סאב -וופר והשכנים מקומה למטה...
שלום חברה,
אני עומד ללקנות סאב-וופר, ותוהה האם דגם עם ממברנה אשר
פונה כלפי הריצפה כמו POWER CUBE 10A של WHARFEDALE,
מרעיד את הריצפה יותר ומחמיר את הרעש לשכנים מהקומה התחתונה, מאשר
דגם עם פתח בצד כמו Yamaha YSTSW800 .
האם יש בכלל סאב-וופרים באיכות סבירה עם פתח ליציאת קול בצד ולא למטה?
צור
אני עומד ללקנות סאב-וופר, ותוהה האם דגם עם ממברנה אשר
פונה כלפי הריצפה כמו POWER CUBE 10A של WHARFEDALE,
מרעיד את הריצפה יותר ומחמיר את הרעש לשכנים מהקומה התחתונה, מאשר
דגם עם פתח בצד כמו Yamaha YSTSW800 .
האם יש בכלל סאב-וופרים באיכות סבירה עם פתח ליציאת קול בצד ולא למטה?
צור
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
לי יש את ה powercube 12 , אני רואה יחסית הרבה סרטים והשכנים מתחתי עדיין לא באו להתלונן, בכלל אני ממליץ על הסאב הזה.
אם אני לא טועה, תעשה חיפוש בפורומים ותגלה שלחלק מבעלי ה powercube 10 יש בעיות עם הסאונד בווליום גבוה, אבל תוודא זאת ע"י חיפוש בפורומים.
אם אני לא טועה, תעשה חיפוש בפורומים ותגלה שלחלק מבעלי ה powercube 10 יש בעיות עם הסאונד בווליום גבוה, אבל תוודא זאת ע"י חיפוש בפורומים.
שמוליק ו.
דבר ראשון רוב הסאבים הטובים שאני מכיר הם עם פתח בצד...(אין קשר לאיכות הסאב לבין מיקום האלמנט)
דבר שני פתח בצד או פתח למטה זה לא הגורם שיחמיר את הרעש שתעשה לשכנים...
דבר שני פתח בצד או פתח למטה זה לא הגורם שיחמיר את הרעש שתעשה לשכנים...
--דברים ששומעים מכאן לא שומעים משם--
S F I M L F E
S F I M L F E
מיקום הדרייבר בתיבה (כלפי מטה או לפנים ) אינו קשור בשום צורה לאיכויות הסאונד שמפיק אותו סאב. כנ"ל לגבי מקדם ההצקה לשכנים אינו קשור כלל למיקום הדרייבר, אלא למיקום הסאב עצמו בחדר, מבנה החדר/בית, החומר המנוגן והעוצמה שלו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
טוב אז ככה אני אתן לכם את ההרחבה בשוק המקצועי ואתם תפרשו אותו בביתי...
יש הרבה סאבים והרבה תוצרות...
נתחיל בפרונטלי {עם האלמנט לכיוון של המאזין} בדרך כלל הם יותר פנצ'ים כלומר יותר נישמעים ובהתאם לכך הם נישמעים פחות עמוקים... קחו את אותו הסאב הפרונטלי והפכו אותו עם הגב אלייכם וקבלו תדרים נמוכים יותר והוא יאבד את המכה של הבס {הפנצ'יות}..
לעומת זאת קיימים הסאבים השופריים {ככה הם ניקראים בשוק המיקצועי} כלומר האלמנט שקוע יותר בתוך הארגז בזוויות שונות ואז מתקבלת זריקה של הבס למרחק גדול יותר {גם כשאתם נימצאים בעוצמה זהה לזו של הסאב הפרונטלי}
והשלישי שבינהם הוא הבאס הסגור {ארגז אשר לא רואים את האלמנט הנימצא בו...}
בדרך כלל סאבים אלה יורדים מאוד נמוך {תודות לתהודה שהוא מקבל מהארגז ודחיסת האוויר מפיר אחד או שניים תלוי במבנה הארגז}
סאבים אלה הם הרבה פחות פנצ'ים מהסאב הפרונטלי והרבה יותר עמוקים בקיצור הם הרבה יותר "סאבים" ..
למעשה כל שינוי בזוית האלמנט משנה את אופי הסאב בצורה משמעותית... לכן אני חוזר ואומר ששינוי זוית האלמנט ו/או מיקומו בארגז משנה את איכותו עוצמתו והסאונד של הסאב...
אשמח לשמוע תוספות תיקונים ושאר ירקות....
יש הרבה סאבים והרבה תוצרות...
נתחיל בפרונטלי {עם האלמנט לכיוון של המאזין} בדרך כלל הם יותר פנצ'ים כלומר יותר נישמעים ובהתאם לכך הם נישמעים פחות עמוקים... קחו את אותו הסאב הפרונטלי והפכו אותו עם הגב אלייכם וקבלו תדרים נמוכים יותר והוא יאבד את המכה של הבס {הפנצ'יות}..
לעומת זאת קיימים הסאבים השופריים {ככה הם ניקראים בשוק המיקצועי} כלומר האלמנט שקוע יותר בתוך הארגז בזוויות שונות ואז מתקבלת זריקה של הבס למרחק גדול יותר {גם כשאתם נימצאים בעוצמה זהה לזו של הסאב הפרונטלי}
והשלישי שבינהם הוא הבאס הסגור {ארגז אשר לא רואים את האלמנט הנימצא בו...}
בדרך כלל סאבים אלה יורדים מאוד נמוך {תודות לתהודה שהוא מקבל מהארגז ודחיסת האוויר מפיר אחד או שניים תלוי במבנה הארגז}
סאבים אלה הם הרבה פחות פנצ'ים מהסאב הפרונטלי והרבה יותר עמוקים בקיצור הם הרבה יותר "סאבים" ..
למעשה כל שינוי בזוית האלמנט משנה את אופי הסאב בצורה משמעותית... לכן אני חוזר ואומר ששינוי זוית האלמנט ו/או מיקומו בארגז משנה את איכותו עוצמתו והסאונד של הסאב...
אשמח לשמוע תוספות תיקונים ושאר ירקות....
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

נמר, סאבוופרים זה תחביב אהוב עלי ולכן אני חייב לציין שמה שכתבת זה פשוט דברים לא נכונים. (שטויות במילים פשוטות ) אין שום עובדה טכנית מאחורי ההסברים האלו. [/c
olor]
אני מבין שזה התחביב שלך אבל אצלי זה לא תחביב אלה המיקצוע שלי...
תנסה על אמת את מה שכתבתי ואז תחזור אלי עם עוד תגובה!!
כנראה שאתה עדיין לא שמעת מספיק סאבים בחיים בכדאי לענות ואם כבר אתה עונה תן איזה שהוא נימוק למה אתה חושב שאני טועה!
אקוסטיקה זו אקוסטיקה ואם מיקום האלמנט לא משנה{כמו שאתה אומר} אז למה משנים את מיקומו בין כל סאב לאחר??
ואם מה שאמרתי שטיות אז כניראה שכל החברות עושות שטיות ומוכרות לנו חארטות...
תחביב זה נחמד אבל תתנסה בתחביב עוד קצת ואז תבין למה היתכוון המשורר...
אתה נישמע לי בחור שמבין עיניין
אל תיפגע אחי זו ביקורת בונה!
olor]
אני מבין שזה התחביב שלך אבל אצלי זה לא תחביב אלה המיקצוע שלי...
תנסה על אמת את מה שכתבתי ואז תחזור אלי עם עוד תגובה!!
כנראה שאתה עדיין לא שמעת מספיק סאבים בחיים בכדאי לענות ואם כבר אתה עונה תן איזה שהוא נימוק למה אתה חושב שאני טועה!
אקוסטיקה זו אקוסטיקה ואם מיקום האלמנט לא משנה{כמו שאתה אומר} אז למה משנים את מיקומו בין כל סאב לאחר??
ואם מה שאמרתי שטיות אז כניראה שכל החברות עושות שטיות ומוכרות לנו חארטות...
תחביב זה נחמד אבל תתנסה בתחביב עוד קצת ואז תבין למה היתכוון המשורר...
אתה נישמע לי בחור שמבין עיניין
אל תיפגע אחי זו ביקורת בונה!
אני לא מבין מה כל כך הבעיה..
אז ככה..
לי יש סאב וופר של JBL שפונה לריצפה ופיר פרונטלי, יש לי בית 2 קומות ואני למעלה אני מצפיץ שאין לכם מושג אני אוהב לשמוע חזק יש כאלה שזה לא חשוב להם (גם כמובן שישאר צליל נקי) ובקומה מתחת לא שומעים כלום, שקשורים לצלילים נמוכים...
אז ככה..
לי יש סאב וופר של JBL שפונה לריצפה ופיר פרונטלי, יש לי בית 2 קומות ואני למעלה אני מצפיץ שאין לכם מושג אני אוהב לשמוע חזק יש כאלה שזה לא חשוב להם (גם כמובן שישאר צליל נקי) ובקומה מתחת לא שומעים כלום, שקשורים לצלילים נמוכים...
נמר, יש לי בתחום הספציפי הזה יותר ידע וניסיון מאשר אנשים בארץ שעוסקים בזה כמקצוע, ככה שהמונח "מקצועי" הוא לא רלוונטי. לא חסרים אנשים שמשהו מסויים הוא תחביב שלהם והם שמים בכיס הקטן כל מקצוען. ( לא מנסה להשוויץ חלילה
)
נניח שסאב מסויים הוא פרונטלי, כעת הפכת אותו, התדרים שהוא מפיק הם זהים לחלוטין ! למה שהוא ירד נמוך יותר ? עכשיו קח את אותו סאב ותשים את הדרייבר כלפי מטה. זה עדיין לא משנה כלום, הדרייבר מפיק את אותו הדבר מכיון שתדרים נמוכים הם לא כיווניים, לא משתנה כלום. אם אתה מדבר על החזרים מהקירות של החדר, זה בכלל קשור למיקום התיבה עצמה.
סאבים שופריים, הם לא באמת שופריים שכן הדרייבר כבר נמצא בתוך תיבה סגורה לפני השופר. שופר אמיתי מתעל את הגל האחורי על מנת להגביר אותו. פה מתחילות מגבלות של מקום וגודל. השופריים שאתה מדבר עליהם מצויים בעיקר בשימוש מקצועי ששמה זקוקים לכמה שיותר SPL ולא "דיוק" אם נקרא לזה ככה. השופר לא "זורק" את הבאסים רחוק יותר, זה עובד מעט אחרת.
הסאב הסגור שעליו אתה מדבר נקרא " bandpass" וקיים ב"מסדרים" שונים - 4,6,8 וכו'.הציטוט של : "תודות לתהודה שהוא מקבל מהארגז ודחיסת האוויר מפיר אחד או שניים תלוי במבנה הארגז" הוא ממש מילים באוויר שלא קשורים לכלום. זה סגנון תיבה לא נפוץ שכן התוצאה שמקבלים אינה ממש מצדיקה את הטרחה, כאשר הסאב מעוות לא ניתן כמעט לשמוע זאת שכן הסאונד יוצא רק דרך ה VENT ( שמשמש אגב כסוג של קרוסאובר אקוסטי). זה טוב אם אתה רוצה למצות SPL מדרייבר מסוים, אבל שוב, זה לא לצרכי "דיוק". ( אפשר כמובן לבנות תיבה כזו מוצלחת, אבל זה כל כך לא נפוץ ) תיבה מסוג 8 נפוצה זה הסאב של בוס מהדור הקודם - שלושה תיבות בתוך אחת.
סאב הוא פאנצ'י או עמוק לפי התכנון של התיבה, אפשר לעשות זאת לכל תיבה כולל sealed, vented וכו' המתכנן הוא זה שקובע ולא סוג התיבה. זה שסאב אחד הוא "פאנצ'י" ואחר יותר "עמוק" לא אומר שאחד יותר טוב מהשני, זה פשוט מיועד לטעמים שונים.
ותתפלא, אבל כן רוב החברות מוכרות לך לוקשים ושטויות על מנת שתקנה את המוצר שלהם.
איתי
נניח שסאב מסויים הוא פרונטלי, כעת הפכת אותו, התדרים שהוא מפיק הם זהים לחלוטין ! למה שהוא ירד נמוך יותר ? עכשיו קח את אותו סאב ותשים את הדרייבר כלפי מטה. זה עדיין לא משנה כלום, הדרייבר מפיק את אותו הדבר מכיון שתדרים נמוכים הם לא כיווניים, לא משתנה כלום. אם אתה מדבר על החזרים מהקירות של החדר, זה בכלל קשור למיקום התיבה עצמה.
סאבים שופריים, הם לא באמת שופריים שכן הדרייבר כבר נמצא בתוך תיבה סגורה לפני השופר. שופר אמיתי מתעל את הגל האחורי על מנת להגביר אותו. פה מתחילות מגבלות של מקום וגודל. השופריים שאתה מדבר עליהם מצויים בעיקר בשימוש מקצועי ששמה זקוקים לכמה שיותר SPL ולא "דיוק" אם נקרא לזה ככה. השופר לא "זורק" את הבאסים רחוק יותר, זה עובד מעט אחרת.
הסאב הסגור שעליו אתה מדבר נקרא " bandpass" וקיים ב"מסדרים" שונים - 4,6,8 וכו'.הציטוט של : "תודות לתהודה שהוא מקבל מהארגז ודחיסת האוויר מפיר אחד או שניים תלוי במבנה הארגז" הוא ממש מילים באוויר שלא קשורים לכלום. זה סגנון תיבה לא נפוץ שכן התוצאה שמקבלים אינה ממש מצדיקה את הטרחה, כאשר הסאב מעוות לא ניתן כמעט לשמוע זאת שכן הסאונד יוצא רק דרך ה VENT ( שמשמש אגב כסוג של קרוסאובר אקוסטי). זה טוב אם אתה רוצה למצות SPL מדרייבר מסוים, אבל שוב, זה לא לצרכי "דיוק". ( אפשר כמובן לבנות תיבה כזו מוצלחת, אבל זה כל כך לא נפוץ ) תיבה מסוג 8 נפוצה זה הסאב של בוס מהדור הקודם - שלושה תיבות בתוך אחת.
סאב הוא פאנצ'י או עמוק לפי התכנון של התיבה, אפשר לעשות זאת לכל תיבה כולל sealed, vented וכו' המתכנן הוא זה שקובע ולא סוג התיבה. זה שסאב אחד הוא "פאנצ'י" ואחר יותר "עמוק" לא אומר שאחד יותר טוב מהשני, זה פשוט מיועד לטעמים שונים.
ותתפלא, אבל כן רוב החברות מוכרות לך לוקשים ושטויות על מנת שתקנה את המוצר שלהם.
איתי
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

יופי אחי !!!
אז אתה כן מסכים איתי שיש הבדל בין מיקום האלמנט לאיכותי הסאב ...
ואתה כן מסכים איתי שכל שינוי במיקום משפיע על האופי שלו...
אז למה כתבת כל כך הרבה???
יכולת לכתוב משהו יותר פשוט.. כמו למשל "נמר אני מסכים איתך"
תודה רבה ונעבור לנושא הבא!!
אז אתה כן מסכים איתי שיש הבדל בין מיקום האלמנט לאיכותי הסאב ...
ואתה כן מסכים איתי שכל שינוי במיקום משפיע על האופי שלו...
אז למה כתבת כל כך הרבה???
יכולת לכתוב משהו יותר פשוט.. כמו למשל "נמר אני מסכים איתך"
תודה רבה ונעבור לנושא הבא!!
אולי אני מפספס פה משהו, ואולי אני הוזה...
נמר, אתה טוען שיש חשיבות למיקום האלמנט על הסאב, וHAZOOM טוען שאין שום חשיבות... כמו גם פרמטרים אחרים שציינת, HAZOOM טוען שהם לא מעידים על טיבו של סאב...
בגדול כל מה שאמרת, HAZOOM סותר, והסביר למה זה לא נכון.
אז איך בדיוק שניכם חושבים אותו דבר?
נמר, אתה טוען שיש חשיבות למיקום האלמנט על הסאב, וHAZOOM טוען שאין שום חשיבות... כמו גם פרמטרים אחרים שציינת, HAZOOM טוען שהם לא מעידים על טיבו של סאב...
בגדול כל מה שאמרת, HAZOOM סותר, והסביר למה זה לא נכון.
אז איך בדיוק שניכם חושבים אותו דבר?