יש לי שאלה..
מהי איכות הסאונד האמיתית של האייפוד?...
אני עומד בפני הסיטואציה הבאה..
יש ברשותי סלולרי חדש של סוני אריקסון, מסדרת הווקמן.. W910i.
הטענתי עליו שירים, וחיברתי אזניות CX95 של סנהייזר...
הייתי מאוד מאוד מרוצה הסאונד. (האזניות היו גם חדשות לי, והשילוב מאוד שימח אותי).
לאחר כשבוע קיבלתי במתנה אייפוד קלאסיק 80 ג'יגה חדש דנדש.
העתקתי עליו את אותם השירים, וציפיתי לקבל איכות גבוהה יותר מהסלולרי..
אך!
חוויתי לאכזבה קשה! האיכות של האייפוד הייתה משמעותית פחותה.. ממש הרגשתי שאין דחיפה של הבאס ושל הגבוהים, עד כדי עיוות הבאסים הנמוכים ביותר... כל משחק עם הגדרות האקולייזר לא הועילו...
אני מוכרח לציין כעת, שמקור השירים הם דיסקים שעברו ריפ, וממש לא lossless.. בדרך כלל מדובר על MP3 באיכויות של 128 ו - 192 קב"ש...
השאלה שלי היא כזאת.. האם איכות הסאונד של האייפוד היא פשוט over estimated, והוא לא "מדהים"?
ופשוט לסוני אריקסונים יש איכות קול שאין לאף אחד במה להתבייש בו?
או שההיפך הוא הנכון? ופשוט מאחר ומדובר על מכשיר שמוציא סאונד באיכות גבוהה יותר מהסלולרי, אני שומע את ה"עיוותים" שמקורם באיבוד המידע עקב השימוש ב - MP3 נמוך?
אך, אם זה המצב.. איך ייתכן שהסלולרי לא מושפע מהתופעה?
גם אם הוא משתמש במנגנוני Anti-Aliasing ש"מחליקים" את התדרים הקטועים הנמוכים והגבוהים, הייתכן שזה גורם בסופו של דבר להדמייה של סאונד איכותי יותר?
(זה בדיוק שווה ערך ללקיחת LCD ולהוריד את ה - Sharpness כאשר רואים מקור SD רע, בכדי "לטשטש" את הפרעות השידור. כמובן שהדבר יפגע גם בפרטי התמונה, אך איכות התמונה הכללית תשתפר בצורה כלשהיא..)
אני מבולבל!
יש למישהו תיאוריה?.. או הסבר?..
יתקבלו בברכה!
תודה רבה!:)
נ.ב:
לקחת את דיסק המקור ולעשות לו ריפ בצורת Lossless (או קרוב לזה) אפשרי, אך הדבר יגזול זמן יקר במציאת הדיסקים...
מקום הימצאם די הלך לאיבוד כשעברתי דירה לפני כשלוש שנים...