תליית מקרן

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

קראתי את השרשורים כאן בפורום בנוגע להתקנת מקרן.

1) אם הבנתי נכון - התקנה של מקרן על מדף (לא הפוך) מחייבת הצבתו גובה מאד מאד נמוך, כי נקודת ההקרנה הנמוכה ביותר היא 40 ס"מ מעל העדשה. האם זה תמיד נכון (לכל מקרן ובכל מצב)?
אם כן - אז מדובר באופציה לא מעשית אף פעם (הרי אם המקרן צמוד לקיר האחורי של חדר ההקרנה, ומוצב נמוך - הצופים ישבו בינו ובין המסך), ואז נשארת רק התקנה בהיפוך.

האם הניתוח נכון? אני פשוט רוצה לוודא שהבנתי.

2) אני לפני חציבה עבור חיבורים למקרן, ורוצה לאתר את המיקום המיטבי עבורם. יש כרגע מדף גבס בקיר מול המסך, אבל אני לא בטוח שהוא בגובה נכון.

אני מבין שכדאי להתקין כמה שיותר קרוב לתקרה, כי צריך להקרין את התמונה גבוה, כך שיוותר מקום לסנטר מתחת לתמונה, בלי שהוא יצטרך להיות "על הרצפה".

אני מתכנן להתקין את המקרן צמוד לקיר האחורי (אורך החדר כ- 4.6 מ' ואני מתכנן מסך של 100 אינטש לפחות). האם למקם את היציאות עבור המקרן על הקיר האחורי ובגובה 10 סמ' מתחת לתקרה? זה סביר?

3) האם יש יתרונות לתליה מהתקרה דווקא, ולא על קיר אחורי (בהנחה שהמקרן ממילא צמוד או קרוב מאד לקיר האחורי)?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1. לא, זה לא תמיד נכון אלא תלוי במקרן הספציפי. יש כאלו עם LENS SHIFT, כלומר ניתן להטות את התמונה ללא הזזת המקרן. למה לא לתלות אותו הפוך, גם אם זה מדף ?

2. שוב, תלוי במקרן הספציפי. בחר את המקרן ואז תחשב איפה הולכת להיות מוטלת התמונה.

3. רק נושא החיבורים (אם הם מאחורה) ואיוורור. שוב, תלוי בדגם הספציפי שתקנה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מרטין תודה. מכיוון שלצערי (רשלנות שלי) כבר אין לי זמן להתלבטויות כי השיפוץ בעיצומו ועדיין לא רכשתי מקרן - האם יציאות כ- 10 ס"מ מתחת לתקרה, על הקיר האחורי (מול מסך ההקרנה) הן "בטוחות" למדי ? באופן זה אוכל גם לתלות את המקרן הפוך מהתקרה, והחיבורים יגיעו מהקיר הניצב.

נראה לי (מבדיקת מחשבונים של דגמים נפוצים שונים) שכמעט לכל מקרן - מרחק הקרנה מקיר אחורי, לחדר של 4.6 מ', ולתמונה של 100 אינטש בערך - נמצא בתוך ה"טווח" האפשרי למקרן, ואפילו די במרכזו. נראה לי שנקודה קרובה יותר (על התקרה) היא יותר "מסוכנת" (מתקרבת לגבול המרחק המינימלי).
האם בהנחה שאני צריך, בלית ברירה, נקודה "גנרית" - הבדיקות שלי הגיוניות (ולא טעיתי במשהו)? האם מרחק הקרנה כזה לתמונה של 100 אינטש נשמע סביר?

מבחינת הגובה - זה מאפשר לי כאמור תליה מהתקרה, הקרנה גבוהה, וגובה "בטוח" לצרכי מיקום סנטר מתחת למסך. נכון?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #4 

מקסימום יהיה לך טיפה כבל תלוי....זה הגיוני.
תציץ גלריה שלי ותראה איך אצלי זה תלוי בקיר האחורי עם מידות דומות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

MartinHSabag כתב:מקסימום יהיה לך טיפה כבל תלוי....זה הגיוני.
תציץ גלריה שלי ותראה איך אצלי זה תלוי בקיר האחורי עם מידות דומות.
...
מרטין - איך מציצים לגלריה שלך?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #6