קניתי PS3, האם להפטר מה-XBOX הישן?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

קניתי PS3 במבצע עם טלויזיה של סוני והם אמורים להגיע אלי במהלך השבוע.

אני תוהה אם להפטר מה-XBOX הישן ששימש לי כמכשיר מדיה סנטר מעולה במשך השנים האחרונות (XBMC זו הברקת המאה).
האם ה-PS3 יכול לשמש תחליף מלא ל-XBMC?
כי אם לא, אני צריך לקנות ל-XBOX כבל חיבור component בשביל לחבר לטלויזיה שקניתי.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

PS3 לא מתקרב מבחינת יכולות ל-XBMC. ממליץ לך לקנות כבל קומפוננט ב-play-asia.com משלוח זול לארץ ומחיר סביר סה"כ. רק תזכור שה-XBOX לא יכול לנגנן סרטי HD כי המכשיר חלש מידי. אבל - UPSCALE ותמונה איכותית יותר תקבל. רק תזכור שה-XBOX צריך להיות במצב NTSC כדי שה-720P יעבוד.

תתחדש ותהנה

יובל
boxee ftw

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אתה תקבל upscale ל-1080p מה-PS3, אני חושב שאם לשמור את ה-XBOX אז זה רק כאות להוקרת תודה על כל השנים מלאות המשחקים שהוא סיפק לך.

אני לא בטוח כמה הכבלים האלה עולים ב-play-asia אבל לא חבל על כל הטרטור והזמן? קפוץ לחנות הטלוויזיות הקרובה לביתך וקנה אחד, כמה זה כבר יעלה...

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

קשה למצוא בארץ כבל HD ל-XBOX הישן. אגב, הכבל מ-play-asia אינו מכיל יציאה אופטית... אבל הכבל מתאים למסר קונסולות כולל XBOX 360, PS3 וכו
boxee ftw

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אגב, זה הכבל:

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-2b- ... -2lob.html

יוצא $37 כולל משלוח לארץ. פחות מ-$50 לכן אין מכס.
boxee ftw

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

השאלה הגדולה היא בשביל מה.

ה-PS3 יכול לנגן כל סוג מדיה ולעשות upscaling ל-1080P.

אני הייתי שומר את ה-XBOX כסוג של מזכרת, ואני גם מסוג האנשים שיכולים לקום בוקר אחד ולהחליט שממש אבל ממש בא להם לשחק מריו בסופר נינטנדו :)

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

איך הוא מנגן MKV עם כתוביות בעברית?
boxee ftw

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לא ניסיתי, אבל להבנתי: אמנם לא מסוגל לנגן באופן ישיר, אבל בעזרת mkv2vob אפשר לקודד את הקובץ כך שינגן גם ב-PS3.

אישית, כל מה שיש לי זה DVD, Divx ובלו ריי, כך שלא יצא לי להתעמק בנושא..

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

קידוד מחדש לא בא בחשבון מבחינתי.... יותר מידי בלבול מוח. DIVX עובד לך עם כתוביות בעברית?
boxee ftw

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

גם את זה לא ניסיתי (כתוביות מפריעות לי בעיניים) אבל יש לי חבר שעל כל סרט Divx הוא מוסיף כתוביות גם עם איזה ישום קטן - לדבריו זה לוקח פחות מדקה ומכניס את הכתוביות לגוף הסרט.

אם ה-XBOX עושה את כל זה, אז בהחלט הישג יפה. אני מסכים איתך שזה יכול לעצבן טיפה.אבל עדיין - אתה יכול לנגן את הדברים האלה על ה-PS3 עם טיפה עבודה, ומאידך עם כל העבודה שבעולם לא תקבל Upscaling ל-1080P מה-Xbox, לא?

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

מקבל upscale ל-720p. המכשיר לא תומך בכלל ב-1080p. חוצמזה מכשיר כזה עולה משומש עם אחריות ב-gamestop בארה"ב: $60 כך שזה בכלל לא שיקול. קונים וזהו :lol:

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

עם קצת השקעה אתה יכול לקנות נגן DVD שגם ינגן את כל מה שדיברנו עליו וגם יעשה upscaling ל-1080P.

אבל תכלס שנינו אומרים לו את אותו הדבר - שישמור את ה-XBOX ויהיה שמח וטוב לב :)

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אין נגן שנותן את כל מה שיש ב-XBOX -- פשוט לא קיים, כמה שזה נשמע הזוי. בטח שלא בנגן DVD. גם לא בסטרימרים הכי יקרים. XBMC נכתב ע"י משתמשים ולכן יש בו כל תכונה שאתה רק יכול לחשוב עליה. איזה עוד נגן מנגן קבצי מוזיקה של commodore 64??? :lol:
boxee ftw

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

זה לא נשמע הזוי - אתה יודע איך הגעתי ל-PS3? ישבתי מול המוכר שמכר לי את הטלוויזיה ואמרתי לו "טוב, עכשיו נגן בלו ריי", והוא אמר לי "לך על PS3, לא תקבל את אותן תכונות בכזה מחיר עם שום נגן אחר". והוא צודק.

בכל מקרה אנחנו מדברים על דברים שאנשים ממש צריכים - מצדי שה-XBOX גם יכין גלידה, אני עדיין מעדיף upscaling ל-1080P :)

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

אני שמח שאנשים התחילו להתייחס לשאלה שלי, גם אם קצת באיחור.

אז ראשית, הנה כמה הערות מההתנסויות שלי לאחר שה-PS3 הגיע.

1. ה-PS3 יכול רק לחלום להגיע לקצות הציפורן של ה-XBMC בתחום האפשרויות של המדיה הביתית.
2. את הכבל שהצעתם לקנות ל-XBOX קניתי כבר. אבל כשהוא הגיע גיליתי שאין לו יציאה אופטית אז שמתי אותו בצד כי חשוב לי סראונד בסרטים (אולי אני אציע אותו למכירה בקרוב). אחר כך ראיתי שיש מקומות שעדיין מוכרים את הכבל המקורי של הקומפוננט + אופטי של XBOX בארץ. אבל בינתיים ה-XBOX מחובר בכבל SVIDEO. האיכות לא מדהימה, אבל זה מספק עד שאשיג את הכבל המקורי.
3. לא הצלחתי / מצאתי דרך להכניס כתוביות ל-DIVX בקלות. אני משתמש ב-XBOX לצפיה בקבצי SD עם תרגום. את קבצי ה-HD אני מעביר ב-Mkv2vob אשר גם מכניסה לי את הכתוביות לקובץ וצופה בהם ב-PS3.
4. אני יושב ומתפלל שיגיע היום ויתנו לנו XBMC על PS3. ממה שהבנתי יש להם עוד עבודה רבה בתחום. הם התחילו בהמרה ללינוקס, בתקווה שהתקנות הלינוקס על ה-PS3 יקבלו גישה למעבד הגרפי של המכשיר ויוכלו להקרין גם HD. במידה ולא יצליחו, הם מדברים על להוציא מכשיר XBMC ייעודי אשר ירוץ על לינוקס ומיועד לסלון הביתי.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

Spook כתב:אני שמח שאנשים התחילו להתייחס לשאלה שלי, גם אם קצת באיחור.

אז ראשית, הנה כמה הערות מההתנסויות שלי לאחר שה-PS3 הגיע.

1. ה-PS3 יכול רק לחלום להגיע לקצות הציפורן של ה-XBMC בתחום האפשרויות של המדיה הביתית.
2. את הכבל שהצעתם לקנות ל-XBOX קניתי כבר. אבל כשהוא הגיע גיליתי שאין לו יציאה אופטית אז שמתי אותו בצד כי חשוב לי סראונד בסרטים (אולי אני אציע אותו למכירה בקרוב). אחר כך ראיתי שיש מקומות שעדיין מוכרים את הכבל המקורי של הקומפוננט + אופטי של XBOX בארץ. אבל בינתיים ה-XBOX מחובר בכבל SVIDEO. האיכות לא מדהימה, אבל זה מספק עד שאשיג את הכבל המקורי.
3. לא הצלחתי / מצאתי דרך להכניס כתוביות ל-DIVX בקלות. אני משתמש ב-XBOX לצפיה בקבצי SD עם תרגום. את קבצי ה-HD אני מעביר ב-Mkv2vob אשר גם מכניסה לי את הכתוביות לקובץ וצופה בהם ב-PS3.
4. אני יושב ומתפלל שיגיע היום ויתנו לנו XBMC על PS3. ממה שהבנתי יש להם עוד עבודה רבה בתחום. הם התחילו בהמרה ללינוקס, בתקווה שהתקנות הלינוקס על ה-PS3 יקבלו גישה למעבד הגרפי של המכשיר ויוכלו להקרין גם HD. במידה ולא יצליחו, הם מדברים על להוציא מכשיר XBMC ייעודי אשר ירוץ על לינוקס ומיועד לסלון הביתי.
...
הסבה ל-PS3 לא עומדת על הפרק עד שסוני ישחררו ספריית OpenGL ל-PS3 (מה שלא נראה לי שאי פעם יקרה).

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

ידוע לכם אם ב-XBOX360 אפשר לעשות דבר דומה?

אני מכיר מישהו שמוכר משומש בזול ואם זה יכול להפוך לספריית מדיה יותר טובה מ-PS3 יכול להיות שאקח ממנו.

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

yuvalt כתב: הסבה ל-PS3 לא עומדת על הפרק עד שסוני ישחררו ספריית OpenGL ל-PS3 (מה שלא נראה לי שאי פעם יקרה).
...
דווקא הבנתי שהצליחו למצוא גישה למעבד הגרפי מבלי שסוני ישחררו את הספריה אבל מדובר עדיין במשהו מאוד ראשוני שיקח זמן עד שנראה את הפירות שלו.
אני יכול לחפש לך את הקישור לפורום המדבר על ההצלחה הנ"ל אם אתה מעוניין.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

דיברתי עם המפתחים שעובדים על זה. יש עוד דרך ארוכה לפי מה שאני הבנתי. זה היה לפני מספר חודשים אז אולי הם התקדמו מאז....
boxee ftw

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #20 

הבעיה עם הנושא הזה, באופן כללי, היא שסוני לא מעוניינת שלאנשים תהיה גישה למעבד הגרפי, והיא למעשה חוסמת את הגישה אליו. מדי פעם מצליחים למצוא פרצות בחסימה, אבל אז זה רק עניין של זמן עד שסוני תסתום אותן בעדכוני התוכנה התכופים שיוצאים לפלייסטיישן 3.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”