רמקולים שקועים.
אתה מדבר על IN WALL
אין להם שום יתרון אודיופילי אפלו להיפך !!!!
ההיתרון הוא מקום בלבד !!! ועיצוב .
אם הכוונה שלך לאיכות השמע ואין לך בעיה לראות "קופסאות" לך על רמקולים "אמיתיים"
ולא על השקועים ..
בהצלחה
אין להם שום יתרון אודיופילי אפלו להיפך !!!!
ההיתרון הוא מקום בלבד !!! ועיצוב .
אם הכוונה שלך לאיכות השמע ואין לך בעיה לראות "קופסאות" לך על רמקולים "אמיתיים"
ולא על השקועים ..
בהצלחה
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זה לא מדויק:
יש בהם יתרונות ברורים גם לפי התאוריה, גם לפי העדפות מעצבים איתם עבדתי בבנית אולפנים, וגם מנסיוני האישי בעבודה בחדרים רבים.
זה לא "הפטנט היחידי" לאיכות - הדבר מצריך התקנה ותנאים מתאימים - אך לפסול את הרעיון באופן מוחלט זה בהחלט לא נכון.
לרמקולים "שקועים" (flush /soffit mount) המותקנים היטב בחדר מתאים יש יתרונות רבים, לכן רשמתי קישור בו הרחבתי בנושא.אין להם שום יתרון אודיופילי אפלו להיפך !!!!...
יש בהם יתרונות ברורים גם לפי התאוריה, גם לפי העדפות מעצבים איתם עבדתי בבנית אולפנים, וגם מנסיוני האישי בעבודה בחדרים רבים.
זה לא "הפטנט היחידי" לאיכות - הדבר מצריך התקנה ותנאים מתאימים - אך לפסול את הרעיון באופן מוחלט זה בהחלט לא נכון.
אני ממש לא יודע למה אתה מתכוון אבל בכל האולפנים שאני הייתי ועבדתי ...(והייתי בכמה ברחבי העולם) לא ראיתי רמקולים שקועים ...
עוד לא שמעתי משהו בפורמיט שנשמע טוב כמו רמקול "אמיתי"
אני מאד אשמח עם תזמין אותי בשביל לשמוע רמקול כזה שנשמע ממש טוב כמו דגם שלא שקוע ...
עוד לא שמעתי משהו בפורמיט שנשמע טוב כמו רמקול "אמיתי"
אני מאד אשמח עם תזמין אותי בשביל לשמוע רמקול כזה שנשמע ממש טוב כמו דגם שלא שקוע ...
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
דווקא יצא לי לראות לא מעט אולפנים עם רמקולים שקועים אך זה בעיקר היה משיקולי מקום ולא בגלל יתרון כלשהו.
אין ספק שרמקול שקוע, צריך להיות מתוכנן אחרת בגלל ה-WATERFALL אבל, אני בטוח שתסכים איתי שבתקציב נתון, רמקול לא שקוע ייתן תוצאות עדיפות (רמות ביתיות).
אין ספק שרמקול שקוע, צריך להיות מתוכנן אחרת בגלל ה-WATERFALL אבל, אני בטוח שתסכים איתי שבתקציב נתון, רמקול לא שקוע ייתן תוצאות עדיפות (רמות ביתיות).
חבר'ה, יהיה נחמד לדון בנושא - (כמו בכל תחום בשטח האודיו המקצועי יש מעצבים המעדיפים לכאן ולכאן) - אבל בואו ננסה לשמור על פרופורציה ידידותית.
התקנות SOFFIT נפוצות כל כך באולפנים (כבר החל משנות ה-70), שלומר ש"אין כאלה אולפנים בנמצא" זה כמו לומר ש"אין מכוניות עם גיר אוטומאטי בנמצא". עד כדי כך שאני אתפלא אם אכנס לחדר בקרה (גם לי יצא להיות בכמה) והרמקולים הראשיים ("הגדולים") לא יהיו שקועים.
הייתי מעמת אמירות כגון "אין הבדל בסאונד" או "הטעם הוא חסכון במקום" עם העובדות - לכן קיראו קודם כאן:
http://www.genelec.com/support/soffit.php
ואז ניתן יהיה לנהל דיון ענייני. לגיטימי גם לתקוף או לסתור את הכתוב -אך בעובדות ונימוקים בבקשה, לא ב"הרגשות".
והנה "הצלחתי" למצוא תמונה של חדר בקרה עם רמקולים שקועים. אז לפחות אחד כבר מצאנו.
התמונה לא עולה ב-IMG משום מה, אז בבקשה - בלינק:
http://akamai.www.berkleemusic.com/asse ... 6303C46527
ולגבי בית - כל עוד הקיר המקיף את הרמקולים מוצק רציף וגדול מספיק, הרמקול יעודי למטרה, המרחק והזוית הגיוניים, וההתקנה מבוצעת בזהירות ובהקפדה על העקרונות - לרמקולים שקועים יש סיכוי טוב יותר להישמע טוב (החדר הרי לא "מטופל") מהסיבות המפורטות במאמר.
יש גם בעיות בהן צריך לטפל, כמו בעיית הקיר הנגדי - אך בתנאי האזנה "נורמליים" המאזין "מרויח" מהענות הרמקולים הקרובים יותר ממה שהוא "מפסיד" מצלצול בגלל הקיר המרוחק - וגם בבעיה זו ניתן לטפל באופן פשוט למדי.
ככלל - חדר "רע" יישמע "רע", הרמקול-חדר הם למעשה מערכת אחת, ואופטימיזציה יש לבצע על שניהם.
חבל רק, שאנשים רבים משקיעים כסף רב במרכיב אחד, ומזניחים לחלוטין את המרכיב השני.
התקנות SOFFIT נפוצות כל כך באולפנים (כבר החל משנות ה-70), שלומר ש"אין כאלה אולפנים בנמצא" זה כמו לומר ש"אין מכוניות עם גיר אוטומאטי בנמצא". עד כדי כך שאני אתפלא אם אכנס לחדר בקרה (גם לי יצא להיות בכמה) והרמקולים הראשיים ("הגדולים") לא יהיו שקועים.
הייתי מעמת אמירות כגון "אין הבדל בסאונד" או "הטעם הוא חסכון במקום" עם העובדות - לכן קיראו קודם כאן:
http://www.genelec.com/support/soffit.php
ואז ניתן יהיה לנהל דיון ענייני. לגיטימי גם לתקוף או לסתור את הכתוב -אך בעובדות ונימוקים בבקשה, לא ב"הרגשות".
והנה "הצלחתי" למצוא תמונה של חדר בקרה עם רמקולים שקועים. אז לפחות אחד כבר מצאנו.
התמונה לא עולה ב-IMG משום מה, אז בבקשה - בלינק:
http://akamai.www.berkleemusic.com/asse ... 6303C46527
ולגבי בית - כל עוד הקיר המקיף את הרמקולים מוצק רציף וגדול מספיק, הרמקול יעודי למטרה, המרחק והזוית הגיוניים, וההתקנה מבוצעת בזהירות ובהקפדה על העקרונות - לרמקולים שקועים יש סיכוי טוב יותר להישמע טוב (החדר הרי לא "מטופל") מהסיבות המפורטות במאמר.
יש גם בעיות בהן צריך לטפל, כמו בעיית הקיר הנגדי - אך בתנאי האזנה "נורמליים" המאזין "מרויח" מהענות הרמקולים הקרובים יותר ממה שהוא "מפסיד" מצלצול בגלל הקיר המרוחק - וגם בבעיה זו ניתן לטפל באופן פשוט למדי.
ככלל - חדר "רע" יישמע "רע", הרמקול-חדר הם למעשה מערכת אחת, ואופטימיזציה יש לבצע על שניהם.
חבל רק, שאנשים רבים משקיעים כסף רב במרכיב אחד, ומזניחים לחלוטין את המרכיב השני.