEST TONE של 1KHZ אבל ברגע שהוא חוזר לסטוק בLPGEAR אני קונה אחד :wink:
חג שמח MASTER (b)
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

(~) וידאו בהחלט מעניין שכבר ראיתי בעבר.
זו בדיקה של הענות הראש כולל המחט עם תקליט מיוחד שהחריצים שלו לא ממורכזים והזרוע נעה לצדדים (מייצרים עוות מכוון בזמן החריטה על המאסטר). העיוות המכוון הזה יכול להיות בתדירות משתנה. בעזרת תקליט כזה אפשר לבדוק אם ראש מסוים מתאים לזרוע ספציפית.מקליטים תדר קבוע ובודקים עד כמה הוא מאופנן בגלל התנועה לצדדים.
אפשר להסיק מכך מספר מסקנות:
הראש הספציפי הזה לא כל כך מתאים לזרוע הספציפית (נדמה לי שזאת זרוע של טכניקס)
מצד שני אפשר לומר שהזרוע הזאת "כבדה" מידי עבור הראש כי האינרציה שלה יוצרת כוחות חזקים מידי עבור ה-CANTILEVER של ה-AT440MLA. הראש הזה רגיש במיוחד וזו הסיבה שהוא מצליח להפיק צלילים מפורטים כל כך.
הרי ידוע שהטכניקס (נדמה לי שזה הפטפון בוידאו) הוא פטפון מסיבי ונועד לעבודה קשה ומאומצת. מן הסתם כנראה שהזרוע שלו כבדה ולכן היא מתאימה יותר למוד עבודה של DJ המשתמשים בראשים יחסית "כבדים" שהמשקל לחיצה המומלץ הוא 3 גרם ויותר. ראשים כאלה הם בעלי CANTILEVER יותר קשיח לתנועה והאינרציה של הזרוע משפיעה פחות.
יתכן וישנם ראשים עדינים יותר בשוק שהביצועים שלהם יותר טובים מה-AT440MLA על הזרוע הספציפית הזאת.
בכלל בכמה תקליטים עם עוות כזה נתקלתם? לדעתי זה לא בדיקה שתואמת את העולם האמתי. מבחינתי היא לא ממש רלוונטית אבל נחמדה לכשעצמה. אני משתמש כבר ב-AT440MLA תקופה די ארוכה (המון שעות האזנה והקלטות) ולא הצלחתי לזהות בעיה כזאת של מודולציה. האמינו לי אם הייתי מזהה בעיה כזאת הייתי נפרד ממנו כבר מזמן (W)

(Y)
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

חנן חשבתי לאמץ לי גם AT440MLA לכן יצאתי למסע בדיקות בנט ובזה מה שנתקלתי ולכן חשבתי להביא את זה בחשבון אם זה לא בדיוק הכי מתאים לטכניקס אולי כדאי לי לרדת מהרעיון , אכן כן חנן זהו טכניקס שם בסירטון וידאו.
אם כך מהו לדעתך הראש המתאים לעבודה קשה ?
והוא בעל איכות כה גבוהה כמו של AT440MLA שאני מאוד אהבתי גם בהאזנה לחומר ששלחת לי אין לי ספק בכלל אפילו לא במעט שה-AT440MLA הוא דה בסט בסאונד אם כי הדגמים שמעליו יותר איכותיים גם בבחינת הביקורת בנט .

חג שמח ומבורך (f)

המשך גלישה נעימה .. (f)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

Shure V15, איזה שתמצא

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

yairf כתב:Shure V15, איזה שתמצא
...
מה מחירו של סט זה כלומר מחט וראש כיום ידוע לך אולי ?
והאם יש אותם להשגה בת"א ?

יש משהו שחושב אחרת לגבי ראש ומחט ?

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #7 

ה-V15 עולה כ-300 דולר. על פי הנתונים על הנייר הוא דומה ל-AT4440MLA וגם עם מחט מיקרו-רידג' דומה מאוד למיקרוליין. עקום הענות לתדר מעט משופר על ה-AT440MLA. אני לא מכיר את הראש הזה אישית כך שאני לא יכול לתת "עדות שמיעה". לפי הנתונים על הנייר משקל הראשים דומה מאוד וה-TF גם דומה 1.75 גרם (V15) לעומת 1.8 גרם (AT440MLA). השוני המהותי הוא החומר של ה-CANTILEVER. ב-V15 הוא עשוי בריליום (חומר קשיח אבל עם נטייה לקפיציות) וב-AT4440MLA הוא מאלומיניום מוקשח (יותר פלסטי). יש לי חשש (ויתכן שאני לא צודק) שהבריליום הקפיצי משהו יתנדנד אולי גם כן לצדדים.
לדעתי, אם אתה רוצה לפתור את הבעיה אולי צריך למצוא ראש כבד יותר ו-CANTILEVER קשיח ולא קפיצי.
במחיר של V15 תוכל לקנות את ה-AT150MLX של אודיוטכניקה. הוא ראש כבד יותר משמעותית וה-CANTILEVER שלו עשוי מסיבי בורון (חומר קשיח מאוד, קשיחות קרמית) מצופה זהב. עקום היענות לתדרים יותר רחב מה-AT440MLA וה-V15 עולה כ-250 דולר.
http://www.lpgear.com/Merchant2/merchan ... ry_Code=A3

שוב, אני לא רואה בעיה בחיי הפטפון של תנועה כזאת אינטנסיבית לצדדים כמו בקליפ ולכן לדעתי אתה לא צריך לייחס לכך יותר מידי חשיבות. זה טסט מאוד מסוים שמטרתו לבדוק התאמה בין ראש לזרוע בתנאי קיצון. אם תקליט כלשהו לא קדוח במרכז אז זאת בעיית איכות של תקליט ומלבד הבעיה של התנועה לצדדים אתה גם עלול לשמוע זיופי PITCH.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

מישהו שייש ברשותו את השור V-15 יכול בבקשה לעזור ולהעלות דגימה שלו לפורום משהו כמו חצי דקה ככה :
1.סיום הרצועה ותחילת הרצועה בתקליט כולל השקט שלא מוקלט בו
2.חצי דקה של האזנה לשיר , אשמח לעזרתכם חברים..

חג שמח לכולם (f)

המשך גלישה נעימה .. (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”