איכות הסאונד האמיתית של האיי פוד?...

Wearables, שעונים חכמים, צמיגי ניטור, משקפים חכמות, Google Glass וכו'
שלח תגובה
Yonster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם..
יש לי שאלה..

מהי איכות הסאונד האמיתית של האייפוד?...

אני עומד בפני הסיטואציה הבאה..

יש ברשותי סלולרי חדש של סוני אריקסון, מסדרת הווקמן.. W910i.
הטענתי עליו שירים, וחיברתי אזניות CX95 של סנהייזר...
הייתי מאוד מאוד מרוצה הסאונד. (האזניות היו גם חדשות לי, והשילוב מאוד שימח אותי).

לאחר כשבוע קיבלתי במתנה אייפוד קלאסיק 80 ג'יגה חדש דנדש.
העתקתי עליו את אותם השירים, וציפיתי לקבל איכות גבוהה יותר מהסלולרי..
אך!
חוויתי לאכזבה קשה! האיכות של האייפוד הייתה משמעותית פחותה.. ממש הרגשתי שאין דחיפה של הבאס ושל הגבוהים, עד כדי עיוות הבאסים הנמוכים ביותר... כל משחק עם הגדרות האקולייזר לא הועילו...

אני מוכרח לציין כעת, שמקור השירים הם דיסקים שעברו ריפ, וממש לא lossless.. בדרך כלל מדובר על MP3 באיכויות של 128 ו - 192 קב"ש...

השאלה שלי היא כזאת.. האם איכות הסאונד של האייפוד היא פשוט over estimated, והוא לא "מדהים"?

ופשוט לסוני אריקסונים יש איכות קול שאין לאף אחד במה להתבייש בו?

או שההיפך הוא הנכון? ופשוט מאחר ומדובר על מכשיר שמוציא סאונד באיכות גבוהה יותר מהסלולרי, אני שומע את ה"עיוותים" שמקורם באיבוד המידע עקב השימוש ב - MP3 נמוך?

אך, אם זה המצב.. איך ייתכן שהסלולרי לא מושפע מהתופעה?
גם אם הוא משתמש במנגנוני Anti-Aliasing ש"מחליקים" את התדרים הקטועים הנמוכים והגבוהים, הייתכן שזה גורם בסופו של דבר להדמייה של סאונד איכותי יותר?

(זה בדיוק שווה ערך ללקיחת LCD ולהוריד את ה - Sharpness כאשר רואים מקור SD רע, בכדי "לטשטש" את הפרעות השידור. כמובן שהדבר יפגע גם בפרטי התמונה, אך איכות התמונה הכללית תשתפר בצורה כלשהיא..)

אני מבולבל! :מבולבל:

יש למישהו תיאוריה?.. או הסבר?..

יתקבלו בברכה!

תודה רבה!:)

נ.ב:
לקחת את דיסק המקור ולעשות לו ריפ בצורת Lossless (או קרוב לזה) אפשרי, אך הדבר יגזול זמן יקר במציאת הדיסקים... :עצוב:

מקום הימצאם די הלך לאיבוד כשעברתי דירה לפני כשלוש שנים... :?

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

אני מוכרח לציין כעת, שמקור השירים הם דיסקים שעברו ריפ, וממש לא lossless.. בדרך כלל מדובר על MP3 באיכויות של 128 ו - 192 קב"ש...

מצטער להגיד שעצרתי פה. זה כל העניין. וזהו. אין יותר מה לדבר נקודה.

ב WAV האייפוד נשמע כמו CD נייד רגיל וזהו. שזה אומר איכות טובה. הבעיה שאנשים כמוך מחפשים איכות ב MP3. בעיה קשה ואין לה פתרון. אתה והם לא מבינים פשוט.

אם באתר כמו זה שאתה חבר בו מ2005 אתה עדיין שואל כזו שאלה. טוב נו...אין לי מה להגיד יותר.

Yonster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

העניין הוא כזה

שליחה #3 

העניין הוא, שבמקור רע מאוד, עדיין יש הבדל עצום בין האייפוד למכשיר אחר.

וזה מה שמאוד מבלבל אותי... מבין?...

ברור לי שאין מה לצפות לאיכות גבוהה מדי מהמקור הנ"ל.

אך עדיין העובדה היבשה היא שאני חושש שהאייפוד ל-א מספק את האיכות המקסימלית ממקור רע. וזה גם משהו שצריך לקחת בחשבון...

בדיוק כמו ההמלצות על מסכי HDR לעומת FHD בצפייה בשידורי ערוץ 1...

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

כי האייפוד משתדל בלי ה EQ שלו גם קבצים באיכות נמוכה להעביר FLAT. יש לו EQ שמשנה את זה.

במקרה של הסוני הם מכניסים את זה אוטומטית כדי שאנשים יבולבלו מראש.

fighterblast
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

אם אתה זה שעשית לדיסק ריפ, תעשה ריפ נוסף של AAC 320, במערכת אצלי אני לא מצליח להבדיל בינו לבין הדיסק המקורי.
רזולוציה וביטרייט אלו תמצית החיים, בכל דבר צריך איזון.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

fighterblast:

או שהמערכת שלך לא טובה.
או שהאוזן שלך לא טובה.
או שאתה מברי המזל שלא יכולים להרגיש הבדל. לא יודע אם זה תנחומי או ברכותי.
נערך לאחרונה על ידי אורי_ו ב 21/04/2008 18:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295

שליחה #7 

מישהו פה לוקח את הביטרייט שלו ברצינות יתר.... 8O

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

תמיד יש לך את אותן התשובות...

שליחה #8 

אורי_ו כתב:אני מוכרח לציין כעת, שמקור השירים הם דיסקים שעברו ריפ, וממש לא lossless.. בדרך כלל מדובר על MP3 באיכויות של 128 ו - 192 קב"ש...

מצטער להגיד שעצרתי פה. זה כל העניין. וזהו. אין יותר מה לדבר נקודה.

ב WAV האייפוד נשמע כמו CD נייד רגיל וזהו. שזה אומר איכות טובה. הבעיה שאנשים כמוך מחפשים איכות ב MP3. בעיה קשה ואין לה פתרון. אתה והם לא מבינים פשוט.
---מה הקשר??? הוא טוען בפירוש שאיכות MP3 בסוני אריקסון נשמעת לו טובה יותר מזו שמוציא ה-IPOD על אותם MP3, מה הקשר ל-WAV?

אם באתר כמו זה שאתה חבר בו מ2005 אתה עדיין שואל כזו שאלה. טוב נו...אין לי מה להגיד יותר
---תמיד התשובות המתנשאות... אתה עוד אחד מאילו שחושבים שהשמש זורחת להם מה**ת, תתעורר, זה לא ככה.
.
...
דודי.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

[behave]נערך על ידי ziv_r: התבטאות לא נאותה
ההתבטאות הייתה:"ולשם אתה יכול להכנס".[/behave]
נערך לאחרונה על ידי אורי_ו ב 21/04/2008 19:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 961
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #10 

חברה, לא יפה להגיע למקומות שהגעתם אליהם.

בכל מקרה, בן אדם שמבין מספיק בדחיסה ויודע איך לדחוס כמו שצריך את המוזיקה שלו בהחלט ידע להנות מהמוזיקה שלו.
בנגנים ניידים האיכות מראש לא מתקרבת למה שמפיק מגבר אמיתי לכן מראש אין מה לשאוף גבוה מאוד. לדעתי ומנסיוני דחיסה איכותית תספיק לרוב רובם של האנשים במקרה כזה.

אורי - אתה מוזמן לחפש את המבחן העיוור שנעשה פה לפורמט המיושן יותר MP3. מאחורי הקלעים רוב האנשים טעו (והפגינו עודף ביטחון עצמי שהם מזהים בקלות את ההבדלים, מה שמעיד על אפקט פסיכולוגי) והאודיופילים הכבדים הופתעו ממה שאזנם שמעה. צריך לדעת להיפטר מסטיגמות כמו שרמקול קטן לא יכול להישמע טוב (וכן יש רמקולים קטנים שנשמעים רע) או שקובץ דוחס ישמע רע (וכן - יש דחיסות שנשמעות רע).

הבעייה שרוב רובם של האנשים לא יודעים איך לדחוס או חס וחלילה חס ושלום - משתמשים במשהו שמישהו אחר דחס. שימוש נכון בפורמט AAC בקצב ממוצע של 320 יניב תוצאות יפות מאוד שיאתגרו גם אנשים עם אזני זהב. וכדאי לציין שלא ניתן להשיג בשום מקום קבצים כאלו - רק על ידי דחיסה עצמית. (ושוב - זה שקובץ הוא 320 לא אומר כלום בדיוק כמו שרמקול 8OHM לא אומר כלום).

בכל מקרה בן אדם עם ציוד איכותי ויקר מאוד אין שום סיבה שהוא לא ישתמש בLOSSLESS, כל עוד אין לו צרכים של נוחות יתרה באינטגרצייה של המוזיקה גם עם המכשרים הניידים שלו.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #11 

היה בזמנו תרד באתר הד-פי שקישר לאתר שמאפשר לך לבדוק בעצמך אם אתה שומע הבדל בין MP3 192 ו320 . ובאזניות CX300 שמעתי את ההבדל . עכשיו שידרגתי את האוזניות וכשאני שומע בסוני אריקסון MP3 BITRATE 320 , אני לא שומע הבדל גדול ביו האוזניות , כשאני שומע באייפוד , בפורמאט לוסלסס שומעים הבדל .
אני חושב שכדאי פשוט שתקח דיסק אחד ותעשה לו ריפ עם EAC לWAV ןאת הקובץ WAV תשנה פעם אחת ל AAC ופעם אחת לאפל לוסלסס , ואז תשמע אותו על שניהם ותידע לבד

דרך אגב היה לך סוני אריקסון ישן יותר ? האם יש הבדל שמיעתי בין הדורות השונים או שלא יצא לך לבדוק ? (במיוחד אני רוצה לדעת בין ה800 ל910

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

re

שליחה #12 

truejoker כתב:היה בזמנו תרד באתר הד-פי שקישר לאתר שמאפשר לך לבדוק בעצמך אם אתה שומע הבדל בין MP3 192 ו320 . ובאזניות CX300 שמעתי את ההבדל . עכשיו שידרגתי את האוזניות וכשאני שומע בסוני אריקסון MP3 BITRATE 320 , אני לא שומע הבדל גדול ביו האוזניות , כשאני שומע באייפוד , בפורמאט לוסלסס שומעים הבדל .
אני חושב שכדאי פשוט שתקח דיסק אחד ותעשה לו ריפ עם EAC לWAV ןאת הקובץ WAV תשנה פעם אחת ל AAC ופעם אחת לאפל לוסלסס , ואז תשמע אותו על שניהם ותידע לבד

דרך אגב היה לך סוני אריקסון ישן יותר ? האם יש הבדל שמיעתי בין הדורות השונים או שלא יצא לך לבדוק ? (במיוחד אני רוצה לדעת בין ה800 ל910
...
לי היה W800I, עשיתי השוואה בזמנו בינו לבין IPOD (לא זוכר דגם), מאחר ולא שמעתי הבדלים והיה נדמה לי ששמעתי יותר טוב ב-SONY, קניתי אותו לבסוף.

היום אני עם IPHONE, לומר לך שאני נהנה יותר או פחות מהסאונד... לא יכול. אבל מה שכן הדפדוף והממשק עושים את החוויה להרבה יותר נעימה.
דודי.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

.........

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה #14 

אני איתך (Y)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

Yonster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

SE

שליחה #15 

היה לי SEW880i לפני ה910...

אז ככה:

קודם כל, יש הבדל בין המכשירים. אני לא יכול להגיד אם הוא גדול מאחר ולא השתמשתי באותו סוג אזניות במכשיר הישן, (אני עם CX95 עכשיו), אבל אני חושב שגם באזניות הרגילות קיים הבדל, אם כי אני לא יכול להיות בטוח שזה לא אפקט פסיכולוגי..

בלי קשר, הממשק של ה - 910 מאוד מאוד נוח. אני הכי אוהב את אפשרות ה - Sense Me.

כל שיר שעובר דרך התוכנה שקיבלת עם סוני עובר דגימה ונוסף למטהדאטה של הקובץ קידוד של הביטרייט וסוג השיר...

ואז, דרך המכשיר, אתה רואה את כל השירים שלך על גרף דו מימדי (ציר אחד שמח - עצוב, ציר שני מהיר - איטי), אתה מטייל לך ושומע את אמצע השירים, ואתה יכול לבחור שירים ואת הרדיוס סביבם שאתה מעוניין בו, ולאחר שסיימת הוא יוצר לך פלייליסט אוטומאטי ורנדומלי של כל השירים הללו (בעדכון קושחה האחרון השירים של אותו האלבום מתנגנים באותו סדר, רק סדר האלבומים רנדומלי)..
וזה ממש ממש נוח כשמתחשק לך לשמוע משהו ספציפי ואתה לא רוצה להכין פלייליסטים כל רגע!:)

אגב, כן שמתי לב להבדל משמעותי באיכות.. אזניות A2DP... נשמעות הרבה יותר טוב עם ה - 910.. רק קח בחשבון, שהוא מאוד לא אוהב להיות רחוק מהן כשהוא בתנועה... (הגובה שלי הוא 188 ס"מ, וכשאני הולך עם ג'ינס (עובי הבד לא משחק תפקיד.. לצורך הניסוי הלכתי גם עם מכנסי ניילון..) והסלולרי בכיס ואני הולך ברחוב, הסאונד קטוע עד מופסק...), אם אני מוציא את הסלולרי ומחזיק אותו ביד, זה בסדר... בבית זה גם בסדר... גם במרחקים של 7 מטרים...

לא ברור לי אם הבעייה באזניות או במכשיר.. או בשילוב.. אבל קח בחשבון..
(האזניות הן S9 של מוטורולה).

נ.ב:
כדי למנוע סטירת לחי מצלצלת כמו שקיבלתי בתחילת הדיון: :D

לא להרוג אותי בבקשה. אני יודע שהסאונד יורד באיכותו דרך ה - A2DP. אבל כשיש לך אילוצים כמו חוסר יכולת להסתובב עם חוטים... אז אין ברירה, והסאונד מפתיע לטובה בדור האחרון של האזניות. (אילו שעובדות על BT2.0.. יש לי גם את הדור הקודם, שעובד על BT1.2 אם אני לא טועה, ויש הבדל מ-ש-מ-ע-ו-ת-י).

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

בדרן...

שליחה #16 

אורי_ו כתב:[behave]נערך על ידי ziv_r: התבטאות לא נאותה
ההתבטאות הייתה:"ולשם אתה יכול להכנס".[/behave]
...
אתה כמו הקוף האיראני... מספיק לקרוא את ההודעות שלך כדי להבין עם מי יש כאן עסק... :)
סטודנט לאלקטרוניקה אלק...

אני מקווה שתוכל לקרוא זאת לפני שמנהל הפורום יערוך\ימחוק את ההודעה...
דודי.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

הקוף האירני הזה חכם ממך .

מוכשר ממך. מי אתה? הרי אתה אדם ממורמר שמתחבא מאחורי כינוי וזהו. אף אחד לא שם עלייך ואתה אפיזודה חולפת באתר הזה ובכלל בחיים.
אתה תמשיך את חייך חסרי הכלום בשיממון וזהו. מדי פעם תבליח ותרגיש גירוי קל מזה שנכנסת במישהו שלא היה לו עד אתמול שום דבר איתך ונגדך .

זה שאתה החלטת לתקוף אותי פה מעל דפי הפורום ללא שום סיבה נראית לעין וזה שגובית בטעות ע"י מר זיו , טוב אני רק אחד ואתם שניים.
זה אומר שביחד אתם מתקרבים לIQ שלי :)

יום טוב.

חבל , פשוט חבל עלייך.

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה #18 

כמה סוגיות:

1. מה רע בקוף איראני ?
2. אני אוהב אוכל פרסי.
3. IQ זה מספר פשוט שניתן לחבר חיבור פשוט ? או מספר מורכב שדורש חיבור וקטורי ?
4. זיו ודודי חברים ?
5. אלק זה קיצור של אלקטרוניקה ?
6. מה רע בכלל בקוף ?
7. גם באיראני אני לא מוצא פסול.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3238
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #19 

אני הייתי מצנזר את אפי לאלתר !!!
הוא רשם
כמה סוגיות:

1. כולם בקוף האיראני !
2. אני אוהב פרסי.
3. IQ זה מספר פשוט שניתן לחבר חיבור פשוט חלקי מספר מורכב שדורש חיבור וקטורי .
4. זיו ודודי חברים צמודים.
5. אלק זה קיצור של אלקטרוניקה בערסית ?
6. אתהבכלל קוף !
7. אף באיראני אני מוצא פסול.
...
לא מקובל כאן בפורום וגם פוגע בבטחון המדינה

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

ממש בידור כאן...

שליחה #20 

אורי_ו כתב:הקוף האירני הזה חכם ממך .

מוכשר ממך. מי אתה? הרי אתה אדם ממורמר שמתחבא מאחורי כינוי וזהו. אף אחד לא שם עלייך ואתה אפיזודה חולפת באתר הזה ובכלל בחיים.
---אהה...

אתה תמשיך את חייך חסרי הכלום בשיממון וזהו. מדי פעם תבליח ותרגיש גירוי קל מזה שנכנסת במישהו שלא היה לו עד אתמול שום דבר איתך ונגדך .
---מסתבר שלא רק אני חושב שההודעות שלך פוגעות ומתנשאות, העובדה שאתה כותב מליונתלפים הודעות די מרתיעה אחרים אבל לא אותי.

זה שאתה החלטת לתקוף אותי פה מעל דפי הפורום ללא שום סיבה נראית לעין וזה שגובית בטעות ע"י מר זיו , טוב אני רק אחד ואתם שניים.
זה אומר שביחד אתם מתקרבים לIQ שלי :)
---קרא שוב את התגובות שלך ובטוח תמצא את הסיבה.
דרך אגב, שמת לב שכל פעם שאתה מגיב על משהו זה מגיע איכשהו לזה שאתה חייב להכריז ששלך יותר גדול? מה זה החוסר ביטחון הזה?

יום טוב.

חבל , פשוט חבל עלייך.
---מה, כאילו זה הקטע שאני אמור להסתכל מעבר לכתף כל פעם שאני יורד לחניון?
...
בדרן.
דודי.

שלח תגובה

חזור אל “טכנולוגיה לבישה”