התחדשתי!!! ONKYO CP-101A פטיפון...
-
roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
שלום לכולם....
למי שזוכר את הפוסט האחרון שלי בקשר לפטפון DUAL (ושדרוג הראש), ובכן הוא לא ניתן לתיקון לצערי הרב בגלל בעיה במנוע שלא מסתובב בצורה סדירה (ואין חלקים להשיג). אולי בעתיד אתפנה לטפל בו אישית וטוב.
אז במקומו, התחדשתי (יד שניה)... במחיר מציאה באונקיו הזה.... ועם אחריות נדיבה לחצי שנה.
נראה נהדר (ממש כמו חדש), כבד, מסיבי, עץ מסביב ומחט חדשה....
והכי חשוב... נשמע מצויין. מחובר לסנסוי 7070 ישירות.
לאחר הרבה זמן שלא שמעתי תקליטים, החוויה בהחלט מהנה...
אגב, מישהו מכיר את הדגם? את הראש?
מצ"ב תמונות....
למי שזוכר את הפוסט האחרון שלי בקשר לפטפון DUAL (ושדרוג הראש), ובכן הוא לא ניתן לתיקון לצערי הרב בגלל בעיה במנוע שלא מסתובב בצורה סדירה (ואין חלקים להשיג). אולי בעתיד אתפנה לטפל בו אישית וטוב.
אז במקומו, התחדשתי (יד שניה)... במחיר מציאה באונקיו הזה.... ועם אחריות נדיבה לחצי שנה.
נראה נהדר (ממש כמו חדש), כבד, מסיבי, עץ מסביב ומחט חדשה....
והכי חשוב... נשמע מצויין. מחובר לסנסוי 7070 ישירות.
לאחר הרבה זמן שלא שמעתי תקליטים, החוויה בהחלט מהנה...
אגב, מישהו מכיר את הדגם? את הראש?
מצ"ב תמונות....
-
roypeles
- חבר מביא חבר

תודה רבה...
מבירור שעשיתי ברשת, נראה כי מדובר מהסדרות הגבוהות של אונקיו... נראה כך לפחות...
לגבי הפונוסטייג' - לא שמעתי אחרים (בנתיים), (זו הייתה קניה די אימפולסיבית) אבל ברושם הראשוני של כמה שעות, הוא נשמע לטעמי ממש טוב עם הסנסוי וכרגע מספק את צרכי...
לגבי הדואל - הבנתי שכנראה יש עקמת בראש של המנוע עליה מורכבת הרצועה ולכן הוא מסתובב עקום, וגורם לסיבובי הצלחת להיות לא סדירים. גם יש בעיה במנגנון של 33 ו 45. אם אתה רוצה תמונות של הבעיה אוכל לעלות (בנתיים הוא בבגאז' המכונית, לא היה לי כח לרדת פעמיים)...
מבירור שעשיתי ברשת, נראה כי מדובר מהסדרות הגבוהות של אונקיו... נראה כך לפחות...
לגבי הפונוסטייג' - לא שמעתי אחרים (בנתיים), (זו הייתה קניה די אימפולסיבית) אבל ברושם הראשוני של כמה שעות, הוא נשמע לטעמי ממש טוב עם הסנסוי וכרגע מספק את צרכי...
לגבי הדואל - הבנתי שכנראה יש עקמת בראש של המנוע עליה מורכבת הרצועה ולכן הוא מסתובב עקום, וגורם לסיבובי הצלחת להיות לא סדירים. גם יש בעיה במנגנון של 33 ו 45. אם אתה רוצה תמונות של הבעיה אוכל לעלות (בנתיים הוא בבגאז' המכונית, לא היה לי כח לרדת פעמיים)...
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
קודם כל תתחדש ותהנה.
שנית הראש שמורכב על הפטפון הוא ראש של JVC מהסוג הפשוט ביותר. נשמע "בסדר" ולא יותר. היה לי אחד כזה על מחרשת ה JVC שלי הרבה שנים. החלפתי לו מידי פעם מחטים. לא הייתי אומר שהוא ראש גרוע, אבל לא ממש משובח. חסר בו פירוט של הצלילים על אף שהוא מגיע לתדרים גבוהים בצורה סבירה. תנסה להחליפו בראש קצת יותר טוב ותגלה אולי דברים חדשים על הפטפון שלך ולבטח מה שיש על התקליטים.
לפי איך שהפטפון נראה, מגיע לו ראש קצת יותר טוב ותראה איך הוא מגיב כמו אחרי משב רוח רענן.
חג שמח.

שנית הראש שמורכב על הפטפון הוא ראש של JVC מהסוג הפשוט ביותר. נשמע "בסדר" ולא יותר. היה לי אחד כזה על מחרשת ה JVC שלי הרבה שנים. החלפתי לו מידי פעם מחטים. לא הייתי אומר שהוא ראש גרוע, אבל לא ממש משובח. חסר בו פירוט של הצלילים על אף שהוא מגיע לתדרים גבוהים בצורה סבירה. תנסה להחליפו בראש קצת יותר טוב ותגלה אולי דברים חדשים על הפטפון שלך ולבטח מה שיש על התקליטים.
לפי איך שהפטפון נראה, מגיע לו ראש קצת יותר טוב ותראה איך הוא מגיב כמו אחרי משב רוח רענן.
חג שמח.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- shaysharon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 326
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
תתחדש! 
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
טוב אחרי ששבוע של הפסקה שכמעט ואל הייתי כאן ומרוב ניקיונות הפסח כל השרירים שלי כואבים רצח נכנסתי הלילה קצת לטיילי לי בפורום
וכבר אני רואה .......
הפתעה אז אני שמח לראות שייש משהו שתפס את מקומי ב"הפתעת השבוע" כל הכבוד רואי.....
ברכות אח יקר שמחתי לשמוע ולראות את תמונות "הביוטי" שלך הייתי מוסיף גם סחטיין לא קטן באמת נראה מרשים בהחלט ודיי שמור ,
כמו שאמר חנןהשקעה קטנה ויש לך "מרצדס" חדשה בסלון .....הייתי ממליץ מאוד גם.
אפרופו ראש ומחט כנראה שאני אשדרג את מה שייש לי מסוג סטנטון HI-FI EL-680 לא משנה בוא נגיד כך בעצם משהו שאני ממליץ עליו,
אף על פי "שהצוות" הנ"ל עושה את עבודתו נאמנה וטובה לא יותר מזה כנראה שקרוב להגדרתו של חנן.
בכל אופן אני מאחל לך הנאה מרובה ככל שאפשר תתחיל לחרוש ...............מזל טוב
.
חג שמח אנשים וגם לך כמובן רואי נהנתי לראות את התמונות הפורום מתחיל להיות ססגוני ויותר מקצועי
וכבר אני רואה .......
ברכות אח יקר שמחתי לשמוע ולראות את תמונות "הביוטי" שלך הייתי מוסיף גם סחטיין לא קטן באמת נראה מרשים בהחלט ודיי שמור ,
כמו שאמר חנןהשקעה קטנה ויש לך "מרצדס" חדשה בסלון .....הייתי ממליץ מאוד גם.
אפרופו ראש ומחט כנראה שאני אשדרג את מה שייש לי מסוג סטנטון HI-FI EL-680 לא משנה בוא נגיד כך בעצם משהו שאני ממליץ עליו,
אף על פי "שהצוות" הנ"ל עושה את עבודתו נאמנה וטובה לא יותר מזה כנראה שקרוב להגדרתו של חנן.
בכל אופן אני מאחל לך הנאה מרובה ככל שאפשר תתחיל לחרוש ...............מזל טוב
חג שמח אנשים וגם לך כמובן רואי נהנתי לראות את התמונות הפורום מתחיל להיות ססגוני ויותר מקצועי
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
רועי,
קודם כל היה כיף לדבר איתך בתערוכה, בחדר הוינטאג'.
תתחדש, תהנה ונראה כי עשית רכישה טובה, שדרוגים זו תמיד אופצייה קיימת.. ואכן מסכים כי הייתי מחליף ראש בתור התחלה.
אבל לפני כן - האם כיוונת (לפי שמיעה) את הסקייטינג והמשקל?
קודם כל היה כיף לדבר איתך בתערוכה, בחדר הוינטאג'.
תתחדש, תהנה ונראה כי עשית רכישה טובה, שדרוגים זו תמיד אופצייה קיימת.. ואכן מסכים כי הייתי מחליף ראש בתור התחלה.
אבל לפני כן - האם כיוונת (לפי שמיעה) את הסקייטינג והמשקל?
The Black Wax
- chalmh
- חבר מביא חבר

אני אולי קצת משוחד לגבי הראש של אודיוטכניקה AT440MLA. אבל עד עתה לא מצאתי ראש מסוג MM שנשמע יותר טוב (לאוזניים שלי). אבל זו לבטח גם פונקציה של "נישואים" בין הראש לזרוע ולפטפון. אין כאן מדע מדויק מהבחינה של להגיד שראש מסוים תמיד ישמע פנטסטי על כל פטפון. רק אם נתבונן מההיבט של תדר הרזוננס של הזרוע אפשר להבין שתדר זה ועוצמת הנדנודים תלויים גם בראש עצמו (משקל ודינמיות של ה-CANTILEVER). השאיפה להגיע לתדר רזוננס נמוך עד כדי 8 הרץ. לעתים יכול להסתבר שראש יקר ואיכותי מאכזב בגלל חוסר התאמה לזרוע והבסים נשמעים מרוחים בגלל תדר רזוננס שטיפס מעלה לכוון ה-20 הרץ או יותר.
מכיוון שהזרוע אצלך בפטפון היא מסוג "S" האורך היחסי שלה גדול יותר ולכן על פניו נראה שתדר הרזוננס אמור להיות נמוך. הראש AT440MLA הוא בעל CANTILEVER מוקשח מה שמקנה לו יתרון יחסי בפירוט צלילים בניואנסים עדינים אבל גם מכשול כלשהו המגביר את תנודות תדר הרזוננס. אם תדר הרזוננס נמוך אזי זאת לא מהווה בעיה אמתית מכיוון שזה הרבה מתחת לתר השמע האנושי והבסים ישמעו היטב וללא מריחות.
על המחרשה שלי שיש לה זרוע ישרה (וקצרה יחסית) מותקן ראש כזה והוא מתפקד ממש נהדר.
תנסה ותהנה. אם אתה רוצה לשמוע דוגמאות של הביצועים שלו, פנה אלי בפרטי.
חג שמח.

מכיוון שהזרוע אצלך בפטפון היא מסוג "S" האורך היחסי שלה גדול יותר ולכן על פניו נראה שתדר הרזוננס אמור להיות נמוך. הראש AT440MLA הוא בעל CANTILEVER מוקשח מה שמקנה לו יתרון יחסי בפירוט צלילים בניואנסים עדינים אבל גם מכשול כלשהו המגביר את תנודות תדר הרזוננס. אם תדר הרזוננס נמוך אזי זאת לא מהווה בעיה אמתית מכיוון שזה הרבה מתחת לתר השמע האנושי והבסים ישמעו היטב וללא מריחות.
על המחרשה שלי שיש לה זרוע ישרה (וקצרה יחסית) מותקן ראש כזה והוא מתפקד ממש נהדר.
תנסה ותהנה. אם אתה רוצה לשמוע דוגמאות של הביצועים שלו, פנה אלי בפרטי.
חג שמח.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
roypeles
- חבר מביא חבר

roeek כתב:ודרך אגב רועי, לא ציינת את זה, אבל אני רואה שאתה שומע את ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA, תקן אותי אם אני טועה......
פיש..... רועי... כל הכבוד על הזיהוי!!!! אכן זה היה התקליט!!! קבל 10 נקודות!!!!
וזו הייתה כאילו הפעם הראשונה ששמעתי אותו אחרי שנים. לא זכרתי אותו בכלל....
- chalmh
- חבר מביא חבר

roypeles,
בהתבוננות על תמונת התקריב של הראש אני שם לב ללכלוך על מחזיק המחט (הפלסטיק שמחזיק את המחט. ובתוך הגומחה של המחט. בדרך כלל במחט תקינה לא אמור להצטבר שם לכלוך (שנראה כמו סיבים). אם זה סתם אבק אז תתעלם מההערה ורק תנקה. אם אתה מבחין שהלכלוך בצורת סיבים (לא נקודות), יתכן שהמחט פגומה והיא חורשת תקליטים. הסיבים צריכים להיות בצבא אפור כהה או אפילו שחור. תבחן את המצב עם זכוכית מגדלת לפני שאתה מנקה.
אם תוכל לצלם את המחט מלמטה בתקריב טוב לפני הניקיון (תפרק את ה-SHELL מהזרוע ותצלם אותה כשהיא שוכבת על גבה), אנסה לראות אם יש באמת בעיה. לפעמים הבעיה קיימת ולא ניתן להבחין כמעט בשינויים בצלילים שהמחט מפיקה (מניסיון).

בהתבוננות על תמונת התקריב של הראש אני שם לב ללכלוך על מחזיק המחט (הפלסטיק שמחזיק את המחט. ובתוך הגומחה של המחט. בדרך כלל במחט תקינה לא אמור להצטבר שם לכלוך (שנראה כמו סיבים). אם זה סתם אבק אז תתעלם מההערה ורק תנקה. אם אתה מבחין שהלכלוך בצורת סיבים (לא נקודות), יתכן שהמחט פגומה והיא חורשת תקליטים. הסיבים צריכים להיות בצבא אפור כהה או אפילו שחור. תבחן את המצב עם זכוכית מגדלת לפני שאתה מנקה.
אם תוכל לצלם את המחט מלמטה בתקריב טוב לפני הניקיון (תפרק את ה-SHELL מהזרוע ותצלם אותה כשהיא שוכבת על גבה), אנסה לראות אם יש באמת בעיה. לפעמים הבעיה קיימת ולא ניתן להבחין כמעט בשינויים בצלילים שהמחט מפיקה (מניסיון).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!