מאקרו בהרמוני 880

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #1 

שוב - אני רוצה לקנות את הדגם הזה, אני רק רוצה לוודא שאני לא אתקל בבעיות.
כרגע יש לי שלט קצת פחות מתוחכם, שעושה את העבודה, אבל בקונספט אחר ("רגיל"), עם מקרואים וDEVICES.
הנקודה הבעייתית - בפלאזמה שלי אין קודים דיסקריטיים למעבר בין הכניסות השונות, ויש הרבה כאלה. יש שתי אפשרויות בגדול - ללחוץ על כפתור אחד הרבה פעמים, שעובר באופן ציקלי על הכניסות (כ-9 אפשרויות אם אני זוכר טוב), וכל מעבר לוקח שניה לפחות-מתיש, או ללכת בתפריט ולבחור את הכניסה הרצויה, בלי לעבור את כל השאר בדרך.

כרגע אצלי מתוכנת מאקרו שעושה את זה דרך התפריט. זה עובד ברוב הפעמים, כל עוד לא שיחקתי עם התפריט באופן ידני (הסמן בתפריט זוכר את הבחירה האחרונה שהיית בה, ואי אפשר להביא אותו למצב אפס אוטומטי, אז צריך תמיד להשאיר אותו באותו מצב בסוף המשחקים). מה שהמאקרו עושה זה פשוט את הלחיצות שאני הייתי עושה כדי להגיע לאופציה הנכונה בתפריט - MENU, ימינה, ימינה, למטהX4, וכו'.
השאלה אם ההרמוני יודע גם לעשות את זה, ואם כן - האם יש לו איזשהי דרך עוד יותר חכמה לעשות את זה שאני לא חושב עליה ?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #2 

שאלה מצוינת,
נתחיל דווקא מהסוף, אצלי למרבה ההפתעה, בשלט המקורי של מסך הסמסונג שלי לא הייתה אופציה לבחור יציאה מסוימת והדרך היחידה הייתה לחוץ על כפתור ה Input Select מספר פעמים. ההפתעה הגיעה דווקא אחרי שהגדרתי את המסך כמכשיר בהרמוני (יש לי את ה 550) אז התברר לי שדווקא כן קיימת האפשרות לבחור יציאה מסוימת בהרמוני ע"י לחיצת כפתור אחת (לדוגמה HDMI2)
המוזר הוא ,כמובן, שהמסך תומך בכך אבל דווקא השלט המקורי של המסך לא היה כפתור כזה. לכן לי לא היה צורך להשתמש במאקרו במקרה זה בהרמוני.

אם בכל זאת אתה רוצה להשתמש במקרו (בהרמוני זה נקרא SEQUENCE) אתה צריך לדעת שזה לא מאקרו מלא ויש שם מגבלות (כגון הכנסת השהייה בין שתי לחיצות) ולכן קיימות פעולות שלא תצליח לעשות איתו.
השרשור הבא יעזור לך להבין קצת מי נגד מי:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 2A&start=0

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

תודה, אז אני מבין שזה אפשרי לביצוע בתוך הACTIVITY, או ברצף של Sequences.
אני סקרן אם גם הLG שלי כמו אצלך תומך בפקודות דיסקריטיות לכניסות השונות, תוכל אולי לבדוק לי את זה ? (דגם 42PX4) אם זה קיים - זה חוסך לי הרבה כאבי ראש..
אגב, לאור בעיית העריסה שיש ל-880 נראה לי שאני אקנה את ה-550 (85$ לעומת 150$ ל-880, באמאזון). יש חסרונות משמעותיים למעט הסוללות והמסך הלא צבעוני ?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4 

ראשית זה ניתן לביצוע כ sequences
ושנית אני חזר ואומר שבגלל שאין דרך להוסיף delay בין הלחיצות אז ה sequences הזה ,כנראה, לא יצליח לעשות אצלך את העבודה הרצוייה

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

הבנתי את הבעייתיות בSEQUENCE, אבל אין בעיה לעשות דיליי בACTIVITY, אז זה בסדר עקרונית, רק שזה גם ייקח זמן, כמו היום, וגם זה לפעמים מתרחבש כי זה לא מתחיל מנקודת אפס, או שלא כיוונתי טוב וכו'. יש מצב שתבדוק לי אם יש פקודות נפרדות ? זה הכי פשוט ונוח.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

karpe כתב: אבל אין בעיה לעשות דיליי בACTIVITY
...
אני לא מכיר דרך (נורמלית) לבצע את משימה הזאת כ ACTIVITY

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

מאחר ואני ניזון רק מתיאורים, ולא יצא לי לתכנת שלט ממש, תוכל להסביר מה נקודת הכשל בשיטה הזאת ? להבנתי אפשר לתכנת רצף של כפתורים שונים, עם השהייה מוגדרת בין הלחיצות, שזה מה שאני צריך. אם את זה הוא לא יודע לעשות, מה ששלט הרבה יותר "טיפש" יודע, אז מה זה שווה בכלל ?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #8 

הפעולה הזאת אומנם אפשרית, רק היא קצת מתוסבכת ואני לא בטוח ששווה לך להיכנס לזה.
לדוגמה:

כדי ללחץ 5 פעמים על מקש מסויים עם delay של שנייה אחת בין הלחיצות אתה צריך:
1. להגדיר ACTIVITY חדש שיכנס כעוד ACTIVITY לרשימה במכשיר
2. להכניס את מסך הטלוויזיה שלך כ device לשימוש ב ACTIVITY החדש
3. להתחיל להוסיף 5 פעולות של Delay ו 5 פעולות של שליחת הפקודה הרצויה למכשיר

במידה ואתה צריך את הפעולה ההפוכה (נניח לחיצה 4 פעמים על הכפתור כדי לחזור למצב הקודם) אז אתה צריך להגדיר ACTIVITY נוסף !

בנוסף לכל זה, אתה צריך לזכור שהשלט לא זוכר באיזה מצב אתה נמצא לדוגמה:
נניח שיש לי כפתור שממתג בין
1. HDMI1
2. HDMI2
3. S-Video
4. Component1
5. Component2

-עכשיו נניח שאתה נמצא בדר"כ ב HDMI2 ואתה רוצה ע"י לחיצה כפתור אחת לעבור ל Component2
אז אתה תגדיר ACTIVITY שישלח 3 פקודות Input Select למסך, עם delay כמובן (אגב במציאות צריך לשלוח 4 פקודות אבל זה פחות רלוונטי לענייננו)
-וכדי לעבור מ Component2 ל HDMI2 אז אתה צריך להגדיר עוד ACTIVITY שיבצע זאת

שים לב:
* אם במקרה המסך נמצא על כניסת S-Video אז ה ACTIVITY לא יעבוד בצורה תקינה (הוא לא זוכר את המצב האחרון)
* כדי להפעיל ACTIVITY צריך ללחוץ על 2 כפתורים בשלט (לפעמים אפילו 3 לחיצות)
* אתה כל הזמן חייב להחזיק את השלט מול המסך עד שה ACTIVITY יסתיים (כמה שניות טובות)
* כל פקודת ACTIVITY חדשה כזאת מתוספת לרשימת ה ACTIVITY הקיימים ואז נהיה קצת פחות נוח למצוא את ה ACTIVITY הרצוי (זה דורש יתר לחיצות)

לסיכום:
לי נראה שיותר פשוט ומהיר זה ללחוץ על מקש ה Input Select מספר פעמים אבל זאת רק דעתי

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

אכן נשמע לא משהו..תודה על ההסבר.

המצב שלי הוא קצת שונה, לטובה אולי. אני משתמש בפועל בשתי כניסות בטלויזיה - SVIDEO, וCOMPONENT. אחת מגיעה מהרסיבר ואחת מהDVD.
הרסיבר כבר מקבל כמה מכשירים וממתג ביניהם באופן ישיר (כפתור נפרד).
אז ההתעסקות שלי היא רק בין DVD לרסיבר. כדי לעבור למצב של COMPONENT יש כפתור כמעט נפרד - למה כמעט ? יש מקש שנקרא MULTIMEDIA, שהוא ממתג בים COMPONENT, HDMI,RGB. הוא מתחיל תמיד מCOMPONENT אם אתה לא נמצא באחד מהשלושה האלה כבר, אחרת הוא ממשיך ציקלית.
אז כדי לעבור לDVD מרסיבר, מספיקה לחיצה אחת עליו. בשביל הכיוון ההפוך צריך להכנס לתפריט כמו שתארתי, או ללחוץ 9 פעמים על הINPUT SELECT, שזה לא ריאלי.
איך זה משנה את המצב אם בכלל ?
מישהו יכול לבדוק את עניין הפקודות הדיסקריטיות ב-PX4 באתר של לוגי'טק ? (הבנתי שאי אפשר בלי שיש שלט מחובר).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #10 

אני כמעט בטוח שיש למסך שלך קודים נפרדים. הסיפור של השלט שמשתמש ב Toggle במקום ב discrete code זה פשוט כדי לחסוך כמה גרושים בכפתורים של השלט. אם תתן לי את היצרן והדגם של המסך אשמח לבדוק עבורך במאגר של logitech ולראות אם למסך שלך יש קודים נפרדים לכניסות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #11 

karpe כתב: מישהו יכול לבדוק את עניין הפקודות הדיסקריטיות ב-PX4 באתר של לוגי'טק ? (הבנתי שאי אפשר בלי שיש שלט מחובר).
...
זה נראה שיש את כל מה שאתה צריך

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

המשך

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

אין עליך ! שיחקת אותה בגדול. עכשיו אני ממש רגוע..

עכשיו רק נשאר להחליט בין ה-550 ל-880,יש עוד הבדלים שפספסתי מעבר ל :
- פריסת כפתורים
-מסך
-מקור כוח

ובהנחה שהמחיר הוא 85$ מול 150$ - מה היית קונה היום ?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #14 

הנה ההבדלים בגדול:
http://www.logitech.com/index.cfm/remot ... ts=372,376

ההבדלים הם בדיוק כמו שרשמת עיצוב, צבע, פריסת כפתורים, טעינה

אני קניתי את ה 550 (ת'אמת זה ה 555 אבל זה אותו הדבר) ולכן ברור מה אני מעדיף (ביחס למחיר). למרות זאת הייתי בודק טוב טוב מה רע ב 525 כי הוא יותר זול מה- 550 ונראה לי שאין שום הבדל משמעותי ביניהם

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”