בעיה בצפיית DIVX דרך DVD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
moranhoresh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

סרטי DIVX מקודדים לרזולוציות שונות. כשאני רואה אותם דרך DVD, אני רואה לפעמים פסים שחורים (מעל ומתחת לתמונה) ולפעמים כל הסרט קטן ביחס למסך (נראה כקופסא בה מופיע הסרט ומסביבו מסגרת שחורה למעלה, למטה ובצדדים).
רציתי לדעת איך אפשר לצפות בסרט DIVX דרך DVD, כך שיתפוס את כל שטח המסך?
האם צריך להמיר את הסרט?
יש לי טלויזיה פלזמה 42" ו-DVD של פיוניר DV400

הילה
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

זו לא בעיה של המרת הסרט. אם אתה רואה את הסרט ברור ובצבעים הנכונים הרי שהוא בסדר.
אינני יודעת איזה מסך יש לך , אבל בוודאי יש לך אפשרות לצפות במסך רגיל, או אנאמורפי או ZUM וכד'. בדוק מאיזה מסך אתה רואה את מסגרת הסרט הכי טוב.

אני בטוחה שיש לך גם אפשרות למתוח את הסרט ידנית לצדדים או למעלה ולמטה. אם אינך יודע איך בדוק במניואל של המסך או שאל את התמיכה של החברה.

דרך נוספת, שאני נוהגת, אני נכנסת להגדרות הראשיות של מכשיר ה DVD ו (INITIAL SETTING) ומשנה את הגדרת המסך. למשל כאשר אני רואה סרט ישן (שצולם במקור במסך צר ולא מסך רחב) אני משנה את ההגדרה מ "מסך רחב" ל "LETTER BOXׂ" והתמונה נמתחת על כל המסך.
בהצלחה.

moranhoresh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #3 

השאלה שלי היא האם יש אפשרות למתוח את הסרט בעודו על DIVX?

הילה
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

יש אפשרות לקודד את הסרט מחדש עם VDUB ואז להשתמש בפילטר RESIZE (נדמה לי) או איזה פילטר אחר. זה בעיקר במקרה של מסך רחב מאד. אבל בדרך כלל עד כמה שזכור לי הוא גם יחתוך בצדדים, זה לוקח כמה שעות טובות במחשב (כשלוש או ארבע שעות או יותר) ונראה לי כל כך מופרך ומיותר שאינני זוכרת פרטים בבירור. נסי לקודד מחדש עם VDUB וכבר תראי שם את אפשרות שינוי צורת המסך.
את אותו הדבר אפשר לעשות תוך כדי צפיה בכל טלביזיה. גם בצפיה עם טלביזיה רגילה, ברגע שאת משנה את ההגדרה במכשיר ה DVD כמו שכתבתי בתשובתי הקודמת.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5347
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #5 

חלק מהסרטים מקודדים עם כתוביות מובנות ברזולוציה לא מוצלחת - במקרים אלו ההמרה תקצץ לך מהכתוביות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”