עזרה בקניית PS3

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
brillix פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
לאחר חיפושים וקריאה אין סוף עדיין מבולבל ביותר, איזה PS3 לקנות ?
מדוע רושמים שה-60GB הוא MultyZone ותומך במשחקים בכל הארצות
אבל כולם אומרים שכל ה-PS3 הם MultySone.
איזה לקנות ????
40 / 60 / 80

תודה מראש,
עודד

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #2 

ל PS3 יש שני תחומים בהם הוא יכול או לא יכול להיות מוגבל באיזורים: משחקים וסרטים. אני אתחיל מהסרטים כי הוא יותר פשוט:
אין PS3 שהוא מולטיזון בנושא סרטים. המכשיר יוכל לנגן סרטים המשוייכים לאיזור של הפלייסטיישן, ולא סרטים של איזורים אחרים. הסתייגות מהנקודה הזאת: בתחילת ימיו של פורמט הבלוריי, ובמקומות מסויימים המגמה נמשכת עד היום, הסרטים עצמם נוצרים ללא קידוד לאיזור מסויים, ולכן אפשר לצפות בסרטים הללו בכל מכשיר.

משחקים:
ה PS3 יכול להיות מקודד מבחינת משחקים, אבל כרגע המדיניות היא לא לעשות זאת, וכרגע גם לא ידוע על שינויים צפויים במדיניות הזאת, ולכן, לא משנה איזו קונסולה יש לך, היא תוכל להריץ כל משחק. מה שכן חשוב לדעת הוא שהמשחקים עצמם יכולים להיות מושפעים מאיזור הקונסולה. למשל, מספרים שאם מריצים את Uncharted על קונסולה יפנית, משחקים בגרסה מצונזרת. אם לוקחים את אותו דיסק ומשחקים איתו בקונסולה אירופאית/אמריקאית, הצנזורה נעלמת.

אז מה ההבדל בין 40/60/80?
ישנם הבדלים ברמת החומרה.
ה40 לא תומך בכלל במשחקי PS2, יש לו שתי כניסות USB, אין לו קורא כרטיסי זיכרון והוא לא יכול לנגן SACD.
60/80 האירופאיות ו80 האמריקאית כוללות ארבע כניסות USB, קורא כרטיסי זיכרון ויכולת לנגן SACD. בנוסף, יש להן תמיכה במשחקי PS2 ברמת התוכנה, כלומר - תמיכה מוגבלת יחסית.
60 האמריקאית כוללת את כל מה שכלול ב60/80 האירופאיות, ובנוסף, יש הבדל ברמת החומרה - הקונסולה מכילה בתוכה גם את Emotion Engine, שהוא המעבד של PS2, ולכן יש לה תמיכה טובה יותר (אם כי לא מושלמת) במשחקי PS2.

brillix פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #3 

תודה,
על העזרה.
מה לדעתך מומלץ ?

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #4 

אם יש לך הרבה משחקים של PS2 שאתה באמת קשור אליהם, אולי שווה לנסות להשיג את גרסת ה60 האמריקאית.
אם אתה מתכוון להתמקד במשחקי PS3, תקנה איזה שבא לך. את הדיסק בכל מקרה אפשר להחליף ביותר גדול, אם זאת הבעיה. לי אישית יש PS2 עם כמה וכמה משחקים, ואני עדיין מתכוון לקנות את גרסת ה40 האירופאית (אירופאית - בשביל התמיכה בסרטים).

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #5 

הבדל נוסף - ה-40G בנוי עם מעבד 45nm לעומת ה-80G שהוא 65nm (ה-60G הוא עם 90nm)
לכן יש יתרון ל-40G שהוא מתחמם פחות.
החלטה מה לקנות תלוייה במה שאתה צריך:
אם חשוב לך 4 USB אז אתה חייב 80G (כי 60G כבר קשה להשיג)
אם חשוב לך משחקי PS2 - אז אתה גם חייב 60/80
אם לא - אז פשוט תקנה 40G .
ואם אתה קונה 40G אז אני ממליץ כבר בהתחלה לקנות דיסק גדול יותר 80/120 ופשוט להחליף - יש המון הסברים באינטרנט איך להחליף וגם זה לא פוגע באחריות של המכשיר ( להחליף אח"כ זה בעייה בגלל שעוד לא ניתן להעתיק חומר מאחד לשני).
אם היה מכשיר עם 4USB בטכנולוגיית 45nm אז הייתי קונה בלי לחשוב (ואם זה 40G אז גם מגדיל דיסק ). לכן אני מחכה קצת, שמועות אומרים שיצא באיזור מאי/יוני

eladts
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: אלעד צור
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

כרגע, לפחות בארה"ב

שליחה #6 

ניתן להשיג את ה-40G בלבד. יש אתרים שמוכרים שאריוץ של הדגמים הגדולים יותר במחירים מופקעים אבל דרך סוני עצמה והרשתות הגדולות אי אפשר להשיג אותם.

עוד תיקון: ה-40G הוא 65NM (למעבד ה-CELL, הכרטיס הגרפי עדיין 90NM), הדגמים האחרים 90NM. דגמי 45NM עוד לא יצאו.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”