מבולבלים? גם אנחנו!
-
adamshimon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 168
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אני שוקל כרגע לרכוש נגן BLUERAY ולכן אני צריך לשקול גם מפצל HDMI חיפשתי בEBAY, הייתי באתר של מונסטר כבל והתבלבלתי לגמרי, באתר מונסטר יש אזשהוא הסבר לגבי בחירת כבל HDMI במידה והוא מיועד לBLURAY הוא צריך לתמוך במהירות מינימלית של 6.68Gbps (שאני מתאר לעצמי זה כמות המידע שיכולה לעבור בו) אך בEBAY הגודל המירבי של המפצלים הוא 2.25Gbps האם זה משנה? ובנוסף שמתי לב כי ישנם שני תקנים לסימון HDMI גירסה 1.3 ואלו הם הV והB מה ההבדלים בינהם?
שאלה נוספת וחשובה לא פחות האם לסבתא יש גלגלים ?
תודה
שאלה נוספת וחשובה לא פחות האם לסבתא יש גלגלים ?
תודה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
2.23Gbps יכול להעביר מקסימום 720P או 1080i ב 8bit color ועד ל 60Hz FPS.
6.68Gbps יכול להעביר מקסימום 1080p ב 12bit color ועד ל 60Hz FPS.
חברת Monster Cables מציעה כיום 5 סוגים שונים של כבלי HDMI כאשר היא טוענת כי כל סוג תומך במהירות אחרת. על מנת לצמצם עד כמה שניתן את הודאות לגבי תקינות הכבל, נסה לרכוש כבל אשר נרשם עליו שהוא מתאים ל Category B, זה יבטיח לך תאימות לסיגנלים הכי כבדים כיום.
Blue Jeans Cable, monoprice וגם dvigear נוהגים לרשום זאת על המוצרים שלהם - בנוסף, תוכל גם לחסוך כמה $.
אתה בטוח שאתה צריך מפצל HDMI, לא ממתג?
6.68Gbps יכול להעביר מקסימום 1080p ב 12bit color ועד ל 60Hz FPS.
חברת Monster Cables מציעה כיום 5 סוגים שונים של כבלי HDMI כאשר היא טוענת כי כל סוג תומך במהירות אחרת. על מנת לצמצם עד כמה שניתן את הודאות לגבי תקינות הכבל, נסה לרכוש כבל אשר נרשם עליו שהוא מתאים ל Category B, זה יבטיח לך תאימות לסיגנלים הכי כבדים כיום.
Blue Jeans Cable, monoprice וגם dvigear נוהגים לרשום זאת על המוצרים שלהם - בנוסף, תוכל גם לחסוך כמה $.
אתה בטוח שאתה צריך מפצל HDMI, לא ממתג?
-
adamshimon
- חבר פעיל מאוד

טעות שלי-אני צריך ממתג מ3 מקורות לLCD
ז"א לפי נתון הממתג אני לא אוכל להנות מ1080P ?
ז"א לפי נתון הממתג אני לא אוכל להנות מ1080P ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

adamshimon,
אם אתה יכול להמתין מעט, כתבתי 2 ביקורות על ממתגים מצויינים אשר יתפרסמו בקרוב.
אם אתה יכול להמתין מעט, כתבתי 2 ביקורות על ממתגים מצויינים אשר יתפרסמו בקרוב.
-
adamshimon
- חבר פעיל מאוד

אני אמתין גם ככה עוד לא קניתי שום נגן בלוריי
תודה
תודה
זיו,ziv_r כתב: אם אתה יכול להמתין מעט, כתבתי 2 ביקורות על ממתגים מצויינים אשר יתפרסמו בקרוב....
כמה זה "מעט"
שאלה קשורה- אני רוצה לרכוש כבל HDMI לחיבור DVD המסוגל לבצע upscale למסך LCD HD ready באורך 1 מטר.
באיזה כבל אני יכול להסתפק
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

zy,
כרגע הביקורות מתוזמנות לשליש השלישי של אפריל, אך התזמון שלהן עלול להשתנה עקב אילוצים שונים.
לגבי כבל ה HDMI, מספר חברות שונות, בינהן Hitachi, Philips, Silicon Image, Sony ועוד. הקימו גוף אשר מטרתו לבצע תקינה עבור סטנדרט ה HDMI. הגוף נקרא בפשטות HDMI Licensing, LLC והוא קבע לאחרונה 2 קטגוריות מרכזיות לכבלי HDMI.
הקטגוריה הראשונה נקראת Category 1 או Standard וכבלים אשר נושאים תקינה זו נבדקו במהירויות של עד 75Mhz אשר תואם סיגנל של 1080i.
הקטגוריה השנייה נקראת Category 2 או High Speed ונבדקו תקינים במהירות של עד ל 340Mhz אשר תואם לסיגנל של 1080p עם Deep Color בעל FPS גבוה. הכבל גם אמור לעמוד ברזולוציות של עד WQXGA אשר מציין 2560x1600.
כפי שאתה מבין, אם השימוש שלך הינו עבור נגן DVD - כבל מ Category 1 יהיה מספק אך מכיוון שההפרש במחיר בין כבלים מ Category 1 לבין כבלים מ Category 2 הינו זעום יחסית כאשר לא נדבקים למותגי יוקרה, יהיה נבון להשקיע בכבל מ Category 2 עבור אפליקציות עתידיות.
כרגע הביקורות מתוזמנות לשליש השלישי של אפריל, אך התזמון שלהן עלול להשתנה עקב אילוצים שונים.
לגבי כבל ה HDMI, מספר חברות שונות, בינהן Hitachi, Philips, Silicon Image, Sony ועוד. הקימו גוף אשר מטרתו לבצע תקינה עבור סטנדרט ה HDMI. הגוף נקרא בפשטות HDMI Licensing, LLC והוא קבע לאחרונה 2 קטגוריות מרכזיות לכבלי HDMI.
הקטגוריה הראשונה נקראת Category 1 או Standard וכבלים אשר נושאים תקינה זו נבדקו במהירויות של עד 75Mhz אשר תואם סיגנל של 1080i.
הקטגוריה השנייה נקראת Category 2 או High Speed ונבדקו תקינים במהירות של עד ל 340Mhz אשר תואם לסיגנל של 1080p עם Deep Color בעל FPS גבוה. הכבל גם אמור לעמוד ברזולוציות של עד WQXGA אשר מציין 2560x1600.
כפי שאתה מבין, אם השימוש שלך הינו עבור נגן DVD - כבל מ Category 1 יהיה מספק אך מכיוון שההפרש במחיר בין כבלים מ Category 1 לבין כבלים מ Category 2 הינו זעום יחסית כאשר לא נדבקים למותגי יוקרה, יהיה נבון להשקיע בכבל מ Category 2 עבור אפליקציות עתידיות.
חן, חן זיו על המידע הרלוונטי.
אני מקווה שאמצא בארצנו** כבל Cat 2 (והכוונה שיצויין עליו בפרוש ובאמינות שהוא כזה) במחיר סביר ..
** בנתיים בחיפוש שערכתי בארצנו (ברשת) נמצאו כבלים ללא ציון ה CAT ובמחירים מופקעים יחסית לאתרים בחו"ל
אשמח ללינק/ מידע לגבי רכישה כאן.....
אני מקווה שאמצא בארצנו** כבל Cat 2 (והכוונה שיצויין עליו בפרוש ובאמינות שהוא כזה) במחיר סביר ..
** בנתיים בחיפוש שערכתי בארצנו (ברשת) נמצאו כבלים ללא ציון ה CAT ובמחירים מופקעים יחסית לאתרים בחו"ל
javascript:emoticon('
')
')- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

osherov,
אני מסכים איתך כי עדיף להתרחק ממפצלי HDMI פסיבים, אך לעולם אל תגיד "אין דבר כזה".
http://www.monoprice.com/products/produ ... largeimage
אני מסכים איתך כי עדיף להתרחק ממפצלי HDMI פסיבים, אך לעולם אל תגיד "אין דבר כזה".
http://www.monoprice.com/products/produ ... largeimage
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

zy,
Monoprice.com
www.bluejeanscable.com
http://www2.dvigear.com/hdlowcoca.html
http://www2.dvigear.com/hdsuhirecoca.html
חשוב לציין כי אני לא בדקתי אף כבל אשר מופיע בקישורים שהצגתי והמלצה זאת נובעת עקב מידע מפורומים זרים.
Monoprice.com
www.bluejeanscable.com
http://www2.dvigear.com/hdlowcoca.html
http://www2.dvigear.com/hdsuhirecoca.html
חשוב לציין כי אני לא בדקתי אף כבל אשר מופיע בקישורים שהצגתי והמלצה זאת נובעת עקב מידע מפורומים זרים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לא אמרתי זאת, פשוט יצא לי לקרוא המון לאחרונה על תקן ה HDMI, ממתגים, כבלים, ביקורות ועוד. כמו ברוב הנושאים הטכנולוגים האחרים, הרבה מידע קיים דווקא בשדות זרים עקב תפוצה גלובלית וכמות משתמשים רבה יותר.
-
adamshimon
- חבר פעיל מאוד

רגע אבל לא קיבלתי תשובה לגבי תאימות של כבל HDMI וממתג, במידה והכבל מיועד לBLURAY הוא צריך לתמוך בגודל מינימלי של 6.68Gbps והגודל המירבי של המפצלים הוא 2.25Gbps לא צריכה להיות תאימות ביניהם ?
אני עדיין בשלי, שאין חייה כזאת !!ziv_r כתב:osherov,
http://www.monoprice.com/products/produ ... largeimage...
והסיבה הא די פשוטה,
פרוטוקול HDMI הוא דו כיווני כלומר הנתונים מהיעד (sink) משודרים למקור (source)
ולכן המפצל הזה (הפסיבי) הוא לא באמת מפצל HDMI תיקני !!
(בדומה לזה שה PS3 הוא לא באמת מכשיר HDMI 1.3 מלא)
לדוגמה: אם תחבר 2 מכשירי קצה נניח מסך עם רזולוציה 1080P ומסך עם רזולוציה 720P קיים סיכוי גדול שהמפצל הזה לא יעשה את העבודה ועל אחד המסכים תראה וידאו משובש או לא תראה בכלל !!
(שלא לדבר על זה שנניח במקום אחד המסכים תחבר רסיבר HDMI עם יכולות פיענוח אודיו מקודד). הסיבה לזה היא בגלל מבנה שנקרא E-EDID שמעובר בתחילת ההתקשרות בין שני המכשירים. ממכשיר הקצה למכשיר המקור. ה E-EDID מגדיר בעצם את יכולותיו של מכשיר הקצה (מהי הרזולוציה הנתמכת, מהם קצבי גדלי ופורמטי האודיו הנתמכים וכו)
אני מניח שמכאן זה די ברור למה המפצל הזה הוא לא באמת מפצל תיקני.
זה שקיימים טריקים לעקוף את השימוש ב E-EDID (ככה עובדים חלק מכרטיסי המסך של ATI) ולכן רכיב הזה בחלק מהמקרים יצליח לפצל את ה HDMI עדיין לא הופכים אותו למפצל תיקני
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אתה יכול להמשיך בשלך, אך העובדה היא כי מפצלים כאלה נמכרים בכל העולם כבר מספר שנים ועובדים בהצלחה. כמובן שמפצל אקטיבי עדיף בהרבה.
זיו,ziv_r כתב:אתה יכול להמשיך בשלך, אך העובדה היא כי מפצלים כאלה נמכרים בכל העולם כבר מספר שנים ועובדים בהצלחה. כמובן שמפצל אקטיבי עדיף בהרבה....
זה הרי לא הפעם הראשונה שיש בינינו אי הסכמה
אני בנקודת המוצא שלי כנראה יותר סקפטי ודורש יותר הוכחות.
במקרה המסוים הזה של HDMI למרות שאישית לא עבדתי (פיתחתי) מול פרוטוקול ה HDMI עדיין לשם הסקרנות הלכתי וקראתי קצת את הספק של HDMI 1.3 כדי להבין דווקא
משהו שעניין אותי בקשר לתמיכה בפורמטי האודיו החדשים בפרוטוקול זה (וגם קצת לגבי המימוש של ה HDCP). משם גם הגעתי לכל נושא ההזדהות, E-EDID ובכלל לכל handshaking שמתבצע בזמן החיבור בין רכיבי HDMI.
אגב, הכל התחיל משרשור אחר (שגם שם דעותינו לא היו זהות
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 2A&start=0
ושוב לעניינו, מה לעשות שיש התנגשות בין הרכיב (המפצל הפסיבי) לבין הפרוטוקול HDMI עצמו
הטענה שלך שבגלל זה שרכיבים כאלו נמכרים זה עושה אותם למפצלים תקינים ,מה לעשות לא שיכנע אותי. אני יכול לפתוח שרשור שלם כדי להסביר באיזה מקרה ה"מפצל" הזה יעבוד ובאיזה לא. אם אתה מוכן לספק לי לצורך ניסוי מפצל כזה אני מהמר שתוך 5 דקות אני מפיל את התאוריה הזאת על התיקניות שלו ע"י זה שאני מחבר את המקור שלי (במקרה שלי זה יהיה HTPC) לרסיבר (שתומך בפענוח של נניח DD) ואח"כ אני מחבר את מסך טלויזיה שלי ליציאה הנוספת במפצל !!
מה שיקרה זה שלמסך ישלח ערוץ אודיו מקודד מסוג DD למרות שהמסך לא יודע לפענח ערוץ זה ולכן אני לא ישמע כלום במסך (אולי גם לא יצליח לראות) !!
-
adamshimon
- חבר פעיל מאוד

חבר'ה מהוויכוח שלכם שכחתם אותי - יש תאימות או לא?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

osherov,
אתה מכניס מילים לפי.
רשמת כי לא קיים מפצל HDMI פסיבי ואני הצגתי כי קיים. לאחר מכן, אתה עדיין ממשיך לטעון כי מוצר כזה לא קיים למרות שהצגתי קישור לרכישה את אחד כזה עם תמונה.
משום מה פתחת עכשיו בויכוח מתי המפצל כן יעבוד ומתי לא, ויכוח שבכלל איננו צד בסיפור.
adamshimon,
אני אישית הייתי רגוע יותר אם הכבל תמך בקצבים מהירים יותר. ייתכן והוא יעמוד במשימה, אך הוא כנראה לא נבדק בקצבים אלו ולכן לא נרשם עליו ערך גבוה יותר על ידי היצרן.
אתה מכניס מילים לפי.
רשמת כי לא קיים מפצל HDMI פסיבי ואני הצגתי כי קיים. לאחר מכן, אתה עדיין ממשיך לטעון כי מוצר כזה לא קיים למרות שהצגתי קישור לרכישה את אחד כזה עם תמונה.
משום מה פתחת עכשיו בויכוח מתי המפצל כן יעבוד ומתי לא, ויכוח שבכלל איננו צד בסיפור.
adamshimon,
אני אישית הייתי רגוע יותר אם הכבל תמך בקצבים מהירים יותר. ייתכן והוא יעמוד במשימה, אך הוא כנראה לא נבדק בקצבים אלו ולכן לא נרשם עליו ערך גבוה יותר על ידי היצרן.
-
adamshimon
- חבר פעיל מאוד

הכבל רשום כתומך בקצבים של 6.68 והממתג תומך ב2.25 האם הם יוכלו לעבוד יחד בלי ירידה של הקצבים?