חיבור HDMI נראה פחות טוב מאשר חיבור VGA

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
kostya פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום.
קניתי לפני כמה חודשים מסך LCD Sharp 37WD1E.
לפני כשבוע קניתי לעצמי מחשב HTPC שהרכיב לי חבר.
בעת חיבור המסך נתקלתי בבעיות רבות... גם עם שימוש ב-powerstrip. לבסוף הצלחתי להגיע למצב שבו אני מצליח לחבר את הטלויזיה למחשב במקביל גם ל-VGA וגם ל-HDMI (שמעביר גם סאונד).

יש לי שתי בעיות עיקריות:
1) אני נאלץ להריץ בכל פעם את ה-powerstrip עם עליית המחשב כדי שחיבור ה-VGA יעבוד. רק כשהתוכנה מופעלת המסך מסכים לקבל את אות ה-VGA הנכנס (ברזולוציית ה-NR הדרושה, שהיא 1368*768@60HZ). נראה שרק כשהיא מופעלת היא מפעילה את ה-timing options הנכונים (שלא מצאתי דרך לשמור).
האם יש דרך כך שלא אהיה חייב לעשות זאת?
2) בחיבור דרך ה-HDMI התמונה יוצאת מחוץ לגבולות המסך, והתמונה היא באיכות הרבה פחות טובה מאשר ב-VGA (יש מעין סוג של פיקסילזציה).
רזולוציה 1280*720@50HZ (שהמסך עצמו מזהה בתור 720p).
לא מצאתי שום דרך לשנות את הדברים (גם לא דרך ה-powerstrip) וגם דרך ה-setup של הטלויזיה עצמה.

האם זה בכלל שווה את המאמץ? HDMI "לא באמת מיועד לחיבור למחשב"? או פשוט לקנות לעצמי כבל VGA מוצלח וזהו? (אגב, זה באמת מרגיז, אבל בלאגסי אודיו מכרו לי כבל "איכותי" של VGA ב-100 ש"ח (במחיר מבצע! במקום 200... והוא אפילו לא gold plated... נו, הייתי תמים).
האם השחור הוא פחות שחור ב-VGA בצורה מורגשת?

מה שכן, זה מדליק להשתמש ב-extended desktop, באחד להריץ את ה-media center ובאחר להריץ את כל השאר, בעצם על אותו מסך 8)

אגב, כרטיס המסך שלי הוא Intel G35 express (On board)
(אם יש סיכוי שזה הגורם).

אשמח לתשובות.

BigiBig
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

שלום kostya

יש לי גם WD1E 42 ואני מחובר מהמחשב למסך ב VGA כבר קרוב ל 4 חודשים.
המחשב עולה בלי בעיה וללא POWERSTRIP ברזולוציה של 1360X768.
יש לי כרטיס די ישן,NVIDIA 5200.
לדעתי הבעיה שלך בודאות בכרטיס מסך.תבדוק טוב איזה תאימות.
פשוט נסה לחבר כרטיס אחר דרך ה PCI או AGP תלוי בלוח.

בהצלחה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

בכל הוויכוחים על איכות של HDMI נגד VGA נוטים לשכוח שהמסכים לא מטפלים בשני האותות באמצעות אותם מעגלים ולפעמים ההשקעה באחד מהם לא שקולה לשני.

ברמה התיאורטית ה RGB האנאלוגי שאנו רגילים לקרוא בשם VGA שקול עד לזהות ל RGB הדיגיטאלי של HDMI/DVI. ברמה המעשית יש הבדלים הנובעים מהשוני של המעגלים בכרטיס המסך ובמסך עצמו. בדיוק כמו שיצרנים נוטים להגביל באופן מלאכותי את הרזולוציות שכל כניסה מסוגלת לקבל כך הם גם משקיעים מאמצים ומשאבים ביצירת מעגלים שיתנו תמונה זהה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

למעשה זה תלוי בדגם המסך. אני, למשל, עם מסך LCD של מרנץ דווקא נתקלתי בבעיות קשות בחיבור VGA בהגדרת רזולוציה טבעית, בעוד ב-HDMI ישר הצלחתי להגדיר רזולוציה טבעית ללא שום תוספות מיוחדות וללא PowerStrip.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kostya פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
קיבל תודות: 0

תודה רבה על כל התגובות

שליחה #5 

אני אנסה את מה ש-Bigi אמר עם כרטיס מסך אחר, ונראה מה קורה.
ותודה Catskinner, הייתי בטוח שהם משתמשים באותם מעגלים לשני החיבורים, אני מניח שבמקרה ולא, רוב ההשקעה הייתה ב-HDMI ולכן בהחלט אני צריך לנסות לפתור את הבעייה ולא להסתפק ב-VGA.
תודה לכולם :)

hananmori12
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 838
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

אם המרחק לא קריטי לפי דעתי תמשיך להשתמש בVGA כי ככה הוא יעבוד לך הכי טוב,
אם אני לא טועה לכל הSharp-ים יש בעיה עם NR בHDMI ככה שתישאר עם VGA,יש לי חבר פשוט עם אותה בעיה בשארפ ולבסוף הוא נישאר עם VGA

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”