הסבר מדוע אין סאונד 5.1 ב YES HD
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
מה שנראה בהתחלה כמו בעיה קטנה בהשקה של YES HD נראה מיום ליום כבעיה מרכזית.
כאשר התחילו השידורים של ערוץ הסרטים, והשידורים היו רק בשני ערוצים, כולם היו בטוחים שזו תקלה במרכז השידור שתתוקן תוך מספר ימים. הרי לא יתכן שערוץ בטכנולוגיה חדישה, עם ממיר חדיש ישודר בשני ערוצים כמו בשנות ה 80.
לאט לאט גילינו שרק פעם בשבועיים ניתן ליהנות מסרט בודד בפס קול 5.1.
חיכינו לערוץ הסדרות בתקווה ששם המצב יהיה שונה. אבל התקווה התבדתה. אני לא נתקלתי בסדרה שמשודרת ביותר משני ערוצים.
ממש אכזבה.
השאלה היא מה גורם ל YES להמשיך לשדר כך את ערוצי ה HD. הרי ערוץ NG HD משודר ב 5.1 ולפעמים ישנו סרט בודד בו יש פס קול תקין. טכנולוגית הם מסוגלים לבצע את הנס ולשדר ב 5.1.
הועלו מספר השארות:
1) YES הזמינו בטעות את התוכניות ב Pro Logic במקום ב DD - לא נראה הגיוני שעבר כל כך הרבה זמן והתקלה בהזמנה לא תוקנה.
2) התוכניות של ה HD זולות יותר לרכישה ב Pro Logic מאשר ב DD - ההבדל לא יכול להיות מאוד משמעותי. לא נראה לי שבמקומות אחרים בעולם מזמינים סרטי HD ב Pro Logic.
3) מחסור ברוחב פס בלווין - ניתן בהחלט לוותר על ערוץ זר בודד ולאפשר רוחב פס נוסף, כמו כן רוחב הפס עבור 5.1 ערוצים זניח כתוספת ל 2 ערוצים בגלל הכיווץ.
אולי מישהו יוכל להסביר מה קורה שם ?
כאשר התחילו השידורים של ערוץ הסרטים, והשידורים היו רק בשני ערוצים, כולם היו בטוחים שזו תקלה במרכז השידור שתתוקן תוך מספר ימים. הרי לא יתכן שערוץ בטכנולוגיה חדישה, עם ממיר חדיש ישודר בשני ערוצים כמו בשנות ה 80.
לאט לאט גילינו שרק פעם בשבועיים ניתן ליהנות מסרט בודד בפס קול 5.1.
חיכינו לערוץ הסדרות בתקווה ששם המצב יהיה שונה. אבל התקווה התבדתה. אני לא נתקלתי בסדרה שמשודרת ביותר משני ערוצים.
ממש אכזבה.
השאלה היא מה גורם ל YES להמשיך לשדר כך את ערוצי ה HD. הרי ערוץ NG HD משודר ב 5.1 ולפעמים ישנו סרט בודד בו יש פס קול תקין. טכנולוגית הם מסוגלים לבצע את הנס ולשדר ב 5.1.
הועלו מספר השארות:
1) YES הזמינו בטעות את התוכניות ב Pro Logic במקום ב DD - לא נראה הגיוני שעבר כל כך הרבה זמן והתקלה בהזמנה לא תוקנה.
2) התוכניות של ה HD זולות יותר לרכישה ב Pro Logic מאשר ב DD - ההבדל לא יכול להיות מאוד משמעותי. לא נראה לי שבמקומות אחרים בעולם מזמינים סרטי HD ב Pro Logic.
3) מחסור ברוחב פס בלווין - ניתן בהחלט לוותר על ערוץ זר בודד ולאפשר רוחב פס נוסף, כמו כן רוחב הפס עבור 5.1 ערוצים זניח כתוספת ל 2 ערוצים בגלל הכיווץ.
אולי מישהו יוכל להסביר מה קורה שם ?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אי אפשר לחזור ל-SD אחרי שראית HD
זה בסדר לשבת על הגדר, אבל אם קפצת אין דרך חזרה
זה בסדר לשבת על הגדר, אבל אם קפצת אין דרך חזרה
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
לפי דעתי, לא הגיוני שסדרות שהוזמנו (במיוחד סדרות אקשן ומד"ב) לא הוזמנו ב- 5.1 (כמה אפשר לפשל). אני חושב שיש להם מצוקה חריפה של רוחב פס. עכשיו, לא יוותרו לך על ערוץ זר בודד, כי תחשוב שבכל פעם שמורידים ערוץ כלשהו (הכי *** שאתה יכול אפילו להעלות על דעתך), תמיד תהיה קבוצה של אנשים שרוצה לראות את הערוץ הזה והיא תתרעם על כך.jpost כתב:
אולי מישהו יוכל להסביר מה קורה שם ?...
אני חושב שהם מחכים לשיגור הלוויין החדש (עמוס 3) וברגע שהם ישתלטו עליו, אפשר יהיה לדעת האם הבעיה היא רוחב פס או זלזול בוטה שאין לו גבולות בלקוחות ה- HD.
אם קצת אחרי השיגור של הלויין (כמה זמן שאמור לקחת להשתלט על הלווין, אני אישית לא יודע כמה זמן זה) תכנים יתחילו להופיע ב- DD, אז כנראה שהבעיה הייתה אכן רוחב פס. את ה- NGC הם מקבלים במקור כ- DD ולכן לא משחקים איתו (כנראה משחקים גורמים לבזבוז נוסף של רוחב פס). הרי הלווין היה אמור להיות משוגר כבר כמה פעמים בעבר, עוד טרם עלה ערוץ הסדרות לאוויר.
בגלל הרעב לתוכן ב- HD, אני חושב שהם קיבלו החלטה להעלות את הערוץ (הוספת תכנים) ולוותר על ה- DD, על-אף שהוא באמת לא דורש רוחב פס עצום, לעומת וידאו, שדורש רוחב פס עצום (אבל ויתור על וידאו זה בלתי אפשרי כי אז זה לא HD).
צריך לזכור שערוץ הסדרות פעל כפיילוט (כלומר היה באוויר) עוד טרם ההשקה הרשמית שלו, ולכן רוחב הפס הכללי בשימוש לא גדל פתאום, אלא היה כך מהתחלה (וזה מסביר אולי למה הסרטים גם לא ב- DD), מאז החלו שידורי ה- HD ב- yes.
אני חושב שזו הסיבה גם שממתינים עם MGM-HD למאי (לאחר שיגור הלויין). אולי הם יקרסו אם הם יעלו עוד ערוץ HD לאוויר...
- moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 453
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
לזה קוראים צרות של עשירים.
ולמי שכתב ש-HD הופך פחות ופחות משתלם, תגיד לי מה חשבת?
כל דבר חלוצי וראשוני עולה הרבה כסף בהתחלה ונותן מעט תמורה. עם הזמן המחירים יורדים והתכנים עולים.
חוץ מזה, רב הצפיה בארץ היא בערוץ 2 וערוץ 10, עד שהם לא יצליחו להוציא שידור נורמלי, שלא לדבר על מעבר ל-HD (עם הוצאות מטורפות), קשה לומר שיהיה שווה לעבור ל-HD.
זה סיפור של לפחות 5-10 שנים. צריך שיהיה ביקוש גדול, וזה יקרה כשיותר ויותר אנשים ירכשו מסכי HD, וזה יקרה כשהמחיר של המסכים ירד ל-5000 ש"ח ומטה. בינתיים אני לא רואה את זה קורה בקרוב.
אם אתה רוצה להנות מ-HD תקנה BLU-RAY, תעשה מנוי לספריית וידאו ותתחיל לראות סרטים ,אחרת סתם תתעצבן, וחבל.
ולמי שכתב ש-HD הופך פחות ופחות משתלם, תגיד לי מה חשבת?
כל דבר חלוצי וראשוני עולה הרבה כסף בהתחלה ונותן מעט תמורה. עם הזמן המחירים יורדים והתכנים עולים.
חוץ מזה, רב הצפיה בארץ היא בערוץ 2 וערוץ 10, עד שהם לא יצליחו להוציא שידור נורמלי, שלא לדבר על מעבר ל-HD (עם הוצאות מטורפות), קשה לומר שיהיה שווה לעבור ל-HD.
זה סיפור של לפחות 5-10 שנים. צריך שיהיה ביקוש גדול, וזה יקרה כשיותר ויותר אנשים ירכשו מסכי HD, וזה יקרה כשהמחיר של המסכים ירד ל-5000 ש"ח ומטה. בינתיים אני לא רואה את זה קורה בקרוב.
אם אתה רוצה להנות מ-HD תקנה BLU-RAY, תעשה מנוי לספריית וידאו ותתחיל לראות סרטים ,אחרת סתם תתעצבן, וחבל.
- moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 453
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
דרך אגב, תעשה חישוב כמה כסף השקעת על HD בינתיים (מסך, תשלום על התקנת HD ותשלום חודשי), והחשבון רק גדל וגדל. לדעתי היה לך עדיף להשקיע את הכסף הזה בנתיב אחר, אולי שיפור המערכת.....
ותחשבו על זה..........
ותחשבו על זה..........
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6605
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
אני מציע לא להפוך גם את השרשור הזה לשרשור של האם כדאי HD או לא. הנושא הזה כבר נטחן ונטחן. אני מקווה שעפר יעביר את לינק השרשור לאחראים ביס, שיתנו לנו תשובה כנה ולא מתחמקת, איפה אנחנו עומדים היום, ומתי נזכה לשמוע את כל שידורי ה HD ב 5.1
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
ride כתב:אני מציע לא להפוך גם את השרשור הזה לשרשור של האם כדאי HD או לא. הנושא הזה כבר נטחן ונטחן. אני מקווה שעפר יעביר את לינק השרשור לאחראים ביס, שיתנו לנו תשובה כנה ולא מתחמקת, איפה אנחנו עומדים היום, ומתי נזכה לשמוע את כל שידורי ה HD ב 5.1...
בנוסף למה שאמרתי מקודם, יש גם אופציה נוספת.
הרי מאז יולי 2005 שהם החלו את ה- yesIMPACT, גם מאז אין ממש הרבה ב- DD. (סרטים בודדים ב- DVDbox); הרוב עדיין ב- 2 ערוצים. אבל המסך הרחב שבא איתו חי וקיים והופך להיות יותר יותר נפוץ.
אז עדיין לא ברור לי מה הבעיה שלהם, בהנחה שזה לא רוחב פס...
לא בדיוק,י-א כתב:רק ה DD מפריע לכם? איכות תמונה גרועה זה בעיה קטנה בעיניכם? הם משדרים 6 ערוצים על רוחב פס שהוא קטן יותר מאשר אצל הבריטים שמשדרים רק 2 ערוצים. והבריטים משדרים 15 ערוצי HD!!...
בהנחה שהבריטים = Sky HD אז הם משדרים רק 10 ערוצים: שני ערוצי סרטים, שלושה ערוצי ספורט, עוד שני ערוצי סרטים בהזמנה (PPV), ערוץ ההיסטוריה, ערוץ דיסקברי וערוץ National Geographic. ערוץ BBC HD, ערוץ ITV HD וערוץ Channel 4 HD לא עוברים דרך מרכזי השידור שלהם אלא של הBBC ושל ITV. מה גם שלSky יש הרבה יותר משני לווינים באוויר.
- shiki
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 175 פעמים
אני לא חושב שההשוואה נכונה מהסיבה שהבריטים מריצים את העניין הרבה יותר משלושה חודשים...י-א כתב:רק ה DD מפריע לכם? איכות תמונה גרועה זה בעיה קטנה בעיניכם? הם משדרים 6 ערוצים על רוחב פס שהוא קטן יותר מאשר אצל הבריטים שמשדרים רק 2 ערוצים. והבריטים משדרים 15 ערוצי HD!!...
לעצם העניין עניין הסאונד הוא אכזבה גדולה מאוד לפחות בעיניי...
- HaGingi
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
אפשר וחצי.michael123 כתב:אי אפשר לחזור ל-SD אחרי שראית HD
זה בסדר לשבת על הגדר, אבל אם קפצת אין דרך חזרה...
לדעתי...הסאונד עושה את הסרט.
וזאת גם הסיבה שביטלתי את המינוי של ה-HD
אישית, אני מעדיף לקחת את הסרט ב-DVD עם פס הקול המקורי של 5.1
מאשר לראות HD בסטריאו
הג'ינג'י

RedHead,RedHead כתב:אפשר וחצי.michael123 כתב:אי אפשר לחזור ל-SD אחרי שראית HD
וזאת גם הסיבה שביטלתי את המינוי של ה-HD![]()
מאשר לראות HD בסטריאו...
איך אפשר לקחת בבלוקבאסטר משחק בשידור חי ב HD של ליגת האלופות בין
ארסנל לליברפול !?
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
יש לי שאלה לכל חובבי הספורט שמחוברים ל-HD.
עכשיו נגמרה תקופת ההכרות של הערוץ האם תוסיפו 15 שקלים עבור 3 השידורים הישירים שהם משדרים בחודש?
ואלה שאינם מנויים על LIVE ו-GOLD האם תוסיפו 35 שקלים לערוץ ה-HD?
וכמובן שזה בתוספת ל-39.90 שעולה חבילת ה-HD.
עכשיו נגמרה תקופת ההכרות של הערוץ האם תוסיפו 15 שקלים עבור 3 השידורים הישירים שהם משדרים בחודש?
וכמובן שזה בתוספת ל-39.90 שעולה חבילת ה-HD.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- HaGingi
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
osherov כתב:RedHead,RedHead כתב:אפשר וחצי.michael123 כתב:אי אפשר לחזור ל-SD אחרי שראית HD
מאשר לראות HD בסטריאו...
ארסנל לליברפול !?...
כפי שאמרתי "הסאונד עושה את הסרט" לא דיברתי על ספורט.
ובכ"ז...אני מסייג את דבריי
דעתי האישית...לא מתייחסת לשידורי הספורט
הג'ינג'י

- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
אין צ'אנס בעולםshraga007 כתב:יש לי שאלה לכל חובבי הספורט שמחוברים ל-HD.
וכמובן שזה בתוספת ל-39.90 שעולה חבילת ה-HD....
- shiki
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 175 פעמים
לא מוסיף להם עוד אגורה אחתshraga007 כתב:יש לי שאלה לכל חובבי הספורט שמחוברים ל-HD.
וכמובן שזה בתוספת ל-39.90 שעולה חבילת ה-HD....
אין פשוט על מה
מספיק בשלב הזה שהיו משדרים 1-2 משחקים בשבוע בשידור ישיר בשביל שהיה מצדיק את הכסף שהם דורשים אבל אפילו את זה אין
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
ממש מנחם
אם תעשה חשבון כמה זמן היו שידורים חוזרים לעוסים עד דק לעומת שידוריםosherov כתב:RedHead,RedHead כתב:אפשר וחצי.michael123 כתב:אי אפשר לחזור ל-SD אחרי שראית HD
מאשר לראות HD בסטריאו...
ארסנל לליברפול !?...
ישירים שאפשר לספור על יד אחת המסקנה ברורה.
אין שידורי nba,אין שידורי אתלטיקה קלה,בטח בקרוב ישדרו שידורי באולינג.
אני הסקתי את המסקנה המתבקשת וויתרתי על ערוץ הספורט HD.
חבל על כל שקל.