Vista Home Premium or Vista Ultimate ?
אהלן,
אחרי התייעצויות, הזמנתי HTPC חדש שאמור להיות מוכן היום \ מחר.
תודה לכולם על העזרה.
ההתלבטות שלי כרגע היא האם להתקין ULTIMATE או PREMIUM, שתיהן מכילות את המדיה סנטר.
ה HTPC יחובר לרשת אלחוטית עם ראוטר וינהל את כל ההורדות.
יש עדיפות למערכת הפעלה מסויימת?
תודה רבה.
אחרי התייעצויות, הזמנתי HTPC חדש שאמור להיות מוכן היום \ מחר.
תודה לכולם על העזרה.
ההתלבטות שלי כרגע היא האם להתקין ULTIMATE או PREMIUM, שתיהן מכילות את המדיה סנטר.
ה HTPC יחובר לרשת אלחוטית עם ראוטר וינהל את כל ההורדות.
יש עדיפות למערכת הפעלה מסויימת?
תודה רבה.
לא זה ולא זה
לאחר ניסיון מר מאוד עם מערכת ההפעלה האיומה הזו, אני הייתי הולך על XP. אמור לצאת בקרוב מאוד SP3..
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32984
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אם תקציבך אינו מוגבל, לך על האולטימייט, אבל ההום פרימיום מספיק בהחלט להפעלת המדיה סנטר על כל תכונותיו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
Re: לא זה ולא זה
אתה יכול לפרט על הבעיות שנתקלת בהן, בקצרה?EyalAmit כתב:לאחר ניסיון מר מאוד עם מערכת ההפעלה האיומה הזו, אני הייתי הולך על XP. אמור לצאת בקרוב מאוד SP3.....
משהו לוקלי אצלך או משהו רוחבי להרבה משתמשים?
יש הבדל מהותי בינהן מבחינת מדיה סנטר? מה הסיבה להשקיע באולטימייט?pixies כתב:אם תקציבך אינו מוגבל, לך על האולטימייט, אבל ההום פרימיום מספיק בהחלט להפעלת המדיה סנטר על כל תכונותיו....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

באולטימייט יש יותר פיצ'רים במערכת ההפעלה, הפעלת Web Server וכו.
חשוב מאוד - התקן את גירסת ה-32 ביט, לא את ה-64 ביט!
חשוב מאוד - התקן את גירסת ה-32 ביט, לא את ה-64 ביט!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
Vista Ultimate זו מלכודת למי שיש לו יותר כסף משכל. מבחינת Media Center היא זהה לחלוטין ל Home Premium. התוספות שלה מעבר ל Home Premium הם:
1. תוכנת גיבוי ושחזור. (לא מבשר טובות למי שמחפש HTPC יציב
) עדיף בהרבה להשתמש ב Acronis TrueImage
2. תוכנת פקסים: כאילו שלא מקבלים תוכנה כזאת כשקונים מודם.
3. . Remote Desktop, שימושי בעיקר בסביבה עיסקית שעושה שימוש ב RDP. לבית עדיף להשתמש ב VNC
4. תוכנת הצפנה לדיסק BitLocker: ככה המשפחה לא תוכל לדעת איזה פורנוגרפיה הורדת אתמול...
5. ה VaporeWare האולומטיווי: Vista Ultimate Extras. מכלול של תוספות בחינם שהיו אמורים להיות זמינים רק לבעלי Ultimate.
וזהו.כל ההבדל. אם אתה עדיין חושב שזה מצדיק את תוספת המחיר אז לך על זה.
1. תוכנת גיבוי ושחזור. (לא מבשר טובות למי שמחפש HTPC יציב
3. . Remote Desktop, שימושי בעיקר בסביבה עיסקית שעושה שימוש ב RDP. לבית עדיף להשתמש ב VNC
4. תוכנת הצפנה לדיסק BitLocker: ככה המשפחה לא תוכל לדעת איזה פורנוגרפיה הורדת אתמול...
5. ה VaporeWare האולומטיווי: Vista Ultimate Extras. מכלול של תוספות בחינם שהיו אמורים להיות זמינים רק לבעלי Ultimate.
וזהו.כל ההבדל. אם אתה עדיין חושב שזה מצדיק את תוספת המחיר אז לך על זה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
* תוכנה ספציפית הזאת של Acronis הרסה לי את ה-RAID! בזבזתי כמה ימים על שחזור, היא פשוט לא תומכת, אבל במקום להגיד ולעזור - המשיכה..Catskinner כתב:Vista Ultimate זו מלכודת למי שיש לו יותר כסף משכל. מבחינת Media Center היא זהה לחלוטין ל Home Premium. התוספות שלה מעבר ל Home Premium הם:
1. תוכנת גיבוי ושחזור. (לא מבשר טובות למי שמחפש HTPC יציב) עדיף בהרבה להשתמש ב Acronis TrueImage
וזהו.כל ההבדל. אם אתה עדיין חושב שזה מצדיק את תוספת המחיר אז לך על זה....
* VNC יותר איתית. יש כמה פתרונות אחרים כמו RAdmin או RemotelyAnywhere. ב-VNC יש הרבה פריצות SECURITY, כך שהיא מומלצת גם רק אם סגרתם את כל הפורטים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לשליטה מרחוק, מחוץ לבית, הכי טוב - LogMeIn. קל מאוד לשימוש, ועובד בקלות מאחורי ראוטר ללא הגדרות מיוחדות.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אז תמצא כלים אחרים. הנקודה היא שהתוספות שיש ב ultimate אינן יחודיות, בעלי תועלת משנית לחלוטין ולא מצדיקות את התוספת לעלות. זו כמובן דעתי בלבד וההחלטה הסופית היא בינך לבין הארנק שלך.michael123 כתב:* תוכנה ספציפית הזאת של Acronis הרסה לי את ה-RAID! בזבזתי כמה ימים על שחזור, היא פשוט לא תומכת, אבל במקום להגיד ולעזור - המשיכה..Catskinner כתב:Vista Ultimate זו מלכודת למי שיש לו יותר כסף משכל. מבחינת Media Center היא זהה לחלוטין ל Home Premium. התוספות שלה מעבר ל Home Premium הם:
1. תוכנת גיבוי ושחזור. (לא מבשר טובות למי שמחפש HTPC יציב) עדיף בהרבה להשתמש ב Acronis TrueImage
וזהו.כל ההבדל. אם אתה עדיין חושב שזה מצדיק את תוספת המחיר אז לך על זה....
* VNC יותר איתית. יש כמה פתרונות אחרים כמו RAdmin או RemotelyAnywhere. ב-VNC יש הרבה פריצות SECURITY, כך שהיא מומלצת גם רק אם סגרתם את כל הפורטים...
אלא אם כן זה לא עולה יותר כסףCatskinner כתב: אז תמצא כלים אחרים. הנקודה היא שהתוספות שיש ב ultimate אינן יחודיות, בעלי תועלת משנית לחלוטין ולא מצדיקות את התוספת לעלות. זו כמובן דעתי בלבד וההחלטה הסופית היא בינך לבין הארנק שלך....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ההפרש המחירוני בין השתיים הוא מעל ל 400 ש"ח (כולל מע"מ). אישית הייתי מעדיף לשרוף את הכסף על דברים אחרים - כמו שיפור המפרט של המחשב: דיסקים, זכרון או כרטיס מסך.
או לפי הפתגם: לבזבז את הכסף על מכוניות מהירות, משקאות זולים ונערות קלות דעת
או לפי הפתגם: לבזבז את הכסף על מכוניות מהירות, משקאות זולים ונערות קלות דעת
64 או 32 ביט?
לגבי הויסטה אולטימייט: צריך לקנות בנפרד את גירסאות ה-32 וה-64 ביט? או שדיסק ההתקנה מכיל את שניהם?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אין לי מושג אם יש גם 32 וגם 64 ביט על דיסק ההתקנה, אבל ל-HTPC מומלץ בכל מקרה *רק* 32 ביט, אחרת תסתבכו קשות עם בעיות בדרייברים וקודקים!shmil_y כתב:לגבי הויסטה אולטימייט: צריך לקנות בנפרד את גירסאות ה-32 וה-64 ביט? או שדיסק ההתקנה מכיל את שניהם?...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

Re: 64 או 32 ביט?
בשום פנים ואופן אל תתקין 64bit למחשב שישמש גם כ HTPC או לצפייה מזדמנת בסרטיםshmil_y כתב:לגבי הויסטה אולטימייט: צריך לקנות בנפרד את גירסאות ה-32 וה-64 ביט? או שדיסק ההתקנה מכיל את שניהם?...
גרסת ה 64bit אינה מהירה יותר מה 32bit. נהפוך הוא, יישומי 32bit יעבדו לאט יותר. יישומי 64bit נדירים יחסית ולא בהכרח עובדים מהר יותר. נוסף על הכל מערכת ההפעלה והיישומים דורשים הרבה יותר זכרון.
חלק מהיישומים ההכרחיים ל HTPC אינם קיימים בגרסת 64bit. לדוגמה, Haali Media Splitter שהכרחי לצפייה ב MKV אינו קיים ב 64bit.[/b]
לי יש אולטימייט 32BIT מספטמבר והמערכת פשוט מצוינת. והמחשב שלי הוא לא איזה מחשב על, מחשב בן 3 בעל P4 ישן וכ"מ X600.
הויסטה רצה כמו שצריך ואין לי שום בעיות תאימות. אני התקנתי את האולטימייט רק בגלל שהייתי צריך את הIIS, אבל אני חושב שכל ויסטה שיש לה מדיה סנטר תתן לך את אותן התוצאות. תתחדש
הויסטה רצה כמו שצריך ואין לי שום בעיות תאימות. אני התקנתי את האולטימייט רק בגלל שהייתי צריך את הIIS, אבל אני חושב שכל ויסטה שיש לה מדיה סנטר תתן לך את אותן התוצאות. תתחדש
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לידיעתך, IIS קיים גם ב Home Premium.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
איכס!!ZeppeliN כתב:הייתי צריך את הIIS...
למה לא Apache?
וואלה? כשהתקנתי בדקתי ובאחת ההשוואות בין הגרסאות רשמו שיש IIS רק ב-Ultimate.Catskinner כתב:לידיעתך, IIS קיים גם ב Home Premium....
michael123, אני לא משתמש בapache בגלל שבבצפר שלי אנחנו משתמשים בIIS ורציתי שתהיה הקבלה.