Sony Bravia 40" Full HD מוגבל לרזולוציה 1366X768 בחיבור

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
vq89148 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ניסיתי בכבל VGA וניסיתי לחבר דרך HDMI לDVI ועדיין המסך מזהה שהמקור הוא pc ונותן הודעה שהרזולוציה לא נתמכת! מה זה הדבר הטיפשי הזה? למה לקנות מסך Full HD אם אי אפשר לצפות בסרטים 1080p דרך המחשב. למישהו יש פתרון?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78885
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

לא כתבת איזה מודל.

1. לא כל מודל תומך ב-NR דרך HDMI.
2. לא כל מסך FHD יודע לקבל סיגנל 1080P כמו שצריך
3. לא כל מחשב מוציא 1080i תקין.

תנסה לעבוד ב-1080i (לא P) ב-60HZ ותראה מה קורה. לא עובד, נסה 1080P ב-60HZ.

עוד דבר שאפשר לעשות בכדי לוודא שזה לא מס' 2, זה לנסות ולהתקין תוכנה בשם POWERSTRIP אשר כוללת יציאות וידאו תקניות וגורמת לכרטיס המסך לעבוד בדיוק לפי התקן.

vq89148 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תשובה

שליחה #3 

הדגם הוא KDL-40D3550.

ברגע שהמחשב מחובר למסך בvga או hdmi המסך מוגבל ל 1366X768 ולא משנה איזה חומר מוצג במחשב.מה עושים?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #4 

לדעתי הבעייה היא לא במסך אלא במחשב וכנראה בכרטיס המסך שלך
איזה כרטיס מסך יש לך ? האם הדרייבר מעודכן ?

Analizer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
שם מלא: eran
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

...
לא בהכרח מדובר בבעיה . כמו שכתב עופר לא כל מסך מאפשר להזין לכניסה את הרזולוציה הטיבעית ולא משנה כמה הדרייבר מעודכן או עם פעולת אוברסקאן מכרטיס המסך. הבעיה היא ביצרנים חסרי ההיגיון שמכלילים כניסת HDMI אך לא למטרות שימוש במחשב .
סאונד טוב לא מחפה על shit music !

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

הודעה כפולה- נמחקה
נערך לאחרונה על ידי zy ב 11/04/2008 17:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

Analizer כתב:
לא בהכרח מדובר בבעיה . כמו שכתב עופר לא כל מסך מאפשר להזין לכניסה את הרזולוציה הטיבעית ולא משנה כמה הדרייבר מעודכן או עם פעולת אוברסקאן מכרטיס המסך.
...
האם ניתן להבין מכך- שאם המסך שלי זוהה ע"י המחשב כ 1360/768 ( במקום 1366/768), אזי גם עבודה עם תוכנת Powerstrip לא בהכרח תשנה את המצב :?:

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #8 

Analizer כתב:
...
לא בהכרח מדובר בבעיה . כמו שכתב עופר לא כל מסך מאפשר להזין לכניסה את הרזולוציה הטיבעית ולא משנה כמה הדרייבר מעודכן או עם פעולת אוברסקאן מכרטיס המסך. הבעיה היא ביצרנים חסרי ההיגיון שמכלילים כניסת HDMI אך לא למטרות שימוש במחשב .
...
ישנה אפשרות כזאת,
אבל עדיין גם אם המסך לא מקבל NR דרך ה HDMI (במקרה זה אני מסופק שהוא לא יודע) עדיין הוא כן יודע לקבל 1080p/i ולכן כרטיס מסך שיוציא ,נניח אות של 1080p צריך לעבוד (זה שאח"כ אולי התמונה לא תהיה על כל המסך בגלל חוסר ב NR או scaling של כרטיס המסך לא משנה את העובדה שעדיין צריך לראות וידאו על המסך ברזולוצייה הזאת)

בנוסף עולם המחשבים בכלל וכרטיסי מסך והדרביירים בפרט אף פעם לא "הצטיינו" בעמידה בתקנים ולכן בגלל שיש להם כבר "תיק במשטרה" הם בעיני החשוד המיידי :evil:

vq89148 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

זה מוגדר אצל היצרן

שליחה #9 

אם המסך מזהה אות PC הוא ננעל על 1360X768 ולא משנה באיזה חיבור אני משתמש. אפשר לראות בהוראות ההפעלה:
http://pdf.crse.com/manuals/3280663111.pdf
בעמוד 40.

האם יש לפי דעתכם דרך "לעבוד" על המסך ולגרום לו לחשוב שהמקור הוא לא pc?

הדבר הזה הוא שערוריה כי לא ישפאר ולא SONY מציינים זאת במפרט שבאינטרנט.
צריך לחפור בחוברות ההפעלה כדי לגלות שרק מדגם kdl-40x3000 אפשר לראות ברזולוציה של 1920X1080 דרך pc, המחיר של מסך כזה הוא כ20,000 ש"ח.
מבדיקה שעשיתי מצאתי שניופאן (טושיבה) טורחים לידע את הצרכן במפרט שבאינטרנט על דבר "שולי" שכזה.
תודה רבה על כל העזרה ושבת שלום לכולם!

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

osherov כתב: בנוסף עולם המחשבים בכלל וכרטיסי מסך והדרביירים בפרט אף פעם לא "הצטיינו" בעמידה בתקנים ולכן בגלל שיש להם כבר "תיק במשטרה" הם בעיני החשוד המיידי :evil:
...
האם אני יכול להסיק מכך- שזו הסיבה לחוסר התאימות (1360 מול 1366) אצלי ?
ומה לגבי תוכנה שתאלץ 1366 ?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

Re: זה מוגדר אצל היצרן

שליחה #11 

vq89148 כתב:אם המסך מזהה אות PC הוא ננעל על 1360X768 ולא משנה באיזה חיבור אני משתמש. אפשר לראות בהוראות ההפעלה:
http://pdf.crse.com/manuals/3280663111.pdf
בעמוד 40.

האם יש לפי דעתכם דרך "לעבוד" על המסך ולגרום לו לחשוב שהמקור הוא לא pc?

הדבר הזה הוא שערוריה כי לא ישפאר ולא SONY מציינים זאת במפרט שבאינטרנט.
צריך לחפור בחוברות ההפעלה כדי לגלות שרק מדגם kdl-40x3000 אפשר לראות ברזולוציה של 1920X1080 דרך pc, המחיר של מסך כזה הוא כ20,000 ש"ח.
מבדיקה שעשיתי מצאתי שניופאן (טושיבה) טורחים לידע את הצרכן במפרט שבאינטרנט על דבר "שולי" שכזה.
תודה רבה על כל העזרה ושבת שלום לכולם!
...
כשהם מדברים על PC הכוונה היא לחיבור VGA
אתה צריך לצאת מהמחשב דרך יציאת HDMI ולא דרך ה VGA
הסיבה היחידה ,שאני חושב עלייה, שאתה לא מצליח להגדיר רזולוציה של 1920x1080 (עם קצב רענון של 50Hz או 60Hz) היא משהו שקשור לכרטיס מסך
איזה כרטיס מסך יש לך ?
מהם הרזולוציות הנתמכות ע"י כרטיס המסך הזה ?
מהם הרזולוציות שהוא מאפשר לך להגדיר מול המסך שלך ?
בחלק לא קטן מכרטיסי המסך יש אפשרות להגדיר רזולוציה שלא מוצהרת ע"י המסך עצמו
(לדוכמה ב ATI 2600XT יש שדה שנראה Force שמאפשר לכפות רזולוציה על כרטיס במסך גם אם המסך לא מצהיר על זה שהוא תומך בזה), תחפש בחלון ההגדרות שלו משהו דומה

vq89148 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תודה על התשובה.
כרטיס המסך שלי ישן, הוא מדגם Sapphire Radeon X300SE.
אבל כמו שציינתי לפני כן גם כשאני מחבר דרך HDMI ולמרות שאני כופה על כרטיס המסך להוציא רזולוציה של 1920X1080 ע"י שינוי הדרייבר של המסך למסך אחר, המסך מזהה את האות כ PC (הוא כותב בפינה העליונה "PC") ויוצר מסגרת וירטואלית פנימית של 1360X768

אין לי בעיה לקנות כרטיס מסך חדש, אבל לא אשקיע אם לא אדע בוודאות שזה יעזור.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #13 

zy כתב:
osherov כתב: בנוסף עולם המחשבים בכלל וכרטיסי מסך והדרביירים בפרט אף פעם לא "הצטיינו" בעמידה בתקנים ולכן בגלל שיש להם כבר "תיק במשטרה" הם בעיני החשוד המיידי :evil:
...
האם אני יכול להסיק מכך- שזו הסיבה לחוסר התאימות (1360 מול 1366) אצלי ?
ומה לגבי תוכנה שתאלץ 1366 ?
...
דווקא המקרה הזה של 1366 ו 1360 לא קשור לבאג אלא קשור לזה שחלק מכרטיסי המסך יודעים לעבוד רק ברזולוציה שהיא חלוקה של 8 ומה לעשות 1366 לא מתחלק ב 8 ו 1360 כן
צריך לשים לב שרוב הסיכויים שהכרטיס מסך דווקא מזהה שה NR של המסך הוא 1366 אבל הוא פשוט לא מוציא את זה ולכן זה לא בדיוק באג אלא יותר מגבלה

כדי לפתור את זה ,כמו שעופר כבר רשם,
תנסה להשתמש בתוכנה שנקראת POWERSTRIP

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תודה,
על ההבדל הזניח הזה ( 6 פיקס' ), לא אלך לרב :)

אבל, אם כרטיס המסך (חומרה?) "לא יודע", אז יש מצב שהתוכנה המוצעת "תלמד" / תאנוס אותו לכך? (אני מניח שאולי, לפי דבריך, זה רק נראה לי מוזר....)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78885
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #15 

osherov

לא מכיר אף כרטיס מסך שעובד ברזולוציה פחות מכפולות של 8 (הדרך היחידה להמנע מכך הוא טריקים כמו ש-POWERSTRIP יודע לעשות...)

זה בגלל הארכיטקטורה של ה-SCALING שלהם

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #16 

oferlaor כתב:osherov

לא מכיר אף כרטיס מסך שעובד ברזולוציה פחות מכפולות של 8 (הדרך היחידה להמנע מכך הוא טריקים כמו ש-POWERSTRIP יודע לעשות...)

...
יש כבר לא מעט כרטיסים שאין להם את מגבלה של חלוקה ב 8:

[left]A common question among, e.g., plasma and LCD/TV owners, is why horizontal timings cannot be specified in terms of individual pixels - i.e., why 848x480 instead of an optimal 852x480, or 1368x768 instead of the native 1366x768?

The reason is that graphics cards almost invariably do horizontal timing in terms of character clocks of 8 pixels, rather than in terms of individual pixels - a legacy of the original Motorola 6845 CRT controller. At the hardware register level, 848x480 is actually programmed as 106 character clocks x 480 lines - 106 characters of 8 pixels each equals 848 total pixels. Likewise, 1366 pixels isn't possible - the closest possible values are 1368 (171 character clocks) or 1360 (170 character clocks).

Hence a horizontal resolution that isn't evenly divisible by an 8 pixel character clock is not possible on display hardware that claims compatibility with VGA (and pre-VGA) standards. You either live with a couple of pixels of overscan, or settle for a couple of pixels blank border.

Exceptions to this horizontal timing rule include ATI new X1K and Matrox's Parhelia and P-series, which use pixels rather than character clocks to generate horizontal timings.

Another exception is the old Kyro 2 - still used on special purpose graphics cards from some manufacturers. The Kyro 3 is also capable of pixel-perfect resolutions at the hardware level, but the generic drivers do not allow this.

Also: for digital (not analog) timing, NVidia cards have always used individual pixels rather than character clocks of 8 pixels, even though effective changes have tended to be in character clocks anyway. Again: this only applies to DVI-D/HDMI, not analog VGA or DVI-A connections.[/left]

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #17 

zy כתב:תודה,
על ההבדל הזניח הזה ( 6 פיקס' ), לא אלך לרב :)

אבל, אם כרטיס המסך (חומרה?) "לא יודע", אז יש מצב שהתוכנה המוצעת "תלמד" / תאנוס אותו לכך? (אני מניח שאולי, לפי דבריך, זה רק נראה לי מוזר....)
...
-אומנם עם ה 6 פיקסלים לא הולכים לרב אבל כאן נכנס פרמטר נוסף שכן שיכול להשפיע על האיכות והולך יד ביד עם ה NR ושמו PixelMapping 1:1

-זה לא שכרטיס המסך לא יודע להוציא את הרזולוצייה אלא זה שכרטיס המסך מקבל נתונים מהמסך ובנתונים אלה נאמר לו שהמסך לא תומך ברזולוציה המסוימת ואז כרטיס המסך לא מאפשר לך לבחור את הרזולוציה הזאת (למרות שהוא מסוגל להוציא אותה).
מה שפעולת ה Force עושה, היא פשוט אומרת לכרטיס תוציא את הרזולוציה הזאת למרות שהמסך לא אמר לך שהוא תומך בה !!

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

oferlaor כתב:osherov

...
עפר,
אם כך, אזי כל הבדיקות שלך- האם מסך תומך/ לא תומך ב NR נעשות רק אחרי "עקיפת" מגבלת הכרטיס ע"י POWERSTRIP ? (כלומר אילוץ ה 1366).

אני שואל- כיוון שאני מנסה לבדוק האם המסך שלי (LCD פנסוניק) תומך ב NR :?:
בדקתי את המסך ב 1360/768 באמצעות התוכנה לבדיקת NR (שהומלצה כאן בעבר) וראיתי שבבדיקת הטקסט ישנה זליגה קטנה מאוד במישור הרוחבי (באנכי אין), בנוסף בבדיקת לוח השחמט- יש שחמט אך התמונה לא יציבה ...לפיכך אני מבין שיתכן ואם אצליח "להכריח" את הכרטיס להוציא 1366 הזליגה תעלם ותמונת השחמט תתיצב ?

vq89148 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Please!!

שליחה #19 

תודה על התשובה.
אבל כמו שציינתי לפני כן גם כשאני מחבר דרך HDMI ולמרות שאני כופה על כרטיס המסך להוציא רזולוציה של 1920X1080 ע"י שינוי הדרייבר של המסך למסך אחר, המסך מזהה את האות כ PC (הוא כותב בפינה העליונה "PC") ויוצר מסגרת וירטואלית פנימית של 1360X768

...
מישהו?
לאף אחד אין מסך Full HD שמחובר למחשב, שיכול לעזור לי?
אנא מכם, אנשים טובים....

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

Re: Please!!

שליחה #20 

vq89148 כתב:
תודה על התשובה.

...
מישהו?
לאף אחד אין מסך Full HD שמחובר למחשב, שיכול לעזור לי?
אנא מכם, אנשים טובים....
...
יש לי מסך FULL HD שמחובר למחשב ועובד ברזולוצייה 1920x1080 בלי שום בעיות
העניין הוא שיש לי מסך אחר (M86 של סמסונג) וכרטיס מסך אחר ATI 2600XT

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”