חיבור Tvix 6500A
אני אמור לקבל השבוע את ה Tvix 6500A שהזמנתי ומתכוון לחבר אותו ב HDMI לפלזמה ועם SPDIF לרסיבר.
למי שהתנסה כבר בחיבור היחידה למע' קולנוע ביתי רציתי לשאול האם ישנם סוגי תכנים אשר לא יעבדו בקונפיגורציה הנ"ל מבחינת אודיו וידרשו רק HDMI ?
איל
למי שהתנסה כבר בחיבור היחידה למע' קולנוע ביתי רציתי לשאול האם ישנם סוגי תכנים אשר לא יעבדו בקונפיגורציה הנ"ל מבחינת אודיו וידרשו רק HDMI ?
איל
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
בגרסת הבטא החדשה של ה 6500 יש תמיכה בפורמטים החדשים של האודיו DD True HD ו DTS HD
ישנם סרטים רבים של BluRay אשר אין להם פס קול אנגלי בפורמטים הישנים DD או DTS. ללא הגרסא החדשה וללא חיבור HDMI למגבר, פשוט אין פס קול באנגלית.
דרך אגב גם ב A100 שבו אין תמיכה ב HDMI 1.3 פשוט אין אנגלית בחלק מהסרטים.
ישנם סרטים רבים של BluRay אשר אין להם פס קול אנגלי בפורמטים הישנים DD או DTS. ללא הגרסא החדשה וללא חיבור HDMI למגבר, פשוט אין פס קול באנגלית.
דרך אגב גם ב A100 שבו אין תמיכה ב HDMI 1.3 פשוט אין אנגלית בחלק מהסרטים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
jpost,
בדקת DTS-HD Master Audio וגם DTS-HD High Resolution Audio?
אגב, כל Track של DTS-HD מכיל Core של DTS על מנת לספק תמיכה אחורה (ולא להטריד את הרוכשים בחיבור פרימיטיבי כמו חיבור דיגיטלי
) - אתה יכול לוודא בבקשה אם ה 6500 יודע להוציא את ה Core?
בדקת DTS-HD Master Audio וגם DTS-HD High Resolution Audio?
אגב, כל Track של DTS-HD מכיל Core של DTS על מנת לספק תמיכה אחורה (ולא להטריד את הרוכשים בחיבור פרימיטיבי כמו חיבור דיגיטלי
- jpost
- חבר מביא חבר

איך ? ע"י חיבור ב SPDIF למגבר ושימוש בבטא החדש ?ziv_r כתב:jpost,
אגב, כל Track של DTS-HD מכיל Core של DTS על מנת לספק תמיכה אחורה (ולא להטריד את הרוכשים בחיבור פרימיטיבי כמו חיבור דיגיטלי) - אתה יכול לוודא בבקשה אם ה 6500 יודע להוציא את ה Core?
...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

תמיכה מלאה ב DTS-HD אמורה להבטיח יכולת חילוץ ה Core. יכולת זו אמורה להעשות על ידי חיבור SPDIF לדעתי (ייתכן והטעתי בהודעה קודמת שלי).
גם אם ה 6500 לא תומך כרגע בדבר, זו לא מגרעה יותר מידי חמורה - דבר זה יכול להתווסף בעתיד על ידי עדכוני קושחה כפי שאנחנו יכולים כבר לתאר לעצמנו.
גם אם ה 6500 לא תומך כרגע בדבר, זו לא מגרעה יותר מידי חמורה - דבר זה יכול להתווסף בעתיד על ידי עדכוני קושחה כפי שאנחנו יכולים כבר לתאר לעצמנו.
- jpost
- חבר מביא חבר

טוב, התקנתי שוב את הבטא עם ה 6500 ובדקתי טוב יותר את נושא פורמטי הסאונד.
אכן בסרטים שבהם היה קודם ב 6500 וב A100 רק פס קול בגרמנית/צרפתית/גרסאת-הבמאי יש סאונד אנגלי.
לדוגמא:
Live Free or Die Hard
The Simpsons Movie
Rush Hour 3
אבל...
פס הקול הוא רק ב PCM שני ערוצים.
עדכון:
קצת משחק עם ההגדרות וקיבלתי DTS רגיל עבור פס הקול של ה DTS-HD.
אבל עדיין לא DTS-HD.
אכן בסרטים שבהם היה קודם ב 6500 וב A100 רק פס קול בגרמנית/צרפתית/גרסאת-הבמאי יש סאונד אנגלי.
לדוגמא:
Live Free or Die Hard
The Simpsons Movie
Rush Hour 3
אבל...
פס הקול הוא רק ב PCM שני ערוצים.
עדכון:
קצת משחק עם ההגדרות וקיבלתי DTS רגיל עבור פס הקול של ה DTS-HD.
אבל עדיין לא DTS-HD.
כלומר חייבים HDMI
אז אם אני מבין נכון, אם אני אחבר אותו ב SPDIF לרסיבר ואנסה לנגן סרט חדש שתומך DTS-HD, אני לא אצליח לקבל את הפס-קול כמו שצריך ?
אם כך, בהנחה ואין לי חיבורי HDMI ברסיבר שלי, אני בבעיה... (פשוט לשדרג אותו)
אם כך, בהנחה ואין לי חיבורי HDMI ברסיבר שלי, אני בבעיה... (פשוט לשדרג אותו)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
מה לגבי רסיברים שתומכים רק ב-LDPCM, אני מבין שאפשר יהיה לעבוד עם LDPCM רק אם יש כזה SOUNDTRACK בסרט, נכון?
האם משהו אחר התווסף לגירסא האחרונה של המכשיר?
איך הוא עומד ב-STREAMING של תכנים כבדים?
האם משהו אחר התווסף לגירסא האחרונה של המכשיר?
איך הוא עומד ב-STREAMING של תכנים כבדים?
- jpost
- חבר מביא חבר

עפר, מה זה LDPCM - זה PCM 7.1 על גבי HDMI ?
נכון לעכשיו המצב כזה:
- בגרסא הרשמית האחרונה לא ניתן בכלל לשמוע פס קול DTS-HD ו DD TRUEHD. בסרטים שיש בהם רק פסי קול כאלו עבור השפה האנגלית (ויש הרבה כאלה) ניתן לשמוע רק את גרסת הבמאי או שפה זרה אחרת.
- בגרסת הבטה האחרונה, ניתן לשמוע עבור פס קול DTS-HD את ה DTS CORE שנמצא בתוכו והוא באיכות פחותה. זה עובד גם על ה SPDIF וגם על ה HDMI כמו כל DTS רגיל.
- בגרסאות עתידיות TVIX מבטיחים להוציא את ה DTS-HD וה DD TRUEHD על חיבור ה HDMI 1.3 הקיים במכשיר ישירות לרסיבר באיכות מקסימאלית.
הבנתי שגם פופקורן וגם TVIX לא מתכננים לבצע פענוח של ה DTS-HD וה DD TRUEHD והוצאתו על LPCM 7.1 ב HDMI 1.1 וב SPDIF, בגלל עלות רישיון יקרה מאוד.
לגבי תכנים כבדים ה 6500 מנגן אותם חלק. לא ניתקתי בבעיות. מומלץ לנגן תכנים כבדים בחדר קריר, עם מיזוג, ומאוורר על מהירות HIGH 2. מקווה שלאחר ה RECALL הבעיות יפתרו...
נכון לעכשיו המצב כזה:
- בגרסא הרשמית האחרונה לא ניתן בכלל לשמוע פס קול DTS-HD ו DD TRUEHD. בסרטים שיש בהם רק פסי קול כאלו עבור השפה האנגלית (ויש הרבה כאלה) ניתן לשמוע רק את גרסת הבמאי או שפה זרה אחרת.
- בגרסת הבטה האחרונה, ניתן לשמוע עבור פס קול DTS-HD את ה DTS CORE שנמצא בתוכו והוא באיכות פחותה. זה עובד גם על ה SPDIF וגם על ה HDMI כמו כל DTS רגיל.
- בגרסאות עתידיות TVIX מבטיחים להוציא את ה DTS-HD וה DD TRUEHD על חיבור ה HDMI 1.3 הקיים במכשיר ישירות לרסיבר באיכות מקסימאלית.
הבנתי שגם פופקורן וגם TVIX לא מתכננים לבצע פענוח של ה DTS-HD וה DD TRUEHD והוצאתו על LPCM 7.1 ב HDMI 1.1 וב SPDIF, בגלל עלות רישיון יקרה מאוד.
לגבי תכנים כבדים ה 6500 מנגן אותם חלק. לא ניתקתי בבעיות. מומלץ לנגן תכנים כבדים בחדר קריר, עם מיזוג, ומאוורר על מהירות HIGH 2. מקווה שלאחר ה RECALL הבעיות יפתרו...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

oferlaor,
ייתכן והטעתי אותך לפני כמה ימים בשיחה טלפונית. כל נגן Blu-ray | HD DVD ייעודי אמור לדעת לתרגם פסקול מתקדם ל LPCM. ראה לדוגמה את ה PS3 הפופולרי, הוא מקבל כמקור כותרי Blu-ray בעלי פסקול מתקדם ומתרגם אותם מעל HDMI ל LPCM (ואז כולם רצים לפתוח שרשור "למה לא רשום לי על הרסיבר DTS-HD"
).
ייתכן והטעתי אותך לפני כמה ימים בשיחה טלפונית. כל נגן Blu-ray | HD DVD ייעודי אמור לדעת לתרגם פסקול מתקדם ל LPCM. ראה לדוגמה את ה PS3 הפופולרי, הוא מקבל כמקור כותרי Blu-ray בעלי פסקול מתקדם ומתרגם אותם מעל HDMI ל LPCM (ואז כולם רצים לפתוח שרשור "למה לא רשום לי על הרסיבר DTS-HD"