מסך 16:9 לשדורי טלווזיה רגילים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
שמוליק,
את זה קראת?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=217
יש כמה אפשרויות בפלאזמות:
1. להציג עם פסים בצדדים (בד"כ באפור), אם כי זה לא מומלץ בגלל צריבה
2. ניתן לעוות את התמונה כך שאנשים גבוהים ודקים
3. ניתן לעשות עיוות מיוחד (PILLER,WIDE, ועוד שמות שונים ליצרנים שונים) שבעצם מעוות את צדדי התמונה טיפה בכדי לדחוס את כל התמונה פנימה. המרכז בעצם לינארי.
3. אני אישית משנה את המסך כך שבעצם נחתך לי החלקים העליונים והתחתונים ויש רק טיפה עיוות. זה כמעט ולא מורגש ובעצם אתה רואה הכל משלב הלוגו ועד לתחתית התרגום (כל השאר חתוך).
את זה קראת?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=217
2. ניתן לעוות את התמונה כך שאנשים גבוהים ודקים
3. ניתן לעשות עיוות מיוחד (PILLER,WIDE, ועוד שמות שונים ליצרנים שונים) שבעצם מעוות את צדדי התמונה טיפה בכדי לדחוס את כל התמונה פנימה. המרכז בעצם לינארי.
3. אני אישית משנה את המסך כך שבעצם נחתך לי החלקים העליונים והתחתונים ויש רק טיפה עיוות. זה כמעט ולא מורגש ובעצם אתה רואה הכל משלב הלוגו ועד לתחתית התרגום (כל השאר חתוך).
עופר, כבר כמה פעמים דיברנו על זה ואני לא הצלחתי להבין איך אתה בדיוק עובד.
ב-VR5 (שהייתה לך כשתיארת את זה) יש מצב normal שלצערי לא מאפשר לעשות zoom כמו שצריך כדי למצוא נקודה אופטימלית כי הוא נשאר תחום בתוך ה-4:3.
יש מצב zoom שבו הוא לא מעוות אבל חותך הרבה יותר ממה שתיארת וזה בלתי אפשרי לראות (אין כל-כך את שורת התרגום התחתונה ואין את הלוגו ובאופן כללי זה פשוט נורא להסתכל ככה על תמונה מוגדלת ולא הגיונית).
המצב הרגיל של מתיחה חכמה נקרא stadium אבל הוא לא חותך שום דבר והעיוות עדיין מורגש ולא נעים.
בקיצור, הייתי שמח אם היה משהו כמו שאתה מתאר שמשלב קצת עיוות קל יותר עם ויתור מסויים למעלה ולמטה.
ועוד דבר שכבר תהיתי לגביו פה פעם:
למה היצרנים לא מאפשרים לקבוע את הפסים האפורים בצדדים ברמת אור דינמית שתהווה ממוצע מסויים של התמונה הנראית (למשל ממוצע על דקה אחורה ושינוי עדין כל 10 שניות או משהו דומה כדי שלא ישגע אותנו בעין).
נראה לי כמו feature שווה.
אם הייתה לי דרך לחשב את זה בעצמי אז הייתי רואה תמיד 4:3 עם הפסים האפורים וסיכון צריבה קטן.
ניר
ב-VR5 (שהייתה לך כשתיארת את זה) יש מצב normal שלצערי לא מאפשר לעשות zoom כמו שצריך כדי למצוא נקודה אופטימלית כי הוא נשאר תחום בתוך ה-4:3.
יש מצב zoom שבו הוא לא מעוות אבל חותך הרבה יותר ממה שתיארת וזה בלתי אפשרי לראות (אין כל-כך את שורת התרגום התחתונה ואין את הלוגו ובאופן כללי זה פשוט נורא להסתכל ככה על תמונה מוגדלת ולא הגיונית).
המצב הרגיל של מתיחה חכמה נקרא stadium אבל הוא לא חותך שום דבר והעיוות עדיין מורגש ולא נעים.
בקיצור, הייתי שמח אם היה משהו כמו שאתה מתאר שמשלב קצת עיוות קל יותר עם ויתור מסויים למעלה ולמטה.
ועוד דבר שכבר תהיתי לגביו פה פעם:
למה היצרנים לא מאפשרים לקבוע את הפסים האפורים בצדדים ברמת אור דינמית שתהווה ממוצע מסויים של התמונה הנראית (למשל ממוצע על דקה אחורה ושינוי עדין כל 10 שניות או משהו דומה כדי שלא ישגע אותנו בעין).
נראה לי כמו feature שווה.
אם הייתה לי דרך לחשב את זה בעצמי אז הייתי רואה תמיד 4:3 עם הפסים האפורים וסיכון צריבה קטן.
ניר
- oferlaor
- מנהל

NMP,
השתמשתי בזמנו ב-HSIZE ו-VSIZE בשביל לייצר את האפקט.
כיום אני משתמש בפרוססור, כך שבעצם כיום אני לא שולט יותר ב-ASPECT RATIO דרך הפלאמזה אלא דרך הפרוססור (שם יש לי שליטה עד רמת הפיקסל).
לגבי האפור, זה ממש לא משנה. הבעיה היא הבדלים בין רמות כל עוד הגבול בין ה-4:3 לבין ה-16:9 הוא דינמי, יראו גבול (גם אם הגוון הוא ממוצע).
יש פתרון בסגנון ORBITER/WOBBLER אשר מזיז את התמונה 4:3 בתחום המסגרת 16:9 (שמאל וימין), וזה בהחלט עוזר, כאשר הרקע אפור (ולא שחור), אבל זה עדיין פיתרון בעייתי מאוד.
כיום אני משתמש בפרוססור, כך שבעצם כיום אני לא שולט יותר ב-ASPECT RATIO דרך הפלאמזה אלא דרך הפרוססור (שם יש לי שליטה עד רמת הפיקסל).
לגבי האפור, זה ממש לא משנה. הבעיה היא הבדלים בין רמות כל עוד הגבול בין ה-4:3 לבין ה-16:9 הוא דינמי, יראו גבול (גם אם הגוון הוא ממוצע).
יש פתרון בסגנון ORBITER/WOBBLER אשר מזיז את התמונה 4:3 בתחום המסגרת 16:9 (שמאל וימין), וזה בהחלט עוזר, כאשר הרקע אפור (ולא שחור), אבל זה עדיין פיתרון בעייתי מאוד.
-
shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
האם ההזזה מתבצעת על כל שטח המסך, או שתמיד יש שטח שאף פעם התמונה לא מגיעה אליו?oferlaor כתב: יש פתרון בסגנון ORBITER/WOBBLER אשר מזיז את התמונה 4:3 בתחום המסגרת 16:9 (שמאל וימין), וזה בהחלט עוזר, כאשר הרקע אפור (ולא שחור), אבל זה עדיין פיתרון בעייתי מאוד....
האם בכל פלאזמה של יצרן מוכר יש את התכונה הנ"ל?
שמוליק ו.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
NMP,
בפיוניר כבר חשבו על מה שהצעת וזה כבר מיושם,יש להם אופציה כאשר עוברים למצב 4:3 להפוך את השוליים האפורים לתמונה נוספת שבעצם מתחברת לתמונה המקורית (4:3) בצבע מונוכרום...
אחלה פיצ'ר למי שעוד לא התרגל לתצורת ה 16:9, יוצר אחלה תמונה ולא צורב את המסך
בפיוניר כבר חשבו על מה שהצעת וזה כבר מיושם,יש להם אופציה כאשר עוברים למצב 4:3 להפוך את השוליים האפורים לתמונה נוספת שבעצם מתחברת לתמונה המקורית (4:3) בצבע מונוכרום...
אחלה פיצ'ר למי שעוד לא התרגל לתצורת ה 16:9, יוצר אחלה תמונה ולא צורב את המסך
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- oferlaor
- מנהל

עופר, הפרוססור שלך יכול גם למתוח את התמונה לפי איך שהוא רוצה? במידה וכן, כמה עולה כזה פרוססור?oferlaor כתב:NMP,
יש פתרון בסגנון ORBITER/WOBBLER אשר מזיז את התמונה 4:3 בתחום המסגרת 16:9 (שמאל וימין), וזה בהחלט עוזר, כאשר הרקע אפור (ולא שחור), אבל זה עדיין פיתרון בעייתי מאוד....
- oferlaor
- מנהל

איך שאתה רוצה ואיך שהוא רוצה...
פרוססור מינימלי עולה בארה"ב בסביבות 1500 דולר או פחות.
מכשיר בסגנון iScan HD או Lumagen DVI.
כמובן שכל זה רק בונוס, תמונה חדה ובעלת יותר פרטים זה היתרון האמיתי...
די מיותר לפלאזמה EDTV (למרות שגם כשהיו לי פלאזמות EDTV היו לי פרוססורים, אבל זה לא חוכמה...).
פרוססור מינימלי עולה בארה"ב בסביבות 1500 דולר או פחות.
מכשיר בסגנון iScan HD או Lumagen DVI.
כמובן שכל זה רק בונוס, תמונה חדה ובעלת יותר פרטים זה היתרון האמיתי...
די מיותר לפלאזמה EDTV (למרות שגם כשהיו לי פלאזמות EDTV היו לי פרוססורים, אבל זה לא חוכמה...).
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
oferlaor כתב:שמוליק,
....
האם ישנה תופעה של צריבה או הפרעה אחרת במסכי LCD ? ?
תודה...
- oferlaor
- מנהל

רונן,
עקרונית לא.
תכלס, שמעתי על כמה טענות שיש מודלים שיש להם IMAGE RETENTION (אחיה הקטן של תופעת הצריבה).
עקרונית לא.
תכלס, שמעתי על כמה טענות שיש מודלים שיש להם IMAGE RETENTION (אחיה הקטן של תופעת הצריבה).
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מספר שאלות לגבי פלאזמה 42
אם אני רואה סרטי די וי די וטלויזיה עם פסים שחורים לסירוגין 50-50 זה יצרוב את המסך?
כמה זמן עד שמתחילה תופעה של צריבה, האם זה משנה אם רואים 7 שעות רצוף או שעה כל יום במשך 7 ימים?
איזה חלק ב-% משידורי יס מתאים לפלאזמה?
בהוט אין בכלל 9/16 ?
תודה
כמה זמן עד שמתחילה תופעה של צריבה, האם זה משנה אם רואים 7 שעות רצוף או שעה כל יום במשך 7 ימים?
איזה חלק ב-% משידורי יס מתאים לפלאזמה?
בהוט אין בכלל 9/16 ?
תודה
- oferlaor
- מנהל

שאולי,
אין להוט כרגע WIDESCREEN.
אחוז התכנים ב-WS שמשודרים ביס עולה בהתמדה.
צריבה רצינית מתרחשת אם אתה צופה כל הזמן (נגיד במהלך שבוע שבועיים) עם פסים.
אין להוט כרגע WIDESCREEN.
אחוז התכנים ב-WS שמשודרים ביס עולה בהתמדה.
צריבה רצינית מתרחשת אם אתה צופה כל הזמן (נגיד במהלך שבוע שבועיים) עם פסים.
בצפיה בסרטי dvd במסך פלאזמה אני רואה פסים שחורים למעלה ולמטה
האם זה צורב את המסך?
אם אני מעביר ל--3/4 אני מאבד חלק מהתרגום מה עושים?
אם אני מעביר ל--3/4 אני מאבד חלק מהתרגום מה עושים?