קניתי PS3, האם להפטר מה-XBOX הישן?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

דרך אגב, סוף סוף קיבלתי את ה-PS3 היום, וניסיתי לראות סרטי DIVX, XVID ו-DVD - רואים מעולה. ניגן כל מה שזרקתי לעברו (למעט DVD שהם מ-region אחר, מה לעשות), ועשה upscaling ל-1080P למיטב יכולתו.

כנראה לא ממש עובד עם כתוביות או אם פורמטים לא רגילים, אבל אישית אני מאוד מרוצה מהיכולות שלו, שבאות גם בממשק מאוד נוח יפה ואינטואיטיבי.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

nadav-g כתב:דרך אגב, סוף סוף קיבלתי את ה-PS3 היום, וניסיתי לראות סרטי DIVX, XVID ו-DVD - רואים מעולה. ניגן כל מה שזרקתי לעברו (למעט DVD שהם מ-region אחר, מה לעשות), ועשה upscaling ל-1080P למיטב יכולתו.

כנראה לא ממש עובד עם כתוביות או אם פורמטים לא רגילים, אבל אישית אני מאוד מרוצה מהיכולות שלו, שבאות גם בממשק מאוד נוח יפה ואינטואיטיבי.
...
תתחדש! :D

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #23 

nadav-g - כנראה עוד לא ניסית קבצים שמקודדים ב MKV, חוסר היכולת של המכשיר לנגן פורמט כ"כ חשוב (רב ה HD מקודד כך) אותי מאוד איכזב. הצורך בהמרה מוציא את התענוג מהמכשיר בתור נגן מדיה "מושלם".

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #24 

Malcontent כתב:הבעיה עם הנושא הזה, באופן כללי, היא שסוני לא מעוניינת שלאנשים תהיה גישה למעבד הגרפי, והיא למעשה חוסמת את הגישה אליו. מדי פעם מצליחים למצוא פרצות בחסימה, אבל אז זה רק עניין של זמן עד שסוני תסתום אותן בעדכוני התוכנה התכופים שיוצאים לפלייסטיישן 3.
...
הנה הקישור לידיעה. וממה שהבנתי בפנים, מדובר בפירצה שלא ניתן יהיה לחסום בעדכון תוכנה של סוני.

http://digg.com/playstation/Linux_3D_gr ... _PS3_found

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

Huber כתב:nadav-g - כנראה עוד לא ניסית קבצים שמקודדים ב MKV, חוסר היכולת של המכשיר לנגן פורמט כ"כ חשוב (רב ה HD מקודד כך) אותי מאוד איכזב. הצורך בהמרה מוציא את התענוג מהמכשיר בתור נגן מדיה "מושלם".
...
אכן עוד לא ניסיתי, אבל אני לא מודאג. בהתחלה גם לא הייתה תמיכה ב-DIVX ו-XVID אבל התמיכה הוספה בעדכון תוכנה. אני חושב שבסוף יהיה הכל זה רק עניין של זמן.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #26 

בתור בעלים של המכשיר - גם אני מקווה. כרגע השארתי גם את המחשב מחובר לטלוויזיה.

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #27 

כשתהיה תמיכה בקבצי תרגום, אז יהיה מדובר בנגן מדיה שיכול להחליף את ה-XBMC. לפחות חלקית.
וכשתהיה תמיכה ב-MKV, אז יהיה מדובר בנגן מדיה שעדיף על ה-XBMC.

כמו ש-Huber אמר, ההמרה הנדרשת לכל קובץ HD על מנת לאפשר לראות אותו ב-PS3 מתישה, מעצבנת והורסת את כל ההנאה.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #28 

Spook כתב:הנה הקישור לידיעה. וממה שהבנתי בפנים, מדובר בפירצה שלא ניתן יהיה לחסום בעדכון תוכנה של סוני.

http://digg.com/playstation/Linux_3D_gr ... _PS3_found
...
שים לב לתאריכים ולמה שכתוב במסגרת השרשור שם. מלבד העובדה שמדובר בשירשור ישן יחסית, כתוב שאלו דברים שבוצעו על גרסה 2.01, והרבה מהם הפסיקו לעבוד בגרסה 2.1. אנחנו עכשיו בגרסה 2.3, נראה לי שאפילו פחות פרצות עובדות בימינו.

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

אז נשאר רק לקוות שסוני יפתיעו אותנו עם תמיכה בתרגום ו-MKV בזמן הקרוב.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

Spook כתב:אז נשאר רק לקוות שסוני יפתיעו אותנו עם תמיכה בתרגום ו-MKV בזמן הקרוב.
...
לפי דעתי זה לעולם לא יקרה. מאחורי DivX עומדת חברה שנותנת להם את ה-decoder, תמיכה וכו. מאחורי matroska אין חברה ולכן התכמיכה היא הרבה יותר מורכבת. תזכרו שסוני היא גם חברת מדיה שמפיקה סרטים ומוזיקה -- אין לה שום אינטרס שאנשים יצפו בסרטים + כתוביות מהרשת. אגב, זה אותו כנ"ל גם ל-xbox.

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #31 

הייתי אומר אז להיפך. MKV זה סטנדרט פתוח שלא צריך לשלם עליו זכויות יוצרים. יהיה להם יותר משתלם לתמוך בו.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #32 

Spook כתב:הייתי אומר אז להיפך. MKV זה סטנדרט פתוח שלא צריך לשלם עליו זכויות יוצרים. יהיה להם יותר משתלם לתמוך בו.
...
תחשוב על זה מהצד שלהם -- הם משקיעים מאמצים אדירים בפיתוח התוכנה ועדיין לקח להם המון זמן לפתח את Bluray בגירסאות המתקדמות יותר. גם להם יש משאבים מוגבלים ובטוח גם רשימה ארוכה של תכונות חדשות למכשיר. מהכרותי איך חברות גדולות עובדות זה מופיע אצלהם בעדיפות נמוכה מאוד ולכן לפי דעתי זה לא יקרה.

אני מקווה שאני טועה כי אז אני רץ לקנות מכשיר :-)

אגב, זו הסיבה שאני נלהב ממדיה סנטר open source. כל יום יוצאים פורמטים חדשים וגרסאות חדשות ולכן רק משהו שמגיע מהמשתמשים יהיה באמת בשביל המשתמשים....

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #33 

דווקא הבנתי שזה לא השקעה ענקית לתמוך ב-MKV. סה"כ הפורמט שהסרט מכווץ בו לא תלוי ב-MKV או AVI או WMV. אלה רק מעטפות שמחזיקות את המידע של הסרט בפורמט כיווץ כלשהוא (H232 למשל). אז כל מה שהם צריכים לעשות זה להוסיף תמיכה לסוג המעטפת של MKV.

בכל מקרה, אותו הדבר היה אפשר לומר על התמיכה ב-DIVX, והם בכל זאת טרחו והוסיפו תמיכה. אבל כל היתרון של ה-PS3 זה הפוטנציאל החזק לסרטי HD. בלי הפוטנציאל הזה הייתי נשאר עם ה-XBMC. ואני בטוח שיש הרבה אחרים שמרגישים אותו דבר.
למזלי יש תחרות בתחום והם ישתדלו לעשות את זה לפני שמייקרוסופט יעשו. ומדובר במה שקוראים לו killer application. הרבה אנשים יבחרו בקונסולה בגלל תמיכה כזאת.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

MKV הוא container מורכב. תסתכל ב-spec שלו (דוגמא http://www.matroska.org/technical/diagram/index.html). סינכרון, כתוביות, תגים, ועוד ועוד. לא ברור גם לי למה הם הוסיפו DivX אבל לפי דעתי כי זה היה מאוד זול - פשוט קנו codec מהמדף. פה אין ממי לקנות.

תמיכה ב-HD זה ל-bluray ולהורדת תוכן בתשלום.

כאמור, אני לא מצפה מהם שיוציאו מכשיר כזה. יותר הגיוני שחברה כמו Amazon תוציא מכשיר כזה למרות שראיתי ש-TiVo יתמכו ב- Unbox.

אני מכיר חברה ישראלית שעובדת על מדיה סנטר פשוט מעולה שעוד לא יצא ויקח זמן עד שיצא (במידה ויקבלו מספיק מימון). לי אין בעיה לשלם עוד $300 בשביל לקבל מדיה סנטר עם תמיכה ב-HD שהוא פתוח...
boxee ftw

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #35 

גם אם זה משהו מורכב, הם לא יכולים לקחת את הסיכון שמייקרוסופט יוציאו את זה קודם. מדובר בתכונה שאם יהיה למתחרה ולא יהיה להם, אז זו מכה לא קטנה.
כמו שלמשל מייקרוסופט לא יודעים איך להתמודד עם העובדה שלסוני יש בלוריי ולהם אין.
אני למשל הייתי מעדיף תמיכה ב-MKV ומדיה סנטר ביתי מושלם כמו ה-XBMC מאשר הבלוריי.
על הבלוריי מייקרוסופט לא יכולים להתגבר. אבל הם תמיד יוכלו להוסיף פיצ'רים של מדיה סנטר נורמלית.
ונגד זה סוני חייבים להיות מוכנים להגיב ולהקדים אותם.
שלא לשכוח את העובדה שסוני מוכרת את ה-PS3 בתור מכשיר שבעתיד יהיה מרכז המדיה הביתית. יש להם בפיתוח תוסף להקלטת טלויזיה אשר ימכר בחו"ל.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #36 

זה הופך לדיון מאוד מעניין,
א. השאלה האם מסת הלקוחות צריכה blu-ray או יכולה להסתפק בפחות עולה שוב ושוב.
מנסיוני האישי, קבצי 1080i MKV גם אם אינם עומדים בקצב הנתונים של blu-ray יכולים ברוב המקרים להספיק.
מה גם שאנחנו פה בפורום יוצאי דופן ולרוב האנשים לא מפריע לצפות ב DivX באיכות נמוכה בטלוויזיה שלהם.
לדעתי, סוני לא תרוץ ותפתח תמיכה ל MKV עבור PS3 מאחר והפורמט הזה יכול לעשות ל Bluray מה ש MP3 עשה ל CD.
אז האם באמת צריך את המידע והאיכות שיש ב Blu-ray ? אני אשמח לשמוע את דעתכם.

ב. אני מכיר את המוצר שהזכיר yuvalt ואני יכול להסכים ואף להוסיף שמדובר במוצר מדהים ששווה תשלום.
אני חושב שבגרסתו הסופית הוא יכלול תמיכה ב MKV ועוד הרבה פיצ'רים אחרים שאתם מאוד תאהבו.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #37 

האיכות של bluray לא פחות ממדהימה בעיני. ההבדל מול DVD ברור וניכר מאוד לעין. למרות זאת, אני לא רצתי לקנות bluray בעיקר בגלל הצע הסרטים הדל בספריות וגם בגלל שאני באופן אישי מעדיף לראות מתי שבא לי. גם ההוצאה של כונן BR היא גבוהה בצורה מוגזמת לגבי מה שמקבלים. אני מניח שבעוד מספר שנים המחיר של המכשירים והצע הסרטים יהפוך את העניין לאטרקטיבי יותר.

במידה ויהיה שירות שיעבוד בארץ ויאפשר לי להוריד סרטים בצורה חוקית בתשלום, באיכות HD, אני בטוח שאעשה זאת. לצערי היום זו לא ממש אפשרות...
boxee ftw

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #38 

יובל, תסכים איתי כי הורדה ברשת של Blu-ray היא לא כ"כ ריאלית אם אנו חושבים על מסה גדולה של משתמשים שמורידים סרט לצפיה בין אם ב Streaming או בצפיה מאוחרת?

הבעיות הן לא רק ברמת רוחב הפס אלא גם באחסון החומר העומס על שרתי ההפצה. כמובן שתמיד אפשר להוסיף עוד שרתים, אבל העלות הופכת את הפתרונות ללא כדאיים עבור כל החלקים בשרשרת.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #39 

זה עניין זמני לדעתי. פעם להוריד סרט DVD של 5GB נראה מטורף, היום זה נראה סביר. בארה"ב מהירות ה-ADSL היא 20Mb וגם לארץ זה יגיע. מה שנראה היום לא ריאלי, יכול להיות מאוד ריאלי עוד כמה שנים...
boxee ftw

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #40 

מסכים עם יובל, זה סה"כ עניין של זמן עד שגם הורדה של סרט בלו ריי לא תרגש את אף אחד.

וכמו שאמרתי כבר קודם, אני מעדיף להמיר סרט לכל פורמט שה-PS3 קורא אותו, ולו רק בגלל שה-PS3 עושה Upscaling ל-1080P.

אם מישהו מוכן להתפשר באיכות רק כדי לראות את הסרט קצת יותר מהר, אז בבקשה לכו ל-XBOX :)

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”