שדרוג מחשב HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
rangur פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני משתמש במחשב הבא כמחשב HTPC בסלון, מחובר לטלויזיית פלזמה:\

מעבד AMD Athlon 3000+ 64bit
מאוורר זלמן למעבד
לוח אסוס A8N-E S-939
זכרון 1 ג'יגה
2 הארד דיסקים: WD 250GB ו Seagate 500GB
כרטיס מסך 7600GS
ספק TT 470W
מארז thermaltake bach

אני מצליח לראות עם המחשב סרטים עד רזולוציה של 720p (כולל) בצורה מצויינת, אבל סרטים ב 1080p מתחילים לקרטע, וסרטי BD מלאים כבר ממש לא סוחבים. מסיבות אלה הייתי רוצה לשדרג את המחשב, והייתי שמח לקבל המלצות.

ברור לי שאני צריך לשדרג את המעבד והזכרון, השאלה אם אני צריך גם לשדרג את הלוח? האם כדאי גם לשדרג לכרטיס מסך אחר שיתן לי האצת חומרה (איזה?).
כמו כן, אני מעדיף לשמור את כל החומר שלי על ההארד דיסקים ולא לצרוב ל DVD, וכרגע מתוך 750GB נותרו לי כ 100GB פנויים. האם כדאי להוסיף עוד הארד דיסק (טרה?), או שיש פתרון טוב יותר? אני קצת חושש מהתחממות יתר אם אני אוסיף הארד דיסק שלישי.

תודה מראש.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

איזה פלזמה יש לך? מהי הרזולוציה הטבעית שלה?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

rangur פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

פנסוניק 50PV70, הרזולוציה שלה 1366X768

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

המסך שלך הוא HD Ready ולא Full HD, ולכן אני לא רואה ממש טעם לטרוח ולנגן קבצים באיכות 1080P.
אם אתה מעוניין לנגן בעתיד דיסקים של בלו ריי, אז אתה יכול להחליף כרטיס מסך לכזה עם ליבה שיש לה פענוח H.264 בחומרה, דוגמת ה-HD3850 המצויין של ATI (מיוצר ע"י כמו חברות חומרה), או HD2600 אם תקציבך נמוך יותר.
לא באתי להוציא לך רוח ממפרשי השידרוג, רק שלדעתי חבל על הכסף...
לגבי ההארד דיסק, אם תישאר עם איכות 720P, שיש גירסה באיכות כזו לכל סרט כיום ברשת שיש לו גירסת 1080, יתפנה לך הרבה מקום בהארד דיסק ;).

rangur פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

השאלה היא אם באמת לא אמור להיות הבדל בכלל בין 1080p ל 720p. אני יודע שהמסך שלי הוא HD Ready, אבל הוא גם אמור לדעת להציג 1080p, בגלל זה רציתי באמת לבדוק אם יש הבדל. כנראה שאם יש הבדל הוא באמת לא יהיה משמעותי, אם בכלל...
אני באמת אבדוק את האפשרות להחליף רק כרטיס מסך

לגבי ההארד דיסק, המקום אוזל לי במהירות למרות שיש לי רק סרט אחד ב 1080 וסרט בלו ריי אחד. את שניהם הורדתי רק לצורך התרשמות מהאיכות. אז הרבה מקום זה לא יפנה לי. השאלה אם זה סביר להוסיף דיסק שלישי או שזה יגרום להתחממות יתר של המחשב?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

המסך שלך אמנם תומך ב-1080P, אולם מה שהוא עושה זה Downscale לרזולוציה הטבעית של המסך שלך. למעשה, מי שעושה את העבודה הזו במקרה של נגינה מהמחשב זה המחשב עצמו. יהיו כאלה שיחלקו עלי, אבל לדעתי ההבדל זניח ולא שווה את המאמץ, בטח שלא על מסך שהוא לא Full HD.
לגבי ההארד דיסק שלך, זה מאוד תלוי באיכות המארז שלך. אם המארז שלך מאוורר ומצונן כהלכה, אין שום סיבה שלא להוסיף הארד דיסק שלישי.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”