מחפש המלצה לראש ל td 295 MK 4

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
dr6633 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני משתמש בטורנס שבכותרת ועדיין הם הראש שהגיע איתו (אני חושב של אודיוטכניקה).
יש לכם המלצות לראש שיתאים לפטיפון? אני יודע שגראדו נחשבים טובים אבל אני "ירוק" בכל מה שקשור לזה ואין לי מושג...
בכוונתי להשקיע בין 500-1000 ש"ח.
תודה רבה מראש.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #2 

ההמלצה הגורפת היא Audio Technica AT440MLa
ניתן להשיג בחול במסגרת התקציב שלך

dr6633 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אני אבדוק לגבי הראש שכתבת, תודה (עוד שאלה)

שליחה #3 

יש לי עוד שאלה. האם רכישת ראש יקר יותר ואיכותי יותר תשפר את איכות השמע משמעותית? יש אצלי בעיה בחלק מהתקליטים שנגיד כשיש S במילה בשיר, היא נשמעת כמו רדיו לא מכוון או משהו כזה (סליחה על התיאור המפגר, אין לי איך להסביר את זה :)
הכוונה היא שהצליל לא "נקי" כל כך, אבל שוב זה רק במקרים מסוימים.
תודה.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #4 

איזה פונוסטייג יש לך ?

dr6633 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

udii כתב:איזה פונוסטייג יש לך ?
...
ART DJ PRE 2

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

בעיית ה"S" שאתה מתאר עלולה לנבוע ממספר סיבות. הסיבה היותר שכיחה היא שהתקליט פשוט קצת חרוש. סיבה נוספת אופיינית היא מחט מזדקנת.אם היא חדשה, ניתן אולי לשפר מעט ע"י כוון משקל הלחיצה לערך טיפה גבוה יותר אבל לא לעבור את המשקל הממומלץ ע"י יצרן הראש (המשקל המרבי המומלץ). יתכן וצריך אולי לכוון את הראש+המחט ב-SHELL מבחינת הזווית "שמאלה-ימינה" (כדאי להיעזר בסרגל פרוטרקטור) ו/או את גובה הזרוע אם יש כוון כזה - כך שהמחט "תחלוף" בחריצי התקליט בזווית הנכונה (הזווית בין ה-CANTILEVER למשטח התקליט צריכה להיות בערך 20 מעלות +-). בעיקרון במבט מהצד זרוע הפטפון צריכה להיות מקבילה למשטח התקליט כשהמחט מונחת על התקליט. בפטפון ללא כיוון גובה הזרוע אין מה לכוון.
האם בנוסף לבעיית ה"S" אתה גם שומע הרבה קליקים באופן יחסי? אם כן אז כפי הנראה המחט הזדקנה מעט. אם יש לך מחט חדשה חליפית תוכל להשוות. אני למשל מחזיק תמיד מחט חליפית על כל צרה שלא תבוא. אם זה ראש MC אזי בדרך כלל אין מחט חליפית ויש להחליף את כל הראש.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

dr6633 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

chalmh כתב:בעיית ה"S" שאתה מתאר עלולה לנבוע ממספר סיבות. הסיבה היותר שכיחה היא שהתקליט פשוט קצת חרוש. סיבה נוספת אופיינית היא מחט מזדקנת.אם היא חדשה, ניתן אולי לשפר מעט ע"י כוון משקל הלחיצה לערך טיפה גבוה יותר אבל לא לעבור את המשקל הממומלץ ע"י יצרן הראש (המשקל המרבי המומלץ). יתכן וצריך אולי לכוון את הראש+המחט ב-SHELL מבחינת הזווית "שמאלה-ימינה" (כדאי להיעזר בסרגל פרוטרקטור) ו/או את גובה הזרוע אם יש כוון כזה - כך שהמחט "תחלוף" בחריצי התקליט בזווית הנכונה (הזווית בין ה-CANTILEVER למשטח התקליט צריכה להיות בערך 20 מעלות +-). בעיקרון במבט מהצד זרוע הפטפון צריכה להיות מקבילה למשטח התקליט כשהמחט מונחת על התקליט. בפטפון ללא כיוון גובה הזרוע אין מה לכוון.
האם בנוסף לבעיית ה"S" אתה גם שומע הרבה קליקים באופן יחסי? אם כן אז כפי הנראה המחט הזדקנה מעט. אם יש לך מחט חדשה חליפית תוכל להשוות. אני למשל מחזיק תמיד מחט חליפית על כל צרה שלא תבוא. אם זה ראש MC אזי בדרך כלל אין מחט חליפית ויש להחליף את כל הראש.
...
המחט חדשה, קניתי את הפטיפון לפני כשלושה חודשים משהו כזה. רוב התקליטים שיצא לי לשמוע בזמן האחרון הם חדשים (אני קונה מחו"ל) וגם בם יש בעיות כאלה מדי פעם. כיוונו לי את הזרוע וכו' איפה שקניתי אבל אני אנסה לעשות את מה שכתבת לי, תודה רבה על התגובה.
אני לא שומע יותר מדי קליקים דווקא. מה שכן, שמתי לב שכשאני מוריד את המחט, היא לפעמים קופצת טיפונת קדימה ולא מדייקת. זה לא קורה כל הזמן, רק באמצע התקליט.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #8 

כשאתה אומר "המחט קופצת קדימה" אתה מתכוון שהיא זזה לכיוון מרכז התקליט?
אם כן אז כפי הנראה יש אולי בעיה עם כוון האנטי סקייטינג. אני אומר "אולי" כי אם היתה בעיה כפי שאתה מתאר היא היתה יותר חמורה דווקא בתחילת התקליט.
תבדוק גם אם המחט נקייה מלכלוך ואם יש צורך אז נקה אותה בעזרת המברשת הייעודית לניקוי מחטים. שים לב להעביר את המברשת בעדינות מתחת לחוד המחט אך ורק בכיוון תנועת התקליט (מהחלק הפנימי של הראש והחוצה קדימה). לעולם לא לצדדים או הפוך לתנועת התקליט.
בעיית ה"S" עלולה גם להיות נעוצה בטיב כל מערכת השמע. זהו צליל בעייתי מלכתחילה. זאת הסיבה שבמערכות פחות טובות ה"S" נשמע כמו "F" או "SZ" או "SH". תנסה להאזין בתשומת לב לCD באותה המערכת ותראה אם ה"S" נשמע טבעי במצב הזה.
ה"S" נשמע פגום בצליל בגלל חוסר בהרמוניות של תחומי התדר הגבוהים או עיוות שלהם או הגזמה בהגברה של אותן הרמוניות (גורם לקליפינג בתדרים הגבוהים). תבדוק אם אתה מנחית את בקרת ה- TREBLEהבעיה פוחתת או נעלמת.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”