האם באמת כדאי לקנות LCD היום?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ziv_dagan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חברים שלום,

נכון שהטרנד היום למי שקונה טלויזיה חדשה הינו לבדוק מיד איזו LCD/פלאזמה תתאים לו.
השאלה שלי היא האם באמת במצב הנוכחי של השידורים הדיגיטליים תינתן לי חווית צפיה אחרת לעומת מסכי CRT הרגילים.
לצערי אני רואה וגם שומע על אנשים אשר קונים מסכי LCD ולאחר סכום ההשקעה הלא מבוטל מדברים בסוג של סלחנות ל"מריחות","שובלים" ודברים דומים אשר מתקבלים במבט על מסכים אלו בצפייה של שידורי טלויזיה רגילים בלווין או בכבלים.
גם הביקורות הטובות יותר לעיתים נשמעות כמו - "המריחות אצלי הרבה פחות מורגשות לעומת מסכים אחרים בזכות המסך הספציפי שקניתי".
האם בשביל לקבל איכות בינונית עליי לשלם סכומים כה גבוהים או שאולי פשוט צריך להבין שאיכות השידור היום עדיין לא עומדת בסטנדרטים המתאימים וכדאי יותר לקנות טלויזית CRT רגילה ב 1000 ש"ח ולחכות עוד שנה עד להתאמת השידורים לדור הLCD?

אודה על תשובה שתעזור לי להחליט כיצד לנהוג....

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

שאלת שאלה וענית תשובה "או שאולי פשוט צריך להבין שאיכות השידור היום עדיין לא עומדת בסטנדרטים המתאימים ".
לחכות תמיד תוכל ומי מבטיח לך שבעוד שנה יהיו שידורים באיכות טובה ?
אם לקנות היום או לא זה החלטה שלך שמתאימה לצרכים שלך . (איכות שידורים , מכשירים מחוברים למסך , לחץ לקנייה וכו')

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #3 

ראשית , אם לא מתאים לך אז פשוט אך תקנה , זה לא חובה :wink:

מעבר ל"מריחות" (דבר שאפשר להתמודד איתו יפה במסכים איכותיים) יש יתרונות נוספים כמו:
חיבור למחשב
צפיה בתכני HD
HTPC
PSP
ועוד.....

זה רחוק מלהיות מושלם אבל בהשקעה נבונה אפשר לקבל תמורה,
בהצלחה!

dts2
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 944
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

יש צדיק בסדום

שליחה #4 

יפה סוף סוף מישהו שלא סובל מתופעת השיכנוע העצמי
שידורים רגילים SD נראים הרבה יותר טוב במסכי CRT ,נכון יש פלזמות לא רעות ואפשר לקבל תמונה יפה אבל בCRT עדין רואים טלוויזיה יותר טוב
אישית לא נראה לי שהרבה ישתנה בארץ לגבי שידורי HD,נכון יש שידורים אבל הרוב בלופ מעט ערוצים ושאתה חוזר לראות שידורים רגילים בא לך להקיא
עם חיכית עד היום ויש לך סבלנות חכה עוד שנה ובדרך תחסוך כמה אלפי שקלים לפי דעתי מסכי FHD יוזלו משמעותית במהלך השנה

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5347
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #5 

בחלק מהמסכים האיכותיים והיקרים רואים היום טלוויזיה יותר טוב מאשר ב- CRT - אתמול ראיתי HOT על KURO וזה היה מוצלח!
המסכים היקרים הגיעו לרף הטכנולוגי הדרוש.

לדעתי אם תמתין השידורים לא ישתפרו אך הטכנולוגיה עוד יותר תשתפר והמחיר ירד.
אתה צריך להחליט אם המחיר מוצדק היום או שיש לך סבלנות.

אגב לא ברור איזו איכות תקבל בטלוויזיה של 1000 ש"ח ואם היא תחזיק שנה (תישאר אם הטלוויזיה הנוכחית).

WellSee
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133

שליחה #6 

לזיו דגן. אני חושב בדיוק כמוך.
לדאבוני אני נאלץ לכתת רגלי בניסיון למצוא "פשרה" מתאימה לסלון.
טלוויזיה נשיונל בת 17 שנה כבר מאותתת לי נואשות שהיא עומדת לקרוס בכל רגע. אז פשוט אין לי ברירה.
אבל ברור לי שלא ארכוש CRT מהטעם הפשוט שהטלוויזיות CRT שמוכרים היום הן ברמה מאד ירודה. לבן שלי קניתי אחת כזאת של טושיבה לפני שנים מעטות והיא בטח לא משתווה לנשיונל הישנה. גם הורי הקשישים קנו "מציאה" כזו והתמונה פשוט מחפירה.
כך שהאופציה של קניית CRT לא נראית הגיונית משום שהטכנולוגיה היום מושקעת ב LCD או פלזמה והשיירים שתמצא בחנויות של הם לא מיטב תוצרת ה CRT של פעם. אז לדעתי .. שכח מזה.
ואשר לפשרנות ויותר נכון לאמירה "בסוף תתרגל לתמונה" אז לדעתי כל עוד אתה יכול להמתין אז תמתין ובינתיים אל תתעצל וצא לאולמות תצוגה ותנג'ס למוכרים עד שאולי משהו יתקרב לדרישות שלך שהן לדעתי לגיטציות ופשוטות... כי מה אנחנו כבר רוצים .. לראות תמונה לא רועשת לא מרוחה ולא מעוותת...

isotoper
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 618
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

זו בדיוק הבתלבטות שלי.
יש לי כיום CRT 34" 100HZ של טושיבה והתמונה מדהימה.
הערך הנוסף העיקרי שפלאסמה 50" תיתן לך הוא גודל תמונה (על חשבון איכות- בשידורי טלוויזיה) , וזה די משמעותי ואי אפשר לזלזל בזה כי יש לי סלון גדול והCRT מתחילה להראות קטנה.
כמו כן, שידורים ב-DVD ומעלה יראו מצויין.
שידורי טלוויזיה יראו פחות טוב באופן משמעותי, אם כי אני חייב לציין שראיתי כיום כמה מסכים ( Panasonic ,Samsung ובטוח שגם Pioneer...) שנותנים איכות תמונה לא רעה בשידורי טלוויזיה אפילו בהשוואה ל- CRT שלי ולכן אני שוקל את זה בחיוב.
לדעתי כל הנושא של ההתפתחות של המסכים הדקים נמצא כרגע באמצע העקומה ולא בחלק שהעקומה מתייצבת ולכן רואים שינויים משמעותיים בכל כמה חודשים.

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692

שליחה #8 

אני מתגעגע ל CRT שלי :(

שידורי טלויזיה 4:3 וDVD נראים הרבה יותר טוב בCRT איכותית מאשר בכל LCD ופלזמה שקיימת היום בשוק

isotoper
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 618
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

shaymomo כתב:אני מתגעגע ל CRT שלי :(

שידורי טלויזיה 4:3 וDVD נראים הרבה יותר טוב בCRT איכותית מאשר בכל LCD ופלזמה שקיימת היום בשוק
...
טלוויזיה כן.
לגבי DVD נראה לי שאתה טועה.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5347
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #10 

shaymomo כתב:אני מתגעגע ל CRT שלי :(

...
לדעתי כבר לא - הכל עניין של כסף.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”