מיקום רמקולים בחדר קולנוע ביתי. נדרשת עזרה דחופה!

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

בחרתי מערכת קולנוע ביתי: מגבר Yamaha RXV661, וסט רמקולים Canton Movie 100 (בהמלצת אורי כאן בפורום; ראו שרשור "מערכת קולנוע ביתי מאוזנת").

כעת אני חייב להגדיר מיידית מיקום לרמקולים ולמקרן (מתקיים אצלי שיפוץ בימים אלה, ובלי מיקומי נקודות אני מעכב את כל "שרשרת המזון" - שיפוצניק->חשמלאי->צבע).

1. אני יודע שרצוי למקם את הרמקולים בגובה האזניים. האם גובה 1.2 מטר ליציאת חווט הרמקולים הקדמיים והאחוריים (כולם סטליטים שיתלו על הקיר) היא נכונה?
2. כמה להצמיד את הרמקולים לפינות החדר? האם מרחק של 15 ס"מ מדופן החדר (ליציאת החווט) היא נכונה, בהנחה שרוחב הרמקול 9 ס"מ? באופן זה, הרמקול נמצא 10 ס"מ מדופן החדר. (אין לי בעיית מיקום - רוחב החדר 3.36 מ' והמסך ברוחב 2.4 מ').
3. מה לגבי הסנטר? בהנחה שהמסך יורד מהתקרה עד לגובה מטר ואף פחות מכך (*), האם סביר שהיציאה לסנטר (גובה 9 ס"מ) תהיה בגובה 65 ס"מ? זה לא נמוך מדי? האם לשאוף להתקין את הסנטר הכי גבוה שאפשר בהתחשב בתמונה? אגב, המערכת לא מתחת למסך כך
שאין מזנון אלא הרמקול תלוי באויר בכל גובה שארצה.

ועוד שאלה שקשורה למיקום שלי ולא של הרמקולים :lol: - כמה קדימה יש לשבת מהסטליטים האחוריים? האם הם יכולים/צריכים להיות לצידי האזניים שלי או ממש מאחורי? ואם מאחורי - באיזה מרחק מינימלי? אורך החדר (4.6 מ') לא מאפשר לי לשבת קדימה מדי, אלא די להצמד לקיר האחורי (לצפיה במסך 100 אינטש).

תודה רבה. ממש ממש דחוף לי (ביום ראשון או גג שני חייבים כבר לחצוב). :? אז אנא מכם - כל מידע יעזור.

(*) אני יודע שזה לא פורום מקרנים, אבל בכל זאת כמה נתונים: החדר בגובה 2.45 ס"מ, גובה התמונה מהמקרן יהיה כנראה כ- 125 ס"מ, ועם מסגרת מסך ההקרנה - 135 ס"מ. אני מניח שלא נכון להקרין תמונה ממש עד התקרה, כך שחישבתי הקרנה עד לגובה 20 ס"מ מתחת לתקרה. מזה יוצא שהתמונה יורדת עד לגובה 90 ס"מ. למי שמבין בתחום זה - האם ההגיון שלי נכון?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1. סטלייטים אני מציע להתקין בגובה אמצע התמונה.
2. לא קריטי עם סטלייטים, זה לא שתקבל איזו במה או אימאג'ינג בכל מקרה....
3. מתחת למסך מן הסתם, או מאחורי המסך (מה שיימרכז את הסאונד למרכז התמונה אבל יבוא על חשבון הגבוהים שייחסמו מעט ע"י המסך).
4. הכל תלוי במרחק שלך מהקיר האחורי.
אם אתה צמוד לקיר האחורי, אז שים את הרמקולים כ-60-80 ס"מ מעל גובה האוזניים בצדיים ותפנה אותם כלפי מטה.
אם אתה רחוק מהקיר האחורי, אפשר גם טיפה יותר נמוך.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

מרטין תודה. אתה ממש מציל אותי כי אני בלחץ.

כדי לוודא שהבנתי:
1. את הסטליטים הקדמיים אתה מציע להתקין בגובה 1.5 מ' (שיהיה בערך אמצע המסך אצלי). זה לא גבוה מדי מעל האזניים?
2. הסטליטים יכולים להיות צמודים לפינת החדר (כלומר יציאת חווט ממש בפינה).
3. בהנחה שאשב כ- 30-40 ס"מ מהקיר (אולי לא צמוד לגמרי, אבל בטח לא באמצע החדר) - את הסטליטים האחוריים להתקין על הקירות מצדדי ולא מאחורי (כשהם למעשה "מסתכלים זה על זה", רק מופנים כלפי מטה), ובהנחה שגובה האזניים בערך מטר - למקמם בגובה 160-180?

מחר או גג יום שני אני ממקם נקודות לבעל המקצוע. סליחה על השאלות הלחוצות והנודניקיות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”