עזרה בקבלת החלטה בנוגע לרכישת 8 דיסקים קשיחים
חברים
אני זקוק לעזרתכם בנוגע לקבלת החלטה על רכישה של 8 דיסקים קשיחים בגודל 750GB
ל-WD אני לא מתקרב אחרי קרוב ל-15 שנים של ניסיון עם בעיות איתם
ההתלבטות שלי היא בין הדגמים הללו:
Samsung SATA2 750GB 32MB 7200RPM
או
HITACHI DESKSTAR 750GB 7200RPM 32MB SATA2
באיזה דגם הייתם בוחרים מבחינת הביצועים לשימוש ב-STORAGE תוך התעלמות ממחיר הדגמים.
אני זקוק לעזרתכם בנוגע לקבלת החלטה על רכישה של 8 דיסקים קשיחים בגודל 750GB
ל-WD אני לא מתקרב אחרי קרוב ל-15 שנים של ניסיון עם בעיות איתם
ההתלבטות שלי היא בין הדגמים הללו:
Samsung SATA2 750GB 32MB 7200RPM
או
HITACHI DESKSTAR 750GB 7200RPM 32MB SATA2
באיזה דגם הייתם בוחרים מבחינת הביצועים לשימוש ב-STORAGE תוך התעלמות ממחיר הדגמים.
שמע פעם הייתי חסיד של SEAGATE אבל לאחר שקניתי שתיים חדשים שלהם לפני כמה שבועות הם נראו לי שבירים ועדינים לא כמו הSEAGATE של פעם...אחד מהם גם הלך לעולמו שהרכבתי את המחשב....KSP יצאו גברים והחליפו לי על המקום...
מSAMSUNG הייתי מתרחק כמו מבואש
HITACHI לא מכיר....
תאמת אני לא יודע איזה ניסיון היה לך עם WD אבל שנים האחרונות הם השתפרו מאוד ולפי דעתי כרגע בשוק הם הדיסקים הכי אמינים
שיש אבל בהחלט לא הכי מהירים....
HITACHI לא מכיר....
תאמת אני לא יודע איזה ניסיון היה לך עם WD אבל שנים האחרונות הם השתפרו מאוד ולפי דעתי כרגע בשוק הם הדיסקים הכי אמינים
שיש אבל בהחלט לא הכי מהירים....
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
אני מחבר את הדיסקים למחשב ישן שלי שניתן להכניס בו עד 14 דיסקים שהפכתי אותו ל-STORAGE
WD זאת חברה שאני פשוט מפחד להתקרב אליה אחרי תקלות חוזרות ונישנות של דיסקים מתוצרה, הפחד הזה הוביל אותי לחבר למחשב HTPC דיסק SCSI במהירות 15000rpm
שמיועד לעבודה של 365 יום בשנה
הסמסונג זול מההיטצ'י בקרוב ל-200 ש"ח לדיסק אבל אני לא מכיר אותו
את הדיסקים של היטצ'י מייצרים בתאילנד כך שזה מדאיג לא פחות ...
WD זאת חברה שאני פשוט מפחד להתקרב אליה אחרי תקלות חוזרות ונישנות של דיסקים מתוצרה, הפחד הזה הוביל אותי לחבר למחשב HTPC דיסק SCSI במהירות 15000rpm
שמיועד לעבודה של 365 יום בשנה
הסמסונג זול מההיטצ'י בקרוב ל-200 ש"ח לדיסק אבל אני לא מכיר אותו
את הדיסקים של היטצ'י מייצרים בתאילנד כך שזה מדאיג לא פחות ...
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15946
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אני קניתי דיסק של סיגייט ואני לא מבין למה אתה מתכוון לכך שהם נראים שבירים ועדינים?המוח כתב:שמע פעם הייתי חסיד של SEAGATE אבל לאחר שקניתי שתיים חדשים שלהם לפני כמה שבועות הם נראו לי שבירים ועדינים לא כמו הSEAGATE של פעם...אחד מהם גם הלך לעולמו שהרכבתי את המחשב....KSP יצאו גברים והחליפו לי על המקום...
HITACHI לא מכיר....
שיש אבל בהחלט לא הכי מהירים.......
הרי אלה דיסקים פנימים , שלא אמורים להיות מוגנים מפני פגיעות חיצוניות.
ואני לא רואה איך זה משפיע בכלל על איכות הדיסק?
יכול להיות שיש משהו בדבריך לצערי היום חוסכים בהכל ויכול להיות שגם הרכיבים של הכונן הם פשוטים יותר ופחות איכותיים...ניתן לראות זאת היום במיוחד בכונים אופטיים.המוח כתב:לא התכוונתי במובן הזה![]()
הם פשוט נראים בנויים הרבה יותר זול ממה שהם היו בנויים פעם...יותר מזכיר את MAXTOR שהם קנו לאחרונה שאני אישית מכיר עשר אנשים שהלכו להם דיסקים שלהם....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
חסר מספר דגם מדוייק של הכוננים הקשיחים.
לגבי הסמסונג, ייתכן והתכוונת לזה? Samsung Spinpoint F DT HD753LJ 750G 32MB
לגבי הסמסונג, ייתכן והתכוונת לזה? Samsung Spinpoint F DT HD753LJ 750G 32MB
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

הלכו דיסקים של סיגייט או מקסטור?המוח כתב:לא התכוונתי במובן הזה![]()
הם פשוט נראים בנויים הרבה יותר זול ממה שהם היו בנויים פעם...יותר מזכיר את MAXTOR שהם קנו לאחרונה שאני אישית מכיר עשר אנשים שהלכו להם דיסקים שלהם....
לגבי מקסטור, יש לי דיסק שלהם של 40 גיגה שבקרוב עובד 8 שנים ללא הפסקה!!!!!
טפו טפו שימשיך עוד 10 שנים
זוביראק , זה בדיוק מה שהוא אמר שפעם הדיסקים היו טובים , היום הם נראים שבירים והאיכות של היום היא לא האיכות של פעם . ולכן המקסטור הישן שלך יעבוד שנים , אבל החדשים מי יודע?
האמת היא שאם צריכים על אותו גודל פיסי לעשות שטח אכסון של 750GB-1TR במקום כמה עשרות , ברור למה הדיסקים של היום הרבה יותר עדינים וגם יש בהם יותר "לימונים"
האמת היא שאם צריכים על אותו גודל פיסי לעשות שטח אכסון של 750GB-1TR במקום כמה עשרות , ברור למה הדיסקים של היום הרבה יותר עדינים וגם יש בהם יותר "לימונים"
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אחרי 2 דיסקים של WD שהלכו לי עברתי לסידרת ה RAID שלהם, ועכשיו הכל עובד חלק, 24/7/365 טפו טפו כבר מעל שנה.
ככה ש" WD ***" זה כבר לא מדויק.
ראיתי לאחרונה דיסקים שמפורסמים כצורכי פחות חשמל ושקטים יותר, לרוב היצרנים יש כאלה.
זה יכול לעזור במקרה של גיבוב של 8 דיסקים במקום אחד.
אתה בטוח ש HTPC צריך חיבור סקאזי ו 15K מהירות דיסק?
לאיזה צורך?
ככה ש" WD ***" זה כבר לא מדויק.
ראיתי לאחרונה דיסקים שמפורסמים כצורכי פחות חשמל ושקטים יותר, לרוב היצרנים יש כאלה.
זה יכול לעזור במקרה של גיבוב של 8 דיסקים במקום אחד.
אתה בטוח ש HTPC צריך חיבור סקאזי ו 15K מהירות דיסק?
לאיזה צורך?
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

הוא דיבר על סיגייט שפעם היו חזקים מבחינה חיצונית....truejoker כתב:זוביראק , זה בדיוק מה שהוא אמר שפעם הדיסקים היו טובים , היום הם נראים שבירים והאיכות של היום היא לא האיכות של פעם . ולכן המקסטור הישן שלך יעבוד שנים , אבל החדשים מי יודע?
האמת היא שאם צריכים על אותו גודל פיסי לעשות שטח אכסון של 750GB-1TR במקום כמה עשרות , ברור למה הדיסקים של היום הרבה יותר עדינים וגם יש בהם יותר "לימונים"...
ואז הוא אמר שיהיה איחוד עם מקסטור שכנראה השפיע על ירידה באיכות של סיגייט.
זה מה שאני הבנתי.
אגב, זה זובירקס.