פיוניר 428XD הגיעה, אכזבה מסוימת - כבר לא

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

המכשיר עצמו יפהפה, זה כבר משהו...
מחובר לממיר הוט עם כבל בשווי 600 שח (supra cables) שהומלץ ע"י אחד הבחורים
של אבי יפה, והתוצאה היא... אפס, מטושטשת משהו במעבר מהטושיבה 29.
חלק מהתחנות רואים רע, ומה שמפריע לי במיוחד הוא הטישטוש בתזוזה
( ?blurr motion ) שבתחנה הצרפתית France2 למשל די מלחיץ.
שאלת תם: זה אמור להיות כך ב SD ?!
אצטרך ללמוד את הכיוונונים האפשריים שדי רבים, ראיתי למשל את אלה של בחור
Bumptious מ AVFORUMS, שהם די שונים ממה שיש לי עכשיו.
אם למישהו יש עצה לשפר את הטשטוש והרעש בתמונה אשמח לשמוע, ודוגמאות כיווני מסך לממיר הוט תומסון רגיל.
תודה
:)
נערך לאחרונה על ידי lambda ב 13/04/2008 8:21, נערך 2 פעמים בסך הכל.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

איך רואים ערוץ 10?

lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

בכדורסל שיש עכשיו יש עדיין את הטשטוש הזה בתנועה, אולי פחות קצת...

dts2
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 945
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

פיוניר

שליחה #4 

זה שאתה מודה שהתמונה לא משהו מראה שאתה לא סובל מתסמונת השיכנוע העצמי
ובכן HOT ופלזמה טובה ככל שתהיה לא מציאה גדולה
הממיר שלך דוקסיס הטוב מסוגו בHOT ,אבל לא תמיד התמונה הטובה ביותר היא בסקארט
הכל ניסוי וטעיה,לטעמי S.VIDEO הרבה פעמים נותן תמונה מצוינת,במחיר ששילמת הייתי כבר מנסה קונברטור אלקטרוני מסקארט לקומפוננט יכול לעשות את ההבדל ,כמו שאמרתי הכל ניסוי וטעיה
תתחדש

lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה...
האמת היא שאני עדיין תחת הרושם הראשוני, ואני יודע שיש איזו הסתגלות אופטית שצריכה להיעשות בימים הראשונים, בעיקר במעבר חד כזה מ crt לפלסמה 42.
יש גם הרבה מאוד אופציות כיול בנכשיר הזה, אנסה גם את השיכנוע העצמי, ואם אין שיפור משמעותי אתעניין באופציות חיבור שונות...
כאפשרות אחרונה אני מעיף את המכשיר מהחלון וחוזר לטושיבה...

gameboy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

lambda כתב:תודה...
האמת היא שאני עדיין תחת הרושם הראשוני, ואני יודע שיש איזו הסתגלות אופטית שצריכה להיעשות בימים הראשונים, בעיקר במעבר חד כזה מ crt לפלסמה 42.
יש גם הרבה מאוד אופציות כיול בנכשיר הזה, אנסה גם את השיכנוע העצמי, ואם אין שיפור משמעותי אתעניין באופציות חיבור שונות...
...
תפסיק להתנפל על המסך ותתחיל לטפל בכיוונים האלמנטריים..
לטעמי-SCART הוא החיבור המיטבי במסך הזה.
לחזור לטושיבה מפיוניר=זה פשע :lol:

lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

gameboy כתב:
lambda כתב:תודה...
...
תפסיק להתנפל על המסך ותתחיל לטפל בכיוונים האלמנטריים..
לטעמי-SCART הוא החיבור המיטבי במסך הזה.
לחזור לטושיבה מפיוניר=זה פשע :lol:
...
אולי.
קניתי אבל את המסך כי נאמר בכל מקום, כולל כאן, שהקורו הוא המסך לשידורי SD.
האמת, בהתרשמות ראשונה?
מסך טושיבה מלפני כמעט עשר שנים עולה עליו.
אז שילמתי 15600 שח כולל כבלים כדי לראות פחות טוב.

טוב, נראה...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

מי אמר שמסך HD READY או FHD יהיה טוב יותר מטלויזיה CRT ב-SD ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אתה קופץ למסקנה שלא הסקתי אותה :)
אמרתי רק שנאמר שהמסך ייתן את התמורה הטובה ביותר לשידורים רגילים.
מכאן היה אפשר לחשוב שהוא לפחות ישתווה לCRT...
אבל טוב, התעמקתי קצת בכיוונים האפשריים, ואחרי משחק חפיף בעיקר עם סוגי הפחתת הרעשים וכו', מוכרח לומר שמפעם לפעם נפלתי על תמונה מדהימה.
בפרסומות ערוץ 10 למשל יפיפיה שכיכבה לצד מכוניות יצאה מהשחור של הרקע הישר על ברכיי.
כשהדברים יתפתחו הלאה, אוכל לבשר לחברי הפורום שיש תקווה בעולם (האודיוויזואלי שלי).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

שים HD ואח"כ תחזור ותשווה...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

בשלב זה פרט דרך הנייד אולי אין לי אפשרות לראות HD.
אחד הערוצים הברורים ביותר הוא דוקא הוט דרמה, ושמה קורה דבר מעניין: לפעמים התמונה מגיעה לרמת פירוט בהחלט מפתיעה, ואז יש איזה תהליך מהיר של טישטוש, כאילו שהמסך היה כל הזמן מנסה להגיע לרמת חדות אופטימלית ונסוג... לא הצלחתי לבטל את התופעה הזאת עדיין.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #12 

lambda כתב:בשלב זה פרט דרך הנייד אולי אין לי אפשרות לראות HD.
אחד הערוצים הברורים ביותר הוא דוקא הוט דרמה, ושמה קורה דבר מעניין: לפעמים התמונה מגיעה לרמת פירוט בהחלט מפתיעה, ואז יש איזה תהליך מהיר של טישטוש, כאילו שהמסך היה כל הזמן מנסה להגיע לרמת חדות אופטימלית ונסוג... לא הצלחתי לבטל את התופעה הזאת עדיין.
...
התופעה של חדות ונסיגה מוכר לי מסמסונג וזה מאוד מעצבן.
מוזר העניין שבפיונר אתה מקבל את התופעה הזו
אולי מישהוא מחברי הפורום יוכל לעלות תובנה מדוע זה כך
אצלי בפנאסוניק 42" לא רואה את התופעה הזו ופיוניר נחשבת לאיכותית יותר

איתי73
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55

שליחה #13 

לי זה גם קרה במעבר של הטושיבה 32 WIDE לפלזמה 42.... התמונה לא נקייה בשידורי הספורט... בערץ 10 וערץ 2 אני רואה יפה

Jimmy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

איתי73 כתב:לי זה גם קרה במעבר של הטושיבה 32 WIDE לפלזמה 42.... התמונה לא נקייה בשידורי הספורט... בערץ 10 וערץ 2 אני רואה יפה
...
אם אתה מתייחס כאן לערוצים 55 ו 56 לומר שהתמונה לא נקיה זה ה אנדרסטייטמנט של השנה. איכות התמונה בערוצים הנ"ל היא מחפירה! ברגע שהילדים יגדלו ויבינו אנגלית אתקין צלחת על הגג ושלום להוט! (ערוץ 10 לעומת זאת - ממש אין תלונות)

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #15 

לדעתי זה לא תקין.

איך ב-DVD (זה הרי גם SD)?

אני הייתי פונה לחנות גם
אולי מופעל איזה שהו אלגוריתם עיבוד תמונה

יש לפיוניר GAME MODE?

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #16 

ברור שפלזמה, ולא משנה איזה, תראה שידורי טלבזיה פחות טוב מ CRT, שהיא גם קטנה יותר (פחות רואים את הקומפרסיה החזקה של השידורים בישראל*).
יש ב PAL פילדים, שכל הטכנולוגיות החדשות ( DLP, LCD, פלזמה) לא יודעות להציג, ומורחות אותם
באיזשהו אופן.
או מריחה של שני הפילדים יחד, או הצגה של רק אחד מהם, או מיזוג באיכות כלשהיא של שניהם.
בכל מקרה תקבל מדרגות, טשטוש ושאר מרעין בישין.
הטכנולוגיות החדשות האלה מציגות תמונה חדה רק עם מקורות פרוגרסיב. למשל תכני HD, או סרטים ב DVD
שהנגן DVD יודע לעשות להם פרוגרסיב בצורה טובה ולהעביר למסך שלך תמונה שהוא מבין.
המוכר בחנות ימכור לך כל דבר, זו העבודה שלו.
*צפייה ב LCD בשידורי טלבזיה בהולנד גרמו לי להבין זאת... תמונה חדה חלקה ומושלמת.
נערך לאחרונה על ידי איתי_הגיתי ב 11/04/2008 9:51, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

Re: פיוניר 428XD הגיעה, אכזבה מסוימת

שליחה #17 

lambda כתב:המכשיר עצמו יפהפה, זה כבר משהו...
אם למישהו יש עצה לשפר את הטשטוש והרעש בתמונה אשמח לשמוע, ודוגמאות כיווני מסך לממיר הוט תומסון רגיל.
תודה
...
קודם כל תתחדש (Y)

יש לי את אותו המסך ואני אנסה לעזור לך כיוון שאני רואה שאתה חווה את אותם הדברים שאני חוויתי כאשר קיבלתי אותו לראשונה.

דבר ראשון אני רואה שאתה גולש ב - Pioneer 8G Owners Thread - AVForums אם אתה בודק כיולים של Bumptious - הגורו שלהם :wink:

לכן אתה בטח נתקלת בטענה הנכונה שאומרת שמסכים אלו בהתחלה של חייהם סובלים מ JUDDER עצבני (כך גם אצלי היה) וכעבור בערך 200 שעות התמונה "נרגעת" ומשתפרת פלאים. טיפ ראשון זה סובלנות.

דבר שני אני מניח שאתה אתה עדיין לא מבין הרבה מהאפשרויות שיש למסך הזה לכן אתה מרגיש קצת אבוד, יש כאן הסברים לחלק מהאפשרויות של המסך ומה רובם עושים - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 9%EE%E9%2A

למשל ה DRIVE MODE יכול לעזור לך בהפחתת ה JUDDER אני מניח שאתה עדיין על DM1 נסה לשנות אותו ל DM2.

ה PURECIENEMA רצוי שיהיה כבוי ובכלל ישנם כללי אצבע לשידורי SD במסכים אלו שעם הזמן תראה אם באמת הם מתאימים לעין שלך או לא.

בנושא איכות ערוץ 10 סתם בכדי לסבן את האוזן לקוראים כאן, עברתי מהוט ליס לפני חודשיים ואיכות התמונה גם בערוץ 22 ובפרט בערוץ 10 היתה טובה יותר עם ממיר הדוקסיס מאשר ביס. למרות שיש שיפור מסויים ביס לאחרונה עם ערוצים אלו.

lambda אני כבר כמה חודשים איתה ואיכות התמונה טובה בהרבה מהיום שקיבלתי אותה תודות לזמן שעבר וגם לכך שלמדתי כמעט מה כל דבר עושה ואיך הוא משפיע על איכות התמונה.

דרך אגב רוב הסיכויים ש ב SD איכות התמונה שלה לא תאפיל על ה CRT הישנה שלך...אבל חכה שתתן לה תוכן ב HD...אתה תשכח הכל 8O

lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

Shayosef כתב:
תודה
...
קודם כל תתחדש (Y)

יש לי את אותו המסך ואני אנסה לעזור לך כיוון שאני רואה שאתה חווה את אותם הדברים שאני חוויתי כאשר קיבלתי אותו לראשונה.

דבר ראשון אני רואה שאתה גולש ב - Pioneer 8G Owners Thread - AVForums אם אתה בודק כיולים של Bumptious - הגורו שלהם :wink:

לכן אתה בטח נתקלת בטענה הנכונה שאומרת שמסכים אלו בהתחלה של חייהם סובלים מ JUDDER עצבני (כך גם אצלי היה) וכעבור בערך 200 שעות התמונה "נרגעת" ומשתפרת פלאים. טיפ ראשון זה סובלנות.

דבר שני אני מניח שאתה אתה עדיין לא מבין הרבה מהאפשרויות שיש למסך הזה לכן אתה מרגיש קצת אבוד, יש כאן הסברים לחלק מהאפשרויות של המסך ומה רובם עושים - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 9%EE%E9%2A

למשל ה DRIVE MODE יכול לעזור לך בהפחתת ה JUDDER אני מניח שאתה עדיין על DM1 נסה לשנות אותו ל DM2.

ה PURECIENEMA רצוי שיהיה כבוי ובכלל ישנם כללי אצבע לשידורי SD במסכים אלו שעם הזמן תראה אם באמת הם מתאימים לעין שלך או לא.

בנושא איכות ערוץ 10 סתם בכדי לסבן את האוזן לקוראים כאן, עברתי מהוט ליס לפני חודשיים ואיכות התמונה גם בערוץ 22 ובפרט בערוץ 10 היתה טובה יותר עם ממיר הדוקסיס מאשר ביס. למרות שיש שיפור מסויים ביס לאחרונה עם ערוצים אלו.

lambda אני כבר כמה חודשים איתה ואיכות התמונה טובה בהרבה מהיום שקיבלתי אותה תודות לזמן שעבר וגם לכך שלמדתי כמעט מה כל דבר עושה ואיך הוא משפיע על איכות התמונה.

דרך אגב רוב הסיכויים ש ב SD איכות התמונה שלה לא תאפיל על ה CRT הישנה שלך...אבל חכה שתתן לה תוכן ב HD...אתה תשכח הכל 8O
...
תודה שייוסף :)
אכן ראיתי שהפלאסמה צריכה "להיפתח" , לא קראתי אבל (עדיין) את כל 720 העמודים בפורום של AV על המכשיר (ד"א השם של הבחור הוא bumtious בלי ה P... אני מניח שהתרגום בעברית יהיה "תחתן" :) )
עליתי כבר על הדרייב מוד וכו', שבשלב זה לא שינו הרבה, עד כמה שהבנתי בבריטניה המסך מגיע להם דוקא על מצב 2 והם כיוונו ל1 כדי לצמצם את הג'דר.
טוב אבל יש עוד הרבה מאוד דברים שאני צריך לנסות...
מה שפחות מוצא חן בעיניי הוא התופעה הזאת, שנראית די בבירור בהוט דרמה למשל (למרות שזה לא ממש בא לידי ביטוי באופן בוטה) ,שבתמונה ללא תנועה יש מצב של חידוד ופירוט בתווי פנים למשל, ואז יש נסיגה לרכות יותר גדולה אם לא טשטוש.
מיכאל123 כבר טוען שזה לא תקין, אני מעדיף לחכות ולראות עוד...
טוב נראה הערב...
תודה לכל העונים.

gameboy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900

שליחה #19 

lambda כתב:
Shayosef כתב:
תודה
...
קודם כל תתחדש (Y)

...
תודה שייוסף :)
אכן ראיתי שהפלאסמה צריכה "להיפתח" , לא קראתי אבל (עדיין) את כל 720 העמודים בפורום של AV על המכשיר (ד"א השם של הבחור הוא bumtious בלי ה P... אני מניח שהתרגום בעברית יהיה "תחתן" :) )
עליתי כבר על הדרייב מוד וכו', שבשלב זה לא שינו הרבה, עד כמה שהבנתי בבריטניה המסך מגיע להם דוקא על מצב 2 והם כיוונו ל1 כדי לצמצם את הג'דר.
טוב אבל יש עוד הרבה מאוד דברים שאני צריך לנסות...
מה שפחות מוצא חן בעיניי הוא התופעה הזאת, שנראית די בבירור בהוט דרמה למשל (למרות שזה לא ממש בא לידי ביטוי באופן בוטה) ,שבתמונה ללא תנועה יש מצב של חידוד ופירוט בתווי פנים למשל, ואז יש נסיגה לרכות יותר גדולה אם לא טשטוש.
מיכאל123 כבר טוען שזה לא תקין, אני מעדיף לחכות ולראות עוד...
טוב נראה הערב...
תודה לכל העונים.
...
לא שמעתי עדיין שלמיכאל 123 יש בבית קורו...
אבל כן ראיתי כאן שמחזיקי מסך כזה ענו לך
לא מדובר כאן בשום בעייה טכנית במסך
אם תעבוד על על הכיוונים הדרושים ותוודא שהכיבול בסדר-לדעתי בעייתך תיפטר

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #20 

גם אני לא נפלתי שראיתי שידורי SD בפיונר ,לעומת פנסוניק ,פנסוניק הציגה תמונה הרבה יותר טובה ,שוב בשידורי SD .

בטח ה LG (פלאזמה ,LCD) החדשות יהיו הדבר היותר אמיתי לשידורי SD .

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”