איך אפשר בלי באגים חדשים במקס?
יום שבת, המקס מלא כמעט עד פיצוץ, ויש עוד לא מעט תוכניות מוזמנות להקלטה. טוב, אין ברירה, צריך לראות משהו.
רואה משהו.
רוצה לראות עוד משהו, אבל הפתעה! התוכניות המוקלטות על 50% בלבד (ועוד 25% לתוכניות מוזמנות)! מה, הגדילו לי את ההארד דיסק מרחוק??? מה פתאום! פשוט מחקו לי 20 פרקים של סדרה אחת (פרקים שנצפו כבר).
אז כן, מוגדר לי שאם נגמר המקום, המקס ימחק תוכניות ישנות שנצפו, אבל 20 תוכניות במכה אחת??? נראה שהמקס התייחס לכל הסדרה כתוכנית אחת, ומחק אותה.
והסדרה היתה בובספוג - עוגמת נפש גדולה לילד...
התקשרתי אליהם וקיבלתי פיצוי סרט. לא שזה ממש משנה, אבל היה לי יותר חשוב שהם יעבירו את זה למחלקה הטכנית, למרות שאני בספק אם הם יבדקו את זה בכלל.
רואה משהו.
רוצה לראות עוד משהו, אבל הפתעה! התוכניות המוקלטות על 50% בלבד (ועוד 25% לתוכניות מוזמנות)! מה, הגדילו לי את ההארד דיסק מרחוק??? מה פתאום! פשוט מחקו לי 20 פרקים של סדרה אחת (פרקים שנצפו כבר).
אז כן, מוגדר לי שאם נגמר המקום, המקס ימחק תוכניות ישנות שנצפו, אבל 20 תוכניות במכה אחת??? נראה שהמקס התייחס לכל הסדרה כתוכנית אחת, ומחק אותה.
התקשרתי אליהם וקיבלתי פיצוי סרט. לא שזה ממש משנה, אבל היה לי יותר חשוב שהם יעבירו את זה למחלקה הטכנית, למרות שאני בספק אם הם יבדקו את זה בכלל.
adsagi כתב:יום שבת, המקס מלא כמעט עד פיצוץ, ויש עוד לא מעט תוכניות מוזמנות להקלטה. טוב, אין ברירה, צריך לראות משהו.
רואה משהו.
התקשרתי אליהם וקיבלתי פיצוי סרט. לא שזה ממש משנה, אבל היה לי יותר חשוב שהם יעבירו את זה למחלקה הטכנית, למרות שאני בספק אם הם יבדקו את זה בכלל....
אני לא מבין איך זה באג, זו ההגדרה המדוייקת, הוא ימחוק את התוכן הישן ביותר כדי שיתאים לכמות התוכן המוזמן. במקרה זה, אם הזמנת המ ון תוכניות להקלטה, הוא פשוט ימחוק תוכן ישן באותו גודל. הפיתרון שלי? יותר ממקס אחד. לי בבית יש שניים, אחד משמש בעיקר לסרטים (סלון) והשני הוא לשימוש פרטי לסדרות ודוקו.
adsagi,
לא מבין, המקס מחק סידרה הוקלטה והיא נעולה? או שמה הפרקים לא היו נעולים?
אם לא היתה נעילה, אז לא נראה לי שזה באג. בטח הפרקים האלה היו הכי ישנים על הדיסק ולכן הוא מחק אותם.
גם יש בהגדרות ההקלטה בחירה כמה פרקים אתה רוצה לשמור בדיסק (אך נראה לי שברירת מחדל היא לשמור את כולם)
לא מבין, המקס מחק סידרה הוקלטה והיא נעולה? או שמה הפרקים לא היו נעולים?
אם לא היתה נעילה, אז לא נראה לי שזה באג. בטח הפרקים האלה היו הכי ישנים על הדיסק ולכן הוא מחק אותם.
גם יש בהגדרות ההקלטה בחירה כמה פרקים אתה רוצה לשמור בדיסק (אך נראה לי שברירת מחדל היא לשמור את כולם)
נכון, מוגדר לו למחוק את התוכן הישן ביותר אם אין לא מקום להקליט. ואני בד"כ במצב הזה.
אבל: הוא מוחק תוכניות בודדות כך שיהיה לו מספיק מקום להקליט את התוכנית הבאה. מאחר ולא שמתי להקליט תוכנית אחת של 20 שעות, לא היתה לו סיבה כלשהי למחוק 20 שעות הקלטה.
תבינו, אחרי המחיקה 50% מהמקום היה לתוכניות מוקלטות, ועוד כ- 25% מוזמנות. לפי החשבון שלי יש שם מקום לעוד כ- 25%.
המחיקה הזאת בהחלט לא היתה נורמלית. ככל הנראה הוא התייחס לכל הסדרה כיחידה אחת ומחק את כל הפרקים שלה. וזה באג.
אבל: הוא מוחק תוכניות בודדות כך שיהיה לו מספיק מקום להקליט את התוכנית הבאה. מאחר ולא שמתי להקליט תוכנית אחת של 20 שעות, לא היתה לו סיבה כלשהי למחוק 20 שעות הקלטה.
תבינו, אחרי המחיקה 50% מהמקום היה לתוכניות מוקלטות, ועוד כ- 25% מוזמנות. לפי החשבון שלי יש שם מקום לעוד כ- 25%.
המחיקה הזאת בהחלט לא היתה נורמלית. ככל הנראה הוא התייחס לכל הסדרה כיחידה אחת ומחק את כל הפרקים שלה. וזה באג.
אם המקס חייב למחוק את המינימום הכרחי או לא זה כבר נתון לפרשנות. אמנם נראה לי שהצפיה שלך שרק ימחוק כמה פרקים היא הגיונית למדי.
אני מצדי הייתי שמח שבתפריט של כל סדרה יוסיפו את האפשרות "למחוק את כל הפרקים אך להמשיך להקליט את הסידרה" (אם אכן הבאג זה כמו שאתה מתאר אותו יפה יעשו אם יהפכו אותו ל-feature)
אני מצדי הייתי שמח שבתפריט של כל סדרה יוסיפו את האפשרות "למחוק את כל הפרקים אך להמשיך להקליט את הסידרה" (אם אכן הבאג זה כמו שאתה מתאר אותו יפה יעשו אם יהפכו אותו ל-feature)
יש כזאת אפשרות - כפי שאמרו מעלי אתה יכול להגדיר לו שישמור רק X פרקים מהסדרה, כאשר X הוא בין 1 ל- 5, או לחילופין הכל, ואז הוא לא מוחק, אלא אם כאמור נגמר המקום.mark13 כתב:אם המקס חייב למחוק את המינימום הכרחי או לא זה כבר נתון לפרשנות. אמנם נראה לי שהצפיה שלך שרק ימחוק כמה פרקים היא הגיונית למדי.
אני מצדי הייתי שמח שבתפריט של כל סדרה יוסיפו את האפשרות "למחוק את כל הפרקים אך להמשיך להקליט את הסידרה" (אם אכן הבאג זה כמו שאתה מתאר אותו יפה יעשו אם יהפכו אותו ל-feature)...
הציפייה שלי, ומה שקרה תמיד זה שנמחקות רק תוכניות בודדות. אבל גם אם תגידו שאולי הם שינו את ההתנהגות והוא מוחק מראש כזמן התוכניות המוזמנות להקלטה, עדיין מה שקרה לא הגיוני. זה לא שהזמנתי באותו ערב 50 תוכניות להקלטה. לא הזמנתי אף תוכנית. מקסימום התווספו לו כמה תוכניות להקלטות הסדרות השונות. ועדיין, הוא לא מחק כמות שתספיק לו להקלטת התוכניות המוזמנות. הוא מחק כמות פי 2 מזאת.
כלומר, אם אני משנה את ההגדרה לשמירה של פרק אחד בלבד, אתה טוען שינפה מידית את כל הפרקים המיותרים?adsagi כתב: יש כזאת אפשרות - כפי שאמרו מעלי אתה יכול להגדיר לו שישמור רק X פרקים מהסדרה, כאשר X הוא בין 1 ל- 5, או לחילופין הכל, ואז הוא לא מוחק, אלא אם כאמור נגמר המקום....
אני אבדוק את זה כאשר אחזור הביתה.
נבדק ואכן נכון !!mark13 כתב: כלומר, אם אני משנה את ההגדרה לשמירה של פרק אחד בלבד, אתה טוען שינפה מידית את כל הפרקים המיותרים?
אני אבדוק את זה כאשר אחזור הביתה....
הפרקים העודפים נמחקו מייד. אמנם זו דרך עקומה ולא ישירה לנפות דיסק, זה עובד.