קניתי לפני כמה חודשים מסך LCD Sharp 37WD1E.
לפני כשבוע קניתי לעצמי מחשב HTPC שהרכיב לי חבר.
בעת חיבור המסך נתקלתי בבעיות רבות... גם עם שימוש ב-powerstrip. לבסוף הצלחתי להגיע למצב שבו אני מצליח לחבר את הטלויזיה למחשב במקביל גם ל-VGA וגם ל-HDMI (שמעביר גם סאונד).
יש לי שתי בעיות עיקריות:
1) אני נאלץ להריץ בכל פעם את ה-powerstrip עם עליית המחשב כדי שחיבור ה-VGA יעבוד. רק כשהתוכנה מופעלת המסך מסכים לקבל את אות ה-VGA הנכנס (ברזולוציית ה-NR הדרושה, שהיא 1368*768@60HZ). נראה שרק כשהיא מופעלת היא מפעילה את ה-timing options הנכונים (שלא מצאתי דרך לשמור).
האם יש דרך כך שלא אהיה חייב לעשות זאת?
2) בחיבור דרך ה-HDMI התמונה יוצאת מחוץ לגבולות המסך, והתמונה היא באיכות הרבה פחות טובה מאשר ב-VGA (יש מעין סוג של פיקסילזציה).
רזולוציה 1280*720@50HZ (שהמסך עצמו מזהה בתור 720p).
לא מצאתי שום דרך לשנות את הדברים (גם לא דרך ה-powerstrip) וגם דרך ה-setup של הטלויזיה עצמה.
האם זה בכלל שווה את המאמץ? HDMI "לא באמת מיועד לחיבור למחשב"? או פשוט לקנות לעצמי כבל VGA מוצלח וזהו? (אגב, זה באמת מרגיז, אבל בלאגסי אודיו מכרו לי כבל "איכותי" של VGA ב-100 ש"ח (במחיר מבצע! במקום 200... והוא אפילו לא gold plated... נו, הייתי תמים).
האם השחור הוא פחות שחור ב-VGA בצורה מורגשת?
מה שכן, זה מדליק להשתמש ב-extended desktop, באחד להריץ את ה-media center ובאחר להריץ את כל השאר, בעצם על אותו מסך
אגב, כרטיס המסך שלי הוא Intel G35 express (On board)
(אם יש סיכוי שזה הגורם).
אשמח לתשובות.