מה לעשות? צריבות שנעלמות ומריחות ( לא בכל השידורים) בפלזמה.
פלזמה LG 50PC51
לפני שאני אתחיל אני אומר רק שרואים בה בסדר גמור. אני לפני חיבור של HTPC אליה.
הפלזמה נקנתה לפני כשבועיים, ובהתקנה הסבירו לי שיש צריבות אבל לא צריך לעשות הרצה כמו שממליצים כאן בפורום.
המתקין מטעם היבואן אמר שלא צריך הרצה ו- "סה"כ צריך לבצע שטיפה (מסך לבן) פעם בחודש למשך שעה וחצי"
יש לי כמה בעיות/שאלות:
1. יש צריבות קלות שנעלמות לאחר שטיפה/צפייה כמו לדוגמא: לוגו של ערוץ שהוא לא שקוף, או כאשר אני משחק קצת עם התפריט של הפלזמה לכוון לפי מה שאני רוצה וכו'.
2. יש מריחות קלות/קפיצות בשידורי טלוויזיה רגילים ( לא סרטי DVD). לדוגמא בקלוז-אפ של פנים של דמות אם המצלמה זזה קצת, יש גוונים שכאילו קופאים לעשירית שנייה ורק אז זזים. מעין מריחות או קפיצות קלות. בייחוד בתכניות שהוקלטו ביס מקס ( עוד לא יודע אם דווקא בהקלטה.) כמו לדוגמא "חוק וסדר"
היות וזאת הפלזמה הראשונה שלנו וכבר קראתי והבנתי את נושא ההרצה וכו'.
אשמח לדעת אם התופעות מוכרות ברוב הפלזמות או שזה בגלל שזו פלזמה של LG או הדגם המסויים הזה.
או שיש לה בעייה נקודתית לפלזמה הזו.
אשמח לשמוע מאנשים שיש להם את הדגם הזה גם או מכאלה שהיתה להם או החליפו למשהו אחר.
תודה!
לפני שאני אתחיל אני אומר רק שרואים בה בסדר גמור. אני לפני חיבור של HTPC אליה.
הפלזמה נקנתה לפני כשבועיים, ובהתקנה הסבירו לי שיש צריבות אבל לא צריך לעשות הרצה כמו שממליצים כאן בפורום.
המתקין מטעם היבואן אמר שלא צריך הרצה ו- "סה"כ צריך לבצע שטיפה (מסך לבן) פעם בחודש למשך שעה וחצי"
יש לי כמה בעיות/שאלות:
1. יש צריבות קלות שנעלמות לאחר שטיפה/צפייה כמו לדוגמא: לוגו של ערוץ שהוא לא שקוף, או כאשר אני משחק קצת עם התפריט של הפלזמה לכוון לפי מה שאני רוצה וכו'.
2. יש מריחות קלות/קפיצות בשידורי טלוויזיה רגילים ( לא סרטי DVD). לדוגמא בקלוז-אפ של פנים של דמות אם המצלמה זזה קצת, יש גוונים שכאילו קופאים לעשירית שנייה ורק אז זזים. מעין מריחות או קפיצות קלות. בייחוד בתכניות שהוקלטו ביס מקס ( עוד לא יודע אם דווקא בהקלטה.) כמו לדוגמא "חוק וסדר"
היות וזאת הפלזמה הראשונה שלנו וכבר קראתי והבנתי את נושא ההרצה וכו'.
אשמח לדעת אם התופעות מוכרות ברוב הפלזמות או שזה בגלל שזו פלזמה של LG או הדגם המסויים הזה.
או שיש לה בעייה נקודתית לפלזמה הזו.
אשמח לשמוע מאנשים שיש להם את הדגם הזה גם או מכאלה שהיתה להם או החליפו למשהו אחר.
תודה!
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
הצריבה שאתה מדבר עליה זה סוג של persistancy שנעלם בקלות.
1. תדאג להפעיל את המנגנונים בטלוויזיה המונעים צריבה: wobbler או pixel shift או משהוא דומה.
2. תוריד contrast.
3. במידה וזה לא עובר במעבר בין ערוצים תבצע שטיפה.
לגבי המריחות זה נשמע כמו חלק מהדחיסה של יס או במקור. באיזה ערוץ ראית את זה?
קיים סיכוי שהטלוויזיה יותר רגישה לדחיסה.
אולי ניתן לשפר את זה ע"י:
1. מעבר לחיבור RGB וכיוון הממיר ל- RGB.
2. הורדת sharpness כמה שאפשר עד לנקודה שהתמונה רכה (בד"כ שליש תחתון).
3. ביטול NR.
1. תדאג להפעיל את המנגנונים בטלוויזיה המונעים צריבה: wobbler או pixel shift או משהוא דומה.
2. תוריד contrast.
3. ביטול NR.
אני מפעיל את המנגנון שאמור לעזור.yaronkle כתב:הצריבה שאתה מדבר עליה זה סוג של persistancy שנעלם בקלות.
2. תוריד contrast.
3. ביטול NR....
וכרגע החיבור לממיר הוא דרך SCART - פינים 21. האם זה לא יותר איכותי מRGB? או אלי זה תלוי בפלזמה? אשמח להארות בנושא זה.
הבעייה של המריחה היא בעיקר בערוצי הסדרות של יס. YES STARS 1 2 3 וכו'. לא נתקלתי בבעייה בערותים אחרים למרות שלא בדקתי לעומק.
בסרטי DIVX לדוגמא לא היתה לי את הבעייה.
אני כרגע מריץ במהלך היום את הBREAK IN DVD ונראה אם לאחר העשרות שעות זה יעזור לגבי הצריבה..
לגבי סעיף 3 - "ביטול הNR" - למה הכוונה? לא מכיר את המושג הזה.
תודה על התגובה!
Re: מה לעשות? צריבות שנעלמות ומריחות ( לא בכל השידורים) בפלז
יש לך צריבה רק משימוש בתפריט ?!oceans68 כתב:פלזמה LG 50PC51
!...
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
בוא ננסה לעשות קצת סדר.
1. כיצד נקרא המנגנון שאתה מפעיל?
2. החיבור scart מסוגל להעביר מספר שיטות: composite, s-video, RGB ועוד. זה תלוי בטלוויזיה ובממיר.
ניתן לבדוק מה הממיר משדר בתפריט הגדרות, אתחול מתקדם, הגדרת scart. תוודא שאתה משדר ב- RGB.
במידה ושינית ל- RGB תיכנס שנית לתפריט לוודא שאכן ביצעת את זה נכון (כבר נתקלתי במקרים שזה לא שונה).
כמו כן במידה ויש לך 2 יציאות scart בממיר תוודא שאתה מחובר ליציאה של ה- TV.
3. שוב תוריד sharpness. חלק ממנגנון ה- sharpness הוא להחליק את התמונה מרעשים ולהדגיש אזורים ע"י הוספת מתווה בצבע נוסף. לדוגמה פס לבן דק סביב חולצה קהה של קריין חדשות. מנגנון ההחלקה גורם לאיבוד פרטים כמו בתווי פנים.
4. מנגנון NR או noise reduction גם כן מנסה להוריד רעשים ע"י החלקה של התמונה וגורם לתופעה דומה בחלק מהמקרים. לבטל מנגנון זה.
בחלק מהטלוויזיות יש מנגנון mpeg noise reduction שזה אמור להיות שונה מ- NR. זה תלוי במימוש של היצרן.
אני חושש שהתופעה של מריחות שאתה רואה קיימת בתנועה אטית ורואים את זה יותר בתווי פנים - הראש זז קלות אך תווי הפנים לא...
יש לי תופעה דומה ב- LCD של Sony אך הרבה פחות מורגש ב- פלאזמה של סמסונג.
יס כבר זמן מה משדרת באיכות נמוכה לדעתי וגורמת לדחיסת יתר. חלק מהטלוויזיות רגישות לזה וחלק לא.
זה רק בחלק מהתכניות - לא כולם.
לגבי הצריבה - לא בטוח שמה שאתה מתאר זה צריבה (במובן הקלאסי). האם התמונה הקודמת נשארת לזמן קצר וניתן להבחין בזה רק מקרוב?
1. כיצד נקרא המנגנון שאתה מפעיל?
2. החיבור scart מסוגל להעביר מספר שיטות: composite, s-video, RGB ועוד. זה תלוי בטלוויזיה ובממיר.
ניתן לבדוק מה הממיר משדר בתפריט הגדרות, אתחול מתקדם, הגדרת scart. תוודא שאתה משדר ב- RGB.
במידה ושינית ל- RGB תיכנס שנית לתפריט לוודא שאכן ביצעת את זה נכון (כבר נתקלתי במקרים שזה לא שונה).
כמו כן במידה ויש לך 2 יציאות scart בממיר תוודא שאתה מחובר ליציאה של ה- TV.
3. שוב תוריד sharpness. חלק ממנגנון ה- sharpness הוא להחליק את התמונה מרעשים ולהדגיש אזורים ע"י הוספת מתווה בצבע נוסף. לדוגמה פס לבן דק סביב חולצה קהה של קריין חדשות. מנגנון ההחלקה גורם לאיבוד פרטים כמו בתווי פנים.
4. מנגנון NR או noise reduction גם כן מנסה להוריד רעשים ע"י החלקה של התמונה וגורם לתופעה דומה בחלק מהמקרים. לבטל מנגנון זה.
בחלק מהטלוויזיות יש מנגנון mpeg noise reduction שזה אמור להיות שונה מ- NR. זה תלוי במימוש של היצרן.
אני חושש שהתופעה של מריחות שאתה רואה קיימת בתנועה אטית ורואים את זה יותר בתווי פנים - הראש זז קלות אך תווי הפנים לא...
יש לי תופעה דומה ב- LCD של Sony אך הרבה פחות מורגש ב- פלאזמה של סמסונג.
יס כבר זמן מה משדרת באיכות נמוכה לדעתי וגורמת לדחיסת יתר. חלק מהטלוויזיות רגישות לזה וחלק לא.
זה רק בחלק מהתכניות - לא כולם.
לגבי הצריבה - לא בטוח שמה שאתה מתאר זה צריבה (במובן הקלאסי). האם התמונה הקודמת נשארת לזמן קצר וניתן להבחין בזה רק מקרוב?