תביעה יצוגית כנגד YES
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15948
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
עפר, ציטוט מהכתבה ב YNET:
2007‬ נגרמו בבירור על-ידי ספינות ביון הולנדיות, שהתבקשו על ידי ישראל לפקח על הניסיונות להבריח נשק ללבנון דרך הים. "הם הפעילו מכ"מים אדירי עוצמה, וזה שיבש את שידורי ‭,Yes‬ לקח הרבה זמן לשכנע את ממשלת הולנד להורות לצי שלה להפחית את עוצמת המכ"ם...
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אני לא משפטן, אבל לדעתי יש הצדקה לאשר את התביעה כיצוגית. אם היא תעבור בבית משפט זה משהו אחר.
הבעיה עם "ההטבה" שיס נתנו ללקוחות היא שרוב הלקוחות לא היו מעוניינים בה כלל או מעוניינים בחלק קטן ממנה, לכן השווי האמיתי שלה עבור הלקוחות הוא הרבה פחות מאשר המחיר שזה היה עולה ללקוחות אילו לא היה מדובר בהטבה אלא בערוצים בתשלום. ברור שאם כל הלקוחות היו משלמים עבור כל הערוצים השווי היה מאות מיליונים, אבל בפועל הרוב הגדול של הלקוחות מעוניין רק במס' ערוצים בודדים שהעלות שלהם היא כמובן הרבה יותר זולה מאשר כל הערוצים יחד. לא צריך לחשוב יותר מדי כדי להגיע למסקנה שיס בחרה לפצות את לקוחותיה בדרך זו רק משום שהעלות עבורה היא אפסית.
אם התביעה הזו תוכר כיצוגית ויס יטענו שיש לקזז את סכום התביעה עם שווי ההטבה היא תצטרך להוכיח שאכן כל הלקוחות עשו שימוש בהטבה שניתנה להם.
הטענה שיס תפשוט את הרגל במידה והיא תצטרך לשלם סכום כזה של פיצויים היא מגוכחת(ואני בספק רב אם היא נכונה) ולא ראויה להוות שיקול באם לאשר את התביעה כיצוגית או לא. הרבה אנשים וחברות פשטו את הרגל בעקבות תביעות שהוגשו נגדם, אז מה? לוותר להם? הנפגע לא זכאי לפיצויים?
הבעיה עם "ההטבה" שיס נתנו ללקוחות היא שרוב הלקוחות לא היו מעוניינים בה כלל או מעוניינים בחלק קטן ממנה, לכן השווי האמיתי שלה עבור הלקוחות הוא הרבה פחות מאשר המחיר שזה היה עולה ללקוחות אילו לא היה מדובר בהטבה אלא בערוצים בתשלום. ברור שאם כל הלקוחות היו משלמים עבור כל הערוצים השווי היה מאות מיליונים, אבל בפועל הרוב הגדול של הלקוחות מעוניין רק במס' ערוצים בודדים שהעלות שלהם היא כמובן הרבה יותר זולה מאשר כל הערוצים יחד. לא צריך לחשוב יותר מדי כדי להגיע למסקנה שיס בחרה לפצות את לקוחותיה בדרך זו רק משום שהעלות עבורה היא אפסית.
אם התביעה הזו תוכר כיצוגית ויס יטענו שיש לקזז את סכום התביעה עם שווי ההטבה היא תצטרך להוכיח שאכן כל הלקוחות עשו שימוש בהטבה שניתנה להם.
הטענה שיס תפשוט את הרגל במידה והיא תצטרך לשלם סכום כזה של פיצויים היא מגוכחת(ואני בספק רב אם היא נכונה) ולא ראויה להוות שיקול באם לאשר את התביעה כיצוגית או לא. הרבה אנשים וחברות פשטו את הרגל בעקבות תביעות שהוגשו נגדם, אז מה? לוותר להם? הנפגע לא זכאי לפיצויים?
שר התקשורת הנוכחי הבטיח לטפל בזה, ואם להסתכל על מה שהוא עשה בזמן האחרון עם חברות הסלולר(ניידות המספרים, מעבר לחיוב על פי שניות, איסור על התחייבות של יותר משנה וחצי), נראה שסוף סוף יש על מי לסמוך.MetalliJoe כתב:sunny_jim,
תרים את הכפפה, אני איתך![]()
מה שערוץ חמש עשה בזמנו, וחמש פלוס עושה היום, זה שוד לאור יום, בגיבוי משרד התקשורת המטומטם שלנו....
אבל פיצוי על יריקה כזאת בפרצוף כל הזמן הזה, כנראה כבר לא נקבל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מצטרף ל sunny_jim בהערכתו לשר התקשורת הפעלתן והיעיל שלנו. הלוואי וכל יתר השרים היו מגלים צרוף כה מוצלח של איכפתיות, מרץ והגיון ישר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש הרבה התלהמות ורגשות סוערים בדיון סביב חוק סינון האתרים וחשוב שזה לא לא יגלוש לכאן כי מנסיוני זה הופך מהר מאוד מדיון לגוף השאלה להשתלחויות בשואלים.
העובדות הן שמי שהגיש את הצעת החוק הוא ח"כ אמנון כהן מש"ס ולא שר התקשורת ושההחלטה אם יצנזרו את הגולשים או לא נשארת בידי הגולש בעצמו. אישית אני נגד החוק וחושב שזו איוולת לבקש מהממשלה לפקח על מוסריות ציבור זה או אחר. יכול להיות שיש המון כוונות טובות מאחורי הצעת חוק זו אבל גם הדרך לגיהינום מרוצפת בכוונות טובות.
העובדות הן שמי שהגיש את הצעת החוק הוא ח"כ אמנון כהן מש"ס ולא שר התקשורת ושההחלטה אם יצנזרו את הגולשים או לא נשארת בידי הגולש בעצמו. אישית אני נגד החוק וחושב שזו איוולת לבקש מהממשלה לפקח על מוסריות ציבור זה או אחר. יכול להיות שיש המון כוונות טובות מאחורי הצעת חוק זו אבל גם הדרך לגיהינום מרוצפת בכוונות טובות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.