היי, צריך את עזרתכם בקשר למערכת סאונד לקולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
berkovic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

זה מיועד לסלון ברוחב 5.5 מטר...סלון גדול יחסית.
אמורה להיות טלוויזיה של 50 אינץ' אבל זה לא משנה כרגע..

אני רוצה מהאנשים שמבינים פה את המערכת סאונד (רסיבר ורמקולים) הכי טובים שאפשר בתקציב של 10,000 שקל -/+.

אני באמת בנאדם שלא מבין ממש בתחום אז אשמח להסברו המלצות כולל איזה חברות כדי ואיזה רמקולים (רצפתיים, סטלייטים)..

מקווה שזה תקציב מספיק טוב

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

המערכת לא זקוקה לסאב וופר.
רמקולים:
http://www.audio1.co.il/products/9081
+
אחורי:
http://www.audio1.co.il/products/9076
+
סנטר:
http://www.audio1.co.il/products/9077
ביחד רמקולים:
8640. אם תקנה הכל ביחד בטח לא יעלה יותר מ 7500-7800.

מגבר:
או :
YAMAHA RXV-663 (חדיש וכבר תומך בכל הפורמטים היום בשוק.)
או
רסיבר הרמן קרדון דגם AVR347

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3436
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #3 

אורי,
לקולנוע בייתי אתה חייב סאב וזה לא משנה אם איזה רמקולים אתה משתמש (אני גם מכיר את הרמקולים שציינת) ההבדל בסאונד בסרטים עם סאב או בלי הוא עצום.

נמלי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

מסכים לחלוטין עם YARINO: אם הקדמיים לא מחוברים BI- AMPING האפקטים בקולנוע ביתי לא מנוצלים במלואם בתחום הנמוך.
אם עיקר השימוש הוא קולנוע ביתי בעיקר אני מציע לך לבחון מערכת הכוללת רסיבר ONKYO 605 + הרמקולים
http://www.home-cinema.co.il/main/home/ ... tpMID=5572

שמעתי את המערכת הזו בתערוכה שהסתיימה שלשום, והיא נשמעת ממש טוב.

חג שמח ובהצלחה

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

טעות קשה בידכם.

אבל תעשו מה שבא לכם. אני יודע שאיתם הצלחתי להרעיד בית יותר מסאבים כבדים יותר בהרבה.

שלא נדבר שברגע שמדברים על סאבים באיכות המערכת הזו זה לפחות עוד 3500-4500 ש"ח מינימום מה שחורג לגמריי מגבולות התקציב.

הפתרון האחר הוא לרדת באיכות הרמקולים בשביל אלמנט אחד. טמטום ושטות מוחלטת . פשוט ככה.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3436
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #6 

אורי,
"לצערי" הוצאתי בחיי על מערכות קולנוע בייתי סכום שהייתי יכול לקנות מכונית יוקרה (ואני לא בא להתרברב) ויש לי "קצת" נסיון בזה, ניסיתי כל מיני וריאציות והאמן לי שום דבר לא משתווה עם תוספת של סאב.

לפי מה שאני קורא אתה יכול "לעשות לי בית ספר" בדו ערוצי ועל זה אין ויכוח, אבל עם כל הכבוד והאמן לי שיש לי כבוד אלייך אתה לא יכול ללמד אותי בקולנוע בייתי,

אתה יכול להרעיד את הבית וגם לפרק אותו אבל אתה לא תוכל לרדת נמוך כמו שסאב ירד וזה ההבדל, קולנוע בייתי ללא סאב לא נשמע כמו שקולנוע בייתי צריך להישמע והוא נשמע אנמי וחסר משהו אבל כנראה שאותך זה מספק וזה אחלה מבחינתי.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

המערכת שהמלצתי מבוססת על מערכת שההבדל היחיד בה הוא שהסאב ברמקולים האלו מוגבר.
זה בדיוק אותו רמקול רק שלכל רמקול יש מגבר של 150 RMS בתוכו.

המערכת תוכננה במקור ע"י MS לעבוד ב 5.1 ללא סאב. זו הייתה המטרה.

אני תומך במה שאתה אומר, אבל שוב זה תלוי תקציב הכל. כמו שאמרת ואני אצטט:
""לצערי" הוצאתי בחיי על מערכות קולנוע בייתי סכום שהייתי יכול לקנות מכונית יוקרה " וזו בדיוק לא הסיטואציה פה.

עכשיו אם אנו רוצים בתקציב של 10K+/- לבנות מערכת שגם תהיה איכותית , תתקן סראונד טוב, ובנוסף תעמוד בדרישות עלינו לוותר במקום מסויים.

נצא מנקודת הנחה ששנינו מאמינים שלקנות סאב וופר זול מדיי זה כמו כוסות רוח, הוא יעשה בום אבל לא כזה ששווה 2000 שקל.
במיוחד לא במערכת של 10K שזה בעצם 20% מהמחיר שזה המון המון המון.

לכן אני מחפש משהו שישלב בין שניהם. במקרה הנ"ל אני מכיר טוב מאוד את הרמקול. זה רמקול שבמדידות של HF CHOICE ירד עד 23 הרץ. ולא המוגבר .

ככה שאפשר לעשות איתו אחלה של דברים. אני למשל אספר לך שכשחיברתי אותו בסלון בביתנו ויש לנו 3 חלונות גדולים וכבדים מאוד(מאוד זה אי אפשר להוריד אותם פחות מ שניים שלושה אנשים לפחות וזכוכית מחוסמת עם ברזל בפנים) , הכנסתי לCD את הדיסק הופעה חיה של אמדורסקי , והחלונות רעדו כמו מטורפים.

אז נכון שלסאב יש קסם משלו . ואחלה קסם. אני מאוד אוהבים סאבים. אבל שיהיו טובים. זו הבעיה. ולתקציבים נמוכים יש נטיה להזניח את הסאב וופר לאיזה וופר ששווה כלום ובתכלס עושה כלום.

בידידות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”