בחרתי מערכת קולנוע ביתי: מגבר Yamaha RXV661, וסט רמקולים Canton Movie 100 (בהמלצת אורי כאן בפורום; ראו שרשור "מערכת קולנוע ביתי מאוזנת").
כעת אני חייב להגדיר מיידית מיקום לרמקולים ולמקרן (מתקיים אצלי שיפוץ בימים אלה, ובלי מיקומי נקודות אני מעכב את כל "שרשרת המזון" - שיפוצניק->חשמלאי->צבע).
1. אני יודע שרצוי למקם את הרמקולים בגובה האזניים. האם גובה 1.2 מטר ליציאת חווט הרמקולים הקדמיים והאחוריים (כולם סטליטים שיתלו על הקיר) היא נכונה?
2. כמה להצמיד את הרמקולים לפינות החדר? האם מרחק של 15 ס"מ מדופן החדר (ליציאת החווט) היא נכונה, בהנחה שרוחב הרמקול 9 ס"מ? באופן זה, הרמקול נמצא 10 ס"מ מדופן החדר. (אין לי בעיית מיקום - רוחב החדר 3.36 מ' והמסך ברוחב 2.4 מ').
3. מה לגבי הסנטר? בהנחה שהמסך יורד מהתקרה עד לגובה מטר ואף פחות מכך (*), האם סביר שהיציאה לסנטר (גובה 9 ס"מ) תהיה בגובה 65 ס"מ? זה לא נמוך מדי? האם לשאוף להתקין את הסנטר הכי גבוה שאפשר בהתחשב בתמונה? אגב, המערכת לא מתחת למסך כך
שאין מזנון אלא הרמקול תלוי באויר בכל גובה שארצה.
ועוד שאלה שקשורה למיקום שלי ולא של הרמקולים
תודה רבה. ממש ממש דחוף לי (ביום ראשון או גג שני חייבים כבר לחצוב).
(*) אני יודע שזה לא פורום מקרנים, אבל בכל זאת כמה נתונים: החדר בגובה 2.45 ס"מ, גובה התמונה מהמקרן יהיה כנראה כ- 125 ס"מ, ועם מסגרת מסך ההקרנה - 135 ס"מ. אני מניח שלא נכון להקרין תמונה ממש עד התקרה, כך שחישבתי הקרנה עד לגובה 20 ס"מ מתחת לתקרה. מזה יוצא שהתמונה יורדת עד לגובה 90 ס"מ. למי שמבין בתחום זה - האם ההגיון שלי נכון?