קנית פטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

שלום ל"משפחת" הפורום האנלוגי :lol: (כך זה נראה כלפי חוץ... כל הכבוד לכם !)
אני חייב לציין שלמרות שאני לא כותב פה הרבה (בכלל) אני מאוד נהנה להחכים מהידע של האנשים בפורום. קבלו ח"ח כולכם !

ולעניין,

אני עומד בפני שדרוג הפטיפון הקיים שלי. מדובר בפטיפון סוני מאוד פשוט (עשוי פלסטיק) ש"השאלתי" ממערכת all-in-one מאוד ישנה. סך הכל אני מרוצה מהסאונד, אך הסיבה שאני רוצה לשדרג היא מכיוון שהצלחת של הפטיפון נראית כמו לונה-גל כשהיא מסתובבת (ולמי שלא הבין - היא ממש לא מסתובבת ישר...) , מה שגורם להרבה "פיצוצים" בסאונד מכיוון שהראש שמורכב כרגע מתנגש עם התקליט. אי אפשר לכוון את הזרוע של הפטיפון כי אין לו אפילו משקולת (אמרתי כבר פטיפון פשוט ?) ובדיעבד הסתבר לי שהוא מתאים כנראה רק לראש של סוני שהיה מורכב עליו קודם...

בכל מקרה חשבתי על לשדרג את הפטיפון הזה רמה אחת למעלה, והחלטתי ללכת על משהו ישן ופשוט, בדיוק כמו שיש לי רק שעובד כמו שצריך :lol:

העזרה שאני צריך מכם - מה בדיוק אני צריך לבדוק כשאני בא לרכוש מכונה עתיקה שכזו ? אילו אמצעי זהירות אני צריך לנקוט בקניה ? שמתי לב שיש כל מיני עצות וטיפים שניתנו פה בעבר, אבל אני חושב שזו הזדמנות לתת רשימה מסודרת ומלאה של דברים שצריך לדעת לפני קנית פטיפון יד שניה.

כרגע האפשרות של פטיפון "חדש" (פרוג'קט ושות') לא עומד על הפרק כי אין לי את הסכום להשקיע בזה...

תודה לכולם !
and keep up the good work

:)

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

הבעיה של פטפונים כאלה היא שהם "חורשים" את התקליט ככה שכשמדובר במקור אנלוגי כדאי להשקיע *קצת* יותר. אפשר למצוא בלוחות כמה פטפונים לא רעים במחירים בין 500 ל1000 ש"ח.

לפני שאתה קונה פטפון כדאי לך לבדוק כמה דברים. קודם כל המובן מאליו - הפלטה אמורה להסתובב מבלי לנוע מעלה/ מטה ולצדדים. אם לפטפון יש מתלים (קפיציים בד"כ) יש לבדוק שהם לא שבורים. לוודא שהמיסבים של הזרוע תקינים, שאפשר לכוון משקל, אנטי-סקייטינג (אם יש). לבדוק איזה ראש מותקן על הזרוע ומה המצב שלו.

כדאי להסיר את הפלטה ולהביט במיסב שעליו היא יושבת. האם הוא נראה לך במצב טוב? האם אין סימנים של נזק או שחיקה, סימנים של חלודה. האם הפלטה יושבת ישר? כדאי לבדוק אם הפטפון מתפלס. אם הפלטה מונעת על ידי רצועה או גומיה - מה מצבה? האם אפשר למצוא גומיות להחלפה?

לוודא שהכבלים שיוצאים מהפטפון (בפטפונים ישנים מדובר בכבלים אינטגרליים בד"כ) תקינים ולא "אכולים". להקשיב לפטפון ולוודא שאין בעיות של זמזומים, עיוותים או בעיות אחרות. כדאי גם לבדוק עד כמה הפטפון עמיד בפני זעזועים ותנודות קלות של הפלטה שהוא ניצב עליה ועד כמה הוא חסין בפני פידבק מהרמקולים.

במידה והראש שמותקן עליו אינו חדש יש להחליף מחט או להשקיע בראש חדש.

לפני שאתה קונה פטפון הייתי מתייעץ כאן ומציין את שם היצרן והדגם. סביר להניח שמישהו מהחברים כאן מכיר את הפטפון ויוכל להנחות אותך בעיות אפשריות.

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה על העזרה !

בינתיים מה שמצאתי - technics ql sl2. שמתי לב שאנשים לא נוטים לאהוב את הפטיפונים שלהם משום מה... (450 ש"ח)

היו גם כמה טורנסים. לא זוכר את הדגם אבל משהו באזור ה600 ש"ח.

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

חפש טורנס 160 -166 פטיפון מצויין ולא יקר

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

תודה לכולם

שליחה #5 

בינתיים איך שזה נראה אני אנסה ללכת בכל זאת על debut 3.
אני אעדכן בהתאם להתפתחויות :D

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

DEBUT3 זה כבר הרבה מעבר לפשוט - פטיפון מצויין!

גם לי לא ממש היה תקציב לפני שקניתי את הDEBUT, וניסיתי כמה וכמה יד שנייה, ואף אחד לא תפקד כמו שצריך, אז החלטתי לקנות חדש בכל זאת, ואני נהנה ממנו המון! (Y)

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #7 

OZEN,

עדיף לקנות פטפון יד שנייה מאשר לקנות DEBUT... בעלות של DEBUT3 חדש אפשר להשיג פטפון שהרבה יותר טוב ממנו (מיד שנייה) .
ויטלי

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #8 

סתם מענין אותי , איך הטורנס 160 לעומת ה DEBUT ?

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

vitalyi כתב:OZEN,

עדיף לקנות פטפון יד שנייה מאשר לקנות DEBUT... בעלות של DEBUT3 חדש אפשר להשיג פטפון שהרבה יותר טוב ממנו (מיד שנייה) .
...
וכמו שאמרתי, אחרי שניסיתי כמה וכמה מיד שנייה החלטתי שהכי בטוח ללכת על חדש - מה גם שאני אוהב איך שהDEBUT3 נשמע.

אז אם אני ממליץ משמע אני מרוצה... (Y)

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

Ozen כתב: [וכמו שאמרתי, אחרי שניסיתי כמה וכמה מיד שנייה החלטתי שהכי בטוח ללכת על חדש - מה גם שאני אוהב איך שהDEBUT3 נשמע.
אז אם אני ממליץ משמע אני מרוצה... (Y)
...
אני חושש שהפטפונים מיד שנייה ששמעת לא היו תקינים או היו ברמה של Sherwood... בהתחלה גם חשבתי לקנות DEBUT, אבל אחרי ששמעתי אותו (במערכת טובה - MF5 +B&W805)... איך נאמר זאת בעדינות... הסאונד שבוקע ממנו לא מצדיק כניסה לתחום הוויניל. אולי החלפת הראש יכולה לשפר את המצב.
ויטלי

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #11 

vitalyi כתב: אחרי ששמעתי אותו (במערכת טובה - MF5 +B&W805)...
...
מערכת מצויינת, כך מסתבר :!: (איך אני יודע? שמעתי אותה!)

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

vitality, אתה יכול להביא כמה טענות שאתה רוצה - כמו שאמרתי, אני מרוצה ונהנה, תגיד מה שתגיד.

כמו שאני תמיד ממליץ - ללכת להקשיב למה שרוצים לקנות ורק אז להחליט - ככה גם אני עשיתי.

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הסיבה היחידה שאני נמנע מלקנות פטיפון יד שניה היא פשוט כי אני חדש בתחום ואני לא מבין בזה כלום. גם העיצות הטובות שנתנו פה בפורום ושמפוזרות פה וברשת לא ממש יעזרו לי בתור חסר נסיון. ללכת על חדש זה "ראש שקט" מבחינתי. חוץ מזה שאני לא מתכוון לקנות אותו בארץ אלא בחו"ל, שם המחיר קצת יותר שפוי ומצדיק את הפער בין ישן לחדש.

לגבי הסאונד - בואו נאמר שאם אין לי תלונות על הסאונד של הסוני שלי כרגע, אני בספק אם יהיו לי תלונות על פטיפונים יקרים יותר (בינתיים כל מה ששמעתי אחר היה נשמע לי יותר טוב ממנו, אפילו הפטיפונים שנמצאים בחנויות תקליטים להשמעה...)

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #14 

MadCow ידידי זה לא שלא יצא לי לקרוא את השירשור שלך פשוט נקיונות הפסח על הפרק כרגע , מה שאני מציע כדעה היא שמע עזוב אותך לך תקשיב לכל פטיפון מהסידרה הנורמאלית ואני מתכוון לא לשרוויד אלא למשהו יותר נורמאלי מזה ברמת הטוב ומעלה,
תקשיב טוב ותמצא את אשר חפצה אוזניך להאזנה אם תרגיש שמבחינת הסאונד אתה מתחבר אליו קח אותו ,אל תשכח לבדוק מכאנית שהכל עובד טוב ותקין ללא זיופים או משהו דומה בגדר הגדרת בעיה מכאנית אני מסכים איתך ונכון שייש כאן המון דעות
יש כאילו שהם נגד חברה זו או אחרת ולכן אל תשבור ת'ראש שלך יותר מידי כך אני בכל זאת ממליץ לך וזה רק לעניות דעתי הכל בערבון מוגבל כדי שחבריי בפורום לא יאכלו אותי על דעותיי......

אגב תחשוב לרגע מהו תקציבך המינימום ומהו המקסימום ?
ואז תבדוק לך את האופציות העומדות לפניך מבחינת מוצר ותחזור לכאן עם רעיונות שמות מוצרים שאתה חושב שהם מתאימים לדעתך
מבחינת הטעם בשמיעה וכמובן במחיר.

בכל אופן אני מאחל לך הצלחה בכל אשר תמצא כידידך החדש בתחום האנלוג וחג שמח. (f)
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

MadCow כתב:הסיבה היחידה שאני נמנע מלקנות פטיפון יד שניה היא פשוט כי אני חדש בתחום ואני לא מבין בזה כלום.
...
אתה יכול לקנות פטפון יד שנייה גם בחנות- כך תוכל להיות שקט.
ויטלי

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”