רכישת מזרימדיה? (סבלנות, משתמש חדש)
שלום כולם,
אני חדש בענייני ה HD, אבל נשאבתי לעין הסערה, וזה בגלל שאני משפץ בית שקניתי ומתכנן את הסלון החדש שלי שבמרכזו תהיה טלוויזית FHD (שעוד לא נבחרה). רציתי לשאול מה דעתכם על האפשרויות שלי:
1. סלילת כבל DVI/HDMI + אודיו ממחשב חדר העבודה לטלוויזיה
2. סלילת כבל רשת בלבד ורכישת סטרימר.
אני נוטה לרכישת סטרימר עקב מיעוט הכבלים היחסי ופשטות השימוש בסלון. בנוסף, איזה סטרימר כדאי לרכוש? האם יש לרכוש בארץ?
המון תודה על הסבלנות,
דורון
אני חדש בענייני ה HD, אבל נשאבתי לעין הסערה, וזה בגלל שאני משפץ בית שקניתי ומתכנן את הסלון החדש שלי שבמרכזו תהיה טלוויזית FHD (שעוד לא נבחרה). רציתי לשאול מה דעתכם על האפשרויות שלי:
1. סלילת כבל DVI/HDMI + אודיו ממחשב חדר העבודה לטלוויזיה
2. סלילת כבל רשת בלבד ורכישת סטרימר.
אני נוטה לרכישת סטרימר עקב מיעוט הכבלים היחסי ופשטות השימוש בסלון. בנוסף, איזה סטרימר כדאי לרכוש? האם יש לרכוש בארץ?
המון תודה על הסבלנות,
דורון
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
או פשוט להשאיר תעלה בקיר שתוכל להכיל גם כבל HDMI + כבל סאונד (קואקסלי או אופטי, סביר להניח שלא תצטרך משהו אחר), או שתכיל רק כבל רשת. ככה תוכל להשחיל מה שבא לך, מתי שבא לך.
כשתסיים לבנות את הבית, ותקנה מערכת ק"ב, תוכל אז לשבת ולחשוב מה מתאים לך מבחינת צרכים/מחיר/זמינות ובכל מקרה תוכל לפעול בכל אופציה שתבחר.
כשתסיים לבנות את הבית, ותקנה מערכת ק"ב, תוכל אז לשבת ולחשוב מה מתאים לך מבחינת צרכים/מחיר/זמינות ובכל מקרה תוכל לפעול בכל אופציה שתבחר.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הפתרון האלגנטי והפשוט הוא סטרימר וכבל רשת.
אם יש לך סטרימר אתה לא צריך לנגן כלום מהמחשב.
תדאג להעביר כבל שתומך במהירויות של גיגה. ( לא יודע, אולי המזרים שתקנה יתמוך בגיגה ).
ליאור
אם יש לך סטרימר אתה לא צריך לנגן כלום מהמחשב.
תדאג להעביר כבל שתומך במהירויות של גיגה. ( לא יודע, אולי המזרים שתקנה יתמוך בגיגה ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
תודה על התשובות הענייניות!
הבית הוא לא בית חדש, אלא בית קיים שאנחנו משפצים, ולכן כל סלילה נוספת משמעותה הרמת בלטות\חציבה בקירות כלומר כסף. אני כנראה אסתפק בכבל רשת לצורך העניין - האם יש סיבה שכבל cat 5 רגיל לא יתמוך בג'יגה?
איזה מזרים כדאי לקנות? קראתי את הוויכוחים מסביב לפופקורן וחבריו, ואני נוטה לפופקורן - במחיר כזה אין בעיה לקנות משהו אחר אם זה לא מספיק טוב - מה אתם חושבים?
הבית הוא לא בית חדש, אלא בית קיים שאנחנו משפצים, ולכן כל סלילה נוספת משמעותה הרמת בלטות\חציבה בקירות כלומר כסף. אני כנראה אסתפק בכבל רשת לצורך העניין - האם יש סיבה שכבל cat 5 רגיל לא יתמוך בג'יגה?
איזה מזרים כדאי לקנות? קראתי את הוויכוחים מסביב לפופקורן וחבריו, ואני נוטה לפופקורן - במחיר כזה אין בעיה לקנות משהו אחר אם זה לא מספיק טוב - מה אתם חושבים?
יש לדעתי כבר מספר חברים בפורום שיש להם את הפופקורן, ואני לא מודע לאף show-stopper עד כה. יש לא מעט מומחים בקנה מידה עולמי לפופקורן, ואפילו אחד עם קשרים אצל המפתחים עצמם (ראה ערך זיו) . באופן כללי, התמיכה של חברי האתר לשאלות בנושא הפופקורן מעולה!
לי אישית יש את הפופקורן, ולאחר חבלי לידה לא קשים, אני מאד מרוצה (streaming מושלם מעל cat5 של HD כולל אודיו 5.1).
למען האמת, אם לא יתגלו בעיות נוספות אני כנראה אקנה עוד פופקורן אחד, לטלוויזיה השניה.
לי אישית יש את הפופקורן, ולאחר חבלי לידה לא קשים, אני מאד מרוצה (streaming מושלם מעל cat5 של HD כולל אודיו 5.1).
למען האמת, אם לא יתגלו בעיות נוספות אני כנראה אקנה עוד פופקורן אחד, לטלוויזיה השניה.
אמיר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
על מנת להנות מרשת של 1Gb יש צורך בכבילה מסוג CAT5E. כמובן שכל ציוד הקצה גם צריך לתמוך בקצב נתונים זה.
http://www.netcheif.com/Articles/Cabeli ... tm#GIGABIT
bobon,
שים לב כי עבור כבלי HDMI של מעל 10 מטר רצוי לדבוק בפתרונות אקטיבים. בכל אופן, בדוק כי הכבלים אשר אתה רוכש תקינים לפני ההשחלה וודא כי אתה יכול לשלוף אותך לאחר שהם מוקמו בקיר במידה וקיימת תקלה כלשהי (והחזר כספי כמובן).
ה Popcorn Hour A-100 יהווה פתרון נאה אשר נדמה שיתאים לצרכיך במחיר נוח.
אם אתה יכול להמתין קמעה, אמור להתפרסם במהלך מאי ביקורת נוספת שלי על ה HD X 900, נגן בעל יכולות דומות אך עם אסטטיקה גבוהה יותר.
Trip,
רשמתי בביקורת שלי על ה Popcorn Hour A-100 כי אין שום נחיתות כאשר התוכן מוזן מהרשת באמצעות HTTP לעומת ניגון מקומי.
http://www.netcheif.com/Articles/Cabeli ... tm#GIGABIT
bobon,
שים לב כי עבור כבלי HDMI של מעל 10 מטר רצוי לדבוק בפתרונות אקטיבים. בכל אופן, בדוק כי הכבלים אשר אתה רוכש תקינים לפני ההשחלה וודא כי אתה יכול לשלוף אותך לאחר שהם מוקמו בקיר במידה וקיימת תקלה כלשהי (והחזר כספי כמובן).
ה Popcorn Hour A-100 יהווה פתרון נאה אשר נדמה שיתאים לצרכיך במחיר נוח.
אם אתה יכול להמתין קמעה, אמור להתפרסם במהלך מאי ביקורת נוספת שלי על ה HD X 900, נגן בעל יכולות דומות אך עם אסטטיקה גבוהה יותר.
Trip,
רשמתי בביקורת שלי על ה Popcorn Hour A-100 כי אין שום נחיתות כאשר התוכן מוזן מהרשת באמצעות HTTP לעומת ניגון מקומי.