האם אפשרי לצפות בסרטי HD 720p דרך רשת של 100Mbit
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
על רשת WI FI ממש לא היתי ממליץ ל- streaming מחוסר יציבות הסיגנל
בכל מקרה ה-BITRATE מקסימלי ל-BLU RAY הוא 40 MBPS
כך ש-100 זה מהחלט מספיק
בכל מקרה ה-BITRATE מקסימלי ל-BLU RAY הוא 40 MBPS
כך ש-100 זה מהחלט מספיק
- michael123
- חבר מכור קשה

זה משהו אחרgaldoron כתב:עבוד מצויין על רשת 100MBלמרות שלי יש בעיית איטיות וקירטוע קל מאוד בזמן Seeking...
תצטרך להשקיע ב-RAID
לפי מה שקראתי ב- google ומה שאני מבין פה, ה- Seeking מתרחש כאשר הפריים המבוקש נמצא רחוק ואז בעצם התמונה נתקעת קצת. נכון?michael123 כתב:זה משהו אחרgaldoron כתב:עבוד מצויין על רשת 100MBלמרות שלי יש בעיית איטיות וקירטוע קל מאוד בזמן Seeking...
תצטרך להשקיע ב-RAID...
אם כן, גם לי זה קורה עם ה- NAS שלי.
מה זה אומר להשקיע ב- RAID? אני מכיר RAID 1 שזה אומר שאני לוקח את כל הכוננים שלי ב- NAS (במקרה שלי 2 של חצי טרה כל אחד) ומתייחס אליהם כאילו אחד של חצי טרה, נכון? ואיך זה פותר את הבעיה?
- michael123
- חבר מכור קשה

RAID-1 הוא לטובת resilience, כלומר הגנה מקסימלית. מה שקורה עם RAID-1 זה שכל בלוק נתונים נכתב במקביל לשני דיסקים.. RAID-1 לא משפר ביצועים אלא להפךtzafrirs כתב:לפי מה שקראתי ב- google ומה שאני מבין פה, ה- Seeking מתרחש כאשר הפריים המבוקש נמצא רחוק ואז בעצם התמונה נתקעת קצת. נכון?michael123 כתב:זה משהו אחרgaldoron כתב:עבוד מצויין על רשת 100MBלמרות שלי יש בעיית איטיות וקירטוע קל מאוד בזמן Seeking...
תצטרך להשקיע ב-RAID...
אם כן, גם לי זה קורה עם ה- NAS שלי.
מה זה אומר להשקיע ב- RAID? אני מכיר RAID 1 שזה אומר שאני לוקח את כל הכוננים שלי ב- NAS (במקרה שלי 2 של חצי טרה כל אחד) ומתייחס אליהם כאילו אחד של חצי טרה, נכון? ואיך זה פותר את הבעיה?...
התכוונתי ל-RAID-5, שהוא גם מחשב את הקוד בקרה (parity), וגם מפזר את הנתונים. באיחסון יש לו איזה שהו overhead (תלוי למעשה במספר הדיסקים: אם יש לך 5 דיסקים, אז דיסק 1 מתוך 5 הולך על parity). כתיבה ל-RAID-5 יותר איטית (בגלל הצורך בחישוב), אבל הקריאה מהירה יותר כי הנתונים נמצאים על כמה דיסקים והקריאה מתבצעת במקביל.
(RAID-10 הוא יותר יקר לישום)
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מה הקשר ?michael123 כתב:זה משהו אחרgaldoron כתב:עבוד מצויין על רשת 100MBלמרות שלי יש בעיית איטיות וקירטוע קל מאוד בזמן Seeking...
תצטרך להשקיע ב-RAID...
Raid נותן לך יכולות של data integrity ולפעמים ( אך לא תמיד - תלוי בתצורת ה Raid ) נתוני I/O טובים יותר.
בגדול, בכל מקרה, קפיצה לאזור אחר בסרט דורשת seek time. את זה לא ניתן לשנות.
האם זה יקח יותר מהר ב Raid ? או מערכת מבוססת NAS ? תלוי בהמון גורמים ודורש בדיקה לגופו של עניין.
לצורך הדיון יכולת להמליץ לו על דיסק בעל ביצועים טובים יותר ולא בהכרח Raid.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- michael123
- חבר מכור קשה

0/5/1+0 RAID משפרים performance, כולל ה-seek
אני לא יודע על איזה NAS מדובר..
כמובן שהדיסקים זה אחד הפרמטרים הבסיסים פה
כמו גם גודל ה-cache על כרטיס ה-RAID
ואם באמת, NAS מקונפג על RAID-1 אז המלצה שלי היא לשנות ל-RAID-5 (אם חשוב ה-resilience), או ל-RAID-0 אם יש גיבוי קבוע
אני לא יודע על איזה NAS מדובר..
כמובן שהדיסקים זה אחד הפרמטרים הבסיסים פה
כמו גם גודל ה-cache על כרטיס ה-RAID
ואם באמת, NAS מקונפג על RAID-1 אז המלצה שלי היא לשנות ל-RAID-5 (אם חשוב ה-resilience), או ל-RAID-0 אם יש גיבוי קבוע
הנה הסבר על NAS:
http://en.wikipedia.org/wiki/Network-attached_storage
זה בעצם כונן רשת שכולם נגישים אליו, שהוא אינו תלוי באיזשהו מחשב.
לי אישית יש את ה-
My Book® World Edition™ II של WD
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=279
מפני שיש לו 2 דיסקים של חצי טרה כל אחד אפשר לבצע לו RAID 1 או להתייחס אל שני הכוננים כאל אחד גדול (שכחתי איך קוראים לזה).
זה לפי דעתי פיתרון מאוד נוח, רק מחברים לחשמל ולרשת והכל כבר מוגדר. כמעט ולא עושים כלום.
לפי מה שאני הבנתי מדברים פה על קובץ מדייה שנמצא על NAS ומנוגן במחשב מדייה סנטר.
http://en.wikipedia.org/wiki/Network-attached_storage
זה בעצם כונן רשת שכולם נגישים אליו, שהוא אינו תלוי באיזשהו מחשב.
לי אישית יש את ה-
My Book® World Edition™ II של WD
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=279
מפני שיש לו 2 דיסקים של חצי טרה כל אחד אפשר לבצע לו RAID 1 או להתייחס אל שני הכוננים כאל אחד גדול (שכחתי איך קוראים לזה).
זה לפי דעתי פיתרון מאוד נוח, רק מחברים לחשמל ולרשת והכל כבר מוגדר. כמעט ולא עושים כלום.
לפי מה שאני הבנתי מדברים פה על קובץ מדייה שנמצא על NAS ומנוגן במחשב מדייה סנטר.