שלום לכולם,
אני מעוניין בקניית המקרן PANASONIC AX200U בארה"ב ולהביא אותו לארץ.
אני יודע שמחירו שם הוא 1300 דולר. איך אני יכול לייבא אותו?
מה המסים/מכס/מע"מ שיש לשלם כשהוא מגיע לארץ ואם מי בכלל אני צריך לדבר כדי שיאספו אותו (UPS/DHL). מה הפרוצדורה שאני צריך לבצע כדי שהמקרן הזה יגיע אליי
אני כבר מחפש תשובות המון זמן ואודה לכל עזרה.
תודה רבה ויום טוב,
דניאל
קניית מקרן פאנסוניק AX200U
תקנה מחנות שיכולה לשלוח לישראל, לא חסרות כאלו (B&H, Projectorpeople וכו').
סה"כ המיסים שתשלם יהיו 32.8% מסה"כ מחיר המקרן+משלוח.
כלומר, אם מחיר המקרן $1300, ומחיר המשלוח $150. אז המחיר לאחר המיסים יהיה:
$1925.6 = (1300+150)*1.328
לפי הדולר של היום, יצא לך 7000 ש"ח.
קח בחשבון שיכולות להיות הוצאות קטנות נלוות. דוגמאות:
1. אם תבחר שחברת השילוח תשחרר לך את המקרן מהמכס (והם מאוד יבקשו לעשות את זה), תשלם עוד 300 ש"ח בערך (תלוי עד כמה תעמוד איתם על המקח). אם תבחר להגיע לשחרר את המקרן מהמכס בעצמך (נסיעה לנתב"ג), תאלץ לבזבז דלק/זמן/מחיר חניה.
2. המכס עלול לבקש ממך להמציא להם אישור של מכון התקנים על המקרן. עבור כך תאלץ לסוע למכון התקנים שממוקם ליד אוניברסיטת ת"א, לבזבז שם מספר שעות במילוי טפסים, ולשלם מחיר של 100 ש"ח על האישור.
3. בנוסף, כל יום שהמקרן יעמוד בנמל התעופה, יש תעריף מסוים שלוקחים ממך (לעיתים זה לא תלוי בך. כאשר אני לדוגמא הבאתי את המקרן, המכס בנתב"ג היה בשביתה ולכן לא הייתה ברירה אלא שהמקרן ישאר במכס, בסיום השביתה כמובן דרשו ממני תשלום על כל יום שהמקרן היה במחסן).
4. כמובן קח בחשבון שהמקרן תמיד יכול להגיע תקול. במקרה כזה, תאלץ לשלוח אותו חזרה לחנות בחו"ל, בד"כ על חשבונך. במידה והמקרן יוחלף לאחר, כשיחזור לארץ תאלץ לשלם עליו מיסים פעם שניה, כאילו קנית מקרן חדש.
1. אם תבחר שחברת השילוח תשחרר לך את המקרן מהמכס (והם מאוד יבקשו לעשות את זה), תשלם עוד 300 ש"ח בערך (תלוי עד כמה תעמוד איתם על המקח). אם תבחר להגיע לשחרר את המקרן מהמכס בעצמך (נסיעה לנתב"ג), תאלץ לבזבז דלק/זמן/מחיר חניה.
2. המכס עלול לבקש ממך להמציא להם אישור של מכון התקנים על המקרן. עבור כך תאלץ לסוע למכון התקנים שממוקם ליד אוניברסיטת ת"א, לבזבז שם מספר שעות במילוי טפסים, ולשלם מחיר של 100 ש"ח על האישור.
3. בנוסף, כל יום שהמקרן יעמוד בנמל התעופה, יש תעריף מסוים שלוקחים ממך (לעיתים זה לא תלוי בך. כאשר אני לדוגמא הבאתי את המקרן, המכס בנתב"ג היה בשביתה ולכן לא הייתה ברירה אלא שהמקרן ישאר במכס, בסיום השביתה כמובן דרשו ממני תשלום על כל יום שהמקרן היה במחסן).
4. כמובן קח בחשבון שהמקרן תמיד יכול להגיע תקול. במקרה כזה, תאלץ לשלוח אותו חזרה לחנות בחו"ל, בד"כ על חשבונך. במידה והמקרן יוחלף לאחר, כשיחזור לארץ תאלץ לשלם עליו מיסים פעם שניה, כאילו קנית מקרן חדש.
תקנה בחול
אני רכשתי את אותו המקרן מחו"ל, והבאתי אותו באמצעות מסטופ. הגיע עד הבית ללא כל התעסקות בפרוצדורות. סה"כ עלה כ 7000 ש"ח.noam23 כתב:תקנה מחנות שיכולה לשלוח לישראל, לא חסרות כאלו (B&H, Projectorpeople וכו').
4. כמובן קח בחשבון שהמקרן תמיד יכול להגיע תקול. במקרה כזה, תאלץ לשלוח אותו חזרה לחנות בחו"ל, בד"כ על חשבונך. במידה והמקרן יוחלף לאחר, כשיחזור לארץ תאלץ לשלם עליו מיסים פעם שניה, כאילו קנית מקרן חדש....
בהפרש כזה של מחירים אין מה להסס.