מתלבט: עזרה ברכישת פלזמה 42" פנסוניק או פיוניר
שלום לחברי הפורום היקרים,
זמן רב לא ביקרתי באתר (הנהדר!) הזה, ואני מבקש כעת שוב את עזרתכם/המלצתכם.
אמנם הנושא כבר בודאי "נטחן", אך בכ"ז, מבקש עזרה ברכישת פלזמה 42" של פנסוניק או פיוניר בלבד, כפי שכתבתי בנושא ההודעה.
למה פנסוניק או פיוניר? פשוט כי הבנתי שהם הטובים ביותר, וגם בין הבודדות שמיוצרות ביפן ולא במזרח.
אני רוצה פלזמה FULL HD ומעדיף לא לעבור את ה-15,000 ש"ח (הגיוני מה שאני מחפש?). ב-FULL HD אני מעוניין כי אני לא רוצה פלזמה שתתיישן אחרי שנתיים, וגם חשבתי לרכוש את הממיר החדש של 'יס' של ה-HD.
מבחינת הצרכים: אני צופה ב'יס' (במגוון הערוצים שלהם), ויש לי גם יס מקס (זה משנה במשהו?) ומן הסתם גם צופה בסרטי דיוידי.
כמובן שאשמח להמלצות נוספות, אך אלו הפלזמות שאני מעדיף (ואשמח לקבל המלצה לדגמים ספציפיים).
כמובן, בתודה מראש על העזרה.
זמן רב לא ביקרתי באתר (הנהדר!) הזה, ואני מבקש כעת שוב את עזרתכם/המלצתכם.
אמנם הנושא כבר בודאי "נטחן", אך בכ"ז, מבקש עזרה ברכישת פלזמה 42" של פנסוניק או פיוניר בלבד, כפי שכתבתי בנושא ההודעה.
למה פנסוניק או פיוניר? פשוט כי הבנתי שהם הטובים ביותר, וגם בין הבודדות שמיוצרות ביפן ולא במזרח.
אני רוצה פלזמה FULL HD ומעדיף לא לעבור את ה-15,000 ש"ח (הגיוני מה שאני מחפש?). ב-FULL HD אני מעוניין כי אני לא רוצה פלזמה שתתיישן אחרי שנתיים, וגם חשבתי לרכוש את הממיר החדש של 'יס' של ה-HD.
מבחינת הצרכים: אני צופה ב'יס' (במגוון הערוצים שלהם), ויש לי גם יס מקס (זה משנה במשהו?) ומן הסתם גם צופה בסרטי דיוידי.
כמובן שאשמח להמלצות נוספות, אך אלו הפלזמות שאני מעדיף (ואשמח לקבל המלצה לדגמים ספציפיים).
כמובן, בתודה מראש על העזרה.
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
במחיר הזה אין לשתי החברות הללו מסכי FULL HD בארץ, רק HD READY.
תוכל לקנות את ה 428XD של פיוניר במחיר שציינת עם אחריות רשמית של ט.ר.
באותו מחיר תוכל לקנות את ה-TH50PV70 של פנסוניק שהוא מסך 50 אינץ'. (תאמין לאחד שבסוף הלך ה 428...עדיף מסך גדול יותר)
או שתוכל לקחת את TH42PV70 ב 10,000 ש"ח ולצ'פר חלק אחר בק"ב שלך.
עצתי אליך בתור אחד שיש לו את ה 428, כן זה מסך מדהים אבל אני מצטער שלא לקחתי אחד גדול יותר באותו הסכום...כמו הפנסוניק המצויינת שהוא מסך מצויין אבל אסטטית הוא די מכוער לטעמי לעומת הפיוניר.
תוכל לקנות את ה 428XD של פיוניר במחיר שציינת עם אחריות רשמית של ט.ר.
באותו מחיר תוכל לקנות את ה-TH50PV70 של פנסוניק שהוא מסך 50 אינץ'. (תאמין לאחד שבסוף הלך ה 428...עדיף מסך גדול יותר)
או שתוכל לקחת את TH42PV70 ב 10,000 ש"ח ולצ'פר חלק אחר בק"ב שלך.
עצתי אליך בתור אחד שיש לו את ה 428, כן זה מסך מדהים אבל אני מצטער שלא לקחתי אחד גדול יותר באותו הסכום...כמו הפנסוניק המצויינת שהוא מסך מצויין אבל אסטטית הוא די מכוער לטעמי לעומת הפיוניר.
שי
- orenfe
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
מעניין מאוד. למה אתה מתחרט אם אפשר לשאול?Shayosef כתב:עצתי אליך בתור אחד שיש לו את ה 428, כן זה מסך מדהים אבל אני מצטער שלא לקחתי אחד גדול יותר באותו הסכום...כמו הפנסוניק המצויינת שהוא מסך מצויין אבל אסטטית הוא די מכוער לטעמי לעומת הפיוניר....
גם אני מתלבט מאוד כרגע בין ה 428XD וה TH50PV70.
מרחק הצפיה שלי הוא כמעט 5 מטרים, אבל זו דירה שכורה ואין לדעת מה יהיה שנה הבאה.
מצד אחד ל pioneer יש שחורים כהים יותר, מחברי scart עם תמיכה ב RGB ו HDMI 1.3 לעומת 1.2 ב panasonic. בנוסף לפיוניר תמיכה ב 1080p\24 שלא קיים בפנסוניק.
מצד שני הפנסוניק גדולה יותר, בעלת רזולוציה עדיפה, זולה יותר והסטנד שלה כלול במחיר בניגוד לפיוניר שרוצים עוד כסף על הסטנד.
אשמח לשמוע את דעתך.
נערך לאחרונה על ידי orenfe ב 08/04/2008 15:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
זה היה השיקול שלי לגבי פיוניר או פנאסוניק:
פיוניר - תמונה מעולה+
פנסוניק - תמונה מעולה-
מחיר- פיוניר ב 4000 אלף יותר מפנסוניק.( בזמנו לפני 8 חודשים )
מסקנה - בבית לא יהיה לי עם מה להשוות = פנסוניק
כל האמור לע"יל הינו בגדר המלצה בלבד .....
פיוניר - תמונה מעולה+
פנסוניק - תמונה מעולה-
מסקנה - בבית לא יהיה לי עם מה להשוות = פנסוניק
כל האמור לע"יל הינו בגדר המלצה בלבד .....
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
- Shayosef
- חבר מכור קשה

אני מתחרט כיוון שממרחק הצפייה שלי כרגע - 3.5 מטר ה 42 לא מעניקה חוויה כמו שאני חווה אצל חברים עם 50 אינץ' במרחק דומה. חסרים לי האינצ'ים הללו (נשמע כזה רעorenfe כתב:מעניין מאוד. למה אתה מתחרט אם אפשר לשאול?Shayosef כתב:עצתי אליך בתור אחד שיש לו את ה 428, כן זה מסך מדהים אבל אני מצטער שלא לקחתי אחד גדול יותר באותו הסכום...כמו הפנסוניק המצויינת שהוא מסך מצויין אבל אסטטית הוא די מכוער לטעמי לעומת הפיוניר....
מצד אחד ל pioneer יש שחורים כהים יותר, מחברי scart עם תמיכה ב RGB ו HDMI 1.3 לעומת 1.2 ב panasonic.
מצד שני הפנסוניק גדולה יותר, בעלת רזולוציה עדיפה וזולה יותר.
אשמח לשמוע את דעתך....
שלא תבין לא נכון הפיוניר הוא מסך טוב יותר בכמעט כל פרמטר חוץ מהמחיר ואולי אולי נושא טבעיות הצבעים למרות שמי שמתרגל לצבעי פיוניר מעדיף אותם בסוף.
עניין הסקרט די בטל אם אתה אומר שאתה מעוניין ביס HD, אני מחובר ב HDMI וצופה בו גם עבור שידורי ה SD. בעניין ה HDMI לפי דעתי ההבדל בין 1.2 ל 1.3 לא אקוטי כל כך כיום.
בזמנו חשבתי על הפנסוניק PH10 כיוון שראיתי את דור 9 של הסדרה בכסף והיא נראתה לא רע בכלל עם מראה מראה אסטטי ותמונה טובה, אבל אז התברר לי שלדור 10 אין צבע כסף....ושחור לא בא בחשבון כי הוא נראה שחור עייף כזה ומסגרת משעממת מאוד. אז אמרתי אוקיי בואו נראה את ה PV70...ואז שוב התבאסתי...פשוט לא לטעמי... בייחוד הרמקול למטוה עם העיקול שלו,בכל זאת זה מוצר שתקוע באמצע הסלון ואני והחברה אוהבים אסטטיקה בכל דבר בבית אז "התפשרתי" והלכתי על ה 428.
אני מתכנן להעביר אותה לחדר השינה ולקנות משהו יותר גדול ברגע שהדור הבא של המסכים יצא.
זהו סיפורי המרגש על האינצ'ים החסרים
נ.ב
בנושא הסטאנד...הפיוניר 4280XA מגיעה עם.
ראה השוואה - http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/ ... 5&catid=10
נערך לאחרונה על ידי Shayosef ב 08/04/2008 16:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
tobenary כתב:זה היה השיקול שלי לגבי פיוניר או פנאסוניק:
פיוניר - תמונה מעולה+
פנסוניק - תמונה מעולה-
מסקנה - בבית לא יהיה לי עם מה להשוות = פנסוניק![]()
כל האמור לע"יל הינו בגדר המלצה בלבד ........
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- orenfe
- חבר פעיל במיוחד

זה פחות מפריע לי כי לצפיה בסרטים יש לי מקרן. אני מעונין בטלויזיה לצפיה בשידורים רגילים של HOT וצפיה בפרקים של סדרות שאני מוריד מהאינטרנט ב HD. החלוקה בערך 50% לכל סוג של תוכן.Shayosef כתב: אני מתחרט כיוון שממרחק הצפייה שלי כרגע - 3.5 מטר ה 42 לא מעניקה חוויה כמו שאני חווה אצל חברים עם 50 אינץ' במרחק דומה. חסרים לי האינצ'ים הללו (נשמע כזה רע).
...
מעניין, לפי ביקורות שקראתי הצבעים בפיוניר נחשבים מאוד נאמנים למקור.Shayosef כתב:שלא תבין לא נכון הפיוניר הוא מסך טוב יותר בכמעט כל פרמטר חוץ מהמחיר ואולי אולי נושא טבעיות הצבעים למרות שמי שמתרגל לצבעי פיוניר מעדיף אותם בסוף....
אני מחובר ל HOT ואני מבין שיש ממיר נפרד רק לשידורי ה HD כך שהסקרט מאוד משמעותי עבורי.Shayosef כתב:עניין הסקרט די בטל אם אתה אומר שאתה מעוניין ביס HD, אני מחובר ב HDMI וצופה בו גם עבור שידורי ה SD....
[/quote]
אני מבין שיש לזה משמעות חשובה בהקשר לכמות הצבעים הנתמכים בתקן. אולי היום זה לא קריטי אבל כשאנחנו בפתחו של עידן הבלו ריי, אני מעדיף לקנות היום מוצר שלא יגביל אותי בעוד שנתיים, במיוחד שתג המחיר הוא כ 15,000 שקלים שעבורי זה הרבה מאוד כסף.Shayosef כתב: בעניין ה HDMI לפי דעתי ההבדל בין 1.2 ל 1.3 לא אקוטי כל כך כיום....
נכון, אבל ל 4280XA חסרים כמה features שקיימים ב 428XD כגון:Shayosef כתב:בנושא הסטאנד...הפיוניר 4280XA מגיעה עם.
ראה השוואה - http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/ ... 5&catid=10...
Intelligent Brightness Control
ISF Calibration Ready
Multiscreen Options (PiP/PaP)
USB Host
optical audio output terminal
subwoofer output terminal
ל XA אין טיונר דיגיטלי אלא רק אנלוגי ול XD יש את שניהם.
אין לי מושג כמה חשוב כל feature ו feature אבל חלקם נשמעים לי מעניינים.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't
- Shayosef
- חבר מכור קשה

עניין זמני, הממיר החדש מגיע בקרוב, לא יהיה צורך בסקארט (תריץ חיפוש עבור הממיר החדש)orenfe כתב:זה פחות מפריע לי כי לצפיה בסרטים יש לי מקרן. אני מעונין בטלויזיה לצפיה בשידורים רגילים של HOT וצפיה בפרקים של סדרות שאני מוריד מהאינטרנט ב HD. החלוקה בערך 50% לכל סוג של תוכן.Shayosef כתב: אני מתחרט כיוון שממרחק הצפייה שלי כרגע - 3.5 מטר ה 42 לא מעניקה חוויה כמו שאני חווה אצל חברים עם 50 אינץ' במרחק דומה. חסרים לי האינצ'ים הללו (נשמע כזה רע).
...
סבבהמעניין, לפי ביקורות שקראתי הצבעים בפיוניר נחשבים מאוד נאמנים למקור.Shayosef כתב:שלא תבין לא נכון הפיוניר הוא מסך טוב יותר בכמעט כל פרמטר חוץ מהמחיר ואולי אולי נושא טבעיות הצבעים למרות שמי שמתרגל לצבעי פיוניר מעדיף אותם בסוף....
פחות מפנסוניק לפי דעת רבים וטובים
אני מחובר ל HOT ואני מבין שיש ממיר נפרד רק לשידורי ה HD כך שהסקרט מאוד משמעותי עבורי.Shayosef כתב:עניין הסקרט די בטל אם אתה אומר שאתה מעוניין ביס HD, אני מחובר ב HDMI וצופה בו גם עבור שידורי ה SD.......
אני מבין שיש לזה משמעות חשובה בהקשר לכמות הצבעים הנתמכים בתקן. אולי היום זה לא קריטי אבל כשאנחנו בפתחו של עידן הבלו ריי, אני מעדיף לקנות היום מוצר שלא יגביל אותי בעוד שנתיים, במיוחד שתג המחיר הוא כ 15,000 שקלים שעבורי זה הרבה מאוד כסף.Shayosef כתב: בעניין ה HDMI לפי דעתי ההבדל בין 1.2 ל 1.3 לא אקוטי כל כך כיום....
סבבה
Shayosef כתב:בנושא הסטאנד...הפיוניר 4280XA מגיעה עם.
ראה השוואה - http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/ ... 5&catid=10...
אני לא משתמש באף אחד מהם חוץ מהיציאה האופטית.נכון, אבל ל 4280XA חסרים כמה features שקיימים ב 428XD כגון:
Intelligent Brightness Control
ISF Calibration Ready
Multiscreen Options (PiP/PaP)
USB Host
optical audio output terminal
subwoofer output terminal
ל XA אין טיונר דיגיטלי אלא רק אנלוגי ול XD יש את שניהם.
אין לי מושג כמה חשוב כל feature ו feature אבל חלקם נשמעים לי מעניינים....
Intelligent Brightness Control - כבוי אצל רובנו, לא אוהב שהוא מתעסק לי בכיול.
ISF Calibration Ready - אחלה דבר, עוד לא כיילתי מקצועי אומנם.
PIP לא עובד עם הממירים הנוכחיים (מישהו הצליח ?)
USB HOST...יש מחשב מחובר למסך, יותר נוח.
subwoofer output terminal - יש ק"ב
טינור דיגיטלי זה נחמד...בלונדון...לנו אין עדיין.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
סדרה 10 מקצועית FHD תומכת ב24fps (אחרת לא הייתי קונה) וכל גם כל הדגמים שך 2008 (תמיכה הכוונה המרה ל-96HZ)orenfe כתב:מעניין מאוד. למה אתה מתחרט אם אפשר לשאול?Shayosef כתב:עצתי אליך בתור אחד שיש לו את ה 428, כן זה מסך מדהים אבל אני מצטער שלא לקחתי אחד גדול יותר באותו הסכום...כמו הפנסוניק המצויינת שהוא מסך מצויין אבל אסטטית הוא די מכוער לטעמי לעומת הפיוניר....
מצד אחד ל pioneer יש שחורים כהים יותר, מחברי scart עם תמיכה ב RGB ו HDMI 1.3 לעומת 1.2 ב panasonic. בנוסף לפיוניר תמיכה ב 1080p\24 שלא קיים בפנסוניק.
מצד שני הפנסוניק גדולה יותר, בעלת רזולוציה עדיפה, זולה יותר והסטנד שלה כלול במחיר בניגוד לפיוניר שרוצים עוד כסף על הסטנד.
אשמח לשמוע את דעתך....
אומרים גם שגרסת 'Z' גם תומכת ב-24fps.
חוץ מזה שזה לא ממש משנה האם זה 1.2A ל-1.3 מבחינת המסך
- orenfe
- חבר פעיל במיוחד

אילו דגמים נכללים בהגדרה של סדרה 10 מקצועית FHD?michael123 כתב: סדרה 10 מקצועית FHD תומכת ב24fps (אחרת לא הייתי קונה) וכל גם כל הדגמים שך 2008 (תמיכה הכוונה המרה ל-96HZ)
חוץ מזה שזה לא ממש משנה האם זה 1.2A ל-1.3 מבחינת המסך...
האם הדגמים של 2008 כבר זמינים למכירה בארץ? אילו דגמים אלו ואיפה אפשר לראות אותם?
תודה.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
לא בטוח שיורוקום מביאה את הדגם לארץ (אני זה סיפור מיוחד)orenfe כתב:אילו דגמים נכללים בהגדרה של סדרה 10 מקצועית FHD?michael123 כתב: סדרה 10 מקצועית FHD תומכת ב24fps (אחרת לא הייתי קונה) וכל גם כל הדגמים שך 2008 (תמיכה הכוונה המרה ל-96HZ)
חוץ מזה שזה לא ממש משנה האם זה 1.2A ל-1.3 מבחינת המסך...
האם הדגמים של 2008 כבר זמינים למכירה בארץ? אילו דגמים אלו ואיפה אפשר לראות אותם?
תודה....
לינק לסדרה המקצועית (כלומר, אולפנים, תערוכות, פרסומות, שליטה דרך המחשב..)
http://www.panasonic.com/business/plasma/plasmas.asp
לי יש את ה-50PF10. יכולת העיבוד של המסך הזה עולה על פיוניר - מוזמנים לקרוא ב-AVS
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=947134
סדרה החדשה בטח תמכר בקרוב, היא כבר באירופה.. קראתי בפורום של WHAT HI*FI תגובות של האנשים, והטענה ש-400 פאונד הפרש בין פיוניר לדגמים של פנסוניק לא מצדיקה את עצמה.
אחרי יותר משנה שאני מתלבט אם לקנות מסך או להישאר עם הטושיבה 29 (בת כ 9), ומבולבל ממה טוב או לא בחיבור לממיר כבלים, החלטתי שנשבר לי והיות ואני במרחק כמה פסיעות מאבי יפה, לקנות אצלו את הקורו 42 (מרחק צפיה 2.8- 3.0).
מישהו מהחנות בא מחר ללבן פרטים בקשר להתקנה.
הגעתי למסקנה שמוטב לקנות אצלם מאשר להתעסק עם חנויות אינטרנטיות מפוקפקות, אפילו אם הוא קצת יותר יקר.
מנגד, בחנות הם היו דוקא בדיעה שני אקח את ה 428XD למרות שרציתי ללכת על ה 4280XA, שעולה אלף פחות אבל מציג בסופו של דבר את אותה איכות תמונה לא?
טוב, נראה מחר...
הגעתי למסקנה שמוטב לקנות אצלם מאשר להתעסק עם חנויות אינטרנטיות מפוקפקות, אפילו אם הוא קצת יותר יקר.
מנגד, בחנות הם היו דוקא בדיעה שני אקח את ה 428XD למרות שרציתי ללכת על ה 4280XA, שעולה אלף פחות אבל מציג בסופו של דבר את אותה איכות תמונה לא?
טוב, נראה מחר...
בהצלחה מבחינת תמונה אין הבדל אותו הפנלlambda כתב:אחרי יותר משנה שאני מתלבט אם לקנות מסך או להישאר עם הטושיבה 29 (בת כ 9), ומבולבל ממה טוב או לא בחיבור לממיר כבלים, החלטתי שנשבר לי והיות ואני במרחק כמה פסיעות מאבי יפה, לקנות אצלו את הקורו 42 (מרחק צפיה 2.8- 3.0).
טוב, נראה מחר......
רב תודות 
המחיר שהוצע לי הוא 14900 כולל התקנה ל 428XD .
נראה סביר?
האמת היא שאין לי כל כך כוח להתרוצץ בין החנויות ולהשוות מסכים ומחירים, לכן גם החלטתי ללכת ישר על הקורו, שהשתכנעתי שיתן את התמורה הטובה ביותר לשידורים רגילים עם ממיר הוט,
בנוסף להצגה יפה של תכנים ב HD.
המחיר שהוצע לי הוא 14900 כולל התקנה ל 428XD .
נראה סביר?
האמת היא שאין לי כל כך כוח להתרוצץ בין החנויות ולהשוות מסכים ומחירים, לכן גם החלטתי ללכת ישר על הקורו, שהשתכנעתי שיתן את התמורה הטובה ביותר לשידורים רגילים עם ממיר הוט,
בנוסף להצגה יפה של תכנים ב HD.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא מבין על סמך מה אתה מבסס את הטענה הזו, שכן ב-CES כן הוצגו ויותר מזה, יש כבר מסך כזה בתצוגה בארץ כבר אולי חודש.....והוא יושק בתערוכה שבוע הבא...Ittai כתב:דרך אגב, אין מסכי פלזמה FHD 42 בכלל בשום מקום, וגם לא הוצג כלום ב CES אז אל תבנה על זה, ואם כבר פלזמה, בישראל, פיוניר בלי שאלות בכלל....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: