חשיבות upscaling או upconversion ל- 1080P
1. עד כמה חשוב שהרסיבר החדש שאני מתכנן לקנות יהיה "חמוש" ב- upconversion ל- 1080P? המסך שלי תומך ברזולוציה זו ואני משתמש בעיקר במחשב וב- DVD כדי לראות סרטים.
2. לא הצלחתי להבין האם ל- Onkyo 605 יש upconverstion ל- 1080P. אחת המגרעות שלו לפי אתרים שונים היא הבאה:
Downconverts 1080i component video signals to 720p when outputting over HDMI; HDMI video quality converted from analog sources may not satisfy videophiles (לקוח מ-CNET).
האם הכוונה שהוא לא תומך ב- 1080P?
3. האם יש בעיה להביא את המכשיר הזה מארה"ב במקום לקנות בארץ? מדובר בחסכון של אלפי שקלים אבל כמובן שיבאס מאוד אם הוא לא יעבוד ולחלופין אם אצטרך להפעיל אותו רק דרך טרנספורמטור.
אם למישהו יש המלצה על רסיבר אחר במחיר של עד 2000 - 3000 ש"ח אשמח לשמוע.
2. לא הצלחתי להבין האם ל- Onkyo 605 יש upconverstion ל- 1080P. אחת המגרעות שלו לפי אתרים שונים היא הבאה:
Downconverts 1080i component video signals to 720p when outputting over HDMI; HDMI video quality converted from analog sources may not satisfy videophiles (לקוח מ-CNET).
האם הכוונה שהוא לא תומך ב- 1080P?
3. האם יש בעיה להביא את המכשיר הזה מארה"ב במקום לקנות בארץ? מדובר בחסכון של אלפי שקלים אבל כמובן שיבאס מאוד אם הוא לא יעבוד ולחלופין אם אצטרך להפעיל אותו רק דרך טרנספורמטור.
אם למישהו יש המלצה על רסיבר אחר במחיר של עד 2000 - 3000 ש"ח אשמח לשמוע.
UPSCALING זו כמובן תכונה נהדרת רק תלוי איך עושים אותה.
ה - OPPO שיש ברשותי למשל שמצויד בצ'יפ DCDI של פרוג'ה מעלה את הרזולוציה של דיסק DVD רגיל ל - 720P בצורה מרשימה מאד. לעומת זאת ראיתי מגברים שעושים את העבודה בצורה פחות משביעה רצון ואחרים שעושים זאת מצוין כך שמאד תלוי במגבר בו אתה מתעניין.
אם אתה רואה תכנים שהם לא מספיק איכותיים כגון DVD וכד' ויש ברשותך מסך FHD בהחלט הייתי נותן חשיבות במגבר שיודע לעשות את ההמרה בצורה טובה מאד.
בהצלחה.
ה - OPPO שיש ברשותי למשל שמצויד בצ'יפ DCDI של פרוג'ה מעלה את הרזולוציה של דיסק DVD רגיל ל - 720P בצורה מרשימה מאד. לעומת זאת ראיתי מגברים שעושים את העבודה בצורה פחות משביעה רצון ואחרים שעושים זאת מצוין כך שמאד תלוי במגבר בו אתה מתעניין.
אם אתה רואה תכנים שהם לא מספיק איכותיים כגון DVD וכד' ויש ברשותך מסך FHD בהחלט הייתי נותן חשיבות במגבר שיודע לעשות את ההמרה בצורה טובה מאד.
בהצלחה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
רשמית ה Onkyo 605 לא תומך בפעולת ה upscaling (שינוי הרזולוצייה) אלא רק ב upconverstion אבל קיים תפריט מוחבא שמאפשר upscaling אבל אז הכול יומר ל 720p כלומר גם אות 1080p שיכנס לרסיבר יומר ל 720p !!
ולכן אם יש לך מסך FULL HD ממש לא מומלץ להשתמש באופצייה זאת
ולכן אם יש לך מסך FULL HD ממש לא מומלץ להשתמש באופצייה זאת
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בטח תוכל למצוא באמצעות חיפוש...
אבל לכבוד החג
UPSCALING - מעלה את איכות האות - מכניס SD יוצא 1080P מכניס 720P יוצא 1080P
UPCONVERSION - מחליף את סוג הכניסה - תכניס קומפוזיט, תכניס S-VIDEO - יצא HDMI
אבל צריך לבדוק מה בדיוק היכולות של כל רסיבר....
אם אתה שואל אותי - אם אתה קונה בימים אלה - עדיף שידע לעשות את שניהם ל 1080P ב HDMI
חוט אחד יוצא מהמגבר למסך וזהו חג שמח
אם אתה שואל אותי - אם אתה קונה בימים אלה - עדיף שידע לעשות את שניהם ל 1080P ב HDMI
חוט אחד יוצא מהמגבר למסך וזהו חג שמח
Re: בטח תוכל למצוא באמצעות חיפוש...
הערות קטנטנות:lawpower כתב:אבל לכבוד החג
אם אתה שואל אותי - אם אתה קונה בימים אלה - עדיף שידע לעשות את שניהם ל 1080P ב HDMI...
-UPSCALING מעלה את הרזולוציה ולא את האיכות כלומר לא תמיד יש שיפור באיכות לעיתים דווקא ההפך הוא הנכון (אגב זה לא תמיד ל 1080P) ולכן צריך לבדוק כל מכשיר לגופו של עניין
-הרסיברים היום שתומכים ב UPSCALING פשוט עולים לא מעט כסף (כמובן שלא רק בגלל יכולות ה UPSCALING) ולכן צריך לשקול האם זה כדאי או לא
Re: בטח תוכל למצוא באמצעות חיפוש...
הייתי חייב להתערב בדיוןosherov כתב:הערות קטנטנות:lawpower כתב:אבל לכבוד החג
אם אתה שואל אותי - אם אתה קונה בימים אלה - עדיף שידע לעשות את שניהם ל 1080P ב HDMI...
-UPSCALING מעלה את הרזולוציה ולא את האיכות כלומר לא תמיד יש שיפור באיכות לעיתים דווקא ההפך הוא הנכון (אגב זה לא תמיד ל 1080P) ולכן צריך לבדוק כל מכשיר לגופו של עניין
-הרסיברים היום שתומכים ב UPSCALING פשוט עולים לא מעט כסף (כמובן שלא רק בגלל יכולות ה UPSCALING) ולכן צריך לשקול האם זה כדאי או לא...
יש לי רסיבר 875 של אונקיו,
האיכות ביס עלתה פלאים. השידרוג ממש נראה לעין.
המחיר? היה שידרוג מערכת קיימת, דרך hI FI בתל אביבbonym כתב:eyaltir תודה על העצה.
זה באמת רסיבר שמאוד מעניין אותי אבל המחיר שלו קצת גדול עלי- כמה הוא עלה לך?
איזו טלויזיה שי לך? לי יש פיוניר 507 ורואים בה יס פשוט מעולה....
אני עם טלויזיה של LG - האיכת היתה ממש רעה,
לאחר חיבור המערכת הכל נהיה יותר חד