טורנס 160
יש המון פתרונות - מארגזי חול, דרך פלטות מסיביות מעץ/ אבן ועד מערכות מתלים ומדפים מיוחדים לשיכוך זעזועים.
השאלה מה גורם להםםםם. האם מדובר בפידבק (היזון חוזר מהרמקולים למחט ובחזרה), האם מדובר ברעש קבוע גם כשהמחט אינה מונחת על התקליט?
השאלה מה גורם להםםםם. האם מדובר בפידבק (היזון חוזר מהרמקולים למחט ובחזרה), האם מדובר ברעש קבוע גם כשהמחט אינה מונחת על התקליט?
בדרך כלל humm מפטיפון בעוצמה גבוהה מקורו נטוע בדרך שבה עובד פטיפון.
בעת חיתוך האלבום (באולפן המסטרינג) מבוצעת פעולת שינוי דרסטית בתכולת הסאונד הנחתך ללאקר. בשלב זה מנחיתים את עוצמת התדרים הנמוכים ומגבירים את עוצמת התדרים הגבוהים. פעולה זו נעשית בסטנדרד קבוע ומוחלט מראש. בשלב ההשמעה מבוצעת פעולה הפוכה ובה מנחיתים את התדרים הגבוהים ומגבירים את הנמוכים ביחס הפוך בדיוק לפעולה שבוצעה בשלב החיתוך ומאזנים את הפעולה הדרסטית מהשלה הראשון חזרה למצבה המקורי. זה מה שעושה מעגל הRIAA המשולב בכל כניסת פטיפון בכל מגבר ובכל רמת מחיר. בפעולה זו משיגים שני דברים:
1. הנחתת התדרים הנמוכים בשלב החיתוך מאפשרת לחתוך אלבומים בעוצמה גבוהה יותר (לתדרים נמוכים אנרגיה גבוהה)
2. הנחתת התדרים הגבוהים בשלב ההשמעה משיגה הנמכה ברעש חיכוך המחט בפני התקליט
היות והתדרים הנמוכים מוגברים מאד בשלב ההשמעה (6dB) נוצרת רגישות עודפת בתחום 100Hz ומטה הגורמת בהשמעה חזקה מאד לפידבק בין הרמקול למחט. בנוסף הפטיפון הופך לרגיש מאד לזעזועים ורעידות שמקורן במשטי עליו עומד המכשיר. הפתרון יכול להיות הצבת הפטיפון על גומיות, על ספוג מיוחד, או השמעה בעוצמה נמוכה יותר...
בעת חיתוך האלבום (באולפן המסטרינג) מבוצעת פעולת שינוי דרסטית בתכולת הסאונד הנחתך ללאקר. בשלב זה מנחיתים את עוצמת התדרים הנמוכים ומגבירים את עוצמת התדרים הגבוהים. פעולה זו נעשית בסטנדרד קבוע ומוחלט מראש. בשלב ההשמעה מבוצעת פעולה הפוכה ובה מנחיתים את התדרים הגבוהים ומגבירים את הנמוכים ביחס הפוך בדיוק לפעולה שבוצעה בשלב החיתוך ומאזנים את הפעולה הדרסטית מהשלה הראשון חזרה למצבה המקורי. זה מה שעושה מעגל הRIAA המשולב בכל כניסת פטיפון בכל מגבר ובכל רמת מחיר. בפעולה זו משיגים שני דברים:
1. הנחתת התדרים הנמוכים בשלב החיתוך מאפשרת לחתוך אלבומים בעוצמה גבוהה יותר (לתדרים נמוכים אנרגיה גבוהה)
2. הנחתת התדרים הגבוהים בשלב ההשמעה משיגה הנמכה ברעש חיכוך המחט בפני התקליט
היות והתדרים הנמוכים מוגברים מאד בשלב ההשמעה (6dB) נוצרת רגישות עודפת בתחום 100Hz ומטה הגורמת בהשמעה חזקה מאד לפידבק בין הרמקול למחט. בנוסף הפטיפון הופך לרגיש מאד לזעזועים ורעידות שמקורן במשטי עליו עומד המכשיר. הפתרון יכול להיות הצבת הפטיפון על גומיות, על ספוג מיוחד, או השמעה בעוצמה נמוכה יותר...
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
היתה לי פעם בעיה דומה והפתרון היה "סופר מוזר". כנראה שישנן בבית לולאות הארקה שאנחנו אפילו לא מודעים להן. מסתבר שכשחיברתי את הסיכוך של כבל האנטנה לממיר של YES, פתאום הכל נהיה שקט. מה אני אגיד לכם, זה לקח "קצת" זמן לעלות על הבעיה. כל הניסיונות לחבר ולנתק הארקות בין הפטפון לפונו סטייג' ולמגבר או לכרטיס הקול במחשב לא שינו ממש על אף שהורגש. ה-HUM עדיין נשאר ברמה זו או אחרת. רק הארקת הסיכוך של כבל האנטנה לממיר השתיק אותו לחלוטין. ה-HUM הזה לא היה ברמות גבוהות בכלל, אך הוא הטריד כש האזנתי לקטעי מוזיקה שקטים או היה פסק זמן של שקט. הוא נשמע מאוד חלש אבל אוזן חדה מבחינה בו.
אני לא אומר שאותה הבעיה קיימת אצלך, אבל אם הפתרונות השגרתיים לא עוזרים אז חפש אולי במקום אחר OUT OF THE BOX.
בהצלחה.
אני לא אומר שאותה הבעיה קיימת אצלך, אבל אם הפתרונות השגרתיים לא עוזרים אז חפש אולי במקום אחר OUT OF THE BOX.
בהצלחה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
לי יש HOT ואני לא יודע מה הסיפור שלהם אבל כל מה שקשור להארקה לא קורה אצליהם...
בכל בית שהיה לי HOT תמיד התגנב לי איזה HUM .פעם לסאב,פעם למחשב והיום לפטיפון.
אם הHUM נמצא גם שהפטיפון לא מנגן יש לך בעיית הארקה.
1.בדוק שהחיבורים של כבל ההארקה מחוברים טוב לGND בכניסת PHONO
2.אם זה לא עובד תנסה לנתק כבלים של אנטנות מהטלויזיות בבית לראות אם זה פותר את הבעיה
3.תרכוש פראמפ נפרד לפטיפון וחבר אותו עם כניסת LINE למגבר
4.אם כל זה לא עבד,לך לאתר בניה ,מצא לך מוט ברזל באורך 10 מטר,קדח באדמה בור של 20 מטר.
חבר את הארקה של הפטיפון למוט והכנס אותו לאדמה.אחר כך שים פעמיך לחברת החשמל חמוש בעוזי ותדרוש
שיארגנו הארקה כמו שצריך לבניין
בכל בית שהיה לי HOT תמיד התגנב לי איזה HUM .פעם לסאב,פעם למחשב והיום לפטיפון.
אם הHUM נמצא גם שהפטיפון לא מנגן יש לך בעיית הארקה.
1.בדוק שהחיבורים של כבל ההארקה מחוברים טוב לGND בכניסת PHONO
2.אם זה לא עובד תנסה לנתק כבלים של אנטנות מהטלויזיות בבית לראות אם זה פותר את הבעיה
3.תרכוש פראמפ נפרד לפטיפון וחבר אותו עם כניסת LINE למגבר
4.אם כל זה לא עבד,לך לאתר בניה ,מצא לך מוט ברזל באורך 10 מטר,קדח באדמה בור של 20 מטר.
חבר את הארקה של הפטיפון למוט והכנס אותו לאדמה.אחר כך שים פעמיך לחברת החשמל חמוש בעוזי ותדרוש
שיארגנו הארקה כמו שצריך לבניין
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
בקצב הזה הוא צריך את שרי האריסון צמודה אליו...המוח כתב:4.אם כל זה לא עבד,לך לאתר בניה ,מצא לך מוט ברזל באורך 10 מטר,קדח באדמה בור של 20 מטר.
שיארגנו הארקה כמו שצריך לבניין...
שרי מה התקציב...?
חג פסח שמח לכוווווווווווולם
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..