בורות היא ברכה? כנראה שכן אם אתה רוצה לקנות LCD TV...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
איתיל פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

זוהי ההודעה הראשונה שלי בפורום אחרי מעקב כאורח מזה זמן מה. אחרי מבצע סיוד ושיפוץ הבית שעשיתי לכבוד פסח הצלחתי לשכנע את אשתי לקנות טלויזיה חדשה לסלון ("תראי איך הטלויזיה הישנה שלנו מכערת את הסלון היפה שצבעתי ושיפצתי...").

כקונה "נבון" החלטתי לבצע רכישה "חכמה" ולעשות סקר דגמים דרך האינטרנט. כמובן שגם הגעתי לתערוכה (המרשימה) אתמול. אך אבוי - אחרי שבועיים של מחקר אני מבולבל ותועה. טושיבה, סוני, LG, היטאצ'י, שארפ, פנסוניק סמסונג ופיליפס - הכל מתחיל להתערבב לי. הצילו!

למה לא יכולתי פשוט ללכת לחנות, להקשיב לאיש המכירות ("תאמין לי - זה ה-דגם!") ולחזור הביתה מבסוט עם הרבה פחות שעות מבוזבזות מול האינטרנט - למה?

הדרישות שלי:

גודל: 42" - מרחק צפיה 3 מטר.
שימוש מתוכנן:
עדיפות 1 - סרטי FHD מ-HTPC דרך חיבור DVI ל-HDMI
עדיפות 2 - XBOX360 ללא HDMI
עדיפות 3 - YES HD
עדיפות 4 - תכני SD מאותו HTPC
סביבה: מוארת למדי
מערכת קול: אין - תלות במה שבא עם המסך בשלב הזה
עמידות רצוייה: מעל 6 שנים
תקציב: בסביבות 10,000 ש"ח

כדי להמחיש כמה אני מבולבל אומר לכם שכרגע אני מתלבט בין סוני, LG, טושיבה, ו.. אה.. היטאצ'י, וגם אולי שארפ...

אולי תוכלו לעזור לי? שאלת המיליון דולר כמובן היא האם מישהו יכול להמליץ\לעזור להתכוונן על דגם ספציפי? אבל גם אם לא, אשמח לעזרה עם השאלות האלו:

1. פאנל IPS - חשוב או לא?
2. 24P - האם צריך לשנות? האם זה נכון שתכונה זו קיימת גם במסכי 50 הרץ?
3. מותג וארץ יצור - כמה חשיבות לייחס לזה? זותומרת אני יודע ש"זה שטויות" אבל עדיין רוב הפוסטים בפורום הם של אנשים שקנו או סוני או טושיבה...
4. פיקסלים "שרופים" - האם זה נכון שלחלק מהמותגים זה קורה יותר ולחלק פחות?
5. סריקה פרוגרסיבית - האם זה נחשב סטנדרטי?
תודה רבה רבה רבה וחג שמח :),

איתי.

Yonster
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267

חג שמח איתי:)

שליחה #2 

קודם כל מזל"ט על הודעתך הראשונה!

ובקשר לשאלות שלך.. אז ככה:

1. פאנל IPS.. הדבר רלוונטי יותר למסכי מחשב.. אני חושב שכמעט כל מסכי הטלוויזיה אינם מסוג TN.. שוב, אין לי ידע בדוק בנושא.. אבל רק מצפייה והסתכלות כללית, מסכי TN לא מסוגלים להגיע לקרסוליים של PVA ו - IPS בעניין זוויות הצפייה ורווית הצבעים... אני די בטוח שאלא אם אתה קונה מותג מדבקה זול במיוחד.. אין מה לחשוש מסוג הפאנל עצמו.

2. 24p זה בעצם קבלת הסיגנאל בפורמט של 1080p24, שהוא הפורמט ה"טבעי" ביותר כיום להעברת סרטים ממקור קולנעי. נגני בלו ריי מהדורות האחרונים תומכים ביציאה הזאת. כאשר, המסך צריך לדעת לעבוד בתדר רענון שהוא מחזור מלא של 24 הרצים, אחרת הוא עושה עיבוד תמונה. אגב, גם מסך שעובד במחזור מלא של 24הרץ עושה לעיתים עיבוד תמונה מיותר ובעצם "מבטל" את השליחה ב - 24.. אני חושב שהיה על זה מאמר. בשורה התחתונה, אני לא חושב שמסכי 50 הרץ יהיו רלוונטיים, אבל שוב, כדאי לבדוק כל מקרה לגופו...

3. העניין הוא איזה דגם הוא דגם טוב ואיזה דגם הוא דגם לא טוב. ארץ הייצור משחקת פחות תפקיד לדעתי. כלומר, אם יש מסך סמסונג שמיוצר בקוריאה, האם הוא עדיף על מסך טושיבה שמיוצר ביפן? הכל תלוי בדגם... ושוב.. כל מקרה לגופו..

4. לכל חברה יש פיקסלם שרופים מדי פעם.. אני לא יודע אם עשו אי פעם סטטיסטיקה לאיזו חברה זה קורה יותר.. הכל כאן עניין של אחריות. יש יובאנים שיחליפו אם תמצא פיקסל שרוף אחד, ויש כאילו שאלא אם אתה מוכיח שיש 10 פיקסלים לא יסתכלו עליך ממטר... וזה משהו ששווה לבדוק לפני הקנייה. אגב, אם החנות נותנת הבטחה להחלפה, תבקש אותה בכתב.. כדי לא ליצור מצב של אי הבנות מיותרות לאחר הקנייה..

5. טכנולוגיית ה - LCD היא מעצם הגדרתה פרוגרסיבית.. אין דבר כזה LCD לא פרוגרסיבי... ואגב, זאת אחת הבעיות העיקריות שגורמים לירידה באיכות השידורים... השידור האינטרלייסי הסטנדרטי בעולם ה - פרה-מסכים דקים עובר כל הזמן התאמות ועיבודים כדי להתאים למסכים הדקים הפרוגרסיביים:)

בשורה התחתונה, כל מקרה נבחן לגופו, ואין ממש כללי אצבע של "הדגם הזה מיוצר ביפאן, אף פעם אין לו פיקסלים מתים ולכן הוא הכי טוב. סמוך עלי".

זה פשוט לא עובד ככה:)

אני מציע לך ללכת ולהסתכל במו עיניך.. ולאחר שיהיו דגמים שיעניינו אותך מבחינת איכות הצפייה, תבדוק ביקורות כאן וברשת בכלל, כדי לבדוק אם יש בעיות ספציפיות עם הדגם.. אם כי בסופו של דבר מה שקובע זאת האיכות הסוביקטיבית כפי שהיא נראית לך!

ותתחדש!:)

איתיל פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

Yonster - תודה רבה על התשובה המפורטת.
בשבוע האחרון טיילתי הרבה בין החנויות השונות והתרשמתי מהדגמים השונים.

הדגם המושלם מבחינתי כרגע הוא השארפ LC42XD1E אך לצערי רמת המחיר שלו עדיין גבוהה מידי. לכן, משיקולי תקציב, הפיינליסטים כרגע הם:

1. פיליפס 7962 42"
2. סמסונג 40" M81 -
3. טושיבה 42X3000

מה אתם אומרים? על איזה דגם כדאי לי ללכת מבין שלושת הדגמים? האם ברמת המחיר הזו ( >11.5K ) יש אופציה אחרת טובה יותר?

תודה,

איתי

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

גם אני אחרי התלבטויות רבות הלכתי על הפיליפס הזאת.אני חושב שה X3000 זה דגם שלא מיובא על ידי ניופאן.נדמה לי שעל ידי י.שלום.גם את הסמסונג אהבתי אבל ירדתי ממנה מהר בגלל שיש לה השתקפויות כמו בפלזמה.

Dalamber
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1090
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

את הפיליפס אני לא מספיק מכיר. ה - M81 פצצה של מסך!! מומלץ ביותר.

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

פיליפס מומלצת, הייתי הולך על ה-7762 בלי האמבלייט זול יותר ופחות תקלות (אבל גם פחות שופוני )

איתיל פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

מבדיקה של מדריך המשתמש של הפיליפס 7962 נראה שהוא לא תומך ב-NR בחיבור ל-PC :(

מאוד חבל - ומעניין מאוד למה??

dor96
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל